به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۰:۰۸
 
۸۵
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ساعت ۱۱:۲۵
کد مطلب : ۱۱۱۱۰۹
قبل از مناظره‌ به میرحسین پیام دادم که احمدی‌نژاد دروغ گو و بی حیاست

وزیر احمدي‌نژاد: باعث و بانی فتنه ۸۸ خود احمدی‌نژاد بود

گروه سياسي: اولین وزیر جدا شده از کابینه محمود احمدی نژاد می‌گوید شاید بهتر بود قبل از انتخابات سال ۸۸ از شخصیت احمدی نژاد می‌گفتم. او معتقد است که باعث و بانی فتنه ۸۸ خود احمدی نژاد بود.
وزیر احمدي‌نژاد: باعث و بانی فتنه ۸۸ خود احمدی‌نژاد بود
پرویز کاظمی که حدود ۱۰ ماه وزیر رفاه و تامین اجتماعی دولت نهم بوده، به دلیل اختلافات دیدگاهی و مدیریتی با احمدی‌نژاد، مهرماه ۱۳۸۵ از وزارت استعفا داد و به عرصه اقتصاد و صنعت بازگشت. از آن پس تاکنون هیچ سمت اجرایی نداشته و تنها حضور او در عرصه سیاست کاندیداتوری  در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۲ بوده است.

او که در سال های اخیر به افشاگری علیه عملکرد مدیریتی و شخصیتی محمود احمدی‌نژاد پرداخته، با افسوس می‌گوید روزی که احمدی‌نژاد رییس جمهور شد جوانان ما  ۲۰ ساله بودند و حالا ۳۰ سال سن دارند. چه کسی جوابگوی این عمر رفته جوانان در این چند ساله با مشکلات فراوان است؟ كاظمی معتقد است خیزی که  احمدی‌نژاد در دور دوم ریاست جمهوری برداشت، بسیار متفاوت بود و همه چیز را از فردای انتخابات و در میدان ولیعصر شروع کرد و نهایتا به مقابله با مقام معظم رهبری و ۱۱ روز خانه نشینی انجامید.

از قول علی لاریجانی نقل می‌کند که دو روز قبل از انتخابات سال ۸۸ گفته "نمی‌دانم این چه پدیده ای است که نمی‌توانیم کنترلش کنیم." می‌گوید احمدی‌نژاد قدرت، رسانه و مطرح شدن را دوست دارد حالا هم به شورای نگهبان توصیه می‌کند اگر احمدی‌نژاد برای سال آینده کاندیدا شد تاییدش نکنند تا همه راحت باشند!

کاظمی که این روزها در شرکت صنعتی خود در خیابان ایران زمین مشغول به کار است، معتقد است اصولگرایان شکست فاحشی در انتخابات مجلس خورده اند، اصلاح طلبان نیز ترجیح می‌دهند در انتخابات آینده از حسن روحانی حمایت کنند، بنابراین شاید انتخابات فضای هیجانی نداشته باشد مگر معادلات جور دیگری رقم خورده و افراد جدید با دیدگاه های متفاوت وارد عرصه شوند.

او تنها راهکار برون رفت از مشکلات کشور در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را آزادی رسانه ها، آزادی بیان و برداشته شدن تمامی خط قرمزها می‌داند و تاکید می‌کند اصلا نباید از این موضوع نگران بود چون انقلاب اسلامی، چارچوب ها و ارزش های آن محکم تر از این است که با انتقاد و ارزیابی مورد هجمه قرار گیرد. متن گفت‌وگوي ايسنا با پرویز کاظمی را در ادامه بخوانید:

*وضعیت سیاسی کشور را در سال پایانی عمر دولت چطور ارزیابی می‌کنید؟

من تصور می‌کنم ما نباید خود را محدود و منحصر به بحث های روز مربوط به اصلاح طلبی و اصولگرایی کنیم. بلکه باید عملکردها را ارزیابی کرد؛ چرا که یکی از مشکلات موجود، نبود حزب در کشور است و همین نبود حزب باعث می شود شرایط کشور به گونه ای باشد که همیشه یکی دو ماه  قبل از انتخابات جریانی در زمان انتخابات شکل بگیرد و تا چند هفته بعد از انتخابات نیز ادامه داشته و بعد پایان می‌گیرد.

*تحلیل شما از دلیل وجود این شرایط در فضای سیاسی کشور چیست؟

درصد بالایی از مردم بسیاری از نمایندگان منتخب خود را نمیشناسند. حتی اگر الان از آنها بپرسیم به چه کسانی رای دادید نمیتوانند اسم همه آنها را دوباره بنویسند. همه می آیند رای میدهند که گروه دیگر سرکار نیاید.

علت اصلی شکل گیری این جریان ها نیز نبود پایگاه و فعالیت حزبی در کشور و نبود فضایی برای ارایه نظرات است. آقایان خاتمی، احمدی‌نژاد و حتی روحانی همگی در دوره زمانی کوتاهی پیش از انتخابات مورد اقبال قرار گرفته و رای آوردند. اگر با دقت نگاه کنیم، انتخابات مجلس نیز به همین نحو است و در انتخابات ۷ اسفند این موضوع کاملا مشهود بود. من به جرات می‌گویم درصد بالایی از مردم بسیاری از نمایندگان منتخب را نمی‌شناسند و حتی اگر الان از آنها بپرسیم به چه کسانی رای دادید، نمی‌توانند اسم همه نمایندگان خود را ببرند یا دوباره آن اسامی را بنویسند.

در عین حال افرادی با نظرات یکسان در دوره های مختلف مجلس با عنوان های متفاوتی کاندیدا شدند. مثلا در دوره ای با عنوان آبادگران، دور دیگر اصولگرایان و یا با عنوان تحول خواه در انتخابات شرکت کردند در حالی که گروه و افراد مشخصی هستند. این تغییرات عنوانی نشان می‌دهد آن پایگاه قوی حزبی وجود ندارد.

نکته مورد
تنها راه نجات کشور و حل مشکلات، آزادی بیان، آزادی رسانه‌ها و برداشته شدن خط قرمزها است. با این روش استحکام نظام و اعتماد مردم به آن بیشتر میشود. چرا مسئولین برای برگزاری کرسی آزاداندیشی به دانشگاه ها نمی‌روند؟ چون جوابی برای سوالات جوانان ندارند.
توجه دیگر این است که هنوز تعریف درستی از اصولگرایی و اصلاح طلبی وجود ندارد و تمام تعاریف کلی هستند، بنابراین در همین جریان ها نیز در حوزه های مختلف اقتصادی و سیاسی اختلاف نظراتی با یکدیگر دارند. این موضوع باعث شده تصمیماتی که در مقاطع مختلف گرفته می‌شود تصمیمات سنجیده و عمیقی نباشد و اکثر حرکات در کشور سینوسی است. به عنوان مثال در جریان اصولگرایی در مقاطع مختلف بنا بوده در انتخابات ها با یکدیگر اتفاق نظر داشته باشند، اما در عرصه عمل دیدیم چند کاندیدا وارد میدان شده و هر کدام نظرات و دیدگاه های متفاوتی با دیگری داشته اند و این نشان می‌دهد در این گروه اتحاد و اتفاق نظری که خود مدعی آن هستند، وجود ندارد. از طرفی وقتی عملکردشان را در دورانی که  دولت و مجلس را در اختیار داشتند ارزیابی می‌کنیم می‌بینیم عملکرد موفقی هم نداشتند و با توجه به امکاناتی که در اختیارشان بوده پیشرفت و توسعه کافی را رقم نزدند.

از طرفی در جبهه اصلاحات نیز همیشه اتحاد و همبستگی وجود نداشته همانطور که اکنون آقای عارف اعلام می‌کند تمام لیست امید در مجلس بر سر تصمیم گیری ها با یکدیگر اتفاق نظر نداشتند. این یعنی به دلیل عدم شناخت کافی از افراد، آنها در لیست ها قرار گرفتند در حالی که گاها نظرات متفاوتی با اصلاح طلبان دارند و این موضوع قطعا به کشور آسیب می‌زند.

این مسائل همگی به همان نبود حزب در کشور برمی‌گردد و در کشور شرایطی پیش آمده که همه می آیند رای می‌دهند که گروه دیگر بر سر کار  نیاید، رای می‌دهند تا اینها نباشند اما هر کس دیگری می‌خواهد باشد. حتی اگر کسانی که روی کار می آیند را نشناسند.

موضوع دیگری که وجود دارد این است که هیچ دولتی سرکار نیست مگر اینکه آمار و ارقامی مبنی بر عدم پیشرفت در گذشته ارایه دهد و همه مدعی پیشرفت و توسعه در زمان خود هستند اما وقتی دولت بعدی روی کار می آید آمار و ارقام دولت قبل زیر سوال رفته و مباحث جدیدی مطرح می‌شود. این یک ایراد است که جایی که سطح توسعه و پیشرفت را ارزیابی می‌کند نباید دولتی باشد اما متاسفانه در کشور ما دولتی است.

*چطور میتوان این شرایط را اصلاح کرد؟

مردم اگر می‌خواهند در انتخابات ریاست جمهوری آینده انتخاب درستی داشته باشند باید ابتدا عملکرد دولت یازدهم را بررسی کنند. ببینند این دولت چه توفیقاتی در عرصه های مختلف داشته و بر مبنای آن تصمیم گیری کنند. من تصور می‌کنم اگر می‌خواهیم به موفقیت و پیشرفت برسیم  باید برای انتخاب نگاه سیاسی نداشته باشیم و بیشتر با نگاه مدیریتی و کارشناسی به انتخاب مسئولین بپردازیم.

طبق چشم انداز ۲۰ ساله ما باید قدرت اول منطقه باشیم اما واقعا کجای منطقه ایستاده ایم؟ ایراد اصلی این است که کشور ما سیاست زده است و مسائل با نگاه کارشناسی مورد بررسی قرار نمی‌گیرد و همه چیز سیاسی شده که موجب کاهش توفیقات ما می‌شود. ما از نظر منابع، رتبه بالایی داریم اما هنوز از نظر اقتصادی لنگ می‌زنیم و دلیل اصلی نبود برنامه بلند مدت کارشناسی است.

باید شرایطی فراهم شود تا از این فضای سیاست زده دور شویم اما نمی‌دانم در آینده نزدیک این توفیق به دست می آید یا خیر. تا وقتی کشور از این فضا دور نشود راه به جایی نخواهیم برد. ما باید سیاست اقتصادی داشته باشیم نه اقتصاد سیاسی. به این معنا که سیاست های توسعه ای مشخصا وجود داشته باشد. اقتصاد سیاسی یعنی اینکه به طور مثال در هدفمندی یارانه ها به همه یارانه بدهید تا همه راضی شوند. این وضعیت کشور را پیش نمی‌برد.

حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد تورم با انتخاب دولت یازدهم و به دلیل پایان دولت دهم اتفاق افتاد چون تشنج و استرس وجود آن دولت در جامعه یک شبه کاهش یافت. این را می‌توان به پای حماسه سیاسی مردم گذاشت و نباید این کاهش تورم را به حساب دولت نوشت و یا کاهش تورم در یک سال اخیر به دلیل رکود است چون همه امکانات متوقف شده و با نبود تقاضا قطعا تورم پایین می آید. اقتصاد را یک جا نشاندیم تا تکان نخورد بعد می گوییم نرخ تورم کاهش یافته در حالی که اکثر مردم با مشکلات جدی اقتصاد مواجه هستند.

باید به سمتی برویم که فضای بحث کارشناسی با تحلیل های کارشناسی در کشور فراهم شود. باید از اقتصاد دستوری دوری کرد. کدام بانک با یک دستور نرخ خود را پایین می آورد؟ باید چرخ اقتصاد را به حرکت درآوریم.

مباحثی که درباره برجام نیز مطرح می‌شود را من قبول ندارم چون هر دولت دیگری هم سرکار می آمد قرار بود برجام انجام شود.

*حتی اگر آقای احمدی‌نژاد همچنان سرکار بود برجام به سرانجام می‌رسید؟

در مذاکرات هسته ای طرف مقابل تمایل نداشت برجام
احمدی نژاد قدرت، رسانه و مطرح شدن را دوست دارد اما شاید اقبال عمومی را برای حضور در عرصه نداشته باشد. من توصیه می‌کنم شورای نگهبان تاییدش نکند تا همه راحت باشند.
با آقای احمدی‌نژاد به نتیجه برسد. این یک واقعیت است.

به هرحال مذاکرات در زمان آقای احمدی‌نژاد آغاز شده بود اما باید توجه داشت طرف مقابل هم تمایل نداشت این کار را با آقای احمدی‌نژاد به نتیجه برساند و این یک واقعیت است. با روی کار آمدن دولت آقای روحانی با بن بست هایی که کشور با آنها مواجه شده بود، نهایتا تمایلی دو طرفه ایجاد شد تا توافق نهایی صورت گیرد پس کار خیلی شاقی انجام نشده است. باید واقع بین باشیم.

نداشتن نگاه واقع بینانه و داشتن تحلیل های غلط فقط منجر به گذشت زمان، از دست رفتن منابع، افزایش بیکاری، نداشتن رشد اقتصادی چشمگیر و ارایه سیاست های نا مناسب توسط مسئولین هر دولت می‌شود. باید به سمتی برویم که از حال و هوای هیجانی خارج شده و اجازه ارائه نظرات کارشناسی و مدیریتی به کسانی که به خدمت علاقه مند هستند داده شود تا آن موقع ببینیم کدام گروه سیاسی قدرت بیشتری در این زمینه دارد.

*مطالبی که شما بیان کردید بایدهایی است که برای بهتر شدن وضعیت کشور باید مورد توجه قرار گیرد و تحقق این بایدها شاید در درازمدت امکان پذیر باشد. نگاه واقع بینانه شما به وضعیت کشور چیست؟

این باید ها راه نجات کشور است وسوال اینجاست که درازمدتی که شما می‌گویید چه زمان باید آغاز شود؟ باید از یک جا شروع کنیم. هر انتخاباتی می آید و می‌گذرد و میگوییم شرایط مطلوب باشد بعدا.

*راهکار خروج از این شرایطی که شما ارزیابی می‌کنید چیست؟

تنها راه نجات کشور و حل مشکلات، آزادی بیان، آزادی رسانه ها و برداشته شدن خط قرمزها است. با این روش استحکام نظام و اعتماد مردم به آن بیشتر میشود. چرا مسئولین برای برگزاری کرسی آزاداندیشی به دانشگاه ها نمیروند؟ چون جوابی برای سوالات جوانان ندارند.

باز شدن فضای نقد در کشور تنها راه نجات ماست. رسانه ها نقش بسیار اثرگذاری در این زمینه دارند. بنظر من رسانه ملی وظیفه خود را به درستی انجام نمی‌دهد. نباید در کشور چیزی تحت عنوان  خط قرمز داشته باشیم. این باور من است و حاضرم درباره اش بحث کنم.

خداوند درقرآن می فرمایند "بشارت باد بر کسانی که همه حرفها را می‌شنوند و بهترین آن را انتخاب می‌کنند ". این آیه را باید بر سر در دانشکده های مدیریت بزنند. چون مدیر و مسئول است که باید ظرفیت شنیدن حرف ها را داشته باشد و بتواند اظهار نظر های تند و مختلف را بشنود. همین موضوع م‌یتواند فضای کشور را سالم سازی کند و افراد با تحلیل غلط و مغرضین خواه ناخواه کنار می‌روند؛ چرا که نقدهای سازنده، مشخص شده، مورد بررسی قرار گرفته و نهایتا به کار می آیند.

چرا مسئولین برای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی که رهبری بر آن تاکید دارند به دانشگاه ها نمی‌روند؟ باید این جلسات پرسش و پاسخ مستقیم برگزار شود اما سوالات آنقدر زیاد است که جوابی برای جوانان نداریم.

تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی آزادی بیان، آزادی رسانه ها و برداشته شدن خط قرمزها است و اصلا نباید از این موضوع نگران بود چون انقلاب اسلامی، چارچوب ها و ارزش های آن محکم تر از این است که با انتقاد و ارزیابی مورد هجمه قرار گیرد. اتفاقا با این روش پایبندی مردم به نظام، استحکام نظام و محبوبیت و اعتماد به نظام به مراتب بیشتر خواهد شد.

*به نظر شما در یک سال باقی مانده به انتخابات از گزینه های موجود در جریان اصولگرایی و اصلاح طلبی و افراد مطرح شده ای همچون محمود احمدی‌نژاد که حضور در انتخابات را هنوز رد نکرده، کدام می‌توانند اقبال عمومی را داشته باشند و آیا در مجموع گزینه ای وجود دارد که توان رقابت با آقای روحانی را داشته باشد؟

آقای احمدی‌نژاد قدرت، رسانه و مطرح شدن را دوست دارد اما شاید اقبال عمومی برای حضور در عرصه نداشته باشد. البته ممکن است در انتخابات پیش رو همان اتفاقی که گفتم بیفتد، مردم بیایند و بگویند اینها نباشند، هرکس دیگری باشد. در انتخابات ۹۲ نیز چنین اتفاقی افتاد و اگر در هفته منتهی به انتخابات آقای هاشمی رفسنجانی و آقای خاتمی از آقای روحانی حمایت نمی‌کردند ایشان رای نمی آورد و کسی نمی‌تواند منکر این موضوع شود.

من تصور می‌کنم در انتخابات آینده نیز همین اتفاق بیفتد. تجربه نشان داده در کشور ما کسی که دور اول رای می آورد دور دوم هم انتخاب می‌شود چون هم امکانات بیشتری در اختیار دارد و هم بیشتر در چشم است. البته دولت آقای روحانی باید بهتر از این کار کند. هرچند گفتنش آسان
قبل از مناظره ها به میرحسین موسوی پیام دادم که احمدی نژاد دروغ گو و بی حیا است. هر دوی این اتفاق ها افتاد. هم دروغ گویی هم بی حیایی. اما چرا شورای نگهبان با این مسئله برخورد نکرد؟
است و کار سختی را در پیش دارد اما تیمی که برای حل مشکلات انتخاب شده تیمی در حد مسائل و مشکلات موجود نیست به همین دلیل با گذشت سه سال از عمر دولت هنوز رضایت اقتصادی در مردم وجود ندارد.

*گاهی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری رقابت جدی و حساس تر می‌شود که نمونه آن را در سال ۸۸ دیدیم. فکر می‌کنید در انتخابات آینده می‌توانیم شاهد رقابتی جدی بین آقای روحانی با فرد یا افراد دیگر به خصوص از جریان اصولگرایی باشیم؟ بنظرتان اصولگرایان گزینه ای مطرح می‌کنند یا امکان حمایت این جریان از آقای روحانی وجود دارد؟

واقعیت این است که اصولگرایان شکست فاحشی در انتخابات مجلس خوردند هرچند خودشان مدعی هستند اکثریت مجلس دهم اصولگراست. با احتساب حدود ۸۰ نفر مستقل در مجلس، سایر ترکیب مجلس بین اصولگرایان و اصلاح طلبان برابر است. بعضا در برخی مسائل همین افراد طرف اصولگرایان و زمانی دیگربه اصلاح طلبان تمایل پیدا می‌کنند.

در مجموع فکر می‌کنم رقابت به شدت سال ۸۸ نخواهد بود و شاید خیلی هم هیجانی نباشد چرا که فضا، فضای هیجانی نیست و اصولگرایان به جهت شکستی که خوردند، بعید می‌دانم  بتوانند روی یک نفر اتفاق نظر داشته باشند. اصلاح طلبان نیز به احتمال قوی حمایت از آقای روحانی را ادامه می‌دهند بنابراین نهایتا به نظر نمی‌رسد انتخابات هیجانی و پر شوری در پیش داشته باشیم. مگر اینکه فضای بازی ایجاد شده و افراد مختلف با نظرات متفاوت به میدان آمده و دیدگاه های خود را مطرح کنند که در این شرایط ممکن است کارنامه آقای روحانی نیز ارزیابی شده و به چالش کشیده شود. این شرایط میتواند فضای انتخابات را عوض کند.

*شما در مصاحبه ای گفته بودید اگر آقای احمدی‌نژاد فرد دیگری شود و تغییر دیدگاه داشته باشد می‌تواند به عرصه بازگردد. فکر می‌کنید ایشان برای بازگشت به قدرت این تغییر را در برنامه های خود قرار می‌دهد؟

احمدی‌نژاد قدرت، رسانه و مطرح شدن را دوست دارد اما شاید اقبال عمومی را برای حضور در عرصه نداشته باشد. من توصیه میکنم شورای نگهبان تاییدش نکند تا همه راحت باشند.

ویژگی آب خیس کردن است و اگر این ویژگی را از آن بگیریم دیگر آب نیست. احمدی نژاد هم احمدی‌نژاد است. شاید ایشان در پیام ها وسخنرانی های خود اظهار نظراتی مبنی بر تغییر رویه داشته باشد اما تصور می‌کنم ایشان با توجه به ویژگی های رفتاری که دارد نمی‌تواند تغییر رویه دهد. شاید هم خیلی مناسب نباشد کسی که دو دوره رییس جمهور بوده باز قدرت را در دست گیرد.

*فکر میکنید شورای نگهبان ایشان را تایید می‌کند؟

من توصیه می‌کنم تایید نکند تا همه راحت باشند. البته من دیدگاهی هم در این رابطه دارم که برای جمع شدن این گونه مباحث در کشور، ریاست جمهوری یک دوره ۶ یا ۷ ساله شده تا خیال همه راحت شود. بعد از آن هم فرد هیچوقت نتواند رییس جمهور شود. تجربه نشان داده ریاست جمهوری ها دو دوره هستند بنابراین با یک دوره ای شدن ریاست جمهوری بسیاری مسائل حل می‌شود.

هر رییس جمهوری سال اول به دنبال کسب تجربه است. دو سال میانی خوب کار می‌کند و سال آخر نیز درگیر مباحث انتخاباتی است. بنابراین سال اول و آخر از دست می‌رود و در دور دوم نیز حساسیت های کاری لازم را ندارد نهایتا از ۸ سال ریاست جمهوری، ۶ یا ۷ سال عمر مفید آن است که می‌توان با تغییر قانون اساسی در این زمینه، به بسیاری از حواشی کشور پایان داد.

*شما از حدود سال ۹۰ به بیان مشکلات مدیریتی و ایرادات دولت نهم و دهم پرداختید و تفاسیری از شخصیت آقای احمدی‌نژاد داشتید که شاید پیش از آن هیچکس از کابینه چنین مباحثی را مطرح نکرده بود. سوال من اینجاست که چرا افرادی همچون شما در کابینه که به این آگاهی از شخصیت و مدیریت ایشان رسیده و از تیم اجرایی کنار رفتند، در سال ۸۸ که امکان تغییر وجود داشت این آگاهی و روشنگری را به مردم ندادند تا دولتی همچون دولت نهم ادامه پیدا نکند یا تلنگری به ایشان بخورد تا رویه گذشته را ادامه ندهد؟

انتخابات دور دوم آقای احمدی‌نژاد ۲۲ خرداد بود. من چهارشنبه همان هفته یعنی ۲۰ خرداد جلسه ای خصوصی با آقای لاریجانی داشتم و با ایشان مطرح کردم که اگر آقای احمدی‌نژاد روی کار بیاید چه اتفاقی در کشور می افتد. گفتم که اگر ایشان مجددا روی کار بیاید کشور خسارتی می‌بیند که قابل جبران نیست. اگر آمریکا و اسرائیل قصد تضعیف جمهوری اسلامی را دارد ایشان همه کارها را در این راستا انجام
تنها راه نجات کشور و حل مشکلات، آزادی بیان، آزادی رسانه‌ها و برداشته شدن خط قرمزها است
می‌دهد. من به آقای لاریجانی گفتم شما به عنوان رییس قوه مقننه اگر می‌توانید کاری کنید که از انتخاب مجدد ایشان جلوگیری شود.

*فکر نمیکنید ۲۰ خرداد برای این کار دیر بود؟

قبل از مناظره ها به میرحسن موسوی پیام دادم که احمدی‌نژاد دروغ گو و بی حیا است. هر دوی این اتفاق ها افتاد. هم دروغ گویی هم بی حیایی. اما چرا شورای نگهبان با این مسئله برخورد نکرد؟

به هرحال شورای نگهبان ایشان را تایید کرده و برای ریاست جمهوری مجدد جلو آمده بود. آقای لاریجانی هم در آن جلسه به گفتند من نمی‌دانم این چه پدیده ای است که نمی‌توانیم کنترلش کنیم.

حتی من به آقای میرحسین موسوی قبل از مناظره ها پیغام دادم که آقای احمدی‌نژاد دو موضوع را دنبال میکند. اول اینکه دورغ می‌گوید دوم هم اینکه بی حیا است و در مناظره با آقای موسوی هر دو این اتفاق ها افتاد، هم بی حیایی هم دروغ گویی. دروغ گویی آن مدرکی بود که از خانم رهنورد نشان داد که بعدا هم من گفتم اگر ایشان ۴ سال رییس جمهور بوده و این موضوع را می‌دانسته چرا آمده و پشت تلویزیون گفته؟ که بعدا هم سازمان بازرسی کشور اعلام کرد این موضوع واقعیت نداشته است. دروغ گویی و بی حیایی در این جایگاه و در برنامه زنده تلویزیونی چه معنی دارد؟ چرا شورای نگهبان با این مسئله برخورد نکرد؟

البته شاید حق با شما باشد. شاید من باید در سال ۸۸ همان زمان قبل از انتخابات به موضوع ورود پیدا کرده و به شدت هم مسائل را مطرح می‌کردم. اما باید این موضوع را در نظر گرفت که در تحلیل شخصیت آقای احمدی‌نژاد باید گفت احمدی‌نژاد سال اول ریاست جمهوری در سال ۸۴، سال دوم و تا سال آخر که متفاوت می‌شود و انحراف همینطور شدت یافت. در دور دوم نیز از فردای انتخابات و از میدان ولیعصر همه چیز را آغاز کرد.

این نکته نیز قابل توجه است که شاید باید زمان می‌گذشت و دستش رو میشد که در مقابل مقام معظم رهبری می ایستد، آن ۱۱ روز خانه نشینی را انجام می‌دهد،  آقای مشایی را معاون خود می‌کند و می‌گوید مجلس در راس امور نیست. خیزی که آقای احمدی‌نژاد در دور دوم برداشت چیز دیگری بود.

اگر دقت کنیم می‌بینیم او هیچ وقت و هیچ جا از فتنه صحبت نکرده و نمی‌کند چون خودش باعث و بانی فتنه ۸۸ بود.

*آقای روحانی در یک سال باقی مانده چه اصلاحاتی باید داشته باشد تا به تداوم ریاست جمهوری اش در دور بعد بیانجامد؟

بنظر من تغییر خاصی در این یک سال اتفاق نمی افتد. این نیست که نتوانند اما تغییرات باید معنی دار و جهت دار باشد. دولت گویا نمی‌خواهد اینگونه قدم بردارد. مثلا رکود را به وجود آورده تا تورم را پایین بیاورد و قاعدتا برای انتخابات آینده نمی‌خواهد دست به وضعیت موجود بزند. ترجیح می‌دهد این آرامش را تا انتخابات حفظ کند.

*شما اگر پیشنهاد کار اجرایی داشته باشید قبول می‌کنید؟

اگر توانش را داشته باشم چرا که نه. کشور برای ما هزینه کرده تا بتوانیم یک روز به مردم خدمت کنیم. من یک سال مدیر نمونه صادراتی کشور شدم. به هرحال چیزهایی بلد بودم که این اتفاق افتاده است. اگر خواستند از تجربیات ما استفاده شود مخلصشان هم هستیم اگر نه که برایشان دعا می‌کنیم.

*صحبت پایانی؟

آدم دلش می‌سوزد. در کشور خیلی کارها می‌شود کرد. اما باید شهامت واطلاعات لازم برای تصمیم گیری و شناخت کافی از شرایط کشور را داشته باشیم. همانطور که گفتم کشور ما سیاست زده است و این سیاست زدگی به ما آسیب زده کمااینکه این آسیب همچنان وجود دارد.

جوانان ما امروز می‌گویند روزی که احمدی نژاد رییس جمهور شد من ۲۰ ساله بودم و حالا ۳۰ سال دارم. چه کسی جوابگوی این عمر رفته جوانان در این چند ساله با مشکلات فراوان است؟

زمانی صحبت از این کردند که ما صدور مغز می‌کنیم. چه صدور مغزی؟ چرا خودمان را گول بزنیم. این فرار مغز است. با رفتن هر یک از این جوانان ژن او نیز از کشور خارج می‌شود. پس ما سرمایه ملی کشور را از دست می‌دهیم. باید خیلی جدی به فکر چرخه اقتصاد و ایجاد فرصت برای این جوانان باشیم.

طبق سرشماری سال ۸۵، آمار سرپرست خانواده های تک نفره ۵.۲ درصد بوده و این آمار در سال ۹۰ به ۷ درصد می‌رسد. این به معنی فاجعه در کشور است اما چه کسی این آمار و دلایل آن را تحلیل کرد؟ مسئولیت این وضعیت با حاکمیت و حکومت است.

ياسين قاسمي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۱:۳۶
الان اين حرف ها دردي رو هم دوا ميكنه؟! خيلي دير شده جناب وزير ... (340706)
مظلومی
United States
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۳:۵۰
درجواب امیر:
طبق آمار رسمی شاخص های زیر را مقایسه نموده و عمق فاجعه را دریابید:
الف - درآمدهای نفتی:
1- کل درآمد نفتی 98 سال قبل از احمدی نژاد یعنی از ابتدای کشف نفت(زمان مظفرالدین شاه قاجار) تا سال 1384 که دولت اوستا شد: 535 میلیارد دلار
2- درآمد 8 ساله دولت مهرورز: 800 میلیارد دلار یعنی حدود 1/5 برابر بیشتر از 98 سال قبل از احمدی نژاد
ب- وضعیت عمومی اقتصادی:
ابتدای کشف نفت: کشاورزی سنتی با مالکیت اربابان و فئودالها و زندگی توام با فقر مطلق و گرسنگی حاد جامعه کشاورز و روستا نشین (340812)
مظلومی
United States
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۳:۵۶
ب- وضعیت عمومی اقتصادی:
ابتدای کشف نفت: کشاورزی سنتی با مالکیت اربابان و فئودالها و زندگی توام با فقر مطلق و گرسنگی حاد جامعه کشاورز و روستا نشین که گاها با بروز قحطی تلفات انسانی سنگینی نیز بجا میگذاشت.
در جامعه شهری نیز خبری از تولیدات صنعتی و کاخانجات نبوده و جمیت شهری آن زمان نسبت به جمعیت روستایی در اقلیت بوده و بجز قشر محدود فئودالها و ملاکین مابقی مردم عمدتا به امور خدماتی مشغول بوده و از امکانات اقتصادی و رفاهیات بی بهره بودند و در مقاطعی در اثر قحطی کرور کرور جان می باختند. (340813)
مظلومی
United States
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۴:۰۳
ب- وضعیت عمومی اقتصادی:
سال تحویل دولت به احمدی نژاد(1384):
کشوری با ساختار اقتصادی و سیاسی نظام مند برخوردار از صنایع پویا و کارخانجات تولیدی فعال همراه با کشاورزی مکانیزه و خود کفا در تولید محصولات استراتژیکی از قبیل گندم و کارخانجات عظیم در زمینه صنایع مادر همانند فولاد و نفت وگاز و پتروشیمی که منطقع عظیم عسلویه تنها بخش کوچکی از این نمونه بوده و همچنین جامعه توسعه یافته شهری و روسایی به گونه های که دورافتاده ترین روستا ها ازامکانات عمومی رفاهی از قبیل بهداشتٰ آب آشامیدنیٰ برقٰ گاز و جاده (340819)
مظلومی
United States
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۴:۰۹
دورافتاده ترین روستا ها ازامکانات عمومی رفاهی از قبیل بهداشتٰ آب آشامیدنیٰ برقٰ گاز و جاده ارتباطی مناسب برخوردار بوده و اغلب شهرهای بزرگ نیز تا حدودی از استانداردهای شهرهای بزرگ دنیا برخوردار بوده اند.
ج- شاخص های کلان اقتصادی:

سال تحویل دولت به احمدی نژاد:
نرخ تورم: 10/5 درصد
نرخ: رشد اقتصادی: 7/5 درصد
نرخ سود بانکی: 12 درصد
موجودی صندوق ذخیره ارزی: 18 میلیارد دلار (340821)
مظلومی
United States
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۴:۲۶
ذخایر غذایی: سیلوها و انبارها پر
وضعیت تولید: پویا
وضعیت عمومی اقتصاد با نگاه 5 ساله: در حال جهش عظیم اقتصادی.
فاصله طبقاتی: در حداقل میزان 100 سال گذشته
د- شاخص های کلان اقتصادی:

سال تحویل دولت به روحانی:
نرخ تورم: 44 درصد
نرخ رشد اقتصادی: 6/5- درصد (رکود تورمی)
نرخ سود بانکی: 28 درصد
موجودی صندوق ذخیره ارزی: صفر
ذخایر غذایی: سیلوها و انبارها خالی
وضعیت تولید: 70 درصد کاخانجات تعطیل
وضعیت عمومی اقتصاد با نگاه 5 ساله: در حال فرو رفتن به رکود طولانی.
فاصله طبقاتی: قشر متوسط محو شد (340823)
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۱:۴۵
اینهمه مراسم میره اقای احمدی نژاد چرا هیج کسی مخالفش نیست !!! شما که میگید همه مخالف اقای احمدی نژاد هستن چرا پس یدونه کلیپ نمیاد بیرون از سفرهایی که میرن که مردم دارن اعتراض میکنن !! خرداد 96 منتظر طوفان باشید ! دولت اقای روحانی با رای 300 هزار نفر بیشتر روی کار اومده و در خرداد 96 خیلی کمتر رای داره چون هیچ اتفاق و موج مثبتی نیافتاده که هیچی بلکه غارتگری از بیت المال هم رو شده !!! (340707)
کاظم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۴:۰۵
در همون مسجد نارمک خیلی از افراد علیهش حرف زدند و زیر سوال بردنش اگر راست میگید که مخالفی نداره چرا به رسانه های مستقل و اصلاح طلب اجازه ورود ندادند و فقط به رسانه های خودی اجازه داده شد تا خبرها را اونجوری که دوست دارند پخش کنند؟! ولی خوشبختانه فیلمهاش توسط موبایل گرفته شد و همه واقعیت را دیدند. با همین توهمات خوش باش تا سال ۹۶ که طوفانی میاد و احمدی را میبره پیش معاونانش در اوین! (340725)
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۲۰:۲۷
لطف کنین لینک فیلم ها را بگذارید برای روشنگری و شفافیت (340767)
رضا .ف
Russian Federation
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۶:۱۵
امیر جان از 84 تا 92 بمدت 8 سال طوفانی آمد که اقتصاد ،زندگی سالم ،انسانیت و صداقت رو با خود برد و بجای آن تورم ،چپاول ،اختلاس ودروغ جایگزین شد .آخه انصاف هم خوب چیزیست اگر قیمتها رو سطح زندگی مردم و خط فقر رو با هم در طی این 8سال مقایسه کنید دیگر دنبال طوفان 96 نخواهید رفت بشرط اینکه منصف باشید . (340747)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۶:۳۲
اگه انصاف داشته باشی، خواهی دید که اختلاس و دروغ و اقتصاد خراب و رکود و تعطیلی و ذلت و چپاول در همین دولت فعلیست نه در دولت قبل.
دهن بین نباش دوست گرامی!
هر چیزی که در این سایت ها و کانال های تلگرامی خوندی باور نکن و وارد مغزت نکن .
بی طرفانه آمارِ فسادها رو بذار جلوت تا ببینی دزدان و خائنان اصلی چه کسانی هستند.
همون کاسبِ تحریم گویان، الآن معلوم شده خودشان کاسبِ تحریم بوده اند!
از همین مورد درس بگیر و اسیرِ شانتاژ بازی ها و آمار و ارقام دروغ نشو. (340837)
رضا .ف
Russian Federation
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۶:۲۴
افسوس که بعضی مسئولین وقتی دیگر مقام ندارند آزادیخواه و حقگو میشوند ولی همین که پی به حقیقت ببرند و در جهت روشنگری ملت تلاش کنند جای تقدیر دارد دوران محمود به راستی فاجعه بود و سیاهترین 8 سال ریاست جمهوری در ایران پس از انقلاب بود که اگر تمام ابعاد این فاجعه روشنگری شود دیگر آبرویی برای محمود و دوستانش باقی نخواهد ماند . (340748)
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۷:۰۴
اگر این فیشهای حقوقی غارتگری هست اونوقت اسم اختلاسهای میلیاردی و دکل دزدی چی هست؟! (340751)
قسم میخورم منتشرنمیکنی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۲۰:۳۵
دکل که ماله پسروزیردولت خاتمی آقای مهاجرانیه
تاکی دروغ؟دروغ خوبیش اینه توکوتاه مدت جواب میده اماتودرازمدت مثل سیل جمع میشه وآبروی دروغگورو میبره.
به طورمثال تازه فهمیدیم کاسبای تحریم کیا بودن!!!!!! (340769)
کاظم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۹:۳۳
اولا پسر مهاجرانی از این اتهامات در دادگاه مبرا شد و از تهمت زنندگان شکایت و اعاده حیثیت کرد. دوما این حرفها را به خودتون بگو که اینقدر دروغ گفتید که خودتونم باورتون شده. (340845)
پول های غارت شده 8 ساله کجا هزینه می شود؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۲۱:۵۹
اگه راست بگی و احمدی نژاد و وزارت نفت احمدی نژاد خدمتگزار پسر مهاجرانی بودن و این باعث فساد شده ,هم وای به حال احمدی نژاد به خاطر بی در و پیکری دولتش و هم باز وای به حال احمدی نژاد با این همه فساد در پاکترین دولت تاریخ که باید رییس دولتش پاسخگوی این همه فساد باشه نه اینکه بره ولنجک مخفی بشه ! اگه مثل احمدی نژاد که هاله نور می دید و بعد حرفای خودش رو هم تکذیب می کرد و اگه مثل مرتضوی که می گفت کشته شده های کهریزک به خاطر مننژیت مردن, دروغ بگی انتظاری جز این از طرفدارای احمدی نژاد نیست... (340852)
نقطه چین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۲۰:۴۵
اگه به خود احمدی نژاد بگی مخالفینت زیادن با اعتماد بنفس فضایی میخنده و میگه مردم عاشق من هستن
واقعا برام سواله متوجه نیست یا به روی مبارك نمیاره! (340771)
ب-ا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۲:۱۰
lآقای محترم مردم آنقدر درک سیاسی وشعور بالا دارند که هم نماینده منتخبشان را بشناسند وهم بلد باشند بنویسند شما دیر زبان باز کردید ...بماند کار اقتصادی خود را خوب انجام دهید .انشاا... (340711)
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۲:۲۵
اگر انتخابات سال آینده به دور دوم کشیده شود آقای روحانی شکست می خورد (340714)
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۲:۵۵
انتخابات 96 فقط دو کاندیدای اصلی خواهد داشت مثل 88 بنابراین دور دومی در کار نخواهد بود. (340808)
امرایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۳:۰۵
پس چرا احمدی نژاد دستگیر نمی شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (340720)
115
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۴:۳۷
چون خیلی چیزها در جیب داره اگر رو کند خدا میداند چه خواهد شد !! پس منتظر کاندیداتوری و تایید صلاحیت ایشان باشید ،هر چند دعا میکنیم تشریف نیاورند (340733)
عاشق پیشه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۱:۳۶
چون می دانند دستگیری احمدی نژاد سند متقنی برای اثبات بی بصیرتی اصولگرایان افراطی است! (340803)
115
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۳:۴۴
ای کاش ای صحبتها را زودتر از این بیان میکردید آقای وزیر دولت مهرورز دکتر!! (340724)
ساکتی
Germany
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۴:۲۴
هزار سند و مدرک معتبر هم که بیاری باز عده ای مایلند فقط موسوی و خاتمی را مقصر بدانند چون می ترسند. از احمدی نژاد به خاطر مدارک فراوانش علیه مقامات ارشد و از موسوی و خاتمی به خاطر محبوبیت شان (340730)
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۰۹:۳۷
اصل مطلب را گفتی. (340799)
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۲:۵۷
خاتمی فقط 15 درصد محبوبیت داره اون یکی هم که اصلا صحبتش نیست. (340809)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۴:۴۳
جناب وزير شما چه دسته گلي به سر جوانها گذاشته اي اينقدر پرمدعي شده ايد شما هم جاي احمدي نژاد بودي شايد بدتر از او هم مي شدي (340734)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۴:۴۹
كم كم دست فتنه گران اصلي سال 88 رو ميشه منتظر نفر اول فتنه سال 88 هستيم ان شالله فتنه گر اصلي مشخص خواهد شد 100درصد مملك هم اينو ميدونند كسي هم كه ميگه نميدونه خودشو به نفهمي ميزنه (340736)
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۴:۵۰
چه بهتر که کنار گذاشته شدید. چونکه یک گلمه حرف درست نزدید. بیشتر شبیه خاله... سخن گفتید. (340737)
بازی بازیچه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۴:۵۹
دولت باید توو این یک سال اتوبوسی مدیران رو عوض کنه بلکه بتونه توجهات اقشار رو بخودش جلب کنه حالا با هر عنوانی میتونه باشه مثلا به عنوان مبارزه با مفاسد اقتصادی و ... در غیر این صورت با حضور جلیلی عرصه رو میبازه . عنوان کردن اسم احمدی نژاد به عنوان کاندیدا یه بازی دولبه هستش اگر استقبال مردمی داشته باشه میمونه اگر نه که تا لحظه آخر میزارن باشه که توجهات و انرژی حریف رو صرف مقابله با اون به هدر بدن و جلیلی رو فیش های حقوقی کلان بفرستن به میدان مثل احمدی نژاد در سال 88 (340741)
رضا .ف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۰۴:۱۰
جلیلی برنامه هم داره یا با گونی سیب زمینی میاد ؟ اگر ادامه دهنده راه محموده حتمأ کاپشن میپوشه دنبال اجرای عدالت و آوردن نفت سر سفره .نه عزیزم ملت یکبار فریب میخوره و هنوز تکلیف آقا محمود با پرونده های زنجانی ،رحیمی ،مرتضوی ،دکلهای نفتی ،دانشگاه ایرانیان ،3000 میلیارد خاوری ،12000 میلیارد و.. مشخص نیست که جانشینش بیاد .ماشاا..انقدر پرونده هاش سنگین و پر برکته که حالا حالاها تموم شدنی نیست . (340793)
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۵:۰۱
این حرفها ذره ای از گناه بزرگ فتنه گران کم نمی کند
نشانه ترس از شکت در مقابل احمدی نژاد هم هست (340742)
کاظم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۲۲:۳۰
تا وقتیکه دادگاهی تشکیل نشده و طرفین اون ماجرا بصورت عادلانه محاکمه نشده اند فقط عده ای از این فتنه کاسبی خواهند کرد. اتفاقا اون مناظره ها جرقه فتنه را زد و در سخنرانی فاقد مجوز میدان ولیعصر بنزین بر روی آتش فتنه ریخته شد. همچنین جانبداری اعضای نهاد های نظارتی از یک کاندیدا باعث بی اعتمادی به شورای نگهبان و ارجاع اعتراضات به خیابان شد. پس اونهایی که مانع برگزاری دادگاه می شوند گناه فتنه گران واقعی را می شویند. (340776)
Ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۵:۰۲
هیچی معلوم نیست باید منتظر باشیم ببینیم چی میشه . (340743)
جاوید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۶:۴۲
معلوم شد چرا در کابینه دولت احمدی نژاد جایی برای امثال تو نبوده (340750)
بوسجین
Russian Federation
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۱۸:۱۸
چه کسی هم جواب گوی این نزدیک چهار سال اقای عزیز دست از این فرقه بازی بردارید مگر امثال موسوی ایکس و ایگرگ مگر مرحوم شریعتمداری در حصر نگه نداشتند چیزی که عوض دار گله نداره (340762)
رضا درودگر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۲۰:۳۹
اصول مدیرت جهانی تشكیل شده از سه كلمه:
محمود احمدی نژاد
با قابلیت ایجاد جنگهای جهانی و خاكستر نشین كردن ایران و ایرانی (340770)
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۲۱:۲۸
اولا ایشون سال اول دولت احمدی نژاد یه مدت کوتاهی وزیر بودند بعد برکنار شدند خوب که چی هفت سال ایشون مخالف احمدی نژاد بوده حالا میخواید بیاد ازش تعریف کنه دوما موضع ایشون نسبت به فتنه و احمدی نژاد ثابت میکنه که احمدی نژاد اساسا کار خوبی کرده که ایشون رو برکنار کرده و شاید اصلا اشتباه کرده که ایشون رو انتخاب کرده سوما حالا مگه کم اقایان اصولگرا هستند که میخوان سر به تن احمدی نژاد نباشه حالا ایشون هم روش چهارما حالا اصلا حرف ایشون و موضعشون مگه چقدر ارزش داره که اینقدر سرش بحث بشه !!!!! (340772)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۹ ۲۲:۰۳
والا ما از این فضای باز و ازادی که اصلح طلبا ازش دم میزنن جز ازادی حیوانی و بی بندباری ندیدیم. البته به کارای اقای احمدی نزاد نقدهای محکمی وارد است. (340774)
فعال ضد جنگ
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۰۰:۱۱
تنها اروزیی ک برای اینده این مملکت افت زده دارم اینه ک ندانم کاری عده ای کشور را به پرتگاه جنگ و نا امنی نبره. بعد همون عده برن از اروپا و امریکا برای ملت قهرمان ایران ارزوی پیروزی در جنگ و حفظ مرزهای وطن را داشته باشند و در پایان همه خرابی بار دیگر به وطن عزیز برگردند و سرود قهرمانی سر دهند (340783)
ممد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۰۰:۴۲
برای اینکه رسانه ای باقی بمانی یکی به نعل یکی به میخ میزنن ظاهرا چاره ای جز این نیست جهت یاداوری عرض میکنم لیست امید جناب عارف در تنگناهای نظارتی تحمیلی تنظیم شددرغیر اینصورت اتفاق نظر و ازخودگذشتگی در اصلاح طلبها وجود دارد (340788)
احمدی نژادی دیروز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۰۷:۵۶
آقای کاظمی راجع به فتنه انگیزی احمدی نژاددرست فرمودنداماشروع آن به مناظره وهتاکیهاو ...... حاج محمودبرمیگرددنه میدان ولی عصر.میتوان گفت سخنانش درآن میدان فتنه راتشدیدکرده است ودشمننان میدانستندبااحمدی نژادبهترمیتواننداهدافشان راعملی سازند.بااین وجود اصولگرایانی که ازوی حمایت میکردندوایجادفتنه رادرکشورمیسرنمودندچه پاسخی خواهندداشت؟ (340796)
فاطما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۱:۴۴
احمدی نژاد ّآدم زرنگی بود نصف ریاستش را برای جمعآوری مدارک .....گذراند و این روز را پیشبینی میکرد و اکنون باآن مدارک چنان احساس قدرت و امنیت میکند و میداند کسی جرات مقابله با اورا ندارد.و براحتی صلاحیتش تایید میشود. (340804)
ساسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۲:۵۱
فعلاً برای بعضی ها نون توی فحش دادن به احمدی نژاد است؛ البته به این معنا نیست که او قابل نقد و ارزیابی نیست یا بر عملکردش اشکال وارد نیست. این آقا و امثالهم، که حالا دارند این حرف ها را می زنند در بیشتر موارد ....روزه سکوت گرفته بودند. صبر کردند ببینند اوضاع به کدام سمت و سو می رود، بعد متناسب با اون حرف بزنند و به اصطلاح اتخاذ موضع کنند، آن هم از نوع پسینی! (340807)
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۱۵:۵۰
احمدی نزاددوستت داریم/////////////وعده ی ما خرداد96 (340832)
هادي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۲۰ ۲۱:۲۲
من با احمدي نژاد موافق نيستم ولي اينطور صحبت كردن راجع به شخصي كه انسان را به مقام وزارت رسانده حكايت از ناسپاسي وضعف شخصيت در انسان است آقاي كاظمي از چشم خيلي ها افتاد (340850)