به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۲۲:۴۳
 
۱۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۱/۱۵ ساعت ۱۴:۳۹
کد مطلب : ۳۶۹۷۶
انتقاد از حمايت​هاي همه جانبه از برخي فيلم​ها؛

گیشه نوروزی؛ 4 فیلم میلیاردی شدند

گروه فرهنگ و هنر:​ به اذعان آمار پخش‌کنندگان فیلم‌ها،سالن‌های سینما در سراسر کشور در ایام نوروز با استقبال علاقمندان روبرو شدند به طوری‌ که چهار فیلم از پنج فیلم اکران شده به فروش میلیاردی رسیدند و فروش قابل توجه 8 میلیارد تومانی را در این ایام، رقم زدند.
گیشه نوروزی؛ 4 فیلم میلیاردی شدند

فروش یک میلیاردی «چ» و نمایش در شهرهای فاقد سینما

 علی سرتیپی پخش‌کننده «چ» درباره آخرین وضعیت فروش آخرین فیلم ابراهیم حاتمی‌کیا بیان کرد: فروش «چ» روز به روز در حال بهتر شدن است و سیر صعودی خوبی دارد. به طور کلی فروش «چ» در سینماهای تهران از 550 میلیون تومان و در سینماهای شهرستان از 230 میلیون تومان گذشته است. البته این فیلم در اکران‌های دانشگاهی خود نیز فروش بسیار خوبی داشته که با احتساب آن‌ نمایش‌ها باید گفت که فروش «چ» تاکنون از یک میلیارد تومان گذشته است.

 

این پخش‌کننده درباره اکران‌های دانشجویی «چ» توضیح داد: ما در مرحله اول و در اسفندماه حدود 100 اکران دانشجویی برای «چ» برنامه‌ریزی کرده بودیم که 130 میلیون تومان برای آن بلیت فروخته شد. اکنون هم در حال برنامه‌ریزی مرحله دوم اکران‌های دانشجویی‌مان هستیم. مرحله دوم اکران دانشجویی «چ» از 20 فروردین‌ماه آغاز می‌شود و در این مرحله تا الان حداقل 100 نمایش دانشگاهی برای فیلم در فروردین و اردیبهشت طراحی شده است. در هر صورت فکر می‌کنم فروش «چ» با توجه به بازگشایی دانشگاه‌ها، افزایش قابل‌ توجهی داشته باشد. سرتیپی همچنین با اشاره به تجهیز بعضی از شهرهای کوچک برای نمایش آخرین فیلم ابراهیم حاتمی‌کیا توسط موسسه فیلمیران گفت: ما اکنون در حال تجهیز بعضی از شهرستان‌هایی هستیم که سینما ندارند تا فیلم‌های «چ» و «معراجی‌ها» در این شهرستان‌های کوچک با دی ‌وی دی و به صورت دیجیتال به نمایش دربیایند. تاکنون چنین امکانی در بعضی از شهرها از جمله «میبد» فراهم شده که فروش آن‌ها را در آمار فروش فیلم لحاظ نکرده‌ایم.

 

مدیرعامل فیلمیران در پایان سخنانش با ابراز امیدواری از تداوم سیر صعودی استقبال مخاطب از «چ» گفت: از 11 فروردین به بعد فروش «چ» 40 درصد افزایش یافته است و امیدواریم این روند در روزهای آتی نیز ادامه داشته باشد.

 

پیش‌بینی سرتیپی از ادامه اکران «معراجی‌ها» تا پایان اردیبهشت‌ماه

 علی سرتیپی همچنین درباره آخرین وضعیت فروش «معراجی‌ها» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی گفت: فروش این فیلم تاکنون در تهران از یک میلیارد و 500 میلیون تومان و در شهرستان‌ها از دو میلیارد و 350 میلیون تومان گذشته است. با این حساب می‌توان گفت فروش جدیدترین فیلم مسعود ده‌نمکی در یک ماه و نیم گذشته از سه میلیارد و 850 میلیون تومان گذر کرده است.

 

وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه اکران «معراجی‌ها» تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: «معراجی‌ها» به تنهایی در روز 12 فروردین‌ماه، 180 میلیون تومان در تهران و شهرستان‌ها بلیت فروخته است. ضمن آنکه فروش سرگروه آن یعنی سینما «قدس» فوق‌العاده است. با این روند استقبال مخاطب، فکر می‌کنم این فیلم حداقل تا پایان اردیبهشت‌ماه به اکران خود در سینماها ادامه دهد. پخش‌کننده «معراجی‌ها» در پایان با بیان اینکه این فیلم اکنون 75 سینما در کل کشور (51 سینمای شهرستانی و 24 سینمای تهرانی) در اختیار دارد، ابراز امیدواری کرد که فروش جدیدترین فیلم مسعود ده‌نمکی تا پایان جمعه(15 فروردین‌ماه)‌ از مرز 4 میلیارد تومان بگذرد.

 

تعداد سینماهای «طبقه حساس» در شهرستان دوبرابر می‌شود

 حبیب اسماعیلی (پخش‌کننده «طبقه حساس») هم با ابراز خرسندی از استقبال مخاطب از این فیلم در ایام نوروز گفت: فروش این فیلم در تهران به یک میلیارد و 650 میلیون تومان رسید که بیش از سایر فیلم‌های اکران نوروز بود، همچنین فروش شهرستان‌ها نیز 700 میلیون تومان بود که آماری قابل توجه است. به طور کلی، فروش فیلم‌سینمایی «طبقه حساس» از دو میلیارد و 350 میلیون تومان گذشته است.

 

وی افزود: ما اکنون 30 سینما در تهران و 35 سینما در شهرستان‌ها داریم. البته یکسری از سینماهای شهرستانی از قبل با «معراجی‌ها» قرارداد داشتند اما از یکی دو روز آینده به جمع سینماهای اکران کننده «طبقه حساس» می‌پیوندند. به طور کلی تعداد سینماهای اکران کننده «طبقه حساس» در شهرستان‌ها تا هفته آینده به 60 سینما می‌رسد. پخش‌کننده «طبقه حساس» در ادامه استقبال مخاطبان از این فیلم در ایام نوروز را فوق‌العاده توصیف کرد و گفت: «طبقه حساس» فقط در روز 12 فررودین ماه در تهران 110 میلیون تومان فروش کرد. همچنین در طول ایام عید، سانس‌های سینماهای «آزادی»، «زندگی» و بعضی از پردیس‌های دیگر کاملا از صبح رزرو می‌شدند و بعضا فیلم در سانس‌های ویژه تا 4 صبح به نمایش در می‌آمد.

 حبیب اسماعیلی با ابراز امیدواری از تداوم استقبال مخاطبان از فیلم‌های سینمای ایران اظهار کرد: امیدواریم که همه فیلم‌ها فروش خوبی داشته باشند، سینمای ایران سال جدید را با فیلم‌های خوب و استقبال مخاطب شروع کرد و در ایام عید نوروز سر ریز هر فیلم به فیلم دیگر کمک می‌کرد. امیدوارم سالی که نکوست از بهارش پیدا باشد و فیلم‌های بعد از این پنج فیلم هم بتوانند فروش خوبی داشته باشند.

  

انتقاد تهیه‌کننده «خط ویژه» از وزارت ارشاد و سخنان جالبش درباره تیزرهای «معراجی‌ها»

 منصور لشگری‌قوچانی درباره فروش «خط ویژه» به کارگردانی مصطفی کیایی در طول ایام نوروز عنوان کرد: اگرچه ما تعداد سینماهای بسیار کمی در مقابل سایر فیلم‌ها در اختیار داریم اما فروش «خط ویژه» بسیار خوب بوده و اکنون به مرز یک میلیارد تومان در کشور رسیده است.

 وی ضمن انتقاد شدید از آنچه بی‌عدالتی در توزیع سالن‌های سینما بین فیلم‌های نوروزی می‌خواند، گفت: از میان 250 سالن سینمای موجود در کشور، فقط 27 سالن به «خط ویژه» اختصاص داده شده است. این رویه کاملا بر خلاف عدالت است. فعالیت وزارت ارشاد برای معرفی مناسب فیلم‌های نوروزی نباید فقط به یک گُل دادن به عوامل فیلم ختم شود و فکر می‌کنم توضیح عادلانه سالن‌ها نیز برعهده مسئولان سازمان سینمایی بود. تهیه‌کننده «خط ویژه» افزود: ما در حال تلاش هستیم که بتوانیم تعداد سالن‌های بیشتری را به نمایش این فیلم اختصاص دهیم اما سالن‌ها در انحصار یکسری افراد است. حتی فیلم «با دیگران» هم نتوانسته است تعداد سالن‌های مناسبی برای اکران بگیرد.

 

لشگری‌قوچانی ضمن انتقاد به عملکرد وزارت ارشاد در این‌باره گفت: امیدواریم در سال آینده با توجه به شعار سال، عدالت در فرهنگ برقرار شود. ما رفتار وزارت ارشاد در قبال فیلم‌های نوروزی را خیلی بد می‌دانیم و به نظرمان رفتار صدا و سیما در اختصاص تیزر برای فیلم‌ها، بسیار عادلانه‌تر بود. تهیه‌کننده «خط ویژه» درباره تبلیغات تلویزیونی این فیلم نیز خاطرنشان کرد: ما از تبلیغات تلویزیونی‌مان ناراضی نیستیم و به نظرمان رفتار صدا و سیما با «خط ویژه» عادلانه بوده است. البته معتقدم اگر در اختصاص تیزرهای تلویزیونی به «معراجی‌ها» که محصول شبکه اول سیماست، امتیاز خاصی وجود داشته است، مدیران ارشد تلویزیونی در جریان این امتیازها نبوده و نیستند.

 لشگری‌قوچانی در توضیح این سخنانش بیان کرد: بنده شخصا از شورای بازبینی فیلم‌های سینمایی و بازرگانی صدا و سیما موضوع را پیگیری کردم. آن‌ها «معراجی‌ها» را فیلم خوبی نمی‌دانستند و این فیلم از نظرشان فیلم متوسطی بود. ضمن آنکه تاکید می‌کردند که تیزرهای «معراجی‌ها» از کانال بخش بازرگانی صدا و سیما که مستقیما زیرنظر مسئولان ارشد سازمان اداره می‌شود، در اختیار این فیلم قرار داده نشده است و این تبلیغات رأسا انجام می‌شود. بنابراین باید گفت که مسئولان ارشد صدا و سیما از رانت این فیلم در اختصاص تیزرهای تلویزیونی مطلع نیستند.

 

فیلم «با دیگران»

 

 

سمواتی:آنتن تلویزیون بخشی از بیت‌المال است

 امیر سمواتی گفت: اگر هزینه تولید و تبلیغات را با هم جمع کنیم، فیلم «با دیگران» به نسبت سایر فیلم‌های نوروزی فروش خوبی داشته است. این تهیه‌کننده مجموع فروش فیلم «با دیگران» را که در 7 سینمای تهران و یک سینما در مشهد اکران می‌شود، حدود پنج میلیون تومان اعلام و اظهار کرد: فیلم دیرتر از چهار فیلم دیگر از 28 اسفند ماه به روی پرده رفت و سینماهای کمی در اختیار دارد و توانستیم تنها 30 تیزر برای این فیلم بگیریم که آن هم مانند قطره‌ای در دریا بود که طبیعتا دیده نشد.

 وی ادامه داد: واقعیتی وجود دارد و آن اینکه تبلیغات یک فیلم بخشی از سرمایه‌گذاری بر روی آن است و نمی‌توان آن را حذف کرد. من با اینکه آموزش و پرورش بچه‌ها را مجبور به دیدن یک فیلم می‌کند و یا نمایش فیلم‌ها در دانشگاه‌ها کاری ندارم اما باید حجم هزینه‌های تبلیغاتی که برای برخی فیلم‌ها می‌شود مورد توجه قرار گیرد که این ارقام اصلا قابل قیاس با فیلم‌های دیگر نیست. سمواتی خاطرنشان کرد: هر موقع تلویزیون را باز کردیم شاهد تبلیغات برخی از فیلم‌ها بودیم که حتی در برنامه‌هایشان در مورد آن‌ها صحبت می‌کردند. کسی هم پیگیر نمی‌شود که چرا برخی فیلم‌ها این قدر تبلیغات دارند و دیگران هیچ. اگر آنتن تلویزیون بخشی از بیت‌المال است پس سهم دیگران چه می‌شود؟

 

این تهیه‌کننده با بیان اینکه در وضعیت فعلی بخش خصوصی فرصت نفس کشیدن پیدا نمی‌کند ادامه داد: یا باید همه چیز برابر باشد و یا نباشد. با این شیوه بخش خصوصی از سینما فراری می‌شود، اینکه تلویزیون فیلم‌هایی را این قدر تبلیغ می‌کند جای تشکر دارد اما باید شرایط برای سایر فیلم‌ها هم برابر باشد. وقتی فیلم در بخش دولتی باشد همه جور حمایت می‌شود و عملا به گونه‌ای می‌شود تا برخلاف شعارها، بخش خصوصی نتواند نفس بکشد. وی با بیان اینکه عملا کسی از اکران «با دیگران» مطلع نیست، ادامه داد: پیشنهاد می‌کنم واحد بازرگانی صدا و سیما جدولی از آمار تبلیغاتی که برای فیلم‌های اکران نوروزی در تلویزیون داشته است و مبالغی که دریافت کرده را منتشر کند تا مردم، خود قضاوت کنند. در واقع با این حجم تبلیغات هر کالایی را می‌توان فروخت و این فروش‌ها امتیاز خاصی محسوب نمی‌شود.

 

سمواتی تاکید کرد: تبلیغات باید به عدل و به صورت مساوی برای همه فیلم‌ها باشد. من امسال دو فیلم دیگر را برای اکران دارم و با این وضعیت ترس تمام وجودم را فرا گرفته و نمی‌دانم هزینه‌های آن‌ها را از کجا فراهم کنم.