به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۰۹:۳۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۰۱/۱۷ ساعت ۱۶:۱۴
کد مطلب : ۱۲۷۹۱۵

حامیان روحانی از آمدن رئیسی خرسندند

 گروه سياسي: سايت عصر ایران نوشت: همان گونه که پیش بینی می شد حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی با معرفی یا اعزام نماینده ای به تشکل تازه تأسیس و اصول گرای جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی) کاندیداتوری خود در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری را عملا اعلام کرده است.

نشانه دیگر انصراف از حضور در هیأت نظارت بر انتخابات است زیرا تنها در صورت قصد کاندیداتوری چنین اقدامی ضرورت داشت. صولت مرتضوی شهردار مشهد و نماینده آقای رییسی نیز از قطعی شدن کاندیداتوری او خبر داده است. بدین ترتیب ابراهیم رییسی تولیت آستان قدس رضوی را می توان مهم ترین رقیب حسن روحانی در انتخابات دانست چه دیگر کاندیداهای اصول گرا و چهره هایی مانند سعید جلیلی به نفع او کنار بروند و چه آنها باقی بمانند و بخواهند انتخابات به مرحله دوم بکشد.

طبیعی است که غالب اصول گرایان از حضور ابراهیم رییسی خرسند باشند چون می تواند از میزان تشتت در میان آنان بکاهد به اضافه این که امید داشته باشند با سیادت و مسؤولیت تولیت او آرای اقشارمذهبی تر و سنتی تر را جذب کنند.در طیف اصلاح طلبان- اعتدال گرایان اما دو نظر وجود دارد: در نگاه اول این نگرانی وجود دارد که احساس یا تصور می کنند بر سر رییسی توافقاتی صورت گرفته که رقابت با او را دشوار می کند یا حتی این پیام را به روحانی انتقال می دهد که وارد عرصه نشود یا او را سست کنند. یا این که روی تشتت آرای رقیب حساب کرده بودند و حالا احساس می کنند احتمال اجماع وجود دارد و آرا خُرد نخواهد شد.

نظر دوم اما این است که اتفاقا نباید نگران باشند و به عکس باید خرسند هم باشند. اما چرا؟
دلیل اول: حسن روحانی در این چهار سال صراحت کافی به خرج نداده و پاره ای ملاحظات را رعایت کرده یا برخی محظورات او را از بیان همه واقعیت ها بازداشته حال آن که صف آرایی صریح و در برخی موارد شمشیر از رو بستن ها سبب می شود رودربایستی ها را کنار بگذارد و این مطالبه بسیاری از نیروهایی است که انتظار داشتند روحانی به برخی از موانع اشاره و حتی اگر نه افشاگری که فاش گویی کند.

دلیل دوم: با حضور رییسی دیگر هیچ بهانه ای برای رأی ندادن توسعه طلبان و تحول خواهان باقی نمی ماند و ژست برخی که در آستانه هر انتخابات توصیه به رأی ندادن می کنند نیز ناموجه به نظر می رسد زیرا این رأی ندادن در واقع رأی دادن به رقیب است و همین آرای خاموش را به صحنه می آورد. مهم ترین پایگاه رأی اصلاح طلبان اتفاقا آرای سیاسی نیست، آرای اجتماعی و لایه های غیر سیاسی جامعه است.

برگ روحانی در انتخابات تنها «برجام» نیست «تلگرام» هم هست و 20 میلیون ایرانی که از نرم افزارهای پیام رسان موبایلی خصوصا «تلگرام» استفاده می کنند انتخابات را از نه از منظر سیاست که به خاطر امکان استفاده از ابزارهای مدرن ارباطی دنبال می کنند و اگر احساس خطر نکنند وارد صحنه نمی شوند. البته نمی دانیم موضع آقای رییسی در قبال تلگرام و نوع فعالیت آن چیست ولی بدیهی است که اعتدال گرایان و  اصول گرایان نگاه متفاوتی به این ابزار دارند.

کوتاه این که کاندیداتوری رییسی برای کسانی که اهل رأی سلبی هستند انگیزه ایجاد می کند. چون در ایران خیلی ها به کسی رأی می دهند نه به این خاطر که او انتخاب شود که برای این که دیگری انتخاب نشود. بارز ترین نمونه را در انتخابات هفتم اسفند 94 مشاهده کردیم که برای اولین بار اکثریت رأی دهندگان در تهران به تمام 30 نفر رأی داد در حالی که چه بسا دو سوم آنان را نمی شناختند و انگیزه اصلی این بود که فهرست سی نفری لیست اصول گرایان رأی نیاورد و همین اتفاق هم رخ داد و همه از صدر تا ذیل بازماندند.

جدای اینها یادمان باشد انتخابات جلوه ای از مناسبات قدرت و سیاست است و سیاست نیز علم واقعیات ها و فن ممکنات است نه عرصه تخیلات و آرزوها و کاندیداتوری آقای رییسی و عزم جدی اصول گرایان برای رقابت با رییس جمهوری مستقر و یک دوره ای کردن دوران او واقعیتی است که پیش چشم فعالان سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و زیست محیطی قرار گرفته و باید دست به انتخاب بزنند ولو نگاه سیاسی نداشته باشند...

سیدمحمد خادمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶/۰۱/۱۷ ۱۶:۲۳
مقاله جالبی بود مهمترین رقیب اعتدال اصلاححات و روحانی رییسی است که احتمالا با پشتوانه قوی میاد و در صورت حمایت قشر متوسط روحانی رای میاره کاش ب معیشت کارگران و کارمندانی مثل معلمان بیشتر توجه میشد تا ب امید امیدوارتر میبودیم (350570)
۱۳۹۶/۰۱/۱۷ ۱۷:۱۳
جان من؟
سید از شیخ میبره اونم قاطع تر از 76
برو دل به خاطرات نوستالوژیکت خوش کن (350586)
توسیوند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶/۰۱/۱۷ ۲۰:۴۰
یک حقوق دان در مقابل یک دادستان و...انشاا...فرد بهتر رای بیاره (350599)
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶/۰۱/۱۷ ۲۰:۵۰
خدای ادم فکر می کنه تو تیم مخالفان روحانی همه با هم متحد شدن ببازن! اخه چرا جلو روحانی یه فردی می زارن که لج مردم رو در بیارن و بیا رای بدن به روحانی!! (350600)
۱۳۹۶/۰۱/۱۷ ۲۱:۱۴
....هر 8 سال یکبار یه فردی مثل احمدی نژاد بیاد زحمات افرادی مثل خاتمی و روحانی رو به باد بده و دوباره یه اصلاح طلب بیاد رییس جمهور بشه و گند کاریها رو با هزار زحمت درست کنه و اصولگرایان همه جور سنگ اندازی هم بکنند .... (350601)
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶/۰۱/۱۷ ۲۲:۵۹
عجب تحلیل آبکی ای. آخه کسی بخاطر تلگرام 4 سال سرنوشت مملکتش را تعیین میکنه؟ (350610)
۱۳۹۶/۰۱/۱۷ ۲۳:۱۲
حضور رییسی رفراندوم جهت ارای سیاسی قوه قضاییه در سه دهه اخیر است مردم با حضور پای صندوق رای اعلام خواهند کرد که چه میزان با حصر،حبس اصحاب اندیشه و رسانه موافقند؟ بعبارتی ارای رییسی مقبولیت عملکرد قوه قضاییه را و کیفیت ارای صادره را بتصویر خواهد کشید. (350611)
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶/۰۱/۱۷ ۲۳:۵۴
انتخاب آقای رییسی حساب شده و در ادامه و فاز دوم انتصاب ایشان به تولیت آستان قدس است. در چند دوره اخیر رای خراسان بویژه شهر مشهد و شهرهای اقماری آن عمدتا به کاندیداهای اصولگرا بوده . تقریبا با نفوذ معنوی و غیر معنوی آقای علم الهدی رای خراسانی ها علی الخصوص با کارهای تبلیغی اخیر آستان قدس به نفع آقای رییسی خواهد بود . برخی استانها مثل اصفهان هم که همین وضعیت رو دارند . لذا به نظر می رسد خیلی حساب شده دنبال این بوده و هستند که رای تهرانی ها بی ثمر بشه . روز اول فرودین به آقای رییسی برای ورود به انتخابات از سوی مقامات تکلیف شده است و قطعا تلاش همه جانبه بر این است که مساله انتخابات اسفند 94 تکرار نشود و ریاست جمهوری یکدوره ای را تجربه کنیم. (350613)