به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۱۷:۱۰
 
۵
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۱۰/۱۶ ساعت ۱۰:۵۱
کد مطلب : ۱۲۲۹۹۸
آمريكا: انتقال سفارت به بیت المقدس اقدامی غیر سازنده است

اوباما در مراسم خداحافظی: آمریکا باید راهبر جهان بماند

گروه بين‌الملل: باراک اوباما، رئیس کاخ سفید ، در سخنرانی مراسم خداحافظی با نظامیان این کشور، نابودی تروریست‌های « داعش» را حاصل تلاش‌های ارتش آمریکا دانست و تاکید کرد آمریکا باید راهبر جهان باقی بماند و ارتش آن برای مقابله با هرگونه تهدید آماده باشد.
اوباما در مراسم خداحافظی: آمریکا باید راهبر جهان بماند
اوباما در این سخنرانی که در پایگاه نظامی «مایر- هندرسون هال» در ایالت «ویرجینیا» ایراد شد، گفت: «فرماندهی کل بزرگ ترین نیروی نظامی در تاریخ جهان برای من افتخار بسیار بزرگی بوده است.» در این مراسم، «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا و ژنرال «جو دانفورد» نوزدهمین «رئیس ستاد مشترک ارتش» نیز حضور داشتند.

اوباما که چند روز دیگر جای خود را به «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا خواهد داد در جایگاه فرمانده کل نیروهای نظامی آمریکا، از کارتر، ژنرال دانفورد، «جو بایدن»، معاون خود و تعدادی از فرماندهان نظامی و همچنین گروهی از اعضای کنگره تقدیر و تاکید کرد اکنون ارتش آمریکا در خارج از مرزهای این کشور بسیار منسجم تر عمل می کند و آمادگی بسیار بیشتری دارد. اوباما در ادامه تقدیر از عملکرد ارتش آمریکا به حضور نیروهای آن در عراق و افغانستان و بازدید خود از پایگاه های «بغداد» و «بگرام» اشاره کرد و گفت: «مردم آمریکا نمی دانند که شما دور از خانه و خانواده خود برای آنها چقدر فداکاری می کنید و من می خواهم هر آمریکایی این را بداند.»

وی با اشاره به سقوط گروه تروریستی «القاعده» در افغانستان بعد از حادثه تروریستی یازده سپتامبر سال 2001، از نظامیان خود در این خصوص و «عملیات های پی در پی» در خارج از آمریکا تشکر کرد و هلاکت سران گروه های تروریستی مختلف را از «جنوب آسیا تا آفریقا»، مدیون تلاش های آنها دانست. او به «ائتلاف ضد داعش» که در سال 2014 با هدف اعلامی مبارزه با تروریسم و داعش در عراق و سوریه تشکیل شده نیز اشاره کرد و در این باره گفت: «اکنون تروریست ها بسیاری از دستاوردهای خود را از دست داده اند و من اطمینان دارم که این گروه وحشی به خاطر تلاش های شما نابود خواهد شد. از سوی دیگر ما اکنون تعداد سربازان خود را در عراق و افغانستان کاهش داده‌ایم و این نشانه یک حضور هوشمندانه است.»

اوباما در بخش دیگری از این سخنرانی تاکید کرد: «ما باید به خاطر داشته باشیم که نباید هرگز تسلیم تصور واهی «انزواگرایی» بشویم چرا که در دوران خطرناکی زندگی می کنیم و دنیا در پی تداوم راهبری ما به عنوان یکی از کشورهای غیرقابل جایگزین خواهد بود.ارتش ما باید برای مقابله با تمامی تهدیدات آماده باشد، از تهدیدات متداول به سبک نبردهای قرن بیستم گرفته تا جنگ های سایبری قرن بیست و یکم.»

انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس اقدامی غیر سازنده است

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، اقدام اخیر جمهوریخواهان کنگره را برای به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا در اراضی اشغالی به این شهر را «غیرسازنده دانست» و تاکید کرد این کار فقط با افزایش تنش ها جان آمریکایی ها را تهدید می کند.

جان کربی در این باره گفت: «ما همچنان اعتقاد داریم- سیاست ما این بوده مانند سیاست دولت های گذشته- که انتقال سفارت به بیت المقدس فکر خوبی نیست و اقدام سازنده ای در جهت پیشبرد مذاکرات صلح خاورمیانه محسوب نمی شود. این کار فقط باعث می شود تعدادی از شهروندان ما، سربازان ما و کارکنان سفارت بیهوده در معرض خطر قرار گیرند و تنش ها افزایش پیدا کند.»

وی با این استدلال افزود: «بنابراین ما از این اقدام حمایت نمی کنیم و به سیاستی که تا به حال از آن حمایت کرده ایم، ادامه خواهیم داد. باراک اوباما هنوز رئیس جمهوری ایالات متحده است و تا زمانی که ما در وزارت خارجه هستیم، از این اقدام حمایت نمی کنیم.» روز گذشته سه سناتور جمهوریخواه کنگره آمریکا در بیانیه ای خبری اعلام کردند بار دیگر قانون قدیمی «قانون سفارت در بیت المقدس و به رسمیت شناخته شدن» (Jerusalem Embassy and Recognition Act) را که در سال 1995 تدوین شده به جریان خواهند انداخت تا بیت المقدس به عنوان پایتخت به رسمیت شناخته شده رژیم صهیونیستی و سفارت آمریکا نیز از «تل آویو» به این شهر منتقل شود.

بر اساس قانون مذکور، رئیس جمهوری آمریکا می تواند با توجه به ملاحظات امنیت ملی، انتقال سفارت این کشور به بیت المقدس را به مدت 6 ماه به تاخیر بیندازد. رئیسان جمهوری پیشین آمریکا وعده داده بودند که این کار را انجام دهند اما تاکنون برای خودداری از جانبداری از طرف عرب یا اسرائیلی ها در مناقشه طولانی «صلح خاورمیانه» انتقال سفارت را هر شش ماه یک بار به تاخیر انداخته اند. «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری منتخب آمریکا طی مبارزات انتخاباتی، با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در نیویورک دیدار کرد. در پی این ملاقات، ستاد انتخابات ترامپ در بیانیه ای اعلام کرد: «ترامپ تأکید کرده است که بیت‌المقدس از بیش از 3 هزار سال پیش، پایتخت قوم یهود بوده است و آمریکا تحت اداره ترامپ در نهایت حکم دیرینه کنگره را درباره به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت خواهد پذیرفت.»