به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۱۸:۳۷
 
۲۶
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ساعت ۱۱:۰۷
کد مطلب : ۱۱۷۰۴۵
شباهت‌های احمدی‌نژاد و روحانی

فقط این یکی قربانی است و دیگري مخلوق!

فقط این یکی قربانی است و دیگري مخلوق!
احسان سپهوند

گروه سیاسی: تلاطم‌های بی‌حد و حصر ادوار مهرورزان و تدبیر مشابه هم هستند. در هر دو ادوار فضای سیاست کشور به غایتِ سیاست‌زدگی رسید. دولت مهرورزان در زمینه اتفاقات نوظهور و نوینی مانند زایش تورم بالای 40 درصد و نرخ رشد اقتصادی منفی در تاریخ قوه مجریه صاحب سبک است. از سویی در طول حیات سه ساله دولت تدبیر و امید کم از اتفاقات عجیب و غریب بی‌بهره نشد اما یک تفاوت بزرگ این دولت‌ها را از هم منفک می‌کند. آن دولت که اکنون دیگر رفته است خود خالق رویدادهای متحیرالعقول بود و دیگران قربانی آن؛ ولی این یکی قربانی است و آن دیگران مخلوق. با این سخن کوتاه شباهت‌های سیاست‌زدگی دو دولت به وجه افتراقی با فاصله کهکشانی مبدل می‌شود و دیگر جایی برای قیاس باقی نمی‌گذارد.

این که گفتند هر چند روز یکبار برای دولت روحانی آشوبی به پا می‌کنند و از این لحاظ آنرا از دولت اصلاحات مظلوم‌تر ملحوض داشتند دیگر کلام تئوریسین‌های ریزبین و آینده‌نگر نیست بلکه برای عوام نیز ملموس است. عینی است، لوث شده و مصداق مبرز فراوان دارد. روحانی از همان ابتدا در حالی عنان قوه مجریه را در دست گرفت که کشور سونامی مجموعه‌ای از رویدادها را تجربه کرده بود. اقتصادِ مضمحل، فضای سرد و بی‌روح سیاست داخلی، دشمن‌تراشی‌های بی‌مورد خارجی، بلوغ و دگردیسی فساد اقتصادی طبقه‌بندی شده، دستآوردهایی مخرب بودند از دولت قبل که به رییس دولت تدبیر هبه شدند.

از آغاز کار روحانی بی‌درنگ مجلس نهم درست در مقابل روحانی ایستاد. عده‌ای که در آن جا بودند (و اینک نیستند) با اقدامات ایذایی مانع آرامش دولت شدند. در مخالفت باسیاست‌های دولت روحانی تریبون‌ها تعطیلی جمعه را نداشتند. رسانه‌های پر قدرت، هم که از همان ابتدا در مقابل روحانی جبهه گرفتند. در سمت و سوی روحانی چند روزنامه و خبرگزاری اصلاح‌طلب و تیم رسانه‌ای که رِسا نبود و نیز مردمی که قدرت او را منشاء بودند قرار گرفتند. روحانی با برجام شروع کرد.

برجام به مثابه نفتی آتش مخالفان را شعله ورتر کرد اما برجام پایان فشار منقدان نبود. برجام شروعی بود برای کشاکش حزبی و این روند در ماجرای اتهامات مالی به دولت، ماجرای FATFو دو قطبی‌سازی شکست‌خورده؛ در روزهای اخیر گویا بدون انتهاست. در این مدتی که سه سال و اندی از آن می‌گذرد روحانی به سوی درمان تورم شتافت، به رکودزایی متهم شد. به خلق فضای تعامل بین المللی پرداخت، به سهل‌انگاری با دشمن متهم شد. به جذب سرمایه خارجی پرداخت، به تخریب اقتصاد داخلی محکوم شد.

در اواسط راه حامیان روحانی به ناچار برای گشایش فضایی مستعد ‌ترمیم (نه پیشرفت) بر روی مجلس دهم متمرکز شدند. ائتلاف کردند، لیست دادند و تبلیغات انتخاباتی شان ضعیف بود. آنجا هم انگلیسی خواندنشان و با بهره‌کشی حزبی از منویات رهبری، نفوذی بیگانه‌گان شدند. در آن برهه رویدادی باور‌ناپذیر رخ داد و خداوند اعتدال را بر افراط پیروز گرداند. درس تاریخ آن بود که مردم تاریخ را رقم می‌زنند و سم‌پاشی رقبا نتیجه ایی معکوس دارد. پس اینک زمان آن رسیده که اطمینان حاصل کرد انتخابات ریاست جمهوری برای مردم ‌‌‌امید‌‌‌ است از همان جنس ‌‌‌امید‌‌‌ مجلس شورای اسلامی و قرار است دوباره همه چیز تَکرار شود.

شسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۲:۲۲
این مجلس نهمی که می گی واس روحانی ساز مخالف می زد به نظر من هماهنگترین مجلس با دولت حسن بودحسن با برجام شروع کرد فقط شروع کرد و تنها عایدی مردم ازبرجام ورودخودرو های پژوسیتروئن که احتمالا یک جور انتقال تکنولوژیست به مملکت و ورورد غولهای هوایی ایرباس و بوئینگ به کشورمونه فقط همین ولی همچنان تورم ورکود از دولت مخلوق بجا مانده البته جناب روحانی اگه یه کم به فکر جیب کارگران و کارمندان باشه شاید با افزایش حقوقمون بتونیم از محصولات پژوسیتروئن استفاده کنیم یا حداقل یکبار با یکی ازاین هواپیماها بریم سفر (343576)
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۶:۲۸
رکود و تورم که مخلوق دولت جناب هاله نور بود که تورمش را دولت مهار کرد و رکودش باقی مانده که البته اونهم رفع خواهد شد.هماهنگی مجلس نهم با دولت روحانی!؟ عجب جوکی لابد اوجش در رای اعتماد به وزرای علوم بود! البته از نظر شماها واردات پژو و سیتروین در دولت فعلی مشکل داره و تولید ملی را دچار مشکل میکنه ولی واردات پورشه و مازراتی با ارز دارو در دولت اوس محمود خیلی هم خوب بود. شاید حقوقتون برای خریدن پورشه و مازراتی کفاف میکرد ولی برای پژو و سیتروین نه! (343604)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۶:۴۹
بله دولت روحانی مظلوم بود زیرا گروهی در کشور هر روز برای آن توطئه می کردند گروهی برای عربستان نامه می زدند که شش ماهه نابودش می کنیم گروهی انتخاباتش را تقلب می پتداشتند زیرا گزینه شان رای نیاورد ولی دوره بعد که رای اورد انتخاباتش سالم بود در یک دوره مردم را به شورش دعوت کردند در دوره بعد مردم را به شادی انها فقط فکر خودشان هستند نه مردم فقط فکر منافع و قدرت خود نه مردم ولی در کل مردم مقصرند بالخص پدران سرزمین ما گویند خود کرده را تدبیر نیست ... پشیمانیم پشیمانیم که رفتی .... (343605)
شسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۲:۲۴
جان مادرتون یه کم این قسمت نظرات رو گشاد کنید دوتا کلمه بنویسیم اخه دارم انشا تمرین می کنم اه شماها دیگه چه ادمایی هستید (343577)
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۶:۰۹
انشاهاتو برو در دولت خزان تمرین کن! (343602)
صالح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۲:۴۹
یعنی اسیر این یه جمله ات شدم... و خداوند اعتدال را بر افراط پیروز گرداند... چپ و راست هرکاری دلتون خوات برای منافع خودتون میکنین بعدش میندازین گردن خدا... (343581)
زبان فارسي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۳:۵۴
آقا "محيّرالعقول" درست است نه "متحيّرالعقول". يه مقدار مطالعه كنيد! (343586)
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۷/۰۷ ۰۰:۰۶
ای بابا میون این همه پیامبر جرجیس رو گیرآوردی! این همه متن خب طبیعی یه ایراد تایپی هم توش پیدا بشه؛ گاهی توی حرف زدن هم آدم اشتباه میکنه چه برسه به تایپ کردن؛ هرچند ممکنه ناراحتیت از جایی دیگه باشه و رییس جمهور آیندت نه شنیده باشه (343624)
رضا .ف
Russian Federation
۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۳:۵۸
فکر نمیکنید مردم قدری دلسرد شده اند نمیشود که مردم همیشه بیایند رای بدهند و فردایش روز از نو روزی از نو زندگی برای مردم سخت شده ملت توقعاتی دارند حداقل آرامش و بدون استرس ثبات و..هر چند وقت گرانی اجناس گرانی قبوض مصرفی عوض اینکه در وضع وخیم اقتصادی به ملت کمک شود روزبه روز فشار به مردم با گرانی بیشتر میشود این هنر است چرا هیچوقت چیزی ارزان نمیشود سقف گرانی تا کجاست مسئولین هم این سختی رو احساس میکنند یا ..بهرحال وعده و شعار راحت است ولی عمل سخت . (343589)
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۵:۴۹
روحانی تلاش خودش رو انجام میده. ولی وضع اقتصاد انقدر در زمان تحریم خراب شده بود که درست کردنش زمان زیادی می بره.
چاره ای جز صبر و امید نیست عزیز. (343598)
پورامینی همدان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۴:۲۴
در برخی جریده ها وسایتهای خبری همچون بهار نیور والف در حمایت از دولت تدبیر وامید واعتدال تاکنون به نوبه خودسعی در رساندن این واقعیت ومسئولیت نموده ام که دولت یازدهم به اعتراف جمعی دستاوردهای مثبتی تا کنون داشته است که قابل انکار نیست هرچند در برخی موارد ضعف هائی نیز قابل مشاهده بوده است در واقع اکنون نیز پاشنه های اشیل دولت یازدهم را در یک کلمه در مقوله مهم معیشت خلاصه میکنم (343593)
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۴:۴۶
من فقط امیدوارم اگر روحانی پیروز شد وزرای بهداشت و ارشاد و ورزش عوض شوند.این ۳ تا بدجوری وصله ناجور به این دولتند. اون از وزیر بهداشت با ابقاء رییس پایدارچی دانشگاه شیراز در حالیکه ۸سال قبل رییس بود و کسی که ۸سال رییس بوده نمی تونه در همون مقام مجددا ابقا بشه.اونهم از طرح سلامتش. وزیر ارشاد هم که اندازه مترسک اقتدار نداره. وزیر ورزش هم که از سوی مجلس قبل تحمیل شد.تا حالا بهانه دولت این بوده که مجلس اونو به این انتخابها مجبور کرده. ولی سال آینده معلوم میشه که اینها تحمیلی بودند یا نه. (343594)
پورامینی همدان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۷:۲۸
مقوله معیشت بنا بر نظری تحت تاثیرمستقیم وغیر مستقیم طیفی ازموضوعات ومفاهیم شامل اشتغال زائی و رونق کسب وکار -روند کاهش تورم غیر رکودی - خود کفائی - ارائه تسهیلات کم بهره- عدم وابستگی -تعدیل مثبت ومنفی حقوق های بالا وپائین - تولید ملی وسرمایه گذاری داخلی و خارجی غیر الزام اور برمبنای تولید انبوه - کار وتلاش و نیز صرفه جوئی ونظائر ان قرار میگیرد (343607)