دریافت لینک صفحه با کد QR
زمانی که دشمنان نا امید ميشوند
هراسناكي کاهش سطح منازعات ایران با غرب!
8 آبان 1392 ساعت 9:03
گروه سياسي: زمانی که سید محمد خاتمی به ریاست جمهوری رسید، دشمنان نظام ناامید شدند. رجوی، پیروزی خاتمی (و در واقع رویکرد اصلاح امور از درون و به رأی مردم) را موجب طولانیتر شدن عمر نظام جمهوری اسلامی ارزیابی کرد.
جهانبخش قلاوند
در دولت اصلاحات بسیاری از اصول توسعه و پیشرفت کشور تعریف و پایه ریزی شد. در حوزهي خارجی سیاست تنش زدایی و ایدهي گفتگوی تمدنها چهرهي جدیدی از ایران نشان داد و تئوریسینهاي جنگ و سلطه را خلع سلاح نمود. مادلین آلبرایت وزیر خارجهي وقت آمریکا به دخالت کشورش در ایران و کودتا علیه دولت ملی ایران در 28 مرداد 1332 اعتراف و بلکه به نوعی عذرخواهی نمود.
اما طیف بازهای جنگ طلب دولت بوش، فرصت صلح و گفتگوی خاتمی را از سر نادانی و غرور نادیده گرفتند و ایران را محور شرارت نام نهادند. آمریکاییها در هوای نظم نوین جهانی تنفس ميکردند و با اتکاء به قدرت برتر نظامی و یکه تازی چند جنگ منطقه ای را در خاورمیانه و شمال افریقا به راه انداختند. در خلال این جنگها، مخالفتهاي جهانی گسترش یافت. واکنش ملتهاي مناطق درگیر جنگ، شکل گیری نظم و خاورمیانهي جدیدی بود اما نه چنانکه به مذاق آمریکاییها خوش آید.
در ایران نیز ناکامی جناح کبوترها در تثبیت تنش زدایی و صلح مسجل شد و لعن و طعن رقیبان و ناسپاسی و تندروی برخی حامیان اصلاحات بستر ساز دولتی شد که بنای سیاست را بر در افتادن با دیگران گذاشته بود. اگرچه برآیند اتحاد مخالفین اصلاحات پیرورزی دولت اصولگرا را رقم زد اما، دیری نگذشت عرق پشیمانی بر پیشانی بیشتر گروهها و احزاب زیر چتر نظام نمایان شد.
ارمغان پسا خاتمی، تخریب روابط خارجی، قدرت یافتن رقبای منطقه ای، افزایش سطح تهدیدها و جرأت یافتن اسراییل در تهدید ایران، تحریمهاي فلج کننده، اقتصادی با رکورد، تورم و بیکاری فزاینده، به هدر رفتن منابع، سرمایهها و فرصتها و چندین سرفصل ملالت بار دیگر بود.
باید اذعان نمود که سر جمع خروجیهای هشت سال اخیر بیشتر شادی دشمنان ایران را فراهم نموده است. جسارت اسرائیل و برخی رقبای منطقه ای ایران با اتکاء به همین تحلیلها استوار است که کشورایران در موقعیت خوبی قرار ندارد و زمان عقب نشینی از آرمانها و اهدافش فرا رسیده است. مقاومت و صبر مردم در برابر سختیها بدون باج دهی به دشمن با امید به تغییر شرایط تا فصل انتخابات ریاست جمهوری ادامه یافت.
پس از انقلاب دست به دست شدن دولت و مجلس میان جناحهاي سیاسی امری معمول بوده است. حوادث سال 88 بهانهای شد تا اصول گرایان پیشاپیش مرگ اصلاحات و اصلاح طلبان را جشن بگیرند. چسبندگی قدرت و اشتهای ماندن عاملی بود که نمیگذاشت اصول گرایان به مسئولیتهاي خود اعتراف کنند. آنها ضمن برائت از احمدی نژاد طوری وانمود ميکردند که خرابیها و انحرافات هشت سال اخیر هم ناشی از فتنه انگیزی اصلاح طلبان بوده است. مردم اما جور دیگر ميدیدند و سرنوشت دیگری رقم زدند.
ورق که برگشت دولت تدبیر و امید روی کار آمد. اینک ایران در مسیری تازه گام نهاده است. رسیدن به جایگاه در خور و اثر گذاری بر محیط بین المللی و تبدیل شدن به محور ثبات و صلح جهانی چشم انداز جدیدی است که کم کم در باور قدرتهای جهانی جای ميگیرد. سیاستهای شیخ حسن روحانی نسخهي به روز شدهي رویکرد سید محمد خاتمی در اعتبار بخشی به جایگاه ایران است. با این تفاوت که تجارب گرانسنگی از نوع رفتار واحدهای سیاسی جهان در قبال ایران به دست آمده است.
اکنون محیط بینالملل به شدت علیه جنگ و خشونتهاي فرقهای تیز شده است. بی ثباتی مناطق جهان بویژه خاورمیانه، منافع بازیگران را به خطر انداخته است. در چنین شرایطی طرح حسن روحانی برای صلح و خشونت زدایی پاسخی مثبت ميیابد. تیم با تجربهي دولت امید و رییس جمهور مورد اعتماد رهبر انقلاب اکنون مجری سیاستهای نظام ميباشد. صلاحیتهای علمی و اخلاقی هیئت دولت و پشتوانهي عظیم مردمی و پیروی از راهبردها و سرمشقهاي رهبر انقلاب خون تازهای به کالبد کشور دوانده است. این فرصت تازه در سایهي یکپارچگی و وحدت داخلی ميتواند به بازسازی اعتماد و قدرت ملی یاری رساند.
البته همواره در زمان خلق فرصتها، تهدیدهای تازه ای به ظهور ميرسند. دشمنان عنود و رقبای حسود بیکار ننشسته اند. نا امن جلوه دادن کشور و حمله به مرزبانان شرف و تمامیت ارضی ایران از جانب برخی مزد بگیران سرویسهاي اطلاعاتی حریف علیه شرایط جدید کشور طراحی شده است. نا امن کردن کشور یکی از هدفهاي اصلی دشمنان و رقبای منطقه ای ایران است، زیرا منافع آنها در ادامهي منازعات قدیمی ایران و غرب تأمین ميشود. آنها از احتمال کاهش سطح منازعات ایران با غرب به هول و هراس افتاده اند.
برای سیستم دفاعی و امنیتی قدرتمند ایران برچیدن بساط مزدوران آن سوی مرزهای شرقی و غربی کار سختی نیست، مهم شناخت اهداف و استراتژیهاي طراحان پشت سر آنها است. واقعیت آن است که امنیت رشک برانگیز جمهوری اسلامی در امتداد سیاستهای بهبود روابط خارجی و ترمیم فضای اجتماعی- اقتصادی حلقههاي بهم پیوسته و پیش برنده دولت یازدهم به شمار ميروند. ایجاد چالش در هریک از این حلقهها هدف رقبای منطقه ای ایران و سیاست آشکار اسراييل است. از عصبانیت و شرارتهای اینها ميتوان اهداف آنها را درک کرد.
دولت تدبیر و امید وارث کاستیها، کسریها و رکودهای گوناگون است. رکوردهای عجیبی در انحراف از برنامه ها، ساختارها و بودجهها به ثبت رسیده است. تا آرامش و ثبات به جامعه و اقتصاد بازگردد خون دلها باید خورد. با شکل گیری دولت و اجرای سیاستهاي جدید جرقههاي امیدی زده شده ولی رونق چرخ زندگی و تولید به صبر و وحدت و همدلی و هوشیاری عمومی نیاز دارد.
برخوردهای حذفی، نغمههاي تفرقه افکنانه، تحریف و تخریب یاران امام (ره) و چهرههاي خدوم، سنگ اندازی در مسیر شکل گیری سازمان، برنامهها و سیاستهاي دولت حامل پیام هایی است که خلاصهي آن تضعیف دولت و نومیدی مردم است. دولت روحانی تبلور هوشیاری و وقت شناسی جناحهای سیاسی کشور، نتیجه سیاست ورزی منطقی سه ضلع تأثیر گذار هاشمی، خاتمی و بیت حضرت امام (ره)، مورد تأیید و اعتماد رهبر انقلاب و در یک کلام مایهي امید و برگزیدهي ملت ایران است. اینک آن زمانی است که دوباره باید دشمنان ناامید شوند.
کد مطلب: 19368
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir