به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۸:۳۵
 
۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۲/۱۴ ساعت ۱۲:۵۳
کد مطلب : ۳۴۵۳۶

تقدیر بنی‌اعتماد از همسر شهید دوران

گروه فرهنگ وادب: رضا میرکریمی گفت: قهرمانان جنگ علی رغم تمام تریبون‌هایی که به صورت سفارشی یا رسمی به آنها می‌پردازند هنوز بسیار مظلوم هستند.
تقدیر بنی‌اعتماد از همسر شهید دوران
این کارگردان سینما شامگاه 13 اسفند ماه در مراسم رونمایی از دو فیلم از مجموعه مستند (نام‌ها) (درباره‌ی شهید چمران و عباس دوران) در حوزه هنری یادآور شد:این کار از دو سال قبل با یک دغدغه شخصی شروع و پس از آن با حمایت بسیار خوب حوزه هنری و مخصوصا آقای سهیل جهان‌بیگلری جلو رفت. وی توضیح داد: من از همان ابتدا می‌خواستم درباره‌ی چند شهید مستندهایی را بسازم‌؛ شهدایی که وقتی از اتوبان‌ها رد می‌شویم‌ نام‌هایشان را می‌شنویم و به آنها ارادت زیادی داریم،می‌خواستم کاری کنم تا جوانان بدانند چرا ما به این نام‌ها ارادت داریم.

این کارگردان سینما همچنین درباره علت استفاده از فرمت «کامیک موشن» بیان کرد: ابتدا می‌خواستم فیلم‌هایی را با فرم‌های مستند بسازم اما در نهایت دیدم نمی‌توانم چیزی به فیلم‌های زیبای قبلی که درباره سرداران شهید ساخته شده‌اند اضافه کنم. در ادامه به کمک تیم گرافیست و طراح به فرمت «کامیک موشن» رسیدیم که در ایران کمتر استفاده می‌شود و البته محدودیت‌ها و در عین حال جذابیت‌هایی را هم به دنبال داشت. میرکریمی با اشاره به محدودیت‌ها و جذابیت‌های این روش، گفت: اولا آنکه چنین روشی نخستین تجربه من بود و طبیعتا کارم سخت می‌شد‌، همچنین می‌خواستیم در 30 دقیقه تمام فراز‌های مهم زندگی شخصیت‌هایی که باید درباره آن حرف بزنیم را نشان دهیم. علاوه بر این نمایش فیلم‌ها با یک مونولوگی‌ همراه می‌شد. پس به فیلمنامه بسیار خوب و البته مستند نیاز داشتیم، همه اینها کار را بسیار سخت می‌کرد.

قهرمانان جنگ علی رغم تریبون‌های سفارشی‌، هنوز مظلوم هستند
رضا میرکریمی در ادامه سخنانش با تاکید بر لزوم قهرمان سازی از داشته‌های فرهنگی کشور اظهار کرد: قهرمانان جنگ علی رغم تمام تریبون‌هایی که به صورت سفارشی یا رسمی به آنها می‌پردازند هنوز بسیار مظلوم هستند. وی افزود: شاید مشکل اینجاست که ما به سال‌های جنگ خیلی نزدیک هستیم و شاید در دهه‌های آینده ارزش آن آدم‌ها و اتفاقاتی که رقم زدند بیشتر مشخص شود. متاسفانه ما تنها گاهی اسامی این بزرگواران را روی اتوبان می‌بینیم و حتی گاهی آنها به سپر گوشتی برای توضیح ناکارآمدی‌ و بی‌کفایتی یک عده تبدیل می‌شوند.

کارگردان مجموعه مستند «نام‌ها» خاطر نشان کرد: من دو سال سخت و تنش اجتماعی را با تحقیق راجع به این سرداران سپری کردم و می‌خواهم بگویم که حال کردم و از این بابت خیلی خوشحالم. البته این ادعا را نمی‌کنم که کار بزرگی کردیم ما تازه اول راه بودیم و داشتیم یاد می‌گرفتیم و طبیعتا کارمان ضعف‌های بسیار زیادی دارد اما تنها تلاش کردیم که در قصه آدم‌ها دست نبریم. میرکریمی در ادامه سخنانش درباره مخاطبان مجموعه مستند «نام‌ها» یادآور شد: مخاطب من بیشتر نوجوانان و جوانان هستند. تاکنون پنج کامیک موشن به مرحله نهایی رسیده است و سه عنوان دیگر (مجموعه شهید باقری،‌باکری‌ و شیرودی) در مراحل آخر طراحی هستند که چند ماه دیگر آنها هم رونمایی می‌شوند.

این کارگردان سینما در پایان سخنانش با ابراز خرسندی از اینکه توانسته قدمی در این راه بردارد،‌ اظهار کرد: نمی‌توانم درباره‌ی شهید چمران و شهید دوران صحبت کنم. چون آنها در قله‌ای ایستاده‌اند که نزدیک شدن به آنها بدون آداب خاص اصلا امکان ندارد. خوشحالم که این مجموعه مستند را کار کردم چون وقتی می‌خواستم کار را شروع کنم به من می‌گفتند این کار را نکن تو یک برند هستی و کار آرتیستیک خود را انجام بده، چه خوب که به آن حرف‌ها گوش ندادم.

سخنرانی خاموشی و خاطره‌گویی از شهید چمران

 پس از سخنان میرکریمی‌، فیلم مستند «مصطفی» که درباره شهید چمران بود به نمایش درآمد و پس از آن حجت الاسلام مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی روی سن رفت و از خاطراتش در جوانی با شهید دکتر چمران سخن گفت. وی در بخشی از سخنانش با تاکید بر لزوم اکرام شهیدانی مانند چمران گفت: صحبت از شهیدانی مانند شهید چمران که بقای انقلاب ما با یاد‌، فرهنگ و حضور آنها رقم می‌خورد،صحبت عادی نیست. ما هرچقدر بتوانیم با آنها باشیم‌، انقلاب ما نیز هست و هرچه از آنها فاصله بگیریم انقلابمان نیز از هویت اصلی‌اش فاصله خواهد گرفت. در ادامه این مراسم سهیل جهان بیگلری ،‌ حجت الاسلام مهدی خاموشی‌، محمد حمزه زاده‌ و رضا میرکریمی روی سن رفتند تا با اهدای لوحی از همسر شهید دوران تقدیر کنند.

تقدیر از همسر شهید دوران با حضور رخشان بنی‌اعتماد
پس از آنکه همسر شهید دوران در میان تشویق حاضران روی سن آمد، رضا میرکریمی از رخشان بنی‌اعتماد که در سالن حاضر بود دعوت کرد که روی سن برود و لوح تقدیر همسر شهید دوران توسط این کارگردان اهدا شد.

همرزم شهید دوران : یادتان باشد ما هیچ چیز انتظار نداریم جزء...
پس از نمایش مستند «عباس» که به زندگی شهید دوران اختصاص داشت‌، سرلشکر ضرابی از همرزمان شهید دوران روی سن رفت و به عنوان کسی که چندین سال با آن شهید دوست و همراه بوده است گفت: آنچه شما دیدید‌،‌ کار بسیار زیبا و با شکوهی بود و از بابت ساخته شدن آن بسیار خوشحالم. وی ادامه داد: امروز که به من گفته شد به این مراسم بیایم یک لحظه به ذهنم آمد که ما در ابتدای جنگ کار را تقریبا با 120 خلبان شروع کردیم. در چند دقیقه‌ای که سعی می‌کردم از اسامی آن هم رزمان یک یادداشت کوتاه بردارم، نام حدود 60 خلبان در ذهنم آمد و دیدم از آن تعداد 34 نفر شهید شده و دو نفر همچنان جاوید الاثر هستند.

سرلشکر ضرابی با یادآوری رشادت‌های خلبانان نیروی هوایی در زمان جنگ تحمیلی گفت: برای سربازهای نیروی هوایی فرقی نمی‌کرد که در کدام زمان و مکان باشیم، تنها برای ما مهم بود که همیشه آماده رزم باشیم. یادم می آید وقتی اولین بمب‌های عراقی در پایگاه بوشهر زمین خورد، احساس می‌کردیم که زمین باید دهان باز کند و ما را ببلعد. اما همان روز جواب آن حمله را دادیم.  سرلشگر ضرابی سپس تعدادی از همرزمان شهید دوران که در سالن بودند را روی سن دعوت کرد و این افراد در میان تشویق بسیار زیاد و ایستاده حاضران روی سن رفتند.

پس از حضور این خلبانان روی سن‌، همرزم شهید دوران خطاب به حاضران تاکید کرد: اینها از شما هیچ چیز انتظار ندارند جز ادای احترام به خانواده‌ی شهدا‌، جانبازان‌ و سرافرزان جنگ تحمیلی. در این مراسم دو مستند شهید چمران و شهید دوران با نام‌های «مصطفی» و«عباس» رونمایی شد و با استقبال حاضران روبرو شد. در مستند «شهید چمران» پرویز پرستویی به جای آن شهید سخن گفته بود و همچنین در مستند «عباس» نیز امیر جعفری و ریما رامین فر به جای شهید دوران و همسر وی سخن گفته بودند.

تکنیک به کار رفته در کامیک موشن‌های ساخته شده قابل توجه بود. از جمله حاضران در این مراسم رونمایی می‌توان به خانواده شهید دوران و شهید چمران ‌، محسن مومنی شریف‌، منوچهر محمدی‌، مجتبی فرآورده ‌، امیرحسین علم الهدی،‌ محمدرضا صابری‌،رخشان بنی‌اعتماد ، محمد حمزه‌زاده‌، غلامرضا فرجی‌، و... اشاره کرد.
مرجع : ايسنا