حسن فاتحي
گروه سياسي: ژنرال پاسکویچ فرمانده نیروهای تزارروسیه دردوره دوم جنگهای ایران و روس بود، همان ژنرالی که در سال 1826میلادی (1204 شمسی) درجنگ گنجه نیروهای عباس میرزا را در هم شکست و تا آذربایجان خودمان پیشروی نمود و درسال 1828 با اشغال اردبیل کتابهای نفیس آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی را به سن پترزبورگ فرستاد و در همان سال قرارداد ترکمنچای را بر ایران تحمیل نمود (1اسفند 1206 هجری شمسی)، که عطف به قرارداد ننگین گلستان که در جریان جنگ اول ایران و روسها، ولایات گسترده ای از ایران جدا شده بود، در دوره دوم جنگها نیز قرارداد ننگینی برملت ایران تحمیل شد.
ایوان پاسکویچ زاده شهر پولتاوا درشرق اکراین، که از عمر 74ساله خود به مدت 56 سال (از1800 م که به ارتش پیوست تا 1856 م تاریخ وفاتش ) از فرماندههان ارشد تزار روس بوده است. تقریبا" درغالب جنگهای که شرکت داشته است پیروز میدان بوده است منهای جنگ کریمه (1854م تا 1856م) که شکست خفتباری را از اتحاد عثمانیها با دول فرانسه و بریتانیا متقبل شدند و تاسال 1871م(تاریخ نقض قرارداد) تزار روسیه از حق تشکیل نیروی دریایی یا زرادخانه نظامی در کناره دریای سیاه محروم بود، ضمن اینکه تزار روسیه متعهد شده بود استقلال و تمامیت ارضی امپراطوری عثمانی را محترم بشمارد.
از جنگ کریمه درسال 1854 م تا بحران کریمه (2014م) قریب 160 سال ميگذرد ولی هر دو بحران یک ویژهگی مشترک داشتهاند. درجنگ کریمه سال 1854م تزارروسیه بدون توجه به منافع غربیهای آن زمان یعنی فرانسه و بریتانیا به ناوگان خود دستور داد تا ناوگان عثمانی در دریای سیاه را نابود نماید که عطف این جنگ نیکلای اول تزار روسیه ایالتهای رومانیایی امپراطوری عثمانی را تصرف کرده بود که بعد شکست درجنگ کریمه شرایط عوض شد و در بحران کنونی کریمه نیز، پوتین دستور اشغال کریمه را داده است.
حال عطف این مقدمه تاریخی، سوال مهمی که در افکارعمومی جامعه ما ایجاد شده است این است که چرا باید وزارت خارجه جمهوری اسلامی در اسرع وقت بدون هیچ ملاحظهای دخالت روسها در کریمه را محکوم نماید؟
الف- اولا" بهانه دخالت روسها در بحران کریمه عطف به دخالت روسها در اوستیای جنوبی در گرجستان، بر مبنای هیچ قانون بینالمللی نمیباشد و رویای احیای امپراطوری تزار نوین روسیه توسط پوتین، به دلایل زیر حاکمیت سرزمینی همسایگانش را نیز تهدید مينماید که آقای پوتین به بهانه روس گرایی برخی ملیتها به کشورهای مستقل همسایه خود حمله ور شود.
اگر در اوستیای جنوبی در گرجستان و یا کریمه در اکراین به بهانه حمایت از روستبارها بدان سرزمینها لشگرکشی نموده است، هیچ بعید هم نخواهد بود که فردای دیگر با توجه به درخواست مداخله شعاع السلطنههاي ایران خودمان به ایران ما هم لشکرکشی نماید که گواهی تاریخ به دخالت روسها عطف ماجراجوئیهاي ملک منصور شعاع السلطنه فرزند ذکور دوم مظفرالدین شاه صحه ميگذارد که در جهت نپرداختن مالیات به دولت مشروطه ایران پرچم روسیه را بر اماکن و دارائیهای خود نصب نمود تا بهانه به دست روسها بدهد که با انقلابیون مشروطه تسويهحساب کند.
ب- ثانيا" خط مشی انقلاب اسلامی ما بر دفاع ازحقوق مشروع ملل مسلمان جهان استوار ميباشد و تکلیف مسلمانی ما بر همنوایی با مسلمانان کریمه که 12 درصد جمعیت کریمه را تشکیل ميدهند صحه ميگذارد، همچنانکه حمایت معنوی از حقوق مسلمانان در فلسطین اشغالی وظیفه ماست، حمایت از حقوق مسلمانان کریمه نیز وظیفه ملی اسلامی ما ميباشد.
ج- عدم محکومیت دخالت روسیه در کریمه به بهانه نژاد روسی اکثریت مردم کریمه، این بدعت تاریخی را بنیان خواهد گذاشت که فردایی دیگر قدرتهای بزرگ به بهانههاي نژادی و یا سیاسی مسخره در ممالک دیگر دخالت نمایند. مخلص کلام اینکه: متجاوز متجاوز است چه روسهایی باشند که در حال حاضر رویکرد مشترکی با ما در پارهای از مسائل جهانی دارند و چه غربیهایی باشند که درحال حاضر با ما تفاوت دیدگاه دارند.