به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۰ - ۰۰:۳۱
 
۵۷
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ساعت ۱۶:۲۴
کد مطلب : ۵۸۷۵۶
وزارت علوم جزئیات موارد تخلف را تشريح كرد

نتيجه بررسي بورسيه‌هاي بدون آزمون اعلام شد

گروه جامعه: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با صدور اطلاعیه ای نتيجه بررسي وضعيت بورسيه هاي بدون آزمون را اعلام کرد.
نتيجه بررسي بورسيه‌هاي بدون آزمون اعلام شد
وزارت علوم در اطلاعیه ای نتيجه بررسي وضعيت بورسيه هاي بدون آزمون را به شرح زیر اعلام کرد:
وزارت علوم، تحقيقات و فناوري براساس وظايف قانوني و برنامه هاي اعلام شده در دولت تدبير و اميد در يک سال گذشته کوشيده است که در جهت صيانت از "کيفيت و اعتبار علمي دانشگاه ها"،"رعايت ديسيپلين علمي و قانون"و"مبارزه با فساد اداري و علمي"، گام هاي عملي بردارد.

بر همين اساس و بنا به گزارش ها و پيگيري هاي نهادهاي نظارتي از جمله ديوان محاسبات کشور و سازمان بازرسي کل کشور، این وزارت، چگونگي اعطاي بورسيه هاي تحصيلي بدون آزمون را مورد بررسي قرار داد. اکنون پس از طي مراحل مختلف بررسي پرونده ها در اداره کل بورس و اعزام دانشجويان خارج و برگزاري جلسات متعدد براي پاسخگويي به سؤالات مطرح شده از سوي اعضاي محترم کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي و نهايتاً تشکيل کميته ويژه از سوي سرپرست اين وزارت، گزارش نهايي موضوع و تصميمات اخذ شده در جهت حل و فصل واقع بينانه و منصفانه مسئله را به اطلاع مردم عزيز و افراد ذي نفع مي رساند. در اين تصميم به پذيرفته شدگان بدون آزمون به صورت يک کل يکپارچه نگاه نشده و سعي بر آن بوده است با تفکيک بخش هاي مختلف حداکثر اغماض نسبت به مجموع آنان در نظر گرفته شود.

بخش اول - دستور العمل هاي صادره براي پذيرش بورسيه هاي بدون آزمون
براي اعطای بورس و يا ادامه تحصيل چهار روش به کار گرفته شده بود: اعزام به خارج از کشور، تبديل بورس خارج به داخل، ادامه تحصيل مربيان دانشگاه ها، ادامه تحصيل ايثارگران شاغل در وزارت و دانشگاهها.

1- اعزام به خارج از کشور
پذيرش دانشجوي بورسيه براي اعزام به خارج از کشور در دولت هاي نهم و دهم، برخلاف قانون اعزام دانشجو مصوب سال 1364 مجلس شوراي اسلامي، از طريق آزمون سراسري انجام نگرفته و به جاي آن از مسير "فراخوان" بر اساس دستورالعمل هاي خاص صورت پذيرفته است. دستورالعمل سال 1385 ناظر به جذب رتبه هاي ممتاز دانشگاهي و برگزيدگان المپيادي بوده و به تصويب وزير وقت مي رسد؛ اما در سال هاي بعد با افزودن يک بند، شامل افراد "داراي خدمات و سوابق برجسته در زمينه هاي فرهنگي" نيز گرديده است. در اين دستورالعمل ها شرايط داشتن حداقل معدل در دوره کارشناسي 14 و در دوره کارشناسي ارشد 16 در کنار شرط سني براي متقاضيان در نظر گرفته شده بود. اين تغييرات توسط "شوراي مرکزي بورس" که طبق آئين نامه اجرايي قانون اعزام تنها نقش پيشنهاد دهنده ضوابط و نه تصويب آئین نامه را دارد، اعمال شده است. براساس اين دستورالعمل ها شرکت کنندگان در فراخوان بايد از سوي يکي از دانشگاه ها، وزارت علوم يا ساير دستگاه ها (عملاً رؤساي دانشگاه ها، معاون فرهنگي اجتماعي وزارت علوم، مدير کل بورس و اعزام و يک تشکل دانشجويي) براي ورود به چرخه بورس معرفي شوند و افراد فاقد اين معرفي نامه ها حتي در صورت دارا بودن صلاحيت علمي و اخلاقي فوق العاده، از دريافت بورس محروم بوده اند. علاوه براين، در بعضي سال ها، براي پذيرش متقاضيان با معدل هاي کمتر، فرمول هاي داخلي بدون اعلام در فراخوان ها اعمال شده است.

موارد خلاف و توجيه ناپذير در اين مسير عبارتند از:
- عدم رعايت قانون اعزام دانشجو و آئين نامه اجرايي آن
- تصويب ضوابط فراتر از اختيارات شوراي مرکزي بورس
- پيش بيني معيارهاي پایين علمي براي پذيرش داوطلبان (در حالي که متوسط معدل هاي دوره هاي کارشناسي و کارشناسي ارشد پذيرفته شدگان دکترا از طريق آزمون در سال هاي 1392 و 1393 به ترتيب قريب به 16 و بيش از 17 بوده است،پذيرش برخي افراد با معدل هاي به مراتب پایين تر و اعطاي امتياز استخدام به عنوان هيئت علمي به آنها مسلماً تأثیرات ناگواری بر آموزش عالی و جریان تولیدعلم در آینده خواهد داشت).
-عدم کنترل شرايط حداقلي (معدل و سن) تعیین شده براي تعدادي از پذيرفته شدگان
- غير قابل توجيه بودن انجام هزينه هاي گزاف اعزام به خارج براي آنان
- اعزام برخی افراد برای تحصیل در رشته های غیر مورد نیاز کشور (از قبیل دادن بورسیه برای تحصیل در کشور استرالیا در رشته مطالعات اندونزی!)

2- تبديل بورس خارج به داخل
علاوه بر منشأ صدور دستور العمل ها و نحوه تغيير "آزمون سراسري" به "فراخوان" و اعمال سليقه ها در جریان انتخاب افراد، روند "تبديل بورس خارج به داخل" نيز حائز اهميت است. اين برنامه ابتدائاً با توجيه جلوگيري از صرف منابع ارزي کشور در موارد خاص و پس از مدتي به عنوان يک رويه عمومي در وزارت مورد عمل قرار گرفته است. به گونه اي که ازسال 1386 به بعد و عمدتاً در فاصله سال های 1388 تا 1392، عملاً تعداد قابل توجهي براي اعزام به خارج کشور از طريق فراخوان پذيرش شده و بلافاصله بدون هرگونه اقدامي در جهت دريافت پذيرش علمي از دانشگاه هاي معتبر خارجي، بورس آنها به بورس تحصيلي داخل بدون شرکت در آزمون دکتري تبديل مي شده است. به اين ترتيب عده اي از متقاضيان در اين مدت با معرفي به دانشگاه هاي داخل و با پرداخت شهريه از سوي وزارت، در دوره هاي دکترا مشغول به تحصيل شده اند. مصاحبه هاي انجام شده براي پذيرش متقاضيان، در قالب فرم هايي صورت گرفته که با نحوه توزيع امتيازات علمي و عمومي در آنها، امکان قبولي با حداقل امتياز علمي نيز وجود داشته است و فراتر از آن، مصاحبه در مواردي توسط اشخاصی غير متخصص در رشته داوطلب انجام گرفته است.

در اين روش نيز موارد خلاف و غير قابل قبول عبارتند از:
- نادیده گرفتن شرايط حداقلي پيش بيني شده در دستورالعمل ها شامل معدل هاي دوره هاي کارشناسي و کارشناسي ارشد و شرط سني در موارد متعدد
- عدم رعايت ظرفيت پذيرش توسط دانشگاه ها در موارد متعدد (ظرفيت جذب دانشگاه ها از اين طريق حداکثر 15 درصد ظرفيت رسمي تعیین شده بود) و عدم کنترل آن توسط وزارت.
- عدم اخذ نظر مثبت گزينش يا هيئت جذب براي اعلام قبولي به طوري که حدود نيمي از بورسیه ها علي رغم سپري شدن بخش قابل توجهي از تحصيل شان هنوز فاقد نظر هيئت جذب هستند.

- عدم کنترل اصل مدارک تحصيلي شامل معدل مقاطع قبل و اکتفا به خود اظهاري به گونه اي که مواردي مشاهده شده است که پس از وصول گواهي فارغ التحصيلي از دانشگاه، بين معدل اظهار شده (که مبناي مصوبه شوراي بورس بوده) و معدل واقعي اختلاف فاحش وجود دارد که نتيجه بررسي و تصميم گيري در اين خصوص نيز در انتهاي اين اطلاعيه آمده است. به عنوان مثال معدل کارشناسي 10/8 در فرم ها 14/5 اعلام شده و يا به جاي 12/57 ، 14/57 ذکر شده است.

به طور کلي اشکال اين روش زماني بيشتر مشخص مي شود که بدانيم در حالي که براي هر صندلي دکتراي داخل 20 نفر رقابت مي کنند، عده اي خارج از مسير آزمون و رقابت عادلانه، امکان ورود به دانشگاه هاي داخل را در مقطع دکتري آن هم با هزینه دولت يافته اند. ادعا در انجام صرفه جویي ارزي از طريق تبديل بورس خارج به داخل زماني قابل توجيه است که متقاضيان واقعاً در چارچوب بودجه مصوب براي اعزام به خارج پذيرفته شوند و سپس به جاي اعزام، به دانشگاه هاي داخل معرفي شوند. علاوه بر آن، پذيرش دانشجو براي اعزام به خارج در رشته هايي همچون زبان و ادبيات فارسي، تاريخ انقلاب اسلامي ايران، فقه و حديث، مدرسي انقلاب اسلامي، نهج البلاغه، معارف اسلامي و رشته هاي مشابه که در اين سال ها صورت پذيرفته اصولاً بلا موضوع بوده و به نظر می رسد که کلاً هدف دورزدن آزمون دکتری و معرفی عده ای به دانشگاه هاي داخل بوده است. همچنين ترکيب گروه هاي تحصيلي پذيرفته شدگان که تقريباً60% آن در گروه علوم انساني قرار دارند، نيز مغاير اهداف و نحوه اجراي قانون اعزام و آئين نامه هاي مصوب آن است؛ زيرا پيش از اين اعزام در اين گروه هميشه حداقلي بوده و ظرفيت مناسبي هم در داخل (35% دوره هاي دکترا) براي متقاضيان اين گروه وجود داشته است. به اين ترتيب روشن مي شود که اصولاً در روند پذيرش اين دوران قصد اعزام به خارج کمتر مطرح بوده و از ابتدا بنا بر عبور از رقابت طبيعي براي ورود به دوره دکترا بوده است.

بـايـد تـوجـه داشـت که اين مسير درانتخاب بورسيه در دوره گذشته مـورد انتقـاد و اعتراض برخي دست اندرکاران وقت نيز بوده ولي راه به جايي نبرده است. به عنوان مثال، رئيس وقت سازمان امور دانشجويان که مسئول رسمي اعطای بورس هاست در نامه شماره 215389/4 مورخ 90/10/20خطاب به وزير وقت مي نويسد:

"اخيراً از طرف کميسيون آموزش عالي مجلس، ديوان محاسبات و اعضای محترم شورا (شوراي مرکزي بورس) بيان مي شود که طبق قانون اعزام مصوب 1364 بايد با آزمون، دانشجوي بورسيه به خارج اعزام شود و شيوه انتخاب بورسيه ها در حال حاضر منطبق با قانون نيست و اصطلاح بورس تبديل به داخل حقيقتي ندارد".

و به اين سبب پيشنهاد مي نمايد:
"اکنون که امتحان نيمه متمرکز دکتري در کشور جاري است و در متن قانون مصوب 1364 هم آمده است که با آزمون، دانشجوي بورسيه به خارج اعزام شود لذا کليه داوطلبان بورس خارج از کشور در امتحان نيمه متمرکز دکتري شرکت کنند".

اما موضوع از طرف وزير وقت، مورد توجه قرار نگرفته و در جلسه شوراي مرکزي بورس مورخ 91/5/3 که در دفتر ايشان برگزار شده اعلام مي شود: "روش پذيرش از طريق تبديل به داخل، نه تنها تبعيض آميز نيست بلکه عين عدالت است. افرادي که وفاداري خود را در برهـه هـاي حساس و صحنه هاي مختلف انقلاب نشان داده اند بايستي در اولويت باشند. تفاوت بر اساس عملکرد افراد است. اگر تفاوت قائل نشويم، تبعيض و ظلم آشکار است".

مسلماً اتخاذ اين نوع روش ها در قبال نيروهاي اصيل انقلابي که با کيفيت بالاي علمي در کشور نشان داده اند نيازي به اعمال چنين تفاوت ها و تبعيض هايي ندارند، جفا به آنان و همه استعدادهاي کشور است. متأسفانه برهم زدن فرآيندهاي علمي در اين نحوه انتخاب بورسيه عملا" به از ميان بردن عدالت آموزشي و محروم کردن جامعه در استفاده ازاستعدادهاي برتر و فراهم کردن امکان برخوردهاي سليقه اي و اعمال نظر و نفوذهاي شخصي در انتخاب افراد و در نتيجه بروز فساد و رشد ويژه خواري منجر مي شود.

براي مثال نتيجه اين روش آن شده است که براي فرد يا افرادي خاص در مسئوليت هاي اداري موقعيتي را به وجود آورده است که مسئولي در وزارت علوم بتواند خارج از اختيارات مرسوم و قانوني اقدام به معرفي بيش از 750 نفر براساس روابط فردي يا سليقه اي کند. در جايي ديگر، برهم خوردن اين فرآيندهاي تجربه شده موجب شده است که مديري از مجموعه آموزش عالي عملاً مشکلات خانوادگي خود را از طريق اعطاي بورس به بدترين شيوه حل و فصل کرده و دامنه اين بي نظمي اداري به بورسيه شدن چند نفر در يک خانواده تسرّي يابد.

3- ادامه تحصيل مربيان دانشگاه ها
ادامه تحصيل مربيان دانشگاه ها تا قبل از سال 1389 بر اساس آئين نامه مصوب با احراز شرايط علمي يعني برخورداري از 60% امتيازات ارتقاي اعضای هيئت علمي،داشتن وضعيت استخدامي رسمي آزمايشي يا قطعي باحداقل 3 سال سابقه کار و شرط سني امکان پذير بوده است. ولی دستورالعمل ادامه تحصيل مربيان دانشگاه ها در سال 89 با حذف شرايط علمي فقط داشتن شرط سني و يک سال سابقه کار، حتي مربيان پيماني و طرح سربازي را هم در برگرفته است. نتيجه آنکه مربي تنها با کمتر از 6 ماه حضور به صورت پيماني در دانشگاه براي استفاده از بورس معرفي شده و ظرف چند ماه در دوره دکتري دانشگاه های بزرگ مشغول به تحصيل گرديده است. در سال هاي 89 تا 92 نزديک به نيمي از مربيان معرفي شده و شاغل به تحصيل از اين طريق، داراي حکم استخدام پيماني بوده اند که عملاً صدور حکم مأموريت تحصيلي آنان طبق قانون فقط با تأئيد هيئت امناي دانشگاه محل خدمت امکان پذير است. متأسفانه اين روند قانوني در اکثر موارد طي نشده است؛ لذا به دليل فقدان تأئيديه هيئت امنا در اشتغال به تحصيل، پرداخت شهريه و ادامه تحصيل کنوني آنها مغايرت قانوني دارد.

4- ادامه تحصيل ايثارگران دانشگاه ها و وزارت
در فاصله زماني سال هاي 1389 تا 1392 دسته اي از متقاضيان بدون آزمون از ميان ايثارگران با داشتن حداقل معدل 13 در دوره کارشناسي و 15 در دوره کارشناسي ارشد و شرط سني، براي ادامه تحصيل در دوره دکتري معرفي شده اند. اصل دستورالعمل و ادامه پرداخت شهريه در وضعيت موجود مورد سؤال ديوان محاسبات کشور قرار گرفته است.

بخش دوم - ورود نهادهاي نظارتي به روند انتخاب بورسيه هاي بدون آزمون
پيش از استقرار دولت کنوني ديوان محاسبات کشور با ورود به مسئله بورسيه هاي بدون آزمون به بررسي جزئيات آن در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري پرداخته است. اولين گزارش اين نهاد در تاريخ 92/9/20با اعلام بعضي اسامي روند قانوني پذيرش بورسيه ها را مورد سؤال قرار داده است. علاوه بر نهادهاي نظارتي، وزارت نيز خود به حسب وظيفه از آغاز دوره جديد دولت به بررسي مسئله پرداخته است. باورود سازمان بازرسي کل کشور از اواخر سال 92 و بررسي صدها پرونده، بخشي از مسئوليت هاي وزارت در يک ساله گذشته مصروف پاسخگويي مکرر به استعلام ها و سؤالات و پيگيري هاي اين دو نهاد گرديده است.در اين مدت تأکيد ديوان محاسبات مبني بر غيرقانوني بودن ادامه پرداخت براي افرادي که خارج از ضـوابـط بورسيه شده اند، وزارت را ملزم به يافتن موارد مشخص و مصاديق تخلف کرد.

ديوان محاسبات طي نامه شماره 84/41200 به تاريخ 93/6/15در 15 بند با ذکر موارد قانوني، تصميمات پيشين براي "کليه پذيرفته شدگان" را مورد سؤال قرار داده و در نامه اي ديگر به درستي، اشتغال همزمان با تحصيل را براي بورسيه ها مغاير قانون اعلام کرده است. اين نهاد در نامه ديگری ماهيت بخشنامه ادامه تحصيل ايثارگران دانشگاه ها و پرداخت هزينه بابت آن راخلاف قانون دانسته است. بر اساس اطلاعات واصله جمع بندي هاي ديوان محاسبات و سازمان بازرسي کل کشور در حال نهایي شدن است که مي تواند مستند تصميم گيري هاي بعدي در مراجع ذي صلاح قرار گيرد.

بخش سوم – سياست ها و اقدامات وزارت
از آن جا که وزارت علوم طبق قانون و برنامه هاي مصوب، موظف به اعمال روش هاي علمي و شفاف در جهت پيشبردعدالت آموزشي، رقابت پذير کردن ورود داوطلبان به دانشگاه در سطوح مختلف ودر نتيجه پذيرش برجسته ترين فرزندان علمي و اخلاقي کشور در مدارج مختلف علمي است؛ لذا فارغ از هر ملاحظه اي بايد به بررسي مسئله پذيرفته شدگان بورسيه هاي بدون آزمون مي پرداخت. اين بررسي از همان آغاز موارد ذيل را در برمي گرفت :

الف- شرايط علمي لازم براي استفاده از بورس
ب- روند پذيرش متقاضيان بدون آزمون
ج- چگونگي تأمين قانوني هزينه هاي تحصيل پذيرفته شدگان
د- معيارها و رويه هاي انتخاب نهايي افراد براي تصدي مسئوليت خطير عضويت در هيئت علمي دانشگاه ها .

آنچه در اين بررسي ها از همان آغاز مدّ نظر وزارت بود، جلوگيري از تضييع حقوق فردي پذيرفته شدگان و تبديل مسئله به مشکلي لاينحل در فضاي اجرايي کشور بود، از اين رو طي اين مدت تلاش شد که موضوع و محتواي دستورالعمل ها و روش هاي اعطای بورس از مصاديق، يعني افرادي که بورسيه شناخته شده اند، تفکيک شود. در اين مسير به رغم عدم رعايت مراحل قانوني در صدور بخشنامه ها ، آئين نامه ها و دستورالعمل هاي ذي ربط و مغايرت بسياري از تصميمات اجرايي با موازين قانوني که در گزارش ها و پيگيري هاي ديوان محاسبات کشور نيز آمده است، به دلايل مختلف اجتماعي و انساني ، وزارت، مصوبات و دستورالمل های پيشين را، صرف نظر از اشکالات مختلف، مبنا قرار داده به بررسي پرونده کليه بورسيه ها بر اساس اين اصل که آيا شرايط و ضوابط مربوط به دستورالعمل هاي زمان تصميم گيري را داشته اند يا خير، پرداخت.

بر اساس اصل ياد شده درفوق، صرف نظر از معيارهاي اعطاي بورس، تنها مواردي که براساس بخشنامه هاي وقت فاقد شرايط احراز بودند تفکيک و متناسب با ويژگي هاي مختلف دسته بندي شدند. به دنبال آن، براي کمک به يافتن راه حل نهايي مسئله که هم متضمن رعايت معيارهاي حداقل علمي و قانوني باشد و هم حقوق ذي نفعان را در نظر بگيرد کميته 5 نفره اي از سوي سرپرست وزارت براي تشخيص مصاديق و تفکيک موارد فاقد شرايط مصوب در ارتباط با گروه دوم بورسیه ها تشکيل شد. اين کميته در طي 42 جلسه مستمر و فشرده، تصميم لازم را در هر مورد اتخاذ و جمع بندي مربوطه را ارائه کردند.

اينک با تقدير از دغدغه ها و حساسيت هاي دلسوزانه دانشگاهيان و اصحاب انديشه و مطبوعات و رسانه ها و نهادهاي مدني و پيگيري نهادهاي نظارتي، جمع بندي اين وزارت، جهت آگاهي عموم اعلام مي شود. بديهي است آرای مربوط به مصاديق مستقيماً به دانشگاه هاي محل تحصيل براي اجرا ابلاغ خواهد شد.

بخش چهارم- نتايج بررسي وضعيت بورسيه هاي بدون آزمون
چنان که پيش از اين نيز اعلام شده است، پذيرفته شدگان بدون آزمون طي سالهاي 1388 تا 1392 در مجموع 3772 نفر بوده اند که به تفکيک در چهار گروه زیر قابل دسته بندی هستند:

- پذيرفته شده ها تحت عنوان "تبديل به داخل" 1867نفر
- پذيرفته شده هاي مربيان دانشگاه ها 1011 نفر
- پذيرفته شده ها طبق بخشنامه ايثارگران وزارت و دانشگاه ها 165 نفر
- اعزام به خارج 729 نفر
تصميمات اتخاذ شده براي هر گروه به تناسب وضعيت کنوني آنها به شرح ذيل است:

1- تبديل به داخل:

با اعمال شرط حداقل معدل براي دوره هاي کارشناسي و کارشناسي ارشد (به ترتيب 14 و 16) و حداکثر شرط سني مذکور در دستورالعمل هاي هر سال و با لحاظ فرمول هاي داخلي ارفاقي (مورد عمل در بعضي سال ها بر پايه مصوبات وقت) و نيز ارفاق 2 سال براي انجام خدمت نظام وظيفه، براي 840 تن ازاين گروه به شرح زير تصميم گيري شد:

1-1 تعداد 508 نفر از اين گروه فاقد يک يا چند شرط از معدل کارشناسي، کارشناسي ارشد يا سن بوده اند، لذا رأي صادره در مورد آنها: لغو بورس، ادامه تحصيل با هزينه شخصي و بازگرداندن هزينه هاي پرداختي وزارت است.

1-2- تعداد 36 نفر ديگر از اين گروه به علت ارائه اطلاعات نادرست مؤثر در پذيرش (از قبيل اعلام معدل بيش از معدل واقعي) مشمول لغو بورس، قطع تحصيل و بازگرداندن هزينه هاي پرداختي وزارت مي گردند.

1-3- 500 نفر از اين گروه تاکنون شاغل همراه با تحصيل شناخته شده اند که 230 نفر از آن ها مشمول یکی از بندهای ا-ا و 1-2 نیز می باشند و 270 نفر علاوه بر مشمولان بندهای 1-1 و 1-2 این مشکل را داشته اند.

رأي صادره در مورد کل اين گروه لغو بورس، ادامه تحصيل با هزينه شخصي و بازگرداندن هزينه هاي پرداختي وزارت مي باشد.

1-4- پرونده 26 نفر نيز به علل مختلف ازجمله عدم شروع تحصيل ،انصراف و ... مختومه گرديد.
بنابراین جمعاً تعداد 840 مورد از بورس افراد این گروه لغو می شود.

تبصره: در اين ميان 1241 نفر نيز تاکنون نتوانسته اند اعلام نياز از دانشگاه ها اخذ کنند که در صورت عدم توفيق تا 15 بهمن ماه 93، وضعيت ادامه تحصيل آنان تبديل به هزينه شخصي خواهد شد. البته تعدادی از این افراد با کسانی که وضعیتشان، در بندهای 1-1 تا 4-1 بیان شد، همپوشانی دارد.

2- مربيان دانشگاه ها:

448 تن از مربيان شاغل به تحصيل، در وضعیت استخدامی "پيماني" هستند که بدون تصويب هيئت امناي دانشگاه ها پذيرفته شده اند، از آنجا که به لحاظ قانوني امکان استفاده از بورس بـراي ادامه تحصيل را نداشته اند، لذا اسامي اين افراد به دانشگاه ها اعلام شده تا در اولين جلسه هيئت امنا براي آنان تصميم گيري شود و سپس براساس رأی هیئت های امنای دانشگاه های مربوط اقدام خواهد شد.

3- بخشنامه ايثارگران:

تعداد 23 نفر فاقد شرايط بخشنامه ذيربط مي باشند لذا مشمول ادامه تحصيل با هزينه شخصي مي شوند. مشکل قانوني براي پرداخت هزينه هاي تحصيلي همه آنان از سوي ديوان محاسبات کشور مطرح می باشد ولي وزارت در حال پيگيري مسئله است.

4- اعزام به خارج:

گرچه تعدادی از بورسيه هاي اعزامي به خارج فاقد شرط معدل يا سن مي باشند امّا با توجه به اين که دوره بورس بيش از نيمي از آنها به اتمام رسيده و در مورد مابقي هم، قطع ارز و بورس ایشان می تواند تبعات اجتماعي و سياسي نامطلوبی به دنبال داشته باشد، مصوب شد که ضمن کنترل کيفيت تحصيل و سازوکارهاي قبل از اشتغال آنها در دانشگاه ها، بورس آنها ادامه يابد. بديهي است در موارد معدودي که مشخص شود فرد بورسيه با دادن اطلاعات نادرست موجب گمراهي تصميم گيران شده و يا مقيم يک کشور خارجي است برخورد قانوني لازم براي قطع بورس و انجام اقدامات بعدي صورت خواهد گرفت.

در پايان اعلام مي دارد همان گونه که بر پايه سياست هاي کلي علم و فناوري کشور ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري، فراهم آوردن اقتضائات و الزامات توسعه علمي و ارتقاي کيفيت و توليد علم در دانشگاه ها ضروري است، اين وزارت،دفاع از کيان و شأن علمي دانشگاه و دانشگاهيان در همه جا و بازگشت به قانون، کيفيت و سلامت را به طور ويژه در برنامه ريزي براي پذيرش دانشجويان در دوره دکترا و جذب هيئت علمي وظيفه خود مي داند.

وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با پرهيز از ورود به هر حاشيه اي، از همه دستگاه ها و نهادهاي اجرايي، تقنيني، حقوقي و مدني مي خواهد که با توجه عملي به دانشگاه به منزله "جامعه دانش و دانشمندان" در دور کردن هرگونه فساد و بي مبالاتي از ساحت علم و آموززش عالي کشور به اين دستگاه یاری رسانند.

همچنین متذکر می شود که در مورد مدیران و مسئولانی که با سوء مدیریت خویش در تنظیم و تصویب دستورالعمل های سابق الذکر و بی مبالاتی در بررسی پرونده ها موجب بروز خسارت های حیثیتی و مالی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و برخی داوطلبان استفاده از بورس تحصیلی شده اند، از طریق مراجع ذی صلاح قانونی پیگیری لازم انجام خواهد شد. و من الله التوفیق و علیه التکلان

عرفان
United Kingdom
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۶:۳۵
تاسف آوره
مطالعات اندونزی!!!! (257897)
رای دهنده به روحانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۰:۳۱
خیلی ناراحتم! چرا قضیه ی بورسیه ها ماستمالی شد؟! چرا اسامی بورسیه های غیرقانونی اعلام نشد؟ چرا مجریان فاسد این بورسیه ها معرفی نمی شوند و مورد دادخواست قضایی قرار نمی گیرند؟ اینجا فقط بحث زیان مالی مردم نیست زیان بزرگتر فساد اخلاقی است که باید با شفاف سازی از میان برداشته شود و نه با عقب نشینی! روحانی متاسفم واقعا متاسفم. شما نماینده ی روزنامه ی کیهان و دلواپسان معلوم الحال نیستید ما مردم رنج کشیده بودیم که به شما رای دادیم که از حقوق ما دفاع کنید نه اقای شریعتمداری! (258020)
فرد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۹:۴۸
من می خواهم بدانم بورسیه ع.م .د از نزدیکان دبیر شورای انقلاب فرهنگی، که یک پزشک عمومی بوده ولی در رشته فلسفه بورس شده هم لغو شد یا نه!؟


بهار جان! لطفا کامنت را بذار! (258063)
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۰:۳۳
ما منتظر اعلام اسامی بورسیه ها و برخورد قانونی با عاملان این بی قانونی و اعلام زدو بندهای پشت پرده هستیم. دانستن حق مردم است. روحانی منتظریم تردید در حق مردم نکنید و با قدرت جلو بروید (258021)
زن اصفهانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۰:۳۷
چرا امر به معروف باید اسلحه ی جناحی شود! چه کسی گفته که امر به معروف فقط شامل حجاب زنها می شود؟ دزدی و فساد و خوردن مال بیت المال و فروش حق مردم و سوء استفاده از موقعیت شغلی و رشوه و رانت خواری دارد غوغا می کند و هیچ مسلمانی هم حق اعتراض ندارد؟! کل مشکل مملکت شده عقب رفتن روسری زنان یا وجب کردن اندازه ی مانتو؟! همه می دانند که اینها بهانه است برای ترساندن شهروندان (258023)
بیدمشک
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۷:۵۹
نکته قابل ملاحظه ای بود . امر به معروف متاسفانه فقط موضوع حجاب شده (258036)
دانشجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۰:۴۳
آقای نجفی لطفا اسامی را منتشر کنید! کسانی که امید را از جامعه ی علمی ما دزدیدند و جوانان نخبه را غربت نشین کردند باید محاکمه شوند و نه اینکه دوباره برگردند و هیئت علمی شوند!!!! اگر الان مقابل اینها نایستید فساد دانشگاه از این هم بیشتر می شود و ا دانشگاههای ما ویرانتر از حالا می شوند. (258024)
یا حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۶:۳۶
الله اکبر، خداوند یاری تان کند.
امیدواریم این تصمیم ها اجرایی گردد.
ذکر دو نکته ضروری است:
اول اینکه مدیران دولت دهمی دانشگاهها، نمی توانند مجری مناسبی برای تصمیاتی باشند که به دانشگاهها مربوط است
دوم اینکه اعضای هیات علمی هایی که خصوصا در دولت دهم جذب دانشگاهها شده اند هم باید بررسی شوند.
در دانشگاه زابل: هیات علمی بالای 50 سال جذب شده است- تعداد زیادی فوق لیسانس هیات علمی شده اند (نزدیک 200 نفر) که اگر بررسی شود کاملا غیر منطقی جذب شده اند. دانشگاههای دیگر هم ممکن است چنین مسایلی داشته اند. (257898)
محمود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۶:۵۹
لازم است مسئولین و مدیران متخلف در دادگاهی صالح محاکمه شوند. (258205)
سمیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۷:۰۲
یکی از فامیل های نزدیک مان تعریف میکرد که با وجود داشتن مدرک دکتری در رشته شیمی و علی رغم مراجعه به دانشگاه زابل جذب نمی شود. اما در همین رشته فرد دیگری را بورس کرده اند؟؟؟ (258206)
روح ا...
Korea, Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۶:۵۷
خب الان می خواهید چه کنید مهم این است. چگونه مسئولین بی مسئولیت سابق را باید محاکمه کرد؟ هزینه هایی ه از بیت المال انجام شده چگونه باید برگردانده شوند. لطمات وارد به افرادی که در حقشان جفا شده چگونه باید جبران شود؟ (257903)
امیرعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۹:۴۸
مهمترین قسمت همان بورسیه های خارج از کشور بود که الحمدلله مثل اینکه باهم کنار آمدند وا ین مشکل را یه طوری با سیاسی بازی حل کردند . (258062)
ا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۳:۳۷
بابا اینهمه هیاهو و اعلام آمار چندهزراتایی فقط برای 38 نفر!!!!! (258135)
یامین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۶:۵۹
(گرچه تعدادی از بورسيه هاي اعزامي به خارج فاقد شرط معدل يا سن مي باشند امّا با توجه به اين که دوره بورس بيش از نيمي از آنها به اتمام رسيده و در مورد مابقي هم، قطع ارز و بورس ایشان می تواند تبعات اجتماعي و سياسي نامطلوبی به دنبال داشته باشد، ......... سازوکارهاي قبل از اشتغال آنها در دانشگاه ها، بورس آنها ادامه يابد). متاسفم ... گرفتن حق بیت المال از افرادی که به ناحق بجای نخبگان این کشور با پول مردم در بهترین دانشگاه های دنیا به اصطلاح مشغول تحصیل هستند چه تبعات اجتماعی و سیاسی خواهد داشت؟؟!! (257905)
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۹:۵۰
امام علی وقتی که مسولیت بر عهده میگیرند شرط میکنند که بیت المال را حتی اگر مهریه دختران شده باشد پس میگیرند و برای انجام این کار هم نگران تبعاتی نبوده اند. (257957)
امیرازقم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۲:۳۶
متاسفانه رسانه های اصولگرایی در اقدام ناشیانه به تحریف خبر پرداختند و با استفاده از قسمتی از متن بیان میکنند 36 نفر ممنوع شده اند و 504نفر هم با پرداخت شهریه میتونند بورس شوند!!!!!واقعا اینها با این تحریفات به کجا میخوان برسند یعنی این جمله ((بنابراین جمعاً تعداد 840 مورد از بورس افراد این گروه لغو می شود))را در متن ندیدند و صرفا دنبال هوچی گری هستند؟؟؟ (258005)
علی رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۰:۴۴
امیرجان وقتی یک عده فاقد شرایط دکتر شدن هستند یعنی فاقدش هستند! یعنی باید برای همشون قطع تحصیل میزدن، اینا براشون کاری داره ادامه تحصیل با هزینه شخصی؟ پولی نیست براشون ...نهایتا دو سال دیگه همشون دکتر میشن و همشون هم هیات علمی دانشگاه های مختلفی که عطش پذیرش دانشجوی دکتری و کارشناسی ارشد دارن ... (258025)
میلاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۷:۰۰
««گرچه تعدادی از بورسيه هاي اعزامي به خارج فاقد شرط معدل يا سن مي باشند امّا با توجه به اين که دوره بورس بيش از نيمي از آنها به اتمام رسيده و در مورد مابقي هم، قطع ارز و بورس ایشان می تواند تبعات اجتماعي و سياسي نامطلوبی به دنبال داشته باشد، مصوب شد که ضمن کنترل کيفيت تحصيل و سازوکارهاي قبل از اشتغال آنها در دانشگاه ها، بورس آنها ادامه يابد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟»»
چرا؟
چه تبعات سیاسی نامطلوبی؟ (257906)
بيچاره
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۹:۲۵
تا همين آقازاده ها بيان تو دانشگاهها هيات علمي بشن و ديگه هيچ وزيري استيضاح نشه. (257950)
مهدي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۷:۵۹
اونهايي كه بورسيه خارج از كشور رو تونستن بگيرن معلومه اونقدر دم كلفت بودند كه اين دولت هم از پسشون بر نيومد.متاسفم. (258037)
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۷:۳۶
انگار استیضاح نتیجه داد. نه اسمی اعلام شد و نه حتی یک بورسیه خارج - که اصل بی عدالتی و مخصوص دم کلفتها بود - لغو شد. (257921)
صفر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۹:۴۵
پدر سیاسی بازی بسوزد که همه چیز تحت شعاع آن قرار دارد وبده بستانها هم با همین سیاسی بازیها و باج خواهی های سیاسی ماست مالی میشود !!!!!! (258061)
یک افراطی شیش سیلندر بیکار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۸:۱۶
من که فقط آخرش رو خوندم ولی به عنوان یه افراطی از نظر شما هیچ مشکلی با لغو بورسیه متخلفین ندارم

از طرف اکثریت افراطی ها هم قول میدم که موافق هستند به جز خانواده این افراد و مسئولین مرتبط با این بورسیه ها


درسته ما افراطی ها و شما تفریطی ها در موارد زیادی اختلاف داریم ولی همه میدونن اکثریت امردم مخالف این فساد ها چه اقتصادی چه رانت بازی و ... هستند (257930)
Ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۸:۳۸
بورسیه متقلب خارج از کشور و مشغول تحصیل می تواند با بلعیدن ارز به دلار سرمایه مملکت را چپاول کند و این عبارات لاپوشانی برای توجیه ادامه بورسیه خارج علیرغم آگاهی از مشکلات آنان دهن کجی به دانشگاهیان و زحمتکشان علمی است. هزینه واریزی به کام این افراد را می توان صرف بورسیه شایستگان و نخبگان علمی نمود که کوچکترین کار پژوهشی آنان می تواند کشور را به سمت خودکفایی در یک زمینه خاص پیش ببرد. (257934)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۸:۵۱
این عقب نشینی دولت مبارک افراطیون باشه این وسط فقط حق مردم پایمال شد بدون اینکه کسی از اصل کاری ها مجازات شوند...واقعا برای این دولت که ادعای اعتدال داره باید تاسف خورد (257935)
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۹:۰۲
باید اسمها رو دقیق بگین تا مردم دزدهای بیت المال را بشناسند.....چون بیت المال ازآن همه است (257936)
ساکت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۹:۵۲
به همین خیال باش که اسمها را اعلام کنند آخه بنده خدا مگه تا حالا کی دیدی که چنین اتفاقی بیفتد فقط اسمها مثل محمود تو جیبها می ماند برای باج گرفتن از رقیب وهیچ وقت هم کسی جرات اعلام آنها را نخواهد داشت وکسی هم مطلع نخواهد شد واگر قرار بود که لیستها افشا شود که دیگر چنین اتفاقاتی بعید بود که رخ دهند . (258065)
اعاده حیثیت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۹:۰۹
باقی بورس شدگانی که به روال قانونی بورس شده بودند و از لحاظ معدل و سن مشکلی نداشتند لذا حق خود میدانند که اعاده هیثت کرده و از کسانی که همه بورسیه ها را غیرقانونی نامیده اند (از جمله مسئولان و رسانه ها و روزنامه ها) در مراجع قضایی شکایت کنند.
چرا که در این میان حق و آبروی بسیاری از نخبگان که جزو این 3700 نفربوده ولی از لحاظ قانونی بورسشان مشکلی نداشته پایمال شده است (257940)
صالح
Germany
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۹:۱۰
بدون اعلام اسامی فایده نداره... بهرحال عزیزان نورچشمی هرجوری هست، میرن بالا بالاها... (257942)
...
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۱:۰۳
زهي خيال باطل ... هيچ اسمي منتشر نميشه برادر ... كافيه من و امثال من فقط كوچكترين خطايي بكنيم ... دهنمون رو آسفالت ميكنن! (257984)
صالح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۳:۰۶
با خطای پایین دستی هایی همچون من و شما، به یکباره همه قدیس می شوند... اما وقتی نورچشمی ها خطا که چه عرض کنم، تخلف و کار غیر قانونی هم بکنند، صرفا یک خطای کوچک سهوی خواهد بود که باید مورد رافت نیز قرار گیرد... (258125)
منتقد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۹:۱۰
خدا نگذرد از کسانی که همه این 3700 نفر را غیرقانونی اعلام کرده اند و با آبروی آنها بازی کرده اند (257943)
ناصر هشترودی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۴:۳۵
چرا تو هم جزءاین افراد هستی ؟اگر هستی خدا ازت تو نگذرد (258150)
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۹:۱۹
آخرش چی شد؟ این حضرات به عنوان عضو هیات علمی در پایان تحصیل به دانشگاه ها معرفی می شن یا نه؟ (257948)
نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۹:۳۲
. . . به همه چیز گند زدی دولت پاکان یا . . . دولت تاریخ؟؟ فتحعلیشاه راحت بخواب که جات پر شد.. (257954)
گوگول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۹:۵۰
اسم فقط اسم
به کمتر از اون راضی نیستیم!اعتماد مردم به دولت فقط با ذکر اسامی بورسیه های غیر قانونی جلب میشه!! (257956)
نامجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۱۹:۵۲
روحانی با این کار نشان داد که در اداره کشور جدی است. و در مسائل حساس وکلیدی کوتاه نمی آید.خداوند توفیق دهد روال کار تا پایان همین گونه باشد. (257960)
ب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۰:۰۲
قول میدم هیچ یک ازآقا زاده های توی این جمع لغو بورسیه ها نیستن (257965)
پردیس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۰:۴۷
روحانی:دستور دادم که وضعیت بورسیه را باطلاع مردم عزیز برسانند !!دستور شما این که مردم را ضاعی کنید.ما چگونه سرمون را جلوی نماینده های رانتخوار بلند کنیم چون بشدت به ریش ما میخندند.جای بسی تأسف, من که خیلی ناراحتم. (257983)
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۱:۰۶
عجب!
بالاخره وزارت علوم از نمایندگان استیضاح کننده فرجی دانا زهر چشم گرفت! (257985)
مهدی
United States
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۱:۰۹
بند اخر یعنی اعزام به خارج چقدر عادلانه است .این بود عدالت شما .... (257988)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۱:۲۲
اقدام وزارت علوم بسیار پسندیده اما ناکافی است. کل افرادی که تخلف انها احراز شده باید علاوه بر قطع بورس مشمول محرومیت از ادامه تحصیل شوند. بر اساس احکام صادره بورس این افراد قطع می شود اما هم چنان علیرغم عدم دارا بودن صلاحیت های علمی می توانند در دانشگاه حضور یابند و این باعث تضییع حقوق دانشجویانی است که با زحمت و مطالعه فراوان از سد کنکور و مصاحبه دکتری گذشته اند. (257989)
سحر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۱:۴۲
بابا با این شرایطی که درست کردند انصافا کسی که به شغل ازاد روی بیاره و قید دکتری و درس رو بزنه انصافا به هم از لحاظ روحی ارام تره و هم درامدش بیشتره
فایده نداره تو داخل دکتری بخونی ... (258103)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۱:۳۳
ببخشید که برادر روحانی به مجلس ارادت نمود تا وزیر پیشنهادی علوم صد در صد رأی بیاره. (257991)
همشهری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۱:۴۲
یکی از نمایندگان رشت هم متأسفانه در کمال . . . فرمودند از بورسیه خارج از کشور استفاده نکردم و اونو تبدیل به انتقال دامادم به دانشگاه گیلان نمودم با مدرک فوق لیسانس عضو هیئت علمی دانشکده ی فنی و بخش مکانیک شدند !!!
به قول ایشان گذشت کردن خارج از کشور نرفتن!!
معنای جدید ایثار رو داشته باشین (257992)
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۱:۵۶
باتوجه به اتخاذ چنین تصمیماتی چه تضمینی وجوددارد که دردولتهای بعدی چنین بخشنامه ولیستهایی درمورد عملکرداین دولت منتشر نشود؟ مهم این است که سیستم اجازه ندهد چنین تخلفاتی صورت بگیرد چه درزمان این دولت باشد وچه دولت دیگری . خلاصه اینکه قبول کنید چنین حرکاتی نتیجه ای جز بدبینی وعدم اطمینان به نهادهای دولتی درپی نخواهدداشت.مسائل باید ریشه ای حل شودنه اینکه اول اجازه دهیم تخلف صورت گیردبعدمچ گیری نماییم. (257995)
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۲:۰۵
یعنی به خاطر بورسیه غیر قانونی 32 نفر اینقدر جنجال کردین این مقدار که توی همه دولتها بوده خوب شد مجلس تحت تاثیر جنجال شما قرار نگرفت و وزیر رو استیضاح کرد (257999)
ع خ از ه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۲:۲۳
درود برسرپرست وزارت دکتر نجفی . (258001)
747
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۲:۳۰
بورسیه های از ما بهترون اگه لغو بشه بر میگردن پیش مامی و بابی چونشون اون موقع تازه میگن نسلمون داره منقرض میشه جمعیت افت کرده اقازاده باید مزدوج بشه پس به فکر شغل می افتن بابی به پسر میگه پسرم غصه نخور درد تو درمون میشه فقط یه چند روز تیپ اسپرت نزن با منم بیا اونجا ها که کار زیاده یقه ی پیرهنتم ببند و دهنتم باز نکن حالا اینجا کی ضرر میکنه چوان بیکار جویای کار . (258002)
سينا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۲ ۲۲:۵۱
بابا اينم شد توجيه
يارو نخست وزير مملكتو ميگيرن محاكمه ميكنند
شما ميگين اعلام بشه بد ميشه
چقدر اينا دم كلفت بودند روحاني تو هم (258006)
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۰:۱۳
حداقل در مورد خارج کشوریها درست تصمیم گیری نشدهوقانعکننده نیست (258017)
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۰:۱۶
امیداوارم دولت متوجه باشه که ما خواستار پیگیری این مسئله و برخورد قانونی و قضایی با مسببان آن هستیم. (258018)
33
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۰:۲۶
اصل همان مفت خورهای خارج نشین بوداگه نمی تونید به عدالت باهمه برخورد کنید اینا که داخل هستند هم رها کنید بیچاره وزیر معزول که قربانی شد کاش همان موقع سازش می کردید. (258019)
حرفا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۰:۵۹
روحانی عزیز این چیزارو که ما خودمون میدونستیم اسامی کو ؟ اسم نمایندگان کو فقط ادای طرفداری از حق.ق مردمو می کنین مردین اسامیو بدین مثل همه ی دنیا تا می رسه به اسم مسیولین بحث اسلام و این جیزا میشه ؟؟؟؟ (258026)
سید علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۷:۵۱
تا اسم آقایان رو اعلام نکنید کار مهمی انجام نداده اید. احمدی نژاد هم آمار زیاد اعلام می کرد. مردم باید بدانند چه کسانی با زد و بند راه خودشونو باز کرده و می کنند.
دوستان اصلاح طلب هم ببینند نتیجه تحریم انتخابات مجلس قبل رو. تندروها یکه تازی می کنند. (258035)
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۸:۱۳
ظاهرا اونایی که بورس خارج گرفتن نورچشمی های اصلی بودن و اونایی که تبدیل به داخل شدن نوچه های درجه دوم. انگار پشت پرده توافق کردن اصلی ها بمونن و درجه دوم ها فقط بورسشون قطع بشه. احتمالا اونها هم از حالا بورس نهادهای تحت نظارت اصولگراها میشن. فقط بیچاره مردم و شعارهای قشنگ.
این پرونده هم مثل سایر پرونده های فشاد در مملکت ما به هیچ جا نمیرسه. (258038)
54
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۸:۲۰
متاسفم از کشورهای درآستانه جهان سوم بیشتر از این انتظاری نیست بجای برخورد قاطع با خاطیان همیشه اغماض!!!!!!!!!!!!!!!!! (258039)
تلخ ترین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۸:۴۰
من الان میخواهم پرونده یه خانمی رو بگم که از بورسیه (قانونی) استفاده کرده. بگم؟؟ بگم؟؟ (258041)
کلپچ
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۸:۴۱
ما بیسواد!
شما دکترای فیزیک اتمی !!
میشه بگید بالاخره اینقدر سروصدا آخرش چی شد؟!
بالاخره دولت قبل بد بود یا خوب؟! (258042)
اصلاح نطلب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۸:۴۲
شما اصلاح طلبا روی سنگ پای قزوین رو کم کردید!! (258044)
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۸:۵۸
من داشتم با مدرک ارشد جایی هیات علمی می شدم، حتی حکمم خورد ولی رئیس جدید دفتر جذب(نسئولین مربوط به دولت روحانی) نگذاشتن حکم من و برخی دیگر امضا بشه! با توجه به سیاستهای وزارت جدید مبنی بر عدم گسترش آموزش عالی، کار ما اینطوری شد، با اینکه دقیقا قانونی پیش رفته بودیم و دانشگاه مورد نظر هیچ شناختی از ما و رابطه ای با من نداشت! حالا اگه این بورسیه ها که غیرقانونی هم رفتن کارشون ادامه پیدا کنه به من یکی ظلم شده! چون قانونی بودم کاملا! (258046)
0101
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۰۹:۰۲
پس تعداد 3772 نفر کاملا" درست بوده و واقعی (258047)
جیم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۰:۲۸
وقتی 110000 نفر بی سواد در اموزش وپرورش پذیرفته شدند
و130000هزار دیپلمه در کشور بیکارند به تر ازین نمی شه
اصل این بود که اسمت در ستاد انتخابات دولت 9و10 ثبت شده باشه
ان وقت بورسیه که سهل
می شدی اقا بابک زنجانی (258083)
دلواپس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۰:۵۳
آقا همه دستشون تو یک کاسه است به همین خیال باشید که اسامی اعلام بشه کسی که شعار مرگ بر امریکا میده بچه خودشم میفرسته اونجا درس بخونه خنده داره (258087)
على
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۱:۱۹
سلام. چند نفر از نمايندگان. از بورسيه شده ها بودن (258098)
مجتبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۱:۳۱
من یکی از بورسیه ها و از قضا تبدیل به داخل هستم. نه مشکل معدل دارم و نه سن و نه رزومه علمی. وزارت علوم فراخوان می زنه برای دانشجوی بورس خارج دکتری. من توی فراخوان شرکت می کنم. چند ماه بعد میگه بیا مصاحبه. میرم و بعد اعلام میکنن قبول. بعد در حالی که دنبال یه دانشگاه تراز اول توی خارج از کشور میگشتیم (که برای نمونه من مکاتبات اولیه رو با دانشگاه توکیو ژاپن و کالج سلطنتی سوئد انجام داده بودم) در یک حرکت انتحاری اعلام کردن که یا تقاضای تبدیل به داخل بدین یا مسئولیت همه چیز به عهده خودتونه. خلاصه ما (258100)
ناشناس
Germany
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۲:۰۹
این یعنی ماستمالی کردن چون گذشته!!پس اسامی صاحبان قدرت وفرزاندانشان کو؟؟؟؟ (258114)
مهدي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۲:۱۲
اين همه دروغ فقط به خاطر 32 نفر عجب دولت راستگوياني!!!!!!!! (258115)
سیروس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۳:۱۰
چرا اسامی بورسیه ها رو اعلام نکردین؟ (258127)
فارغ التحصیل دکتری قبل از89
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ۱۶:۰۳
این بندگان خدا هیچ تقصیری ندارند و صدور این احکام ظالمانه است چون آنها خود مجری قانون نبوده اند لذا جرم متوجه کسانی است که آیین نامه را تغییر داده اند.یک سوال از کسانی که دانشجویان را مقصر می داننداگر شما جای آنها بودید وقتی وزارتخانه به شما چنین مجوزی می داد قبول نمی کردید؟اگرکسی دوست نداشت باهزینه شخصی ادامه تحصیل بدهد تاوان چندسال عمر بربادرفته اش راچه کسی بایدبدهد؟ (258177)