به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۰۲:۲۷
 
۲۵
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۱۱/۰۳ ساعت ۱۴:۴۳
کد مطلب : ۶۷۲۱۵
فارغ از مسائل عقيدتي؛

زيباکلام: جریان‌هایی از تحریم‌ها سود می‌برند

گروه سياسي: استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه وزارت امور خارجه و تیم مذاکراه‌کننده در ۱۶ ماه اخیر به هیچ وجه رفتار خارج از عرف دیپلماتیک دست نزده‌، تصریح کرد: معیار دیپلماسی از نظر تندرو‌ها این است که به طرف مقابل توهین بکنیم.
صادق زیباکلام  با اشاره به افزایش هجمه‌ها و حملات به وزیر امور خارجه گفت: مشکل اساسی تندرو‌ها با شخص ظریف٬ آن است که در ۱۸ ماهی که ظریف سکاندار دستگاه دیپلماسی بوده‌٬ وزارت خارجه حاضر نشده شعارهای اصولگرایان تندرو را بدهند و به شکلی جدی و مسئولانه مذاکرات را به پیش برده‌اند. وی ادامه داد: آقای ظریف صد‌ها ساعت با اعضای ۱+۵ مذاکره کرده‌اند و اگر یک‌صدم تلاش‌های وی در ۱۶ ماه اخیر را اصولگرایان در هشت سال پیش انجام می‌دادند٬ کار وزارت خارجه آنقدر دشوار نبود چرا که عملا ظریف مجبور شد در خصوص ابتدایی‌ترین مسائل با ۱+۵ مذاکره کند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه در زمان دولت اصولگرایان در مذاکرات هسته‌ای ما شاهد پیشرفت در مذاکرات نبودیم، یادآور شد: حاصل سیاست‌های نادرست اصولگرایان در هشت سال اخیر در اشکالی همانند تحریم‌ها ظهور کرد. زیباکلام افزود: البته جریان‌هایی هم هستند که فارغ از مسائل عقیدتی از تحریم‌ها سود می‌برند و تحریم‌ها برای آن‌ها فواید اقتصادی نیز داشته و برای همین دوست ندارند آقای ظریف و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان بتواند گره تحریم و مذاکرات را باز کند.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه تندرو‌ها که می‌گویند ظریف در مذاکرات لبخند می‌زند یا به پیاده‌روی می‌رود یا حتی اصلا چرا ظریف زنده است و نفس می‌کشد٬ به معنای این است که کار ایشان درست بوده و مذاکرات در حال پیشرفت است، اظهار داشت: اگر تندرو‌ها مطمئن بودند مذاکرات همانند دوران آقای جلیلی به بن بست می‌رسد٬ حمله نمی‌کردند٬ بنابراین حملات آنها بیانگر این است که گره کوری که آنها در مسئله هسته‌ای ایجاد کردند٬ توسط ظریف و تیم مذاکره‌کننده با دقت و صبوری در حال باز شدن است و آنها به جای تشکر از ظریف٬ فقط سنگ‌اندازی و حمله می‌کنند.

وی با یادآوری اینکه وزارت امور خارجه و تیم مذاکراه‌کننده در ۱۶ ماه اخیر به هیچ وجه رفتار خارج از عرف دیپلماتیک دست نزده‌، تصریح کرد: معیار دیپلماسی از نظر تندرو‌ها این است که به طرف مقابل توهین بکنیم و در این صورت آن‌ها به به و چه چه می‌کنند. در واقع آن‌ها مسائل و منافع کوتاه‌مدت جناحی خود را بر منافع ملی و مسائل بلند مدت ترجیح می‌دهند.
مرجع : ايلنا