به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۰۳:۵۲
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۹/۰۵ ساعت ۰۲:۴۶
کد مطلب : ۲۲۶۴۵

غرامت 1.2ميليارد دلاري براي دزدي عکس

گروه بين​الملل:​ یک هیات منصفه فدرال در ایالات متحده آمریکا دو بنگاه خبری مهم جهان را به پرداخت ۱.۲ میلیون دلار جریمه برای استفاده بدون مجوز از عکسی که در توییتر پست شده‌ بود به یک عکاس خبری آزاد محکوم کرد. به نظر می‌رسد این اولین محکومیت به زیر پا گذاشتن کپی‌رایت توسط آژانس‌های بزرگ خبری برای استفاده از عکس‌هایی باشد که به صورت عمومی در شبکه‌های اجتماعی پست می‌شود.
غرامت 1.2ميليارد دلاري براي دزدي عکس
رویترز به نقل از جوزف بایو وکیل شاکی نوشت که با رای این هیات منصفه، آژانس «فرانس‌پرس» و «گتی ایمجز» با استفاده از عکس دانیل مورل که از کشورش هائیتی پس از زلزله شدید سال ۲۰۱۰ گرفته‌ بود، عامدانه قانون کپی‌رایت آمریکا را زیر پا گذاشته‌اند. این پرونده یکی از اولین پرونده‌هایی است که در مورد استفاده شخص ثالث برای مقاصد تجاری از عکس‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی در اختیار عموم قرار می‌گیرند، تشکیل شده‌ است. بایو می‌گوید: «فکر کنم این اولین بار باشد که این متهمان یا هر کمپانی مهم صاحب امتیاز عکس دیگری به خاطر زیر پا گذاشتن عامدانه قانون کپی‌رایت محکوم می‌شود. بر اساس گزارش رویترز وکلای دو کمپانی آژانس فرانس‌پرس و گتی ایمجز حاضر به پاسخگویی در مورد این رای نشدند. قاضی آلیسون نیتان که بر روند این محاکمه نظارت دارد ۱۱ ماه پیش رای داده‌ بود که این دو کمپانی در برابر زیر پا گذاشتن حق کپی‌رایت مسئول هستند.

ماجرا از اینجا شروع شد که در زمان زلزله هائیتی یکی از دبیران فرانس‌پرس این عکس را از طریق حساب کاربری یک فرد دیگر در توییتر پیدا کرده‌ بود و آن را در اختیار گتی ایمجز قرار داده‌ بود. بلافاصله این عکس توسط گتی ایمجز در اختیار مشتریان مختلف این آژانس عکس قرار گرفته‌ بود و در بسیاری از شبکه‌های تلویزیون آمریکایی و روزنامه واشنگتن پست به عنوان عکسی از گتی ایمجز پخش شده‌ بود. با توجه به اینکه پیش از این هیات منصفه و قاضی هر دو آژانس‌ فرانس‌پرس و گتی ایمجز را برای زیر پا گذاشتن کپی‌رایت مجرم شناخته‌ بودند، این دادگاه فقط وظیفه داشت میزان خسارت وارد شده به عکاس را محاسبه کند. به گفته جوزف بایو وکیل عکاس، مبلغ ۱.۲ میلیون دلار بالاترین میزان جریمه تعیین شده در قانون کپی رایت آمریکاست و وکلای فرانس‌پرس درخواست پرداخت ۱۲۰ هزار دلار برای این دادگاه داده‌ بودند. بسیاری از کمپانی‌هایی که عکس مورل را منتشر کرده‌ بودند پیش از این خارج از دادگاه برای توقف شکایت با او به توافق رسیده‌ بودند و با پرداخت مبالغی نامعلوم با او توافق کرده‌ بودند. از این جمله رسانه‌های سی‌ان‌ان، ای‌بی‌سی، سی‌بی‌اس و واشنگتن‌پست را می‌توان نام برد که با توافق با شاکی از فهرست متهمان خارج شده‌ بودند.

مارسیا پل وکیل گتی ایمجز در طول مراحل رسیدگی در دادگاه گفته‌ بود که خواسته مورل از هیات منصفه این است که با رای مثبت خود «او را به پر درآمدترین عکاس خبری در سراسر کره زمین تبدیل کنند.» جاشوا کافمن وکیل فرانس‌پرس اما معتقد بود که این زیر پا گذاشتن کپی‌رایت تنها یک اشتباه غیرعمدی بوده‌ است و در واقع کاربر توییتری که عکس مورل را بدون اشاره به عکاس اصلی منتشر کرده‌ است باید به عنوان مسئول این اشتباه شناخته‌ شود. به اعتقاد وکیل فرانس‌پرس، دبیر این آژانس خبری تصور کرده‌ است که این عکس برای استفاده عمومی در توییتر منتشر شده‌ است. در واقع ابتدا این فرانس‌پرس بود که در سال ۲۰۱۰ پس از اینکه مورل با این موسسه برای استفاده غیرقانونی از عکسش تماس گرفت، شکایتی را علیه مورل تنظیم کرده‌ بود تا بتواند رای قانونی مبنی بر زیر پا گذاشته نشدن کپی‌رایت توسط این آژانس بگیرد. آن زمان بود که مورل تصمیم گرفت شکایت متقابلی را علیه آژانس فرانس‌پرس تنظیم کند.

آژانس فرانس‌پرس ابتدا عنوان کرده‌ بود که شرایط خدمات توییتر اجازه استفاده از عکس‌ها را می‌دهد اما قاضی نیتان پس از بررسی اسناد، ژانویه گذشته به این نتیجه رسید که سرویس توییتر فقط اجازه پست کردن و ری‌توییت کردن عکس‌ها را برای کاربران دیگر در اسناد شرایط خدمات خود جایز ذکر کرده‌ است اما اجازه استفاده تجاری از عکس‌هایی را که در توییتر به اشتراک گذاشته‌ می‌شوند، نداده‌ است.
مرجع : عکسخانه

۱۳۹۲/۰۹/۰۵ ۰۷:۳۳
خوب عکس رو هم میذاشتین ببینیم دیگه اینجا که از کپی رایت خبری نیست! (178080)
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۰۵ ۰۹:۵۱
عکس رو شما می گذاشتی ببینیم چیه. تو ایران کپی رایت چیه!! (178119)
۱۳۹۲/۰۹/۰۵ ۱۰:۲۶
بابا لااقل يه بار هم شده تيتر رو با خبر چك كنيد 1.5 ميليارد دلار كجا و 1.5 ميليون دلار كجا ؟ (178128)