دریافت لینک صفحه با کد QR
وزیرعلوم را بهخاطر مهاجرتنخبگان استيضاح كردند!
وقتي کافیشاپها هم ممنوع و پلمب ميشوند
3 آذر 1393 ساعت 10:18
فاطمه مولازاده
دانشجوی دکترای هنر- دانشگاه الزهرا(س)
گروه مقالات: آقاي سیدمحمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز گفته است: «حمله به کافی شاپها، نتیجه اش کشانده شدن آدمها به مکانهای خلوت تر است. فوق فوقش، کافی شاپ ها جای حرف است و گفتگو و دود سیگار و قهوه. حکومتی که واقعا بخواهد به نسل جوانش برای صیانت اخلاقی کمک کند، باید حمایت همه جانبه از مراکزی مثل کافی شاپ ها کند تا راه رسیدن به مکان های خلوت و بی ضابطه ناهموار باشد. نا امن کردن محیط های گفتگویی و حمله به کافی شاپ ها، که این روزها در تهران اتفاق افتاد، واقعا به نفع اخلاق نیست. به مردممان حرمت بگذاریم. به جوانانمان رحم کنیم ...»
در تاييد اين سخن، بايد افزود: بسياري از اقدامات در حال انجام در كشور و تازهترين آن يعني بستن کافی شاپها، نشان دهندهی مبارزهاي فراگير با پست مدرنیته است. شرایط پست مدرن همه چیز را زیر سوال می برد؛ تمامی ساختارها، ارزشها، قوانین، و به طور خلاصه – چنانکه مارشال برمن می آموزد- تمامی آنچه سخت و استوار است.
دستور مبارزه و سرمایه گذاری برای آن، ممکن است مظاهر پست مدرنیسم را از بین ببرد، در جامعه مظاهر مدنیت کاهش یابد و جایی برای همنشینی و رد و بدل کردن افکار و ایده ها نباشد، افراد نتوانند از بی ساختاری به لزوم ساختار برسند، و به طور خلاصه تکثر جای خود را بدهد به تعریف شدن در ساختارهای خاص مورد تایید گفتمان غالب، ولی حقیقت آن است که تمامی ساختارهای سخت و استوار مدتهاست که برای بسیاری زیر سوال رفته و رد شده است و برای بسیاری دیگر به لرزش در آمده است و این روند ادامه نیز خواهد یافت.
حال سوال اینجاست که پیامد نپذیرفتن این حقایق برای جامعه ما چیست. گمان می رود پیامد آن از سالیان پیش آغاز شده است و در صورت عدم تسلیم گفتمان غالب در برابر واقعیات، ادامه نیز خواهد یافت. در صورتی که مدام شاهد آن باشیم که با تمامی مظاهر آزادی فکر و عمل مبارزه شود، افراد خود را در خطر هم شکلی (conformity) خواهند دید و افرادی از آن میان که جسارت بیشتر یا دست بازتری دارند راه خروج از این فضا را خواهند جست. افرادی که حاضرند بی ثباتی در افتادن در بی بنیانی دنیای بسیار پست مدرن تر را بپذیرند ولی ذهن خود را به ساختاری تحمیلی نسپرند.
سوال در مورد علت مهاجرت نخبگان از وزیر علومی که چند ماه بیشتر از فعالیتش نمیگذرد و مقصر دانستن وی در جلسهی استیضاح، اگر هم فرضا دلالت بر تقابلهای سیاسی نکند، نشان دهنده ی نگاه ساده انگار فرد سوال کننده است. زمانی که تریبون به دست نمایندگان گفتمان و ساختار ثابت و از پیش تعیین شده است، انتظار نمی رود گرهی باز شود؛ چرا که تا واقعیت تکثر و زیر سوال رفتن تمامی آنچه پیش از این قطعی دانسته می شد، پذیرفته نشود و تک صدایی ها در رسانه های رسمی و مراکز قدرت ادامه یابد، کافی شاپها بسته خواهد شد، زنان با دلهره وارد مراکز عمومی خواهند شد، تاریخ معاصر به دست سانسور سپرده خواهد شد، و یکی از نتایج این همه آنکه احساس خطر روند مهاجرت را همچنان افزایش خواهد داد.
کد مطلب: 61412
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir