به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۱:۰۰
 
۹
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۷/۲۲ ساعت ۱۱:۱۲
کد مطلب : ۱۸۱۵۳
آغاز مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها؛

اولين حضور روحاني دردانشگاه تهران پس از رياست​جمهوري

روحانی؛ اولین رییس‌جمهور فارغ‌التحصیل دانشگاه تهران
گروه جامعه:​ مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور با حضور حسن روحانی رییس‌جمهور در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران آغاز شد.
اولين حضور روحاني دردانشگاه تهران پس از رياست​جمهوري
در مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی کشور علاوه بر جعفر توفیقی سرپرست وزارت علوم، سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر وزارت بهداشت، علی اصغر فانی سرپرست آموزش و پرورش، حسین فریدون برادر و دستیار ویژه رییس‌جمهور،‌ نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهور ، حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس‌جمهور، الهام امین‌زاده معاون حقوقی رییس‌جمهور، میرزاده سرپرست دانشگاه آزاد وفرهاد رهبر رییس دانشگاه تهران نیز حضور داشتند.
در این مراسم که با حضور جمعی از روسای دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و اقشار مختلف دانشگاهیان کشور برگزار شد، علاوه بر سخنرانی رییس‌جمهور از رتبه‌های برتر کنکور نیز تقدیر شد.

توفیقی:‌ اعتماد به دانشگاهیان از اصول اساسی وزارت علوم است
سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاه‌ها دانشجویان خود را امانتی می‌دانند که وظیفه دارند، استعدادهای آنها را شکوفا سازند، گفت: رعایت حقوق دیگران و احترام و اعتماد به دانشگاهیان از اصول اساسی وزارت علوم است.
 دکتر جعفر توفیقی در اين مراسم، با درود به روح امام خمینی (ره) که دانشگاه را مبدا همه تحولات دانستند، گفت: با یاد دلاوری‌ها و ایثار شهدا که در انقلاب اسلامی به مقام استادی رسیدند و درود و سلام به مقام معظم رهبری که همواره به جایگاه علم و عالم و استاد و دانشگاه اهتمام ورزیدند و علم را مایه عزت و کرامت ملی و قدرت اقتصادی می‌دانند.وی افزود: درود به ملت ایران که با خلق حماسه سیاسی در انتخابات 92 رای به تدبیر و امید و اعتدال دادند و تلاش می‌کنند تا حماسه اقتصادی را با همتی دو چندان پی بگیرند.توفیقی با بیان اینکه وظیفه دانشگاه تقویت روحیه تدبیر، ترویج تفکر خلاق، اعتلای فرهنگ علم دوستی، تعمیم اخلاق در جامعه و آموزش نیروی انسانی متخصص و متعهد در آموزش عالی به جهت مشارکت در توسعه درون زا و پایدار در پیشرفت کشور است، تصریح کرد: وزارت علوم برای علم و دانش ارزش ذاتی و برای افراد دانا برتری قائل است.

سرپرست وزارت علوم با بیان اینکه مردان و زنان آگاه و توانمند و برخوردار از دانش جامعه بهتر و توسعه یافته‌تر را برای خود می‌سازند، گفت: در جامعه دانایی محور دانشگاه و مراکز تحقیقاتی برای خود هویتی انسان ساز، ارزشمند و خدامحور قائلند که تعلیم و تعلم و خلق فناوری‌های مهم را عبادت می‌دانند.وی با بیان اینکه رعایت حقوق دیگران و احترام و اعتماد به مخاطبان دانشگاه از اصول اساسی وزارت علوم است، اظهار کرد: دانشگاه‌ها دانشجویان خود را امانتی می‌دانند که وظیفه دارند استعداد آنها را شکوفا سازند. از طرفی از نظر دانشگاه‌ها دانش آموختگان هنوز عضوی از جامعه دانشگاهی هستند و ارتباط با آنها برای دانشگاه منفعت در پی خواهد داشت.

توسعه عمیق و قانونمند کردن ارتباط دانشگاه و صنعت و جامعه
توفیقی توسعه عمیق و قانونمند کردن ارتباط دانشگاه و صنعت و جامعه را از برنامه‌های وزارت علوم عنوان کرد و گفت: توجه به اسناد بالادستی و اعتماد به دانش دانشگاهیان در اولویت‌های اساسی وزارت علوم است که با گسترش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی از یک سو به قطبی برای تحصیل دانشجویان خارجی به ویژه کشورهای اسلامی و از سوی دیگر نهادی برای ارتباط با کشورهای دیگر مطرح می‌شود.

رشد قانونمند تشکل‌های فرهنگی، سیاسی و صنفی
توفیقی همچنین به رشد قانونمند تشکل‌های فرهنگی، سیاسی و صنفی و کارآیی و اثربخشی دانشگاه‌ به واسطه این رشد به عنوان برنامه‌های پیش روی وزارت علوم خبر داد و تصریح کرد: با استفاده از توان اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، گسترش نشریات، انجمن‌های علمی، همکاری با مراکز پژوهشی و .... دانشگاه‌ها به یک نهاد پژوهشی در تولید علم بدل خواهند شد.سرپرست وزارت علوم با اشاره به دیگر برنامه‌های این وزارتخانه، خاطرنشان کرد: افزایش کیفی دانشگاه‌ها، ارزیابی مناسب از فعالیت‌های دانشگاهی، بهبود نسبت استاد به دانشجو و هرم هیات علمی به بهترین سطح ممکن خواهد رسید و دانشگاه‌ها به نهادی برای پرورش استعدادهای درخشان تبدیل می‌شوند.توفیقی با بیان اینکه مدیران دانشگاهی در این دوره منافع ملی را بر منافع خود ترجیح می‌دهند، تاکید کرد: هر تصمیمی که گرفته می‌شود باید هماهنگ با سیاست‌های کلی نظام و شان و منزلت دانشجویان و دانشگاهیان را مخدوش نکند، بنابراین هر تصمیمی نیازمند مشارکت و تحقیق بوده و در انجام آن باید از حداکثر مشارکت دانشگاهیان استفاده کرد.

روحانی؛ اولین رییس‌جمهور فارغ‌التحصیل دانشگاه تهران
در ادامه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه گفتمان تدبیر و امید تنها به دولت تعلق ندارد، گفت: این گفتمان بیش و پیش از آن به دانشگاه‌ها تعلق دارد.
دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی ضمن خیرمقدم به دکتر روحانی به عنوان اولین رییس جمهوری که از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شده است، اظهار کرد: بازگشت به دانشگاه با هر عنوان و بهانه برای ما غنیمت است و آغاز سال تحصیلی جدید با نخستین ماه‌های فعالیت دولت تدبیر و امید و اعتدال خوشایند است.وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها جایی است که در آن همه آراء می‌توانند نقد می‌کنند، تصریح کرد: در جهان معاصر نقدها از دانشگاه نشات می‌گیرد و در تفکر دانشگاه آنچه بهتر می‌اندیشد رای بیشتری دارد.

جلوی نبوغ استعدادهای جدید را نخواهیم گرفت
وی افزود: هر کسی که صاحب حرف علمی و متقن است صاحب رای بیشتری است و هرچند دانشگاه‌ها به پیشکسوتان احترام می‌گذارند، اما جلوی نبوغ استعدادهای جدید را نیز نخواهیم گرفت.وزیر بهداشت با بیان اینکه شرکت در انتخابات اخیر نشان دهنده بصیرت سیاسی مردم و باعث عزت و آبروی کشور است، تصریح کرد: گفتمان تدبیر و امید فقط به دولت تعلق ندارد، بلکه بیش و پیش از آن به دانشگاه تعلق دارد، چرا که می‌خواهد بگوید پیش بردن یک اندیشه لزوما به معنای نفی دیگری نیست و افراطی گری بزرگترین دشمن عقلانیت است. وی با بیان اینکه افراطی‌گری جایی در دانشگاه‌ها ندارد، اظهار کرد: اجازه دهید دانشگاه جایی باشد که در آن با افراطی گری مبارزه می‌شود. وزیر بهداشت با بیان اینکه سلاح دانشگاهیان ایمان و علمشان است، تصریح کرد: این برنده‌ترین سلاح است و عزت و اقتدار ملتی که به لطف و رحمت الهی ایمان دارد، از مسیر توانمندی علمی و نوباوری محقق می‌شود.

هاشمی با بیان اینکه اگر به مملکت خود عشق می‌ورزید باید به ابزار دانش مجهز شوید، گفت: رشد علمی کشور ایران 13 برابر متوسط دنیاست، اما کافی نیست و باید نگاه ما به تولید علم عمق بیشتری داشته باشد تا علممان تبدیل به فناوری شود که این موضوع نیز نیازمند مجاهدت و ایثار است هرچند که در بین دانشجویان تعداد این گونه افراد کم نیست. وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: تحقق آرمان‌های بلند محتاج صبر و حوصله و تلاش امیدوارنه است.هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر وزارت بهداشت 160 هزار دانشجو در مقاطع مختلف و بیش از 13 هزار عضو هیات علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی دارد، تصریح کرد: در حال حاضر نه تنها دانشجویان ما به خارج از کشور می‌روند، بلکه درصدی از دانشجویان غیر ایرانی نیز در کشور ما تحصیل می‌کنند. وی در پایان خواستار جلوگیری از گسترش وافر و بی رویه دانشگاه‌ها شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *


۱۳۹۲/۰۷/۲۲ ۱۱:۴۶
به امید رای اعتماد مجلس به دکتر توفیقی (146598)
آباندخت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۲۲ ۱۳:۲۳
خوشابحال دانشگاه تهرانی هاااااااااااااا (146659)
۱۳۹۲/۰۷/۲۲ ۱۶:۱۹
یادش بخیر پارسال 16 آذر آقای روحانی اومده بودن دانشگاه تهران.
الان که حرفاشو مرور میکنم میبینم که از همون موقع برا ریاست جمهوری برنامه داشت. (146822)
فرشاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۲۲ ۲۰:۲۸
از کسانی که مطلع هستند می خواهم که برنامه بازدید های آقای روحانی رو به همه اطلاع بدن تا بدونیم کی به کدوم دانشگاه میروند.
نمی خواهیم مثل آقای خاتمی مظلوم واقع شوند (147010)