کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

حرفي براي گفتن ندارند و فقط فتنه فتنه مي‌كنند

زیباکلام: تندرو‌ها مثل دوم خرداد 76 شوکه شده‌اند

24 مرداد 1392 ساعت 8:28

گروه سیاسی: صادق زیباکلام گفت: دوره افراطیون دیگر سر آمده و راهی جزء عقب‌نشینی ندارند، دولت یازدهم دولت اعتدال است و جامعه هم در انتخابات 24 خرداد ثابت کرد که دیگر به افراطیون اعتمادی ندارد.


زیباکلام در گفتگو با سايت سلام نو در خصوص نقش هاشمی رفسنجانی در دولت یازدهم گفت: خط مشی آقای روحانی اعتدال است و مطمئنا راهی را که رئیس‌جمهور در نظر گرفته، جدای از راه آقای هاشمی رفسنجانی نخواهد بود. البته این حرف به این معنی نیست که آقای هاشمی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در دولت یازدهم دخالت دارند، بلکه آقای هاشمی و آقای خاتمی به روش آقای روحانی آری گفتند و از ایشان حمایت کردند.

وي ادامه داد: مسلم است که نگاه آقای روحانی و دولت یازدهم یک نگاه به دور از رادیکالیسم و به دور از افراطی‌گری و خشونت خواهد بود و در جهت آشتی و رفاه ملی حرکت خواهند کرد و این فضایی که بعد از انتخاب 22 خرداد که توسط اصولگرایان افراطی در کشور حاکم شد را که فضایی فوق العاده بسته و امنیتی بود، به سمت و سویی دیگر هدایت مي‌کنند. آشتی ملی برای اولین بار در نماز جمعه آقای هاشمی رفسنجانی در تیر ماه سال 88 مطرح شد که اصولگرایان به آن وقعی ننهادند و راه دیگری را پیش گرفتند اما امروز به این دیدگاه رسیدند که نگرش آقای هاشمی رفسنجانی درست بود.

این استاد علوم سیاسی در ادامه مي‌گوید: سیاست‌های اصولگرایان چهار سال گذشته چه درعرصه داخلی و چه در عرصه خارجی ناموفق بوده است. در عرصه خارجی باعث شد که همه قدرت‌هاي مهم دنیا علیه جمهوری اسلامی قد علم کنند و مي‌توان گفت تا جایی پیش رفت که بین ما و همسایگان دیوار قیامت کشیده شد و فضایی ایجاد شد که همه از ما دوری کردند. نتیجه تحریم‌هاي شدید باعث فلج شدن اقتصاد ما شد و کشور از رده توسعه اقتصادی به رکود کشیده شد.

زيباكلام افزود: اینها همه حاصل سیاست‌های چهار سال گذشته و به تعبیری هشت سال گذشته دولت آقای احمدی نژاد بود. لذا من فکر مي‌کنم که برون رفت از وضعیت کنونی و رادیکال در اولویت آقای روحانی قرار دارد. از طرفی باید گفت که مردم هم خواهان کنار رفتن این سیاست‌ها هستند. جامعه به دنبال یک فضای جدید هست که به دور از تندروی و برخوردهای خشونت آمیز باشد. چراکه مردم هم واقعا خسته شده‌اند.

وي اظهار داشت: این نگاه مردم را در انتخابات بیست و چهار خرداد مي‌توانیم مشاهده کنیم. قریب به نوزده میلیون نفر به اعتدال و میانه‌روی رای دادند و چهار میلیون به رادیکالیسم و افراطی گری که در ظرف چهار سال گذشته به کشور مسلط بودند. همین موضوع نشان مي‌دهد که تنها پانزده درصد با سیاست اصولگرایان موافق بودند و 85% درصد به اینگونه سیاست‌ها «نه» گفتند. لذا جهت‌هاي کلی که مد نظر آقای روحانی هست خیلی منافاتی با دیدگاه آقای هاشمی رفسنجانی و رهبران اصلاح طلب ندارد.

زیباکلام در پاسخ به این سوال که طیف تندرو چه راهی برای خود درنظر گرفته است مي‌گوید: واضح است که جناح راست افراطی طبیعتا حاضر نیست که شکست سنگینی که در بیست و چهار خرداد متحمل شد را قبول کند و نمی خواهد قدرت را از دست بدهد. این جریان با فروپاشی مواجه شده چراکه تصور نمی‌کرد عدم محبوبیتش تا این حد در کشور گسترده باشد. آنها همچون 2 خرداد 76 شوکه شده‌اند ولی در کل چاره دیگری هم ندارد جزء اینکه مقاومت کنند تا قدرت را از دست ندهند.

استاد سياسي دانشگاه تهران ادامه داد: اما به تدریج و با مسالمت و پیگیری جامعه مدنی از جمله آزادی زندانیان سیاسی و سایر خواسته‌هاي مدنی، یقینا" آینده ازآن جریان‌هاي معتدل و میانه رو خواهد بود. اوج قدرت جریان رادیکال تندرو در سال‌هاي 88 و 89 بود. به تدریج جریان‌های رادیکال و تند مجبور به عقب نشینی خواهند شد و فضا بازتر خواهد شد.

این تحلیل گر سیاسی در پایان گفت: وقتی ما به نطق‌ها و سخنرانی‌های برخی از نمایندگان مخالف در مجلس گوش می‌دهیم، می‌بینیم که واقعا حرفی برای گفتن ندارند و همچنان به دستاویزهایی چون فتنه و فتنه‌گری تکیه می‌کنند، که مثلا وزیران پیشنهادی یا در فتنه ساکت بودند و یا در فتنه دست داشتند. نکته جالب توجه این است که چهار سال تمام جناح رادیکال از تمام تریبون‌هاي رسمی استفاده کرد تا منتقدان خودش را به فتنه متهم کند و در این چهار سال حتی یک بار به منتفدان خود و کسانی که در معرض اتهام فتنه قرار گرفتند اجازه دفاع ندادند.


کد مطلب: 14625

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/interview/14625/زیباکلام-تندرو-ها-مثل-دوم-خرداد-76-شوکه-شده-اند

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir