به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۱۱:۰۸
 
۱۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۹/۲۸ ساعت ۱۶:۲۹
کد مطلب : ۶۳۸۸۷
برخی كه ادعای متدین بودن داشتند فاسد بودند

جلایی‌پور: تشیع پاشایی خودجوش بود

گروه سياسي: يك استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران تاكید كرد: فاصله گرفتن تندروها از مواضع خود در عرصه سیاست خارجی به این دلیل است كه دست‌شان در این مورد بسته شده است و آن نیز به این دلیل است كه مقام معظم رهبری درباره سیاست خارجی موضع گرفتند كه البته این موضع‌گیری ایشان نیز به دلخواه تندروها نیست.
جلایی‌پور: تشیع پاشایی خودجوش بود
به گزارش ايلنا، حمیدرضا جلایی‌پور با اشاره به مسائل و مشكلات اقتصادی و اجتماعی گفت: مشكلات فعلی قابل حل است اما باید دانست زمانی این معضلات از بین می‌رود كه فساد ساختاری و تشكیلاتی ریشه‌كن شود. وی درباره رسیدن به وضعیت مالی و معیشتی خوب در جامعه فعلی اظهار داشت: اینكه می‌گویند عده‌ای می‌خواهند پولدار شوند، باید دانست كه به كارهایی غیر از كارهای شرافتمدانه دست می‌زنند و این فاجعه‌ای است كه دولت قبل باعث و بانی آن بود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به پرونده 12 هزار میلیاردی كه اخیرا افشا شده است، تصریح كرد: با نگاهی بر افراد و اشخاص دخیل در این پرونده می‌توان دریافت كه این پرونده را عده‌ای اراذل و اوباش و لات‌های سركوچه به وجود نیاورده‌اند بلكه همان كسانی كه ادعای متدین بودن داشتند، مسبب به وجود آوردن این پرونده بودند.

جلایی‌پور در خصوص جامعه سیاسی ایران در بیرون از دانشگاه‌ها بیان كرد: اتفاق خوب و مهمی در كشور رخ داد و آن، انتخابات سال 92 بود كه موجب شد از فضای امنیتی فاصله بگیریم و البته دولت آقای روحانی با مشكلاتی روبرو خواهد بود. این استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران درباره شركت كردن شهروندان تهرانی در انتخابات سال 92 ابراز داشت: در انتخابات سال 92، 50 درصد از تهرانی‌ها شركت نكردند به گونه‌ای كه 20 درصد كلا در هیچ انتخاباتی شركت نمی‌كنند و 30 درصد دیگر نیز با یك فضای ناامیدی كه در كشور القا شده بود، روبرو شدند و در انتخابات شركت نكردند و همین دانشجویان در انتخابات 92 حضور پیدا كردند و به گونه‌ای ورق برگشت.

وی در خصوص انتخابات آتی مجلس یادآور شد: باید در انتخابات مجلس یك اتفاق خوبی بیفتد و آن، به این معنا نیست كه ما یك مجلس اصلاح‌طلب داشته باشیم بلكه موضوع این است كه باید عده‌ای عاقل در مجلس حضور پیدا كنند و خیلی خوب است كه یك هدفی داشته باشیم كه آن نیز داشتن مجلسی عاقل است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره تندروها خاطرنشان كرد: تندروها از لحاظ سیاسی اهمیت دارند چراكه منابع مالی و دستگاه‌ها را در اختیار دارند، لذا انتظار این بود كه از مواضع خود فاصله بگیرند كه این فاصله گرفتن تنها در سیاست خارجی اتفاق افتاد. این استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران با اشاره به اینكه فعالیت اقتصادی تندروها با عرصه سیاست خارجی در ارتباط است، عنوان كرد: تندروها در عرصه اقتصاد به نوعی عقب‌نشینی كردند چرا كه اقتصاد هم به نوعی با سیاست خارجی ما در ارتباط است اما در این مورد دست آنها نیز بسته شده است و یك عقب‌نشینی از تندروها صورت گرفت.

وی با اشاره به تشیع جنازه مرحوم مرتضی پاشایی و بررسی آن از منظر جامعه‌شناسی گفت: اینكه بعضی‌ها می‌گویند جامعه ما، جامعه سیاست‌زده شده است درست نیست چرا كه این حركت، حركتی غیرمنتظره بود یعنی یك حضور جمعی اتفاق افتاد و به نوعی یك عزاداری صورت گرفت. در مراسم تشیع مرتضی پاشایی كه بنده نیز نظاره‌گر آن بوده‌ام، جمعیت كثیری به صورت خودمختار و خودجوش در آن شركت كردند و بدون هیچ زد و خوردی به خانه‌های خود رفتند و باید گفت این یك حركت كاملا مدنی بود و لذا نباید گفت كه جامعه سیاست‌زده شده است. برای مثال می‌توانم بگویم اگر نمایشگاهی از نقاشی‌های مهندس موسوی در دانشگاه تهران برگزار شود، بنده می‌گویم جمعیتی در حدود 100 هزار نفر در آن شركت می‌كنند.

ا ت ش ب ی گ زاده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۹/۲۸ ۱۹:۰۳
اتفاقا" جامعه ما با این حرکات نشان از سیاسی بودن افراد دارد .تفکرات مردم با تفکرات سیاستمداران تضاد دارد چرا که مردم با این کارشان یک نوع سیاست مردمی را نشان دادند و به سیاستمداران گفتند راه شما کاملا" اشتباه است . (271146)
دو..ست
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۹/۲۸ ۲۳:۲۳
تعبیر شما کاملاً اشتباست. میشه بگین کدوم سیاست مردمی را در این حرکت خودجوش عاطفی دیدید؟ مرحوم پاشایی نه سیاسی بود و نه در هنر صاحب اعتبار آنچنانی. پس حرکت مردم یک حرکت خودجوش عاطفی و انساندوستانه و برای ابراز همدردی بود. (271216)
یوهو
United States
۱۳۹۳/۰۹/۲۸ ۲۰:۴۳
خوب شد گفتی اگرنه چندروز علاف بودیم .ما فکرکردیم دم جوش بود (271177)
urmia
Germany
۱۳۹۳/۰۹/۲۸ ۲۲:۵۲
به نظر من گفته هاي اون يكي استاد جامعه شناسي درست تر بود. واقعيت اينه كه رفتار هر شخصي برآيندي از فاكتورهاي مختلفي از جمله نيازها و فرهنگ و هورمونها و مكان و زمان و جو و... و هزاران چيز ديگه هست. در زندگي ما ايرانيها اونقدر فاكتور هاي عجيب و غريب و حتي غير واقعي وجود داره كه هميشه رفتار ما ايرانيها رو غيرقابل پيش بيني مي كنه. حذف فاكتورهاي اضافي و غير واقعي و اصلاح و تقويت فاكتورهاي واقعي باعث ايجاد رفتارهاي منطقي و واقعي و احتمالا قابل پيش بيني خواهد شد.ولي اوني كه الان هست تاسفباره... (271199)
کار، آزادی، جامعه ی مدنی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۹/۲۸ ۲۲:۵۳
درود بر بهارنیوز و بی طرفی اش!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اصلا کسی تواین مدت نفهمیده که سینه چاک مرحوم پاشایی هستی!!! اصلا!!!!
یک سوال دارم که باید یکی ازمخالفان اباذری و البته بهارنیوز جواب بدن: اگر اون جمعیت واسه حسین شریعتمداری رفته بود و اباذری این حرفهارومیزد، بازهم مخالفت میکردین؟ کامنت منو چاپ کن تا جوابهارو بشنوم (271200)
کار، آزادی، جامعه ی مدنی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۹/۲۸ ۲۳:۰۷
راستی بهارجان روچی حسابی الان با افتخار خبر زدی که چهلم پاشایی به دلایلی برگزارنمی شود و...
که چی؟ باز موج سواری کنی و بگی پاشایی مبارز نستوه سیاسی بود و نمیذارن و...
مردم ما ترسو ترازاین حرفان. برادر من اگر قضیه ی پاشایی سیاسی بود که این جمعیت نمی اومد!!! فوت مرحوم سحابی رو یادته؟ درضمن ما نمیگیم این حرکت خودجوش نبوده بلکه میگیم غلط بوده! بهارجان بااین موج سواریها اگر حرکتی هم شروع بشه کاملا احساسی منحرف میشه و نتیجتا میشیم مصرولیبی. جانم به فدای حرکات آگاهانه (271212)
ابوالقاسم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۹/۲۹ ۰۰:۴۲
سلام ، اقا یا خانم کار،ازادی و غیرو ..
گاهی نظرات شما از عمق برخودار است و من غالبا با ان توجه میکنم.اما توصیه میکنم نگاهی عمیق و هسته ای ! به اوضاع و احوال زندگی اجتماعی و سیاسی خودمان،بویژه در 200 سال اخیر بیندازی،تا شاید به علت تشییع پاشایی ها و فردین ها پی ببری! یک فرد بی ادعا،که همیشه تاریخ،برای خانه و کاشانه اش جان نثاری کرده-مبارزه کرده-حکومتها به زیر کشیده و حکومتها برقرار کرده،و تا میاید لبخندی از سر پیروزی بزند،دهانش را میدوزند،این شخص نمیتواند ارام باشد،و از هر حرکت اجتماعی که در ج (271232)
پارسا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۹/۲۹ ۰۰:۰۰
فقط احساسی وافراطی بود (271227)