به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۱ - ۱۵:۴۴
 
۳۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ساعت ۱۲:۰۴
کد مطلب : ۲۷۱۴۹
فعلا نصب بیلبوردها مهمتر از خزان زودرس کودکان کار است!

من گم شده بودم...!

من گم شده بودم...!
گروه جامعه: رنگ به صورت ندارد؛ سرش را پایین انداخته؛ و غرق در سکوت است قبل‌تر او را دیده‌ام زمانی در مترو فال حافظ مي‌فروخت؛ بعضی روزها هم اجناسی را سر چهار راه‌ها مي‌فروشد که به کار هیچکس نمی آید؛ چند روزی پیدایش نبود وقتی از او علت غیبتش را مي‌پرسم بدون آنکه نگاهم کند با صدایی خفه مي‌گویید: من گم شده بودم.

دیگر تکراری شده این داستان بی فرجام و نا به سامان کودکان کار و کم کاری سازمان‌هاي مسوول در ساماندهی آنها؛ با وجود همه این تکرارها و گوشزد‌ها نه تنها هیچ راه حل منطقی برای کم رنگ کردن این آسیب ارائه نمی شود بلکه هر بار این کودکان وارد فاز جدیدی از مشکلات خواهند شد.

این بار بحث بر سر کودکان کاری است که برای رفع احتیاجات خانواده با کوله‌اي پر از درد به خیابان مي‌آیند اما ناگهان در گرد و غبار این شهر پر آسیب گم مي‌شوند. بعضی از این کودکان بعد از چند روز خسته و آشفته حال برمی گردند و از حال روز شان مي‌شود فهمید که تنها جسم خسته‌اي را با خود آورده اند و روح؛ روان و آینده آنها برای همیشه گم شده است. درد نامه آنها از روزهای گم شدن حاکی از آزار و اذیت‌هاي افراد منحرف و بیماریست که تا ابد کابوس شب و روز این کودکان خواهند بود.

اما بخش دیگری از کودکان کار که در خیابان‌هاي شهر گم مي‌شوند دیگر هیچگاه اثری از آنها یافت نمی شود احمد 10 ساله همان واکسی گمشده در خیابان هاشمی تهران که به مدد سازمان‌هاي غیر دولتی حوزه کودکان عکس‌ها و نحوه گم شدنش رسانه‌اي شد جای بساط کفاشی اش در گوشه دنج خیابان خالیست او هنوز هم بزرگترین غایب این خیابان است.

از این دست کودکان کم نیستند کمی از شهر تهران که فاصله بگیرید به سمت جنوب شرق شهر انتهای خاوران؛ ابتدای پاکدشت (همان جا که روزی بیجه را پرورش داده بود) بروید و از خانه‌هاي کارگری حوالی کوره‌هاي آجر پزی کمی پرس و جو کنید به شما خبر از گم شدن کارگران خردسال و نوجوانی مي‌دهند که صبح برای کار درکارگاه آجر پزی از خانه خارج شدند اما دیگر هیچگاه به خانه بازنگشتند

شاید هنوز وقت آن نرسیده که بهزیستی طرح جامع و کارشناسی شده‌اي را طراحی و اجرا نماید تا کودکان کار با شنیدن نام این سازمان دچار ترس و واهمه نشوند. شاید برای شهردارمان نصب بیلبوردهای «با یک گل بهار نمی‌شود» مهم تر از خزان زودرس کودکان کار باشد شاید شهرداری روزی به صراحت بگویید بودجه اختصاصی این سازمان برای کودکان کار در کجا و چگونه هزینه مي‌شود؟!؛ شاید هنوز هشدارها؛ گفتن‌ها به مرحله بحرانی نرسیده است. شاید کودکان کار در اختلافات سیاسی؛ جناحی گم شده باشند و شاید...!

سید محمد هادی شریعتی(فعال حقوق کودکان)

۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۲:۲۳
واقعاً جای تعجب داره که چطور ما دیدن این صحنه ها رو تاب می یاریم، شاید عادت کردیم اما کاش عادت نمی کردیم (195869)
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۶:۵۷
خوب دولت که بودجه دستش هست باید به این اشخاص رسیدگی کنه بره بکنه
بخش تبلیغاتی فرهنگی شهرداری چیکار کنه؟؟؟
به خدا اگر دست رو اینها هم میزاشت میگفتید تخریب دولت و چرا تا به حال و زمان محمود از اینها نمیزاشته
جالبه پولدارها فقط الکی دل میسوزونن و کسی کمک نمکیکنه فقط بلد هستن تو فیسبوک لایک کنن یا + و - بدن
البته بماند که کودکان کار همه جز باندهای تکدی گری هستند که به نظر من دولت و نیروی انتظامی باید تو این زمینه دخالت کنن // نیروی انتظامی سرانشون رو دستگیر کنه و دولت برای کودکان بی سرپرست و کار محیطی برای درس خواندن و یک زندگی حداقلی فراهم کنه
بماند همون شهرداری و جناب سرهنگ اومد 123 رو راه انداخت ، چند تا کمپ برای اسکان کارتن خوابها ساخت و تا اونجایی که از دستش برمیومده عمل کرده و مرد عمل هست// شما اگر راست میگی برید عمل کنید نه اینکه مقاله بدید در تخریب 4 تا پوستر که سوزشتون رو در آورده (195958)
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۲۰:۴۶
اطلاعات و آگاهیتان را بیشتر کنید، بخش عظیمی از مسوولیت ساماندهی کودکان کار بر اساس قانون با شهرداری است و در ضمن بودجه ای در حدود سه میلیارد به این سازمان تعلق گرفته که معلوم نیست صرف چه اموری شده است شاید به جای هزینه برای این کودکان صرف مدیحه سرایان این سازمان می شود ؛گاهی هم به خیابان بروید و ببینید رفتار شرم آور نیروهای شهرداری را با کودکان دستفروش -در ضمن واژگان مورد استفاده شما آدم را به یاد همان که رفته می اندازد- شما نفرت پراکنی خود را تا به کار بردن لفظ باندهای تکدی گری کودکان کار پیش برده اید و در حقیقت توقع بیشتری هم از اینگونه استدلال ,منطق و ادبیات بیشتر نمی رود. (196094)
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۲۱:۱۶
123 را سرهنگتون در شهرداری راه انداخته!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!جل الخالق
دلبندم اون 137 سامانه جمع آوری زباله است:|
123 سامانه کودک آزاری بهزیستی هست که طرح ابتدایی اون در زمان آقای خاتمی شکل گرفت و البته خیلی هم ربطی به کودکان کار ندارد (196123)
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۲۱:۳۱
جناب موضوع اینجاست که ما هنوز از جمعیت حال حاضر بر نمی آییم ، اما به دنبال افزایش جمعیت هستیم! (196143)
نجات کارون
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۲۱:۳۹
تا زمانیکه کلیشه های ذهنی و سبک زندگیمون رو عوض نکنیم و زندگی رو بدون تفکر از روی دست همدیگه کپی کنیم،اوضاع همینه و هر روز نابیناتر از روز قبل صبح رو به شب میرسونیم ، یا بیخبریم یا باخبریم و بی تفاوت. (196151)
م.م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۲:۳۱
lممنون جناب شریعتی
عالی بود (195872)
جعفری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۲:۴۳
واقعا مسئولینی که در هر واقعه خوشایند سینه جلو داده وخود را مدبر کارآمد و عقل کل می نامند ودر مقابل مسائل ناخوشایند خود را پنهان میکنند آیا سخت است رسیدگی به این معضل رقت بار اجتماعی وبرخورد با مسببین آن و نجات کودکان آواره ای که بخاطر یک لقمه نان بایستی از صبح علی الطلوع تا شام پرسه بزنند و درآمدی چندین برابر آنچه که هزینه دارند بدست آورده و همراه شکنجه های جسمی وروحی تحویل اربابان خون آشامشان دهند بهتر است مسئولین بجای دشمن یابی ومبارزه با کلمات خود درآوردی نگاهی هم به این معضل اجتماعی داشته باشند که می تواند اساس اجتماع و خانواده را از بیخ وبن برکند. (195879)
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۳:۲۲
با یک گل بهار نمیشه اما با 10 گل میشه زندگی کرد؟
بابا جان دهه شصت رو نگاه کنید الان همه اذعان دارن که دهه 60 نسل سوختس
من مشکل جمعیت رو قبول دارم اما با این وضعیت کشورداری نباید جمعیت بیش از این افزایش پیدا کنه (195888)
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۳:۲۹
من گم شده بودم...! (195890)
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۳:۲۹
برای شهردارمان نصب بیلبوردهای «با یک گل بهار نمی‌شود» مهم تر از خزان زودرس کودکان کار باشد!!!! (195891)
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۳:۳۰
کودکان کار در اختلافات سیاسی - جناحی گم شده باشند! (195892)
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۴:۴۶
از دیدن چنین بچه هایی از تهران و تهرانی دلزده شدم و هر وقت که مجبور میشوم به تهران بروم پایی برای رفتن ندارم از برگشتنش هم بسیار شاداب میشوم. خدا به داد پایتخت ما برس (195913)
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۲۱:۳۳
فقط پایتخت نیست، چند سال اخیر شهر های کمتر از یک میلیون نفری هم دچار این مشکل شده اند (196146)
کارون
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۴:۵۵
خیلی قشنگ بود ...
واقع بهار! کدوم بهار!
واقعا بهار به چه قیمتی؟؟؟
ما نخواستیم بهار اینطوری رو
از طرف یک نسل سوخته ای... (195916)
mojgan
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۵:۲۴
قشنگ بود؟ (195923)
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۵:۲۲
مسئولان مدعي هستند كه آينده ايران نيازمند نيروي جوان است(كه درست است)
مسئولان محترم لطف كنيد از اين همه كودك كار(بدون نياز به هزينه تبليغ و ...) استفاده كنيد.
اين كودكان كار كه از همين حالا زندگيشان به هرز مي رود مي توانند همان جواناني شوند كه شما به دنبال آن هستيد. سرمايه گذاري كنيد، برنامه ريزي كنيد ... هم پرپر شدن اين گل ها را نبينيم هم براي آينده كشور يك قدم برداشته باشيد (195922)
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۷:۰۷
خداوندا به ما و فرزندانمان رحم فرما .بنظر من کشوری که از جمعیت حال حاظر خود نمی تواند بدرستی نگهداری نماید افزایشش جنایتی بیش نیست . برای پیش بینی آینده فرزندانمان کافی است به جهار رکن آموزش و پرورش _ نیروی انتظامی _ قوه قضائیه و بهداشت ودرمان دقت کنیم و حال و روز آنها رو ببینیم . (195960)
آرزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۷:۵۶
این گزارش رو برای مسوولین ارسال کنید و تاکید کنید جامعه فقرزده ناامن خواهد بو نه فقط برای کودکان کار بلکه برای همه (195981)
مسلمان ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۱۹:۱۶
سلام،آیابه جزفعالان حقوق کودک که دانشجویانی درچندمؤسسه مردمی وبدون بودجه وامکانات به صورت پراکنده فعالیت می کنند،هیچ یک ازنهادهای دولتی تاکنون برای این مشکل روزافزون قدمی برداشته اند؟! (196030)
انصاری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۲۰:۱۷
من فکر می کنم مهمتر از زیرگذر ،روگذر و اتوبان دو طبقه و نصب بیلبوردهای پرحاشیه باید به آسیب های اجتماعی کلان شهرها پرداخت باید قبل از اینکه وضع بحرانی تر از این شود چاره ای پیدا کرد (196077)
خلیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۲۳:۴۲
در حالی کودکان دیروز و امروز این وضعیتو دارن لطفا کودکان آینده رو دچار نکنید (196204)
پوریا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۰/۱۶ ۲۳:۵۳
نیست اصلا فکر اطفال فقیر...
نه وکیل و نه وزیر و نه امیر... (196209)