به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۱۳:۵۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۱۱/۲۹ ساعت ۱۰:۲۵
کد مطلب : ۷۰۰۱۷
مشکل خوزستان از تبعات خشکسالی است؛

ابتکار:​منشا گردوغبار خوزستان خارجي است

گروه جامعه: رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بیشتر گرد و غبارهای خوزستان مربوط به منشاء خارجی است که پرداختن به آن خیلی مشکل است و در کوتاه مدت قابل حل نمی باشد.
ابتکار:​منشا گردوغبار خوزستان خارجي است
معصومه ابتکار در نشست خبری که شب گذشته 28 بهمن ماه در اهواز برگزار شد، عنوان کرد: مقابله با ریزگردها یک موضوع فرابخشی است که مدیریت مبارزه با آن در عرصه های مختلف، حداقل توسط 9 دستگاه اجرایی کشوری پیگیری می شود. وی افزود: در حال حاضر با معضلی به نام خشکسالی مواجهیم که نه تنها خوزستان و کشور ما که حتی سایر مناطق جهانی را تحت تاثیر خود قرار داده و بحرانهای جدی را ایجاد کرده است.

مشکل خوزستان از تبعات خشکسالی است
رییس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: مشکلی که اکنون در خوزستان با آن مواجه ایم یکی از تبعات خشکسالی است که به علت عدم پایشهای جوی وقوع یافته است و به صورت گرد و غبار ظاهر می شود. ابتکار تصریح کرد: البته دخالتهای بی رویه انسانی در به وجود آمدن پدیده ریزگردها بی تاثیر نبود. به طور نمونه در حفاظت از تالابها و اراضی کشاورزی کاستیهای فراوانی وجود دارد. این بخشها مورد بی توجهی قرار گرفته و خوزستان و کشور را دچار بحران ریزگردها کرده است.

مقصر جلوه دادن عده ای در پدیده گردوغبار اشتباه است

وی با بیان اینکه مقصر جلوه دادن عده ای و بازخواست آنها بسیار اشتباه است، خاطرنشان کرد: داده های علمی نشان می دهد که جهان در حال تغییر اقلیم است و این تغییر اقلیم در هر نقطه از جهان به یک شکل ظاهر می شود. این تغییر در کشور ما در برخی نقاط به صورت خشکسالی و در برخی مناطق به شکل طوفان و بارش برف بحرانی دیده می شود. رییس سازمان محیط زیست اظهار کرد: طی بازدید از خوزستان به این نتیجه رسیدیم که عامل اصلی گرد و خاکهای داخلی، از اراضی دیم بوده که زمانی با بارش های جوی آبیاری می شدند و اکنون دچار بحران خشکسالی شده و به محض وزش باد، گرد و خاک را به سایر مناطق استان منتقل می کنند.

اولویت، تامین آب شرب است
ابتکار تصریح کرد: منابع آبی زیادی در کشور داریم که مصرف این منابع آبی برای تامین نیاز کل کشور برنامه ریزی می شود و این کار هم اکنون به صورت کاملا صحیح و بر اساس اولویتها توسط وزارت نیرو تخصیص می یابد. هم اکنون در حال پیگیری برای تخصیص حق آبه تالابها هستیم. به طور کلی اولویت بندی تامین آب به ترتیب شرب، طبیعت، کشاورزی و صنعت انجام می شود. در مصوبات اخیر وزارت نیرو به صراحت حق آبه تالابها پیش بینی شده است.وی تصریح کرد:بیش از 90 درصد آبهای کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود. در حالی که راندمان آب 30 درصداست. در چنین شرایطی، اصلاح الگوی مصرف و استفاده از روشهای آبیاری نوین و حرکت به سمت کشاورزی پایدار و تلفیقی باید دنبال شود.رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شیوه باروری ابرها جهت تثبیت شنهای روان گفت: متخصصان اعتقاد دارند که این کار تنها 10 درصد جوابگو است و تاثیری در حل مشکلات کنونی گرد و خاکها ندارد.

نباید آب روی هورالعظیم بسته می شد
ابتکار خاطرنشان کرد: نباید آب روی هورالعظیم بسته می شد. اقدام شرکتهای نفتی با خشک کردن این تالاب جهت استخراج نفت اشتباه است و ما در حال پیگیری جهت جلوگیری از این کار هستیم. در حال حاضر برای احیای تالاب هورالعظیم حوضچه سوم باز شده و آب وارد آن شده است.وی تصریح کرد: اتفاقاتی که در این چند سال اخیر در هورالعظیم افتاد با استاندارهای زیست محیطی مطابقت نداشته و ما به شدت با آن مخالفیم. البته این کارها در دولت قبل انجام شده و در دولت فعلی دیگر اجازه چنین کاری را نمی دهیم.رییس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: سدهای زیادی بدون مجوز محیط زیست احداث شد که بحرانهای جدی را در خوزستان ایجاد کرد. ما آب را از سدها می گیریم و تالابهای نابود شده را دوباره احیا می کنیم. همچنین طوری در تالابها عمل می شود که ضمن احیای آنها، اکتشاف نفت از عمق آب را نیز انجام می دهیم، بدون این که آسیبی به تالابها وارد شود.

آبگیری سد گتوند، خلاف نظر محیط زیست بود
ابتکار با اشاره به آبگیری سد گتوند و تبعاتی که به دنبال داشت، بیان کرد: آبگیری سد گتوند بر خلاف نظر ما انجام شد و آبگیری آن تبعات خیلی بدی را به دنبال داشت. در حال حاضر کارگروهی برای بهبود وضعیت این سد تشکیل شده که تا شرایط بدتر از این نشده است، اقدامی انجام شود. چرا که تبعات این سد واقعا پیچیده شده و در چنین شرایطی باید دنبال راه حل باشیم.وی با تاکید بر اینکه به طور کلی با انتقال بین حوضه ای مخالفیم، افزود: انتقال آبی که غیر از شرب باشد و به حوضه مبدا آسیبی وارد کند، قابل قبول نیست.رییس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: بیشتر گرد و غبارهای خوزستان مربوط به منشاء خارجی است که پرداختن به آن خیلی مشکل است و در کوتاه مدت قابل حل نمی باشد. ابتکار تصریح کرد: امسال 55 میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با ریزگردها اختصاص داده شد که 15 میلیارد تومان آن برای خرید دستگاههای سنجش آلودگی خوزستان هزینه شده است.
مرجع : ایسنا

حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۲۹ ۱۰:۵۷
تا دیروز که دولت قبل مقصر بود پَ!!!

بیشترین تشکر را از دولت قبل باید دولت روحانی داشته باشه. چون اگه دولت قبل نبود من نمیدونم کاستی های این دولت باید گردن چه کسی می افتاد.

دوستان، نظر مخالف بدید ولی این را هم بگید که در کدوم کمبود تو این دولت تا حالا دولت قبل مسئول و مقصر نبوده. کجا از قولهایی که داده بودند و اجرا نشده عذر خواهی کردن و گفتن مشکل سوء مدیریت ما بود؟
مگه اول نمیگفتن 80% مشکلات ناشی از سوء مدیریته؟
بیرون گود نشسته بودن و میگفتن لنگش کن.
با آرزوی موفقیت و تعالی دولت 11ام در امور. (292729)
خوزی
Romania
۱۳۹۳/۱۱/۲۹ ۱۱:۰۲
احیای هورالعظیم و جلوگیری از طرحهای انتقال اب از سرشاخه های "کارون و دز" دو راهکار اساسی برای کاهش گرد و خاکهای خوزستان هستند.
تا زمانیکه منابع داخلی تولید گرد و خاک را مهار نکرده ایم نمی توانیم از سایر کشورها انتظار همکاری خاصی داشته باشیم.
ساخت و از ان بدتر ابگیری سد گتوند علیا از خطاهای غیر قابل بخشش مدیران کشور است که علاوه بر هدر دادن سرمایه های ملت خسارتهای بسیار بزرگی به معیشت و محیط زیست مردم خوزستان تحمیل کرده اند. (292731)
مرشد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۲۹ ۱۱:۲۵
مادام ماری (ببخشید)خانوم معصومه ابتکار درتوهم هستند وهمیشه راحت ترین کزینه (عوامل خارجی)رامقصر اعلام کرده وقضیه رو ماست مالی میکنند.خانم ابتکار لطفا به بیشنهاد خیرخواهانه اقای حسینی در خصوص اشبزی وخانه داری عمل کنید.وبیشتر ازاین به این کشور خسارت وارد نکنید.والسلام (292735)
از خوزستان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۲۹ ۱۲:۰۰
خانم ابتكار شما افتخار هوادران اصلاح طلبها ها و بلكه افتخار تمامي ايرانيان هستيد
از شما تشكر مي كنيم و مي دانيم كه شما راجع به اعلان يكي از صلي ترين علل بارش باران اسيدي كه از سوزاندن نفت هاي آلوده چاهها در گودالها و سوزاندن گازهاي ترش در مشعل كارخانجات توليد نفت در خوزستان حاصل مي گردد محدوديت موضع گيري صريح ومحدوديت مصاحبه داريد
فقط از شما مي خواهيم كه سرپرست فعلي محيط زيست خوزستان آقاي لاهيجان زاده را از اين مقام بركنار نماييد. باتشكر (292751)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۲۹ ۱۵:۱۷
راستی یادم رفت که بگم شما اصلاح طلب ها یاد بگیرید همیشه از خودتون مایه بذارید ! سعی کنید وقتی حرفی میزنید به همه ی مردم ایران تعمیمش ندید و خودتون رو همه ی مردم نپندارید ! کار سختی نیست اگه تمرین کنید یاد میگیرید !!! با سپاس فراوان از شما و همه ی فاخرین و فاخرات !!! (292827)
هی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۲۹ ۱۲:۳۹
ماداریم بدست خودی نابود میشیم برادر اولویت چیز دیگس. (292762)
یونس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۲۹ ۱۴:۴۲
با سلام وخسته نباشید به سر کار خانم ابتکار
به نظر بنده با توجه به اینکه نود درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود
دولت باید سریعا با برنامه ریزی جهت آموزش کشاورزان ودادن تسهیلات و امکانات
آبیاری را در بخش کشاورزی به روش صحیح و مطابق با استانداردهای روز دنیااز هدر رفت بیشتر آب جلو گیری کند.در رسانه ملی باید در جهت مصرف درست آب توسط مردم بیشتر وقت گذاشته شود.من خودم کشاورزانی را دیده ام که به آبیاری مکانیزه یا به صورت قطره ای اعتقادی نداشتند که این به علت عدم آموزش کشاورزان در بعضی جاهاست. (292801)
بنده خدا
Romania
۱۳۹۳/۱۱/۳۰ ۰۰:۴۳
همه با هم، مرگ بر خارجى،مرگ بر خارجى... (293059)