به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۱ - ۱۵:۴۴
 
۵
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۶/۰۱ ساعت ۱۰:۲۳
کد مطلب : ۱۱۴۳۸۱

تکرار تراژدی مرگ در بوستان‌های پایتخت

گروه حوادث: هنوز داغ مرگ دختر 5 ساله تهرانی-فاطمه- در آبنمای بوستان کوهسار فراموش نشده که خبر مرگ پسر 13 ساله‌ای در آبنمای بوستان الغدیر در شرق تهران، پایتخت نشینان را شوکه کرد.
به گزارش «ایران»، شامگاه شنبه 30 مرداد خبر مرگ ناگهانی پسرک 13    ساله‌ای به نام علی هوشنگی در آبنمای بوستان الغدیر خیابان هنگام به اورژانس اعلام شد.اما امدادگران پس از رسیدن به محل حادثه دریافتند که پسرک با خودروی شخصی به بیمارستان منتقل شده است.

درهمین حال حاضران در بوستان نیز روایت‌های مختلفی از حادثه  داشتند. عده‌ای معتقد بودند پسر نوجوان برای آوردن توپش به داخل حوضچه رفته و دچار برق گرفتگی شده است. برخی نیز گفته‌اند دو همبازی‌اش او را پرتاب کرده‌اند و سر پسرک داخل حوضچه به جسم سختی برخورد کرده و جان باخته است.این اظهارات در حالی مطرح شده که شهرداری تهران تاکنون درباره علت دقیق حادثه اظهار بی‌اطلاعی کرده و نتیجه را به بعد از اعلام نظر پزشکی قانونی موکول کرده است.

تشکیل پرونده جنایی برای حادثه
ساعاتی پس از وقوع این حادثه تلخ در بوستان الغدیر و به دنبال حضور مأموران انتظامی در محل حادثه، موضوع به قاضی حسین پور- بازپرس کشیک قتل- اعلام و بلافاصله تیم تحقیق در محل حاضر شدند.
نخستین تحقیقات مأموران نشان می‌داد پسر ۱۳ ساله‌ای که همراه خانواده به بوستان الغدیر رفته بود، با دوستانش مشغول توپ بازی بود که ناگهان توپ به داخل حوضچه آبنمای پارک افتاد. زمانی هم که علی برای برداشتن توپش وارد حوضچه شد، به دلیل اتصالی در سیم‌های برق آبنما دچار برق‌گرفتگی شد و در دم جان سپرد.

بررسی‌های بیشتر مأموران نشان داد حوضچه بوستان الغدیر دارای عمق و ارتفاع ۳۰ سانتیمتری و کف آن مملو از لامپ‌های رنگی و هالوژنی است.با این تحقیقات به دستوربازپرس جنایی، جسد نوجوان ۱۳ ساله برای بررسی علت اصلی مرگ به پزشکی قانونی منتقل شد. همچنین کارآگاهان جنایی مأموریت یافتند تا علت وقوع حادثه را بررسی کرده و نتایج را به بازپرس اعلام کنند.

انتقال مصدوم با خودروی شخصی
حسن عباسی سخنگوی اورژانس تهران نیز در این باره به «ایران» گفت: گزارش این حادثه ساعت ۱۹:۴۷ دقیقه به اورژانس اعلام شد و بلافاصله آمبولانس به محل اعزام شد. اما کارشناسان اورژانس دریافتند مصدوم با خودروی شخصی به بیمارستان منتقل شده است. علت فوت این نوجوان نیز برای اورژانس مشخص نیست.

شهرداری، گزارش رسمی بدهد
از سوی دیگر رحمت‌الله حافظی - رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران- نیز در واکنش به این اتفاق تلخ گفت: روز یکشنبه تذکری در صحن شورا مطرح و از شهرداری خواسته شد؛ طی ۲۴ ساعت گزارش رسمی خود را به شورا ارائه کند.

وی با بیان اینکه اظهارات درباره این حادثه متناقض است، بیان داشت: یک سری گزارش‌ها حاکی از آن است که تعدادی کودک در حال بازی در پارک بودند که توپشان به داخل آبنما افتاده و پسر ۱۳ ساله‌ که برای خارج کردن توپ وارد آبنما شده بود دچار برق‌گرفتگی و سوختگی ناشی از آن می‌شود و پیش از رسیدن به بیمارستان نیز فوت می‌کند. اما گزارش دیگر می‌گوید که بعد از افتادن توپ به داخل آبنما این پسر نوجوان قصد ورود به آبنما را داشته که توسط دو کودک دیگر داخل آب هل داده شده که بر اثر برخورد با جسم سخت فوت می‌کند. در حال حاضر نیز هیچ یک از این گزارش‌ها تأیید نشده است و باید پزشکی قانونی بررسی‌های خود را انجام و نتیجه را اعلام کند؛ در عین حال از شهرداری هم خواستیم که پس از بررسی‌های لازم کارشناسی، گزارش خود را درباره این حادثه ارائه دهد. مسئولان شهرداری در صحن نیز اعلام کردند که آبنما ارتفاع کمی داشته و عمق آن بیش از ۳۰ سانتیمتر نبوده و هیچ کابل‌کشی برقی داخل آبنما وجود ندارد. اما به طورقطع شهرداری باید مستندات خود را در این زمینه ارائه کند و اگر نیاز شد؛ کارشناسان کمیته ایمنی مدیریت بحران موضوع را بررسی کنند تا در نهایت بتوانیم به یک جمع‌بندی برسیم.

حافظی درباره آیین‌نامه‌ای که در خصوص نحوه ایمن‌سازی پارک‌ها به تمامی پیمانکاران فضای سبز ابلاغ شده نیز گفت: ناظرانی حضور دارند که بر اجرای آیین نامه مذکور نظارت می‌کنند. در این مورد خاص هم باید چگونگی نحوه اجرای آیین‌نامه بررسی شود تا نتیجه آن را داشته باشیم. همچنین انتخاب پیمانکاران شرایط خاص خود را دارد که در آگهی مناقصه قید شده و پیمانکاران تنها در صورتی‌ می‌توانند در مناقصه شرکت کنند که ظرفیت‌ها و توانایی‌های خاصی را داشته باشند. در این شرایط اگر انتخاب پیمانکار توسط شهرداری در چارچوب مشخص شده صورت گرفته باشد بر شهرداری حرجی نیست و این پیمانکار است که در اجرای دستور‌العمل‌های ایمنی و مراقبتی لازم قصور کرده است. اما اگر آن شرایط را شهرداری هنگام انتخاب پیمانکار رعایت نکرده باشد، قطعاً باید پاسخگو بوده و این موارد به کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر مربوط می‌شود.

گفتنی است اوایل خرداد امسال نیز دختر 5 ساله‌ای به نام فاطمه به دلیل قصور پیمانکار در ایجاد ایمنی آبنمای بوستان کوهسار داخل پمپ افتاد و به شکل دلخراشی جان باخت. رسیدگی به پرونده این حادثه که به صورت ویژه در دستور کار دادسرای جنایی قرار داشت با تعیین قصور 100 درصدی پیمانکار در انتظار نتیجه دادسرااست.

 دستور شهردار برای کشف علت حادثه
کانال تلگرامی سخنگوی شهرداری تهران نیز دیروز از تشکیل تیم ویژه برای بررسی فوت نوجوان ۱۳ ساله در بوستان الغدیر به دستور قالیباف خبر داد.

دراین متن آمده است: شب گذشته آقای علی هوشنگی نوجوان ١٣ ساله ساکن شمران‌نو که به همراه دوستان خود در پارک الغدیر منطقه ٤ (شرق تهران) بازی می‌کرده است در آبنمای پارک دچار حادثه شد.

بنا بر اعلام حاضران در محل برای نجات این نوجوان بارها با اورژانس تماس گرفته شده که به دلیل تأخیر در اعزام نیروهای مرتبط مردم حاضر در محل نسبت به رساندن این نوجوان به بیمارستان اقدام می‌کنند که متأسفانه جان خود را از دست می‌دهد.در رابطه با دلیل حادثه شایعاتی از برق گرفتگی تا ضربه مغزی و تأخیر حضور اورژانس در شبکه‌های اجتماعی مطرح شده که تا اعلام نهایی نتیجه بررسی پزشکی قانونی نمی‌‌توان به‌صورت قطعی اعلام نظر کرد. بلافاصله بعد از این حادثه و با دستور شهردار تهران تیم ویژه‌ای تشکیل شد تا جوانب موضوع را بررسی و گزارش کند.

 شایان ذکر است مطابق بررسی‌های اولیه آبنمای یادشده هم‌اکنون هم فعال است و عمق آب آن هم حدود سی سانتیمتر بوده است.شهرداری تهران ضمن عرض تسلیت به خانواده داغدار این حادثه از خبرنگاران رسانه‌های گروهی درخواست می‌کند تا اعلام رسمی مقام قضایی و پزشکی قانونی از گمانه زنی خودداری کنند.

 پدر علی که هنوز در شوک از دست دادن پسرش است و باور ندارد که او را دیگر نمی‌تواند در آغوش بگیرد در گفت‌وگو با خبرنگار «ایران» جزئیات مرگ فرزندش را تشریح کرد.

چطور از این حادثه باخبر شدید؟
ساعت حدود 8 شب بود که دو نفر از دوستان علی مقابل خانه آمدند. آنها گفتند که علی در پارک حالش بد شده و به بیمارستان الغدیر منتقل شده است. خیلی سریع خودم را به بیمارستان رساندم وقتی بالای سر پسرم رسیدم تیم پزشکی را دیدم که در حال شوک دادن به پسرم بودند. هرچند که به گفته آنها شدت برق 3 فاز داخل حوض همان لحظه قلب پسرم را از تپش انداخته بود. متأسفانه تلاش‌ها بی‌فایده بود و پسرم برای همیشه ما را ترک کرد.

چه کسی او را به بیمارستان برد؟
دقیق در جریان نیستم اما گویا با وقوع این‌حادثه اورژانس را خبر می‌کنند ولی مردم علی را به بیمارستان منتقل می‌کنند.

علی از چه زمانی به پارک رفته بود؟
حدود 5 یا 6 بعداز ظهر بوده، البته آن موقع من در خانه نبودم. دوستانش به‌دنبالش آمده و برای فوتبال به پارک می‌روند.

قبلاً به پارک رفته بود؟
پارک در نزدیکی خانه‌مان است. حدود 5 دقیقه پیاده روی دارد. ضمن اینکه معمولاً برای فوتبال در کوچه خودمان بازی می‌کردند.

از کسی شکایت دارید؟
بله، بعداز پایان مراسم دفن پسرم به‌طور قطع شکایت از شهرداری را پیگیری می‌کنم. درست است که پسرم جانش را از دست داد و با شکایت زنده نمی‌شود اما بچه‌های مردم که در آن پارک و خیلی از پارک‌های دیگر در حال رفت و آمد هستند هر آن ممکن است سرنوشتی مانند سرنوشت علی‌ من داشته باشند.

علی چطور بچه‌ای‌بود؟
آرام و دوست داشتنی.

فرزند چندمتان بود؟
یک پسر 18 ساله دارم و علی آخرین بچه‌ام بود.

درسخوان هم بود؟
خیلی خوب. امسال داشت خودش را برای کلاس هفتم آماده می‌کرد. بچه‌ام ترم 11 کلاس زبان را هم پشت سرگذاشته بود. خیلی به آینده امید داشت اما افسوس که امیدهای او و من و خانواده‌ام به خاطر غفلت مسئولان پارک نابود شد.

شغلتان چیست؟
نگهبان یک مجتمع هستم.

آخرین بار علی را چه زمانی دیدید؟
مرد جوان سکوت می‌کند. بعد از لحظه‌ای مکث و در حالی که سعی می‌کند بغضش را فرو دهد، می‌گوید: شب قبل آخرین بار بود که او را دیدم. صبح خواب بود که از خانه رفتم و دیگر پسرم را ندیدم. حالا هم (عصر دیروز) راهی بهشت‌زهرا(س) هستیم تا او را به خاک بسپاریم!