به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ - ۱۹:۳۲
 
۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۸/۰۹ ساعت ۱۹:۲۴
کد مطلب : ۵۹۵۱۸
سیا: هر ماه هزار نفر به گروه داعش می پیوندند

ایجاد منطقه "امن" در سوریه جدي‌تر شد

گروه بين الملل: استفان دی مستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به سوریه خواستار ایجاد مناطقی " امن " و خالی از درگیری و نزاع جهت ارسال کمک های انسانی به سوری ها آواره شد.
ایجاد منطقه "امن" در سوریه جدي‌تر شد
وی پس از پایان دیدارش با اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت:" او برای صلح در سوریه طرحی ندارد، اما "طرح اقدام" به منظور کاهش درد و رنج مردم سوریه، پس از سه سال جنگ، برنامه اوست. فرستاده ویژه سازمان ملل افزود :" شهر حلب می تواند جای مناسبی برای یک منطقه خالی از جنگ و درگیری باشد".

وی ادامه داد: "ما برای متوقف کردن جنگ و درگیری در منطقه حلب باید اقدام کنیم تا فرصتی برای بهبود وضعیت انسانی ساکنان آن مناطق داشته باشیم تا مردم آنجا احساس کنند که در شرایط امن زندگی می کنند". با آغاز درگیری ها در سوریه، سال 2011 نیمسه شرقی شهر حلب در تابستان سال 2012 به کنترل مخالفان درآمد از آن تاریخ تاکنون این شهر تاریخی عملا به دومنطقه تقسیم شده است.منطقه غربی را نیروهای اسد و منطقه شرق را مخالفان اسد کنترل می کنند.

فرستاده ویژه سازمان ملل پیش از اینکه گزارش خود را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه دهی از ایران و روسیه که از رژیم اسد حمایت می کنند، دیدار کرده بود. از سوی دیگر بشار الجعفری، سفیر سوریه در سازمان ملل متحد، در واکنش به پیشنهادی فرستاده ویژه سازمان ملل، گفت:" که دولت متبوعش آماده است تا پیشنهاد دی مستورا ، را بررسی کند". نماینده سوریه در سازمان ملل افزود: البته ما خواستار اطلاعات بیشتری در باره جزئیات این طرح هستیم.

تاکید روسای جمهور ترکیه و فرانسه بر ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه
روسای جمهور فرانسه و ترکیه پس از دیدار در پاریس در جمع خبرنگاران حاضر شدند و دو طرف بار دیگر بر ضرورت ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه و سرنگونی دولت دمشق تاکید کردند. فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه در کنفرانس خبری مشترک با رجب طیب اردوغان، همتای ترک خود بر اتفاق نظر دو کشور در ضرورت ایجاد منطقه حائل و منطقه پرواز ممنوع بر فراز بخش‌هایی از خاک سوریه تاکید کرد.

اولاند با اشاره به حملات علیه داعش در سوریه و عراق گفت: در سوریه دو طرف وجود دارد که باید با آنها جنگید؛ یکی از این طرفها داعش است و دیگری دولت بشار اسد. ما در سوریه همچنان به برنامه‌های خود در کمک به مخالفان سوری ادامه میدهیم چرا که معتقدیم برای رویارویی با داعش نیاز به نیروهای رزمی بر روی زمین وجود دارد و حملات هوایی کافی نخواهد بود.

وی ادامه داد: ما مساله ایجاد منطقه حائل در شمال سوریه را با اردوغان مورد بررسی قرار دادیم و دو طرف در به سر انجام رساندن این طرح اتفاق نظر دارند. کوبانی برای ما مهم است اما حلب مهم‌تر و استراتژیک تر است و به همین دلیل ما در کنار کمک به کوبانی به حمایت خود از مخالفان سوری ادامه می‌هیم تا برای شکست دادن نیروهای بشار اسد به جنگ ادانه دهند.

اولاند شکست داعش در عراق و باز پس گیری اراضی اشغال شده را منوط به وجود یک دولت مقتدر و همکاری همه عراقی ها دانست و تاکید کرد که پاریس به حملات هواییی خود در حمایت از ارتش عراق و پیشمرگ‌های کرد ادامه می‌دهد. اردوغان نیز در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: موضع ما در آغاز مشخص بوده و شرط ما برای ورود به ائتلاف علیه داعش سه چیز است؛ اول ایجاد منطقه پرواز ممنوع، دوم ایجاد منطقه حائل و سوم آموزش گروه‌های مخالف سوری در مناطق حائل تشکیل شده. این شرط ماست و آنکارا برای تحقق آن تلاش می‌کند.

وی افزود: 40 درصد از خاک عراق در دست داعش است و شهرهای زیادی در سوریه نیز در دست این گروه است اما ما می‌بینیم همه تلاش‌ها بر کوبانی متمرکز شده است. دلیل این امر چیست؟ آنکارا تلاش دارد تا افکار عمومی در جهان را متوجه این امر کند اما متاسفانه به آن توجه لازم نمی‌شود. ما معتقدیم که در کنار داعش باید علیه دولت بشار اسد نیز جنگید. رئیس جمهور ترکیه گفت: در عراق نیز ارتش این کشور آنگونه که باید خوب عمل نمی‌کند و نیاز به آموزش دارد. ما شروط خود را اعلام کرده‌ایم و در صورت تحقق آن حاضریم به ارتش عراق آموزش دهیم. وی در پایان گفت: برخی آنکارا را به کمک به داعش متهم می‌کنند. این ظلم در حق ترکیه است. ما آسیب‌های زیادی از داعش و جنگ در سوریه دیده‌ایم و هزاران آواره سوری با بار مالی هنگفت در ترکیه هستند که ما همچنان از آنها استقبال می‌کنیم.

سیا: هر ماه هزار نفر به گروه داعش می پیوندند

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، در آخرین گزارش خود در باره شمار نیروهای داعش اعلام کرد، هر ماه 1000 نفر به این گروه تندرو در سوریه می پیوندند. به گزارش العربیه آماری که سازمان سیا، (CIA) در باره یارگیری داعش منتشر کرده، نشان می دهد که از زمان آغاز حملات هوایی نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا علیه "دولت خلافت اسلامی" در سوریه وعراق، نه تنها از تعداد افرادی که به این گروه می پیوندند، کم نشده بلکه ماهانه 1000 نفر به شمار آنها نیز اضافه شده است.

این گزارش می افزاید، برغم همه اقداماتی که کشورهای اروپایی برای جلوگیری از سفر جوانان این کشورها به سوریه و عراق انجام داده اند اما آمار نشان می دهد که هنوز یارگیری گروه داعش طی این چند ماه سیر صعودی داشته است. در گزارش سیا، آمده است که خشم از دخالت های آمریکا در جنگ علیه داعش یکی از دلایل مهم پیوستن تعداد زیادی از جوانان به این گروه بوده است.

این گزارش نتیجه گیری کرده که با توجه به کشته شدن 500 تن از اعضای داعش طی حملات هوایی آمریکا، احتمالا این گروه هنوز بیش از 16 هزار نیروی آماده جنگ در سوریه در اختیار دارد. گفتنی است که گروه "داعش" بیش از یک سوم خاک عراق در شمال غرب این کشور و یک سوم خاک سوریه در شمال شرق این کشور را تحت کنترل خود دارد. این گروه پس از اشغال شهر موصول عراق اکنون بخش های وسیعی از نینوا، الانبار، دیر الزور، الرقه و حلب را تحت کنترل خود دارد.