کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مسئولان اصفهانی درباره زاینده‌رود دروغ می‌گویند

آب کارون و پول نفت قربانی چه چيزي شوند؟

11 شهريور 1393 ساعت 17:44

گروه جامعه: دکتر مهدی قميشی در گردهمایی اعضای سازمان مشارکت های اجتماعی – فرهنگی استان خوزستان "سما" با عنوان " نگاهی انتقادی به طرح های انتقال آب و چالش های مرتبط با آن " حضور یافت و به بیان دیدگاه های خود در این خصوص پرداخت.


استاد نمونه کشوری با اشاره به طرح های انتقال آب از کارون و دز خاطر نشان کرد که در حال حاضر آب از سرشاخه های کارون و دز توسط 4 تونل به زاینده رود هدایت شده و یا در آینده خواهد شد. وی تونل های کوهرنگ 1 وکوهرنگ 2 را از تونل هایی دانست که آب را به زاینده رود منتقل می کنند و اظهار داشت که عملیات اجرایی تونل کوهرنگ 3 نیز از سال 1377 آغاز شده است و در آینده به بهره برداری می رسد که 300 میلیون متر مکعب آب توسط آن منتقل می شود.

دکتر مهدی قميشی تونل چشمه ی لنگان با هدف تامین 195 میلیون متر مکعب آب جهت مصارف شرب، صنعت و کشاورزی اصفهان و شهرهای حاشیه ی کویر، تونل انتقال آب به شهرهای قم و کاشان، انتقال آب به رفسنجان و طرح تونل بهشت آباد به طول تقریبی 65 کیلومتر را از طرح های دیگر انتقال آب ذکر کرد و گفت: برای انتقال آب بین حوزه ای لازم است تا یکسری مبانی رعایت شود. اول اینکه باید اطمینان حاصل شود که در مبدا آب مازاد وجود دارد و از سوی دیگر تمامی روش های مدیریتی صحیح برای تامین آب نیز در مناطق مقصد اجرا شده باشد که هیچ کدام از این موارد در بحث انتقال آب کارون به زاینده رود رعایت نشده است.

وی افزود: با انتقال آب از کارون به زاینده رود عطش آب در اصفهان برطرف نمی شود و آقايان تا تمام زمین های کشاورزی خود را قابل کشت نكنند دست بردار نیستند! این درست نیست که آب های مورد استفاده برای کشاورزی را در استان خوزستان کاهش دهیم تا کشاورزی در بالادست اتفاق بیفتد. در طرح های انتقال آب کارون نیاز زیست محیطی رودخانه های پایین دست در نظر گرفته نشده است همچنین این انتقال آب به مشکل تالاب های استان خوزستان دامن خواهد زد و سبب خشک شدن آنها مي‌شود. از سوی دیگر نخیلات را تحت تاثیر قرار خواهد داد و سبب خشک شدن آبهای زیر زمینی نیز خواهد شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه مقدار آب موجود در کشور، آب لازم برای زمین های کشاورزی را فراهم نمی کند اظهار داشت که باید با مدیریت صحیح از آب بهره برداری مناسب کرد. ما در استان خوزستان 3/2 میلیون هکتار زمین قابل کشت داریم و اگر بخواهیم تمامی آنها را کشت کنیم با حداقل 10 میلیارد متر مکعب کمبود آب مواجه هستیم! همچنین برای اجرای طرح 550 هزار هکتاری مصوب سفر مقام معظم رهبری اگر تمامی آّبهایی که در قالب رودخانه های دز، کارون، کرخه و شاهوار وارد خوزستان می شود را جمع آوری کنیم باز هم با کمبود آب برای اجرای این طرح مواجه هستیم.

دکتر قمیشی در پایان با اشاره به طرح تونل بهشت آباد خاطر نشان کرد که علی رغم اینکه آب کارون توسط این طرح منتقل می شود با توجه به هزینه های بسیار بالای اجرای آن، باید نفت خوزستان هم خرج اجرایی شدن این طرح شود، چرا باید توسعه در کشور به خاطر انتقال آب به زاینده رود عقب بیفتد؟!

گفتنی است برگزاری این گردهمایی اولین برنامه از سری برنامه های سما "سازمان مشارکت های اجتماعی – فرهنگی استان خوزستان" بود و این سازمان مردم نهاد در نظر دارد برنامه های گسترده ای در حوزه های اجتماعی و فرهنگی، با هدف مشارکت بیشتر مردم خوزستان در عرصه های هم اندیشی وحضور در فعالیت های اجتماعی و فرهنگی برگزار کند.

مسئولان اصفهانی درباره خشکی زاینده‌رود دروغ می‌گویند
در همین راستا، سید سعید زمانیان، نماینده شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با «تابناک» به بررسی موضوع کم آبی استان اصفهان و خشکی زاینده‌رود پرداخته است. وی در آغاز پیرامون علت اصلی خشکی زاینده رود گفت: تغییر اقلیم، عدم بارش برف و خشکسالی شش سال اخیر در کشور، باعث خشک شدن زاینده رود است، ولی در این ارتباط باید چند نکته را یادآور شوم؛ نخست اینکه مدیریت سد زاینده رود از صفر تا صد در اختیار استان اصفهان است. خروجی سد زاینده رود در سد تنظیمی هرچه قدر است، به خاطر زایش‌ها در حاشیه زاینده رود در چهار محال بختیاری یک متر و نیم در ارتفاع بیشتر به استان اصفهان انتقال داده می‌شود.

این نماینده مجلس افزود: ما این موضوع را به مسئولین کشوری ‌نشان داده‌ایم. این حرف‌ها که این آقایان می‌زنند، مبنی بر زیاد استفاده کردن از آب در چهار‌ محال‌ و بختیاری دروغ است. دلیل خشکی زاینده‌‌رود، سو‌ءمدیریت و توسعه نامتوازن در سال‌های گذشته بوده است. زمانیان گفت: کارخانه‌های فولاد، ورق، پتروشیمی، پالایشگاه و ذوب آهن خورنده آب هستند. باید مردم اصفهان بدانند که کلا در استان چهار‌محال‌وبختیاری از صفر تا صد آب زاینده رود در زمستان 3 درصد و در تابستان‌ها ۷ درصد استفاده می‌شود. هم‌اکنون اکثر قریب به اتفاق روستا‌های ما فاقد آب شرب است. ۲۴۰ روستا را با تانکر آب می‌دهیم. خود شهرکرد مشکل آب شرب دارد. مسئولان اصفهان فرافکنی و دروغ‌پردازی می‌کنند.

وی پیرامون کمبود آب شرب در اصفهان بیان داشت: مسئولان در اصفهان شایعه پراکنی و دروغ می‌گویند. هیچ موقع کسی نگفته ‌آب شرب برای کسی تأمین نشود. ما گفته‌ایم باید آب شرب همه تأمین شود، ولی جلو‌ زیاد‌ه‌خواهی‌ها و تغییر بستر رودخانه می‌ایستیم. باید بررسی کنید چقدر به ذوب‌آهن، فولاد، پتروشیمی و کارخانه‌های دیگر آب داده‌اند. سد تنظیمی چم آسمان پر آب است و هیچ مشکلی ندارد. چه اتفاقی می‌افتد از چم آسمان همه این آب تمام می‌شود. من همین جا همه مسئولان را دعوت می‌کنم از این محل دیدن کنند. این‌ها دروغ‌پردازی می‌کنند.

وی در ادامه پیرامون سوء‌مدیریت در گذشته گفت: توسعه نامتوازن در کشور در زمان‌های گذشته وجود داشته است. چه کسی گفته است ذوب آهن، فولاد و همه کارخانه‌ها در اصفهان باشند. شما آب فولاد را قطع کنید. مردم باید بدانند، ‌این کارخانه‌ها چقدر آب مصرف می‌کنند. پرسش این است که سهامداران شرکت‌های که در مورد زاینده‌رود کار می‌کنند، چه کسانی هستند. چه کسانی این پروژه‌ها را خلاف کلید زدند؟

زمانیان گفت: یکی دیگر از موضوعات کشت غرقابی برنج است. برنج بیشترین آب را می‌خواهد. توزیع ناعادلانه صنایع در سال‌های گذشته در استان اصفهان، باعث خشکی زاینده‌رود شده است؛ افزون بر اینکه استاندار و رئیس شورای اصفهان قبلا در سطح بالای وزارت نیرو بوده‌اند. همه قریب به اتفاق مسئولین استان اصفهان مسئولین وزارت‌خانه‌های مختلف بوده‌اند و می‌دانند دلیل چیست!

وی در ارتباط با تونل گلاب ۲ یا بهشت آباد گفت: این پروژه بدبختی استان اصفهان را در پی دارد. این‌ها به مردم دروغ می‌گویند. نزدیک به ۸۰ هزار تن از مردم اصفهان در حاشیه زاینده‌رود از حد فاصل چم نار تا باغ بهادران آواره می‌شوند. این‌ها دارند در پروژه گلاب ۲ بستر رودخانه را تغییر می‌دهند و به مردم اصفهان دروغ می‌گویند. این‌ها می‌خواهند بستر رودخانه را تغییر بدهند و زاینده رود را به طرف نجف‌آباد و تیران منحرف کنند. این خیانت به امنیت و منافع ملی کشور است.

این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: استان چهارمحال سه تا پنج ماه در تابستان بهره‌برداری از آب به میزان ۷ تا ۱۰ درصد می‌کند. سرانه فضای سبز اصفهانی‌ها ۱۲ متر است، ولی در استان ما فضای سبز بسیار کم است. آقایان در اصفهان زیاده‌خواه هستند و برای اینکه سوء‌مدیریت قبلی خود را پوشش دهند، فرافکنی می‌کنند. ما از همه مسئولین کشور می‌خواهیم ‌بیایند و بررسی کنند که چرا زاینده رود خشک شده است.


کد مطلب: 53341

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/53341/آب-کارون-پول-نفت-قربانی-چيزي-شوند

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir