کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مرور بخشی از نشست و مذاکرات محرمانه‌ جلیلی

محرمانه‌هاي سعید جلیلی کی افشا مي‌شود؟

28 آذر 1392 ساعت 2:31

گروه سياسي: اخیرا با روی کار آمدن دولت روحانی، افراطیون تاکید مي‌کنند که تمام نشست، مذاکره و گفتگوهای دیپلماتیک بدون قید و شرط باید رسانه‌اي و علنی باشد و گفتگوی محرمانه معنی ندارد! مرور تنها بخشی از نشست‌ها و نامه‌هاي محرمانه‌ي دوره‌ي دبیری سعید جلیلی بر شورای عالی امنیت ملی، تناقض این خواسته‌ها را نشان مي‌دهد؛ از جمله تناقضی که سرمقاله‌ي شریعتمداری در روزنامه‌ي کیهان با نوع مواجهه‌ي او نسبت به محرمانه‌هاي سعید جلیلی داشته است.


به گزارش انصاف نیوز، علی رغم مذاکرات و گفتگوهای محرمانه‌ي دوران دولت 8 ساله‌ي اصولگرای احمدی نژاد، رسانه‌هاي این جریان هیچ گاه بر افشای آنها تاکیدی نداشته اند و بخشی از این رفتار طبیعی و عرف است، اما تناقض همین رسانه‌ها در شفافیت گفتگوها در سطح رسانه‌ها در دوره‌ي جدید، نشان از نگاه جناحی افراطیون به موضوعات ملی دارد.

ضمن یادآوری اینکه ماجرای گفتگوی محرمانه‌ي جواد لاریجانی با نیک براون انگلیسی در میانه‌ي دهه‌ي هفتاد، به عنوان یکی از مورد سوال ترین مذاکراتی است که تئوریسین اصولگرایان با یک مقام خارجی داشته است و نیز با یادآوری ملاقات چندی پیش حمید رسایی، عضو جبهه‌ي پایداری با سفیر آلمان که جزییاتی از آنچه گفت و شنیده شده در رسانه‌ها انعکاسی نیافت؛ در زیر، به تعدادی از محرمانه‌هاي سعید جلیلی اشاره مي‌شود تا پاسخ این پرسش سرمقاله‌ي امروز کیهان مشخص شود که: «علت محرمانه بودن مذاکره‌ای که برای دشمنان تابلودار مردم و نظام محرمانه نیست، چیست؟!»

آذر ماه 86، دیدار محرمانه جلیلی با پوتین

ایرنا گزارش داد: سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی در «نوو آگاریود» اقامتگاه ریاست جمهوری روسیه در حومه مسکو با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور دیدار کرد و مذاکرات محرمانه هسته یی را پشت درهای بسته و بدون حضور خبرنگاران به انجام رساند.

مهرماه 88، مذاکره خصوصی جلیلی با معاون هیلاری کلینتون

دیپلماسی ایرانی نوشت: پس از یک ساعت و نیم بحث و مذاکره، در وقت استراحت بیست دقیقه ای، نمایندگان آمریکایی حاضر در جلسه با سه همتای ایرانی خود به مذاکرات تک به تک پرداختند. گفتگوهای تک به تک ایرانیها و آمریکاییها باعث تلطیف جو حاکم و همچنین حیرت دیگر نمایندگان کشورهای 1+5 قرار گرفت. در زمان صرف ناهار هم گفتگوهای دو طرف ایرانی و آمریکایی در حالی جلب توجه مي‌نمود که نحوه چیدمان میز ناهار، گروه آمریکایی و گروه ایرانی را در کنار یکدیگر قرار داده بود. هنوز از محتوای مباحث ردو بدل شده بین مقامات ایرانی و آمریکایی در مذاکرات تک به تک اطلاعی در دست نیست، اما آنچه مشخص است، این که آنها با خیال راحت و با اشتیاق چه در جریان مذاکرات و چه در موقع صرف نهار از فرصتها برای گفتگوهای دوجانبه استقبال مي‌کردند.

این در حالی است که شب گذشته مقام‌هاي آمریکایی گفته بودند احتمال نشست دو جانبه مقام‌هاي واشینگتن و تهران در گفتگوهای امروز گروه پنج بعلاوه یک در ژنو سوئیس، دور از ذهن نخواهد بود و اگر موقعیت پیش آید، ویلیام برنز، رئیس هیات آمریکایی در مذاکرات، دیدار رو در رو با سعید جلیلی، رئیس هیات ایرانی را رد نخواهد کرد.

شهریور 90، نامه محرمانه جلیلی به اشتون

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، طبق یک نسخه از نامه‌اي محرمانه از یک مقام عالیرتبه ایرانی، یک پیشنهاد جدید از جانب ایران برای دیدار با قدرتهای جهان ولی این بار بدون پیش شرط هایی از سوی این کشور مطرح شده است. این گزارش افزود: نامه محرمانه‌اي که یک نسخه آن در اختیار خبرگزاری آسوشیتدپرس قرار گرفته است، جزئیات آنچه را که ایران برای گفت‌وگو درباره آن با آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان آمادگی دارد، مطرح نکرده است.

اما ظاهرا این بار با پیشنهادات پیشین برای گفت‌وگو با غرب تفاوت دارد و از درخواست هایی را که ۶ کشور بی درنگ آن‌ها را رد مي‌کنند، عنوان نکرده است. بنا بر این گزارش، در نامه‌اي که ظاهرا سعید جلیلی دبیرشورای عالی امنیت ملی ایران به کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشته است، آمده: ایران آمادگی همکاری در زمینه‌های منع گسترش تسلیحات هسته‌ای و همکاری‌هاي هسته‌ای صلح آمیز را دارد.

تیر 91، نشست محرمانه نیمه شب استانبول

فرارو نوشت: گزارش روزنامه کریستین ساینس مانیتور حاکی از آن است که دیپلمات‌هاي حاضر در نشست مسکو، نیمه شب در حالی سالن نشست محرمانه استانبول را ترک کردند که برای نشستی در آینده بین معاونان سیاسی مذاکره کنندگان عالی دو طرف به اجماع دست یافتند.

مرداد 91، مذاکرات محرمانه باقری و اشمید در استانبول

پرس تی.وی نوشت: روز سه‌شنبه سوم مرداد ۱۳۹۱ مذاکرات هسته‌ای میان علی باقری، معاون سعید جلیلی و هگا اشمید، معاون کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در استانبول ترکیه به پایان رسید. هر دو طرف مایل نبودند جزئیات مذاکرات و توافق‌های احتمالی در رسانه‌ها انعکاس یابد؛ به همین دلیل، حتی محل برگزاری نشست نیز از دید خبرنگاران پنهان ماند.

شهریور 91، نشست محرمانه جلیلی و اشتون

ایسنا نوشت: کاترین اشتون و سعید جلیلی روز سه‌شنبه برای اولین بار پس از سه ماه در تلاش برای احیای گفت‌وگوهای درباره برنامه هسته‌یی ایران در استانبول دیدار کردند. روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به این خبر افزود: نشست میان کاترین اشتون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به طور محرمانه در استانبول برگزار شد و این نشست به عنوان مذاکراتی رسمی در نظر گرفته نمی‌شود.

خرداد 92، اشاره به ناآگاهی از محرمانه‌هاي جلیلی

سید حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و مسئول امور استان‌های ستاد جلیلی، چند روز قبل از انتخابات در جمع حامیان جلیلی در تبریز یادآور شد: در موضوعی همچون تحریم ها، نقش دبیرخانه در کنترل اثرات تحریم‌ها غیرقابل انکار است، یا در مسائل مختلفی همچون پرونده‌ي هسته‌اي و موضوعات امنیتی مدیریت دکتر جلیلی قطعا تعیین کننده بوده اما به دلیل محرمانه بودن بسیاری از این فعالیت ها، کسی مطلع نمی شود که چه کسانی در حال فعالیت بوده اند، بنابراین سابقه اجرایی دکتر جلیلی، در سطحی بسیار بالاتر از وزارتخانه‌ها قابل تصور است.

خرداد 92، اشاره به بخشی از جزییات به خاطر جلب رای

در مناظره سوم کاندیداهای ریاست جمهوری، پس از اشاره‌ي دکتر ولایتی به جزییاتی از مذاکرات آلماتی، جلیلی اعلام مي‌کند که جزییات آن مذاکرات در اختیار رهبری قرار داده شده است، اما نمی گوید که چرا آنها را در اختیار رسانه‌ها قرار نمی داده است. بخشی از این مناظره در این باره در پی مي‌آید:

ولایتی: در آخرین صحبتی که آقای جلیلی در آلماتی داشتند، پیشنهاداتی کردند که براساس آن می‌شد جلو برویم و آن پیشنهادات را ایشان نپذیرفتند. 1+5 گفتند که شما اگر غنی‌سازی 20 درصد را متوقف کنید و حرکت فوردو را قدری کند کنید، ما این سه تحریم را از روی شما برمی‌داریم. معلوم است که هرکاری قرار است انجام بشود، قدم به قدم است. در پاسخ آنها گفته شد ما فلان کار را می‌کنیم شما کل تحریم‌ها را بردارید. اینکه می‌گویم به شهادت معاون وزارت امور خارجه در جلسه است. مثل این است که شما بخواهید لیوانی بخرید که طرف بگوید 100 تومان است. شما بگویید دو تومن می‌دهید؟ او می‌گوید اگر نمی‌خواهی معامله کنی، چرا وقت ما را گرفتی.

وقتی طرف حاضر است سه قدم بردارد بعد شما می‌خواهید یک قدم بردارید، معلوم است نمی‌خواهید کار را پیش ببرید. دیپلماسی این نیست که در داخل کشور خودمان طوری وانمود کنیم که ما اصولگرا هستیم اما اصولگرایی این نیست که انسان انعطاف‌ناپذیر باشد. در رابطه با مصالح ملی باید بتوانیم از دیپلماسی به نحو احسن استفاده کنیم. دیپلماسی فقط خشونت نشان دادن و سرسختی نشان دادن نیست، بلکه یک معامله و تعامل است. ما باید با همه دنیا تعامل کنیم. قضیه بده و بستان است. نمی‌شود هرچه ما از آنها می‌خواهیم آنها به ما بدهند و متقابلا حاضر نباشیم کاری بکنیم. هنر دیپلماسی بیانیه صادر کردن و خواندن بیانیه پشت میز مذاکره نیست، حتما راه فعلی مذاکرات هسته‌یی اشکال دارد و اگر اینطور نبود، وضع ما به اینجا نمی‌رسید.

جلیلی: همین نکته‌ای که آخر اشاره کردید، خیلی خوب است. اگر اطلاعات دیگرتان هم مثل این اخبار باشد که واویلاست، چون کاملا غلط است. نوار گفت‌وگوهای آلماتی موجود است پیاده شده و خدمت آقا تقدیم شده است و اتفاقا همین گزارشی که شما براین مبنا نوشته‌اید را نوشتند از کجا می‌گوید و این خلاف است. برای مردم بگویم در آلماتی چه خبر بود. در آلماتی آنها گفتند 20 درصد را بدهید در ازای دو تحریمی که بعدا می‌خواهد انجام شود. بعد آنها وارد سه درصد شوند...


کد مطلب: 25180

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/25180/محرمانه-هاي-سعید-جلیلی-کی-افشا-مي-شود

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir