به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۱۲:۰۳
 
۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۹/۲۷ ساعت ۱۵:۲۲
کد مطلب : ۹۶۷۸۱

جای خالی محمد‌(ص)در رقابت نهایی‌اسکار

گروه فرهنگی: اسامی 9 فیلم خارجی آکادمی اسکار در حالی با حذف فیلم «محمد رسول‌الله(ص)» همراه بود که مجید مجیدی پیش از این سابقه حضور در بخش پنج فیلم نهایی این جشنواره را با فیلم «بچه‌های آسمان» داشته است.
جای خالی محمد‌(ص)در رقابت نهایی‌اسکار
فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» به کارگردانی مجید مجیدی به عنوان نماینده‌ی ایران برای حضور در هشتادوهشتمین دوره جایزه آکادمی اسکار معرفی شد، اما در نهایت موفق به حضور در دور پایانی این رقابت نشد.مجیدی پیش از این چهار بار و به ترتیب با فیلم‌های «بچه‌های آسمان»، «رنگ خدا»، «باران» و «آواز گنجشک‌ها» در رقابت اسکار شرکت کرده بود و فقط برای فیلم «بچه‌های آسمان»، در فهرست پنج فیلم نهایی نامزد دریافت اسکار قرار گرفت.

بر این اساس و به نقل از ورایتی، 9 فیلم بلند از کشورهای بلژیک (برند عهد جدید)، کلمبیا (در آغوش ابلیس)، دانمارک (جنگ)، فنلاند (شمشیرباز)، فرانسه (اسب وحشی)، آلمان (هزارتوی دروغ‌ها)، مجارستان (پسر سائول)، ایرلند (زنده‌باد) و اردن (ذیب) برای بخش فیلم‌های خارجی جایزه اسکار، نامزد شدند که پنج نامزد نهایی برای رقابت بر سر جوایز آکادمی اسکار در تاریخ 14 ژانویه 2016 معرفی خواهند شد.از بین فیلم‌های خارجی راه‌یافته به پخش نهایی اسکار، هفت فیلم از اروپا، یک فیلم از آمریکای جنوبی و یک فیلم از خاورمیانه هستند و مراسم پایانی اعطای جوایز نیز روز 28 فوریه (9 اسفند) در سالن دالبی تئاتر لس‌آنجلس برگزار می‌شود.

این فیلم‌ها در حالی بدون حضور نماینده ایران انتخاب و معرفی شده‌اند که پیش‌بینی می‌شد فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» از ایران به دلیل حضور چند چهره‌ی سرشناس بین‌المللی اسکاری از جمله مدیر فیلمبرداری (استرارو) و آهنگساز (ای. آر. رحمان)، شانس رقابت در بخش پایانی را داشته باشد.اما امسال برای انتخاب نماینده سینمای ایران به اسکار 2016، 10 فیلم توسط هیات انتخاب معرفی شده بود که پس از بررسی‌ها یک فهرست از شش فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟» ساخته صفی یزدانیان، «رخ دیوانه» ساخته ابوالحسن داودی، «شیار ۱۴۳» ساخته نرگس آبیار، «قصه‌ها» ساخته رخشان بنی‌اعتماد، «ماهی و گربه» ساخته شهرام مکری و «محمد رسول‌الله (ص)»، ساخته مجید مجیدی معرفی شدند.

فرشته طائرپور، محمد بزرگ‌نیا، شهرام جعفری‌نژاد، سید روح‌الله حسینی، شادمهر راستین، رسول صدرعاملی، محمدرضا هنرمند، آرش امینی و امیر اسفندیاری اعضای هیات انتخاب نماینده سینمای ایران در اسکار 2016 بودند که به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی در تعامل مستقیم با خانه سینما و سازمان سینمایی تشکیل شد. در سال 1390 فیلم «جدایی نادر از سیمین» به کارگردانی اصغر فرهادی طلسم دریافت این جایزه از سوی ایران را شکست.

پیش‌تر هم فیلم «بچه‌های آسمان» ساخته‌ مجید مجیدی که در سال ۱۳۷۷ به عنوان نماینده‌ی ایران به اسکار معرفی شده بود، برای اولین‌بار در جمع نامزدهای بهترین اسکار غیرانگلیسی‌زبان در سال ۱۹۹۹ انتخاب شد.سینمای ایران فیلم‌های «امروز» رضا میرکریمی و «گذشته» اصغر فرهادی را در سال‌های اخیر به آکادمی اسکار معرفی کرده است.

فیلم «یه حبه قند» میرکریمی پیش از این در سال 1391 به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب شده بود، اما در نهایت به دلیل تصمیم مسئولان وقت سینمایی که اسکار را تحریم کرده بودند، این فیلم موفق به راهیابی به آکادمی نشد.سال‌ها پیش برای نخستین‌بار وزارت فرهنگ و هنر وقت در سال ۱۳۵۶ فیلم «دایره‌ی مینا» ساخته‌ی داریوش مهرجویی را به اسکار معرفی کرد و پس از آن فیلم «باد صبا» ساخته‌ی آلبر لاموریس به عنوان نماینده‌ی ایران در سال 1357 راهی آکادمی اسکار شد.

سینمای ایران به مدت ۱۶ سال نماینده‌ای به اسکار معرفی نکرد تا سال ۱۳۷۳ که فیلم «زیر درختان زیتون» ساخته‌ی عباس کیارستمی معرفی شد. سپس در سال ۱۳۷۴ «بادکنک سفید» به کارگردانی جعفر پناهی، سال 1375 فیلم معرفی نشد، 1376 «گبه» محسن مخملباف، 1377 «بچه‌های آسمان» مجید مجیدی (جزو نامزدها قرار گرفت)، 1378 «رنگ خدا» مجید مجیدی، 1379 «زمانی برای مستی اسب‌ها» بهمن قبادی، 1380 «باران» مجید مجیدی، 1381 «من ترانه ۱۵ سال دارم» رسول صدرعاملی،‌ 1382 «نفس عمیق» پرویز شهبازی‏، 1383 «لاک‌پشت‌ها هم پرواز می‌کنند» بهمن قبادی، 1384 «خیلی دور خیلی نزدیک» رضا میرکریمی، 1385 «کافه ترانزیت»، 1386 «میم مثل مادر» رسول ملاقلی‌پور، 1387 «آواز گنجشک‌ها» مجید مجیدی، 1388 «درباره الی» به کارگردانی اصغر فرهادی، سال 1389 «بدرود بغداد» مهدی نادری، سال 1390 «جدایی نادر از سیمین» اصغر فرهادی، سال 1391 «یه حبه قند» رضا میرکریمی (به علت تحریم معرفی نشد) و سال 1392 «گذشته» اصغر فرهادی به عنوان نماینده سینمای ایران به اسکار معرفی شدند.
مرجع : ایسنا