کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

پرونده طارمی؛ازکلاهبرداری تا فریب و جعل

4 مهر 1396 ساعت 17:35

گروه ورزشی: یقینا شما هم با تماشای برنامه شب گذشته نود این سوال برای تان پیش آمده که مهدی طارمی و پرسپولیس دست در دست هم تخلفی را مرتکب شده‌اند یا خیر. شواهد و قرائن در پرونده پرسپولیس، تخلف بازیکن و البته حمایت باشگاه از این تخلف را نشان می‌دهد؛ حمایتی که در نهایت منجر به حکم اولیه فیفا درباره مهدی طارمی و البته محرومیت باشگاه پرسپولیس از نقل و انتقالات زمستانه و تابستانه آینده شد. اما نکته مهم در این ماجرا مساله پرداخت مبلغ یک میلیارد و یکصد و پنجاه میلیون تومانی توسط حسین هدایتی برای فسخ قرارداد این بازیکن با ریزه اسپور بوده که در برنامه نود گفته شد طارمی این پول را صرف خرید یک خودروی لوکس برای خود کرده است. این در حالی است که از زبان طارمی گفته شده، مبلغ دریافتی این بازیکن از هدایتی ارتباطی با مبلغ فسخ قرارداد با ریزه اسپور نداشته و طارمی مثل بازیکنانی مثل وحید امیری، سیدجلال حسینی این پول را بابت کمک یک هوادار از هدایتی دریافت کرده است. شاید بد نباشد کلیه سوالات موجود در این پرونده و پاسخ های آن را هم مرور کنیم با ذکر این نکته که همچنان اطلاعات چندان دقیقی از این قرارداد و پیچیدگی هایش وجود ندارد. اما صحبت‌های میدانی خبرنگار ورزش سه با افراد مطلع و درگیر این ماجرا به ما کمک می‌کند این موضوع را موشکافانه مورد بررسی قرار دهیم.


سوال اول: آیا مهدی طارمی مرتکب تخلف شده است؟
پاسخ: مهدی طارمی مهاجم ملی پوش تیم فوتبال پرسپولیس که در پایان لیگ پانزدهم برای عقد قرارداد با باشگاه ریزه اسپور به ترکیه سفر کرده بود، پای قراردادی به ارزش تقریبی 700 هزار یورو را امضا کرد. سپس بعد از مدتی تمرین اقدام به ترک قرارداد کرده است. با توجه به اینکه او بابت جدایی از ریزه صلح نامه ای در دست ندارد و توافقی صورت نداده، از نظر شرایط قراردادی و داوری بین المللی متخلف شناخته می شود.
 
 
سوال دوم: آیا آنچنان که کمیته حل اختلاف فیفا ادعا کرده پرسپولیس در خصوص تخلف مهدی طارمی با او مباشرت کرده است؟
پاسخ: باشگاه پرسپولیس در بازگشت مهدی طارمی از ترکیه اقدام به عقد قرارداد با وی کرده و با توجه به اینکه اعلام رسمی این قرارداد در وبسایت باشگاه، تاریخی پس از قرارداد با ریزه اسپور دارد، از نظر فیفا تحریک کننده طارمی و عامل جدایی وی از این تیم ترکیه‌ای شناخته شده است. مدیران پرسپولیس ادعا می کنند با مهدی طارمی در دو تاریخ مختلف توافق کرده و حتی قراردادی با او امضا کرده‌اند و تنها اعلام عقد قرارداد با وی به تاریخ بازگشت از ترکیه موکول شده است. مدیران پرسپولیس اولین قرارداد با مهدی طارمی را در تاریخ 24 فروردین 94 و پس از دربی منعقد کردند و این مدرک در تجدیدنظر به فیفا ارسال خواهد شد. 
 
سوال سوم: آیا مهدی طارمی بنابر آنچه که در برنامه نود اعلام شده، مبلغ فسخ قرارداد خود را دریافت کرده و از پرداخت آن به ریزه اسپور امتناع کرده است؟
پاسخ: در نگاه اول پاسخ مثبت است. ضمن اینکه حسین هدایتی، هوادار متمول پرسپولیس فایل‌هایی از مهدی طارمی در اختیار دارد که طارمی در آن به شخص سومی می‌گوید بیش از 500 میلیون برای فسخ قرارداد با ریزه اسپور نیاز دارد اما ظاهرا طارمی ادعای دیگری دارد و در اینباره گفته که این پول برخلاف ادعای هدایتی مربوط به فسخ قراردادش نیست و بابت اختلاف قرارداد با پرسپولیس پرداخت شده، مثل دریافتی وحید امیری، سیدجلال حسینی و رامین رضاییان.
 
حرف طارمی از این جهت جالب توجه است که رامین رضاییان بدون پرداخت وجه فسخ قرارداد با ریزه اسپور را دریافت می‌کند اما او نیز 100 هزار یورو دریافت می‌کند و به پرسپولیس بازمی گردد. در حالی که به هیچ وجه نیازی به پول برای فسخ قرارداد نداشته است. مدیران پرسپولیس نیز مدعی هستند با توجه به اینکه با تمدید قرارداد طارمی به او بیش از 900 میلیون پرداخت نمی‌کردند، هدایتی این مبلغ را شخصا به آقای گل پرداخت کرده است. همچنین پرسپولیسی‌ها ادعا می‌کنند اسپانسر این باشگاه قبلا به دنبال نقد کردن این پول بعد از گذشت چند ماه بوده اما طبق مدارک، آنها سند را جزو کمک ها قرار داده و هرگز آن را باز پرداخت نکرده‌اند. نکته این است که چرا هدایتی این مبلغ را به بازیکن پرداخت کرده و در اختیار باشگاه قرار نداده است.
 
 
سوال چهارم: آیا پرسپولیس به دادگاه عالی ورزش شکایت خواهد کرد؟
پاسخ: احکام کمیته حل اختلاف فیفا به صورت تیپ در دو صفحه آخر متنی را در خود دارند که در آن به طرفین پرونده اعلام شده آنها قادر به اعتراض در خصوص رای در دادگاه عالی ورزش هستند. در حال حاضر باشگاه پرسپولیس در تدارک شکایت به دادگاه عالی ورزش برای شکستن این رای است. پرسپولیسی‌ها عقیده دارند رای صادره از کمیته حل اختلاف فیفا نادرست است و با ادله ای که آنها ارائه خواهند داد آن را می‌شکنند.
 
سوال پنجم: آیا طارمی در فصل گذشته به عنوان بازیکن غیرمجاز برای پرسپولیس بازی کرده؟
پاسخ: با توجه به ثبت قرارداد مهدی طارمی در سازمان لیگ و دریافت کارت بازی و همچنین معرفی وی به کنفدراسیون فوتبال آسیا برای لیگ قهرمانان نتایج پرسپولیس کاملا قانونی است.
 
سوال ششم: مبلغ 789 هزار یورو جریمه فیفا را در صورت تثبیت و صدور مجدد رای چه کسی باید پرداخت کند؟
پاسخ: مهدی طارمی بازیکن تحت قرارداد پرسپولیس است و پرداخت مبلغ به گردن اوست. اما اگر باشگاه پرسپولیس بعد از اعلام مجدد و نهایی این رای مبلغ را به باشگاه ریزه اسپور پرداخت کند، این پول جزو  تعهدات دریافتی مهدی طارمی قرار خواهد گرفت و او باید این مبلغ را با باشگاه پرسپولیس تسویه کند. به این معنا که توافق او با پرسپولیس در سال‌های آینده به فرض دریافت این رقم از باشگاه، در نظر گرفته خواهد شد.
 
سوال هفتم: چرا مهدی طارمی شخصا برای فسخ قرارداد دست به کار نشد؟
پاسخ: ظاهرا بنابر آنچه که از زبان این بازیکن گفته شده، مدیران ریزه اسپور بعد از اطلاع از درخواست او برای ترک این تیم، از او درخواست سه میلیون یورو برای فسخ قرارداد می‌کنند، مبلغ غیرمنطقی که با توجه به میل او برای جدایی به زبان ریزه اسپوری ها آمده و آنها این مبلغ را از مهاجم فعلی پرسپولیس طلب کردند تا رضایت بازگشت او به ایران را بدهند. مبلغی که در توان پرداخت طارمی نبوده و او اقدام به  ترک این باشگاه بدون توجه به آن شده است.
 
 
سوال هشتم: پرسپولیس با چه استدلالی به دادگاه cas شکایت خواهد کرد؟
پاسخ: پرسپولیسی‌ها معتقدند قرارداد مهدی طارمی و ریزه اسپور به جریان نیفتاده بود. طارمی بعد از یک هفته حضور در این تیم دیناری از باشگاه دریافت نکرده در حالی که شرط جاری شدن هر قراردادی دریافت مبلغ پیش پرداخت است. پرسپولیسی ها همچنین ادعا می‌کنند ریزه اسپور برای دریافت ITC مهدی طارمی درخواستی به فدراسیون فوتبال و باشگاه ارائه نداده و همین نشان می‌دهد آنها می‌توانند حق خود را در دادگاه عالی ورزش بگیرند. از سویی دیگر ریزه اسپور هم مدعی است اولین پول پرداخت به این مهاجم ایرانی قرار بوده بعد از دریافت ITC به او ارائه شود و آنها برای این مجوز اقدام کرده بودند. موضوعی که از سوی پرسپولیس به شدت تکذیب می‌شود.
 
 
سوال نهم: چرا فدارسیون فوتبال اقدامی برای منع بازی مهدی طارمی صورت نداده است؟
پاسخ: مسوولین انضباطی فدراسیون فوتبال (کمیته تعیین وضعیت بازیکن) در شرایطی در مصاحبه خود مهدی طارمی و پرسپولیس را مقصر این ماجرا می دانند که ممانعتی بابت ثبت قرارداد و بازی او صورت نداده اند. ظاهرا با توجه به اینکه از سوی باشگاه ترک درخواست ITC صورت نگرفته، آنها نیز در این موضوع با باشگاه پرسپولیس همراهی کرده اند. باشگاه پرسپولیس عقیده دارد فدراسیون فوتبال باید در این موضوع همراه با پرسپولیس بوده و از ابزارهای خود برای به نتیجه رساندن این پرونده سود ببرد.
 
 
سوال دهم: چرا پرسپولیسی ها برای کاهش جریمه احتمالی اقدامی صورت نداده‌اند؟
پاسخ: کمیته حل اختلاف فیفا بعد از شکایت ریزه اسپور از پرسپولیس تنها یک بار درخواست مدارک کرده و این باشگاه به این کمیته مدارک خود را ارسال کرده است. مدرکی که پای پرسپولیس را نیز به این دعوا کشانده، در صورتی که پیش از این اتهامات تنها متوجه مهدی طارمی بود. با توجه به اینکه کمیته‌هایی مثل حل اختلاف و تعیین وضعیت در داوری و رسیدگی به پرونده‌ها و شکایت‌ها نظری از شاکی و متشاکی نمی‌پرسند و بنا به مدارک رای خود را صادر می‌کنند، پرسپولیس فرصتی برای دفاع از خود نداشته؛ اما این فرصت را در دادگاه عالی ورزش در اختیار خواهد داشت.
 
 
سوال یازدهم: ماجرای نامه باشگاه ریزه اسپور به باشگاه‌های ایرانی در لیگ شانزدهم چه بود؟
پاسخ: باشگاه ریزه اسپور در هفته‌های ابتدایی لیگ شانزدهم به باشگاه‌های ایرانی نامه می‌زند که مهدی طارمی بازیکن این باشگاه محسوب می‌شود و حضور او مقابل آنها غیرقانونی است. برخی از باشگاه‌ پرسپولیس نیز در همان تاریخ به فدراسیون نامه زده و از آنها استعلام می‌گیرند که پاسخ فدراسیون فوتبال ممانعت از بازی مهدی طارمی نبوده است.
 
 
سوال دوازدهم: آیا همانطور که در برنامه شب گذشته نود اعلام شد باشگاه پرسپولیس در زمینه این پرونده جعل سند قرارداد مرتکب شده است؟
پاسخ: پاسخ به این سوال احتیاج به دادرسی داشته و نیازمند طی شدن روند طبیعی پرونده است. در حال حاضر فیفا پرسپولیس را متهم به عدم صداقت کرده که معنای آن چیزی جز آنچه در برنامه نود اشاره شد نیست؛ اما مدیران پرسپولیس نیز می‌گویند از روی حکم اولیه نباید قضاوت کرد و اشتباه برنامه نود با توجه به حکم اولیه این است که موضع گیری کرده و این در حالی است که رای با اعتراض پرسپولیس به دادگاه عالی ورزش از رسمیت ساقط می‌شود و باید در انتظار حکم نهایی بود. تنها در صورتی می‌شود عنوان حکم را به آن اطلاق کرد که دادگاه عالی ورزش نیز روی آن صحه بگذارد. همچنین پرسپولیسی‌ها به طور کلی اما منکر این قضیه هستند و اعتقاد دارند قراردادشان با مهدی طارمی زودتر از ریزه اسپور به امضا رسیده است.
 
 
سوال سیزدهم: تا چه حد احتمال دارد رای کمیته حل اختلاف فیفا به سود پرسپولیس تغییر کند؟
پاسخ: در این زمینه نمی توان پاسخ قطعی داد اما اگر ملاک، سوابق قبلی حضور باشگاه های ایرانی در دادگاه عالی ورزش باشد پرسپولیس شانس زیادی برای برنده شدن در این دعوی ندارد اما حتی با وجود این شانس اندک آنها کار خود را در دادگاه عالی ورزش پیگیری خواهند کرد چرا که در حال حاضر فرصت کافی برای تامین مبلغ مد نظر ریزه اسپور وجود ندارد و پرسپولیس باید تمام تلاش خود را برای شکستن رای به کار ببندد.


کد مطلب: 137418

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/137418/پرونده-طارمی-ازکلاهبرداری-فریب-جعل

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir