به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۱۱/۲۵ ساعت ۰۸:۳۸
کد مطلب : ۱۰۱۴۷۱
در کنفرانس مونیخ اعلام شد؛

کری: جهان در سخت‌ترین بحران‌ خود است

گروه بین الملل: وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخ به بیان دیدگاه‌های کشورش درباره مسائل مختلف جهان پرداخت و تاکید کرد: جهان در مقابل سخت‌ترین بحران‌های خود از زمان جنگ جهانی دوم قرار دارد اما با گفت‌وگو و تعامل می‌توان از آنها عبور کرد.
کری: جهان در سخت‌ترین بحران‌ خود است
به گزارشایسنا، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، جان کری در این سخنرانی نسبتا طولانی گفت: ما وارد مرحله جدیدی شده‌ایم، صرف نظر از تهدیدات کیم اونگ جون، رهبر کره شمالی و برنامه‌ هسته‌ای‌اش در جهان شاهد جنگ‌ها و ناآرامی‌های گسترده‌ای هستیم. داعش در سوریه و عراق همچنان جان انسان‌ها را می‌گیرد و بحران سوریه به عنوان بزرگترین بحران انسانی بعد از جنگ جهانی از خاورمیانه عبور کرده است. کری گفت: ما نباید دست بسته بنشینیم، آنچه که روی می‌دهد مشکل همه ماست و باید تلاش کنیم برای یافتن راهی که بتوانیم جلوی آن را بگیریم.

کری با اشاره به اختلافات پیش آمده در اتحادیه اروپا و اظهارنظرها درباره احتمال جدایی انگلیس از این اتحادیه گفت: اتحادیه اروپا در طول تاریخ با چالش‌های زیادی رو به رو بوده اما همواره توانسته با عبور از این چالش‌ها قوی‌تر به مسیر خود ادامه دهد. ایالت متحده معتقد است این اتحادیه اگر همچنان متحد بماند قوی‌تر نیز خواهد بود، ما خواهان بریتانیای قوی در اتحادیه اروپای قوی هستیم و این در راستای منافع آمریکا نیز است. وی در جمع حاضران کنفرانس امنیتی مونیخ که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز در آن حضور داشت به تحولات اوکراین و تحریم‌ها علیه روسیه نیز اشاره کرد و گفت که این تحریم‌ها مادامی که شرایط براساس میل جامعه جهانی پیش نرود علیه مسکو ادامه خواهد داشت.

کری گفت: ما در خصوص اوکراین قرارداد مینسک را داریم تا این قرارداد اجرا نشود و وحدت اوکراین حفظ نشود و شبه نظامیان جدایی طلب دست از اقدامات خود برندارد تحریم‌های شدید علیه روسیه ادامه خواهد داشت. روسیه باید نشان دهد که به حاکمیت و وحدت اوکراین احترام می‌گذارد. وزیر خارجه آمریکا درخصوص برنامه‌های کشورش در اروپا به ویژه برنامه‌های دفاعی این کشور گفت: امنیت اروپا برای ایالات متحده بسیار اهمیت دارد و چهار برابرشدن هزینه‌های ما در این خصوص نشان دهنده عزم ما برای برقراری امنیت و ثبات در این قاره است.

جان کری در سخنان خود به موضوع افراط گری و رویارویی با آن در سراسر جهان به ویژه عراق و سوریه اشاره کرد و گفت: همه باید عزم خود را برای مقابله با تندروی جزم کنیم. بیش از 17 ماه است که از حملات ما علیه تروریست‌ها در خاورمیانه می‌گذرد و در این راه شکست‌های سختی به آنها داده‌ایم. من یقین دارم که داعش شکست می‌خورد اما این روندی طولانی خواهد داشت. داعش اکنون در عراق بیش از 40 درصد از مناطق تحت تصرف خود را از دست داده و در سوریه نیز 20 درصد از مناطق اشغالی‌اش از کنترل این گروه خارج شده. شهرهای زیادی را در عراق و سوریه آزاد کرده‌ایم که مردم در آنها به زندگی‌های خود بازگشتند و اینها پیروزی‌های ستودنی است.

کری ادامه داد: اقدامات ما باعث شده که داعش ضعیف شود و توان جذب نیرو برای این گروه بسیار مشکل شود. این گروه بخش زیادی از منافع مالی و دارایی‌های خود را از دست داده و این کار جذب نیرو را برایشان سخت کرده است که کنترل ما بر فرودگاه‌ها در سراسر جهان نیز در این امر بسیار تاثیرگذار بوده است. وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: در سوریه فرصت خوبی دست داده که از بین رفتن آن به معنی ادامه قتل و کشتار و خونریزی خواهد بود. ما به توافق‌های خوبی دست یافته‌ایم. در مذاکراتی که آغاز شده و ایران و عربستان نیز در آن حضور داشتند بر سر مسائل مهم و کلی به توافق رسیده‌ایم؛ این که سوریه‌ای جدید متحد، دموکرات و آزاد شکل بگیرد اما یقینا با بودن اسد (رئیس جمهوری سوریه) این امر ممکن نخواهد بود.

وی با اشاره به مذاکرات فشرده اخیر میان قدرت‌های تاثیرگذار در بحران سوریه گفت: پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌ایم و امیدوارم این هفته، هفته تغییر باشد و شاهد توقف درگیری‌ها باشیم. من از همه گروه‌های موجود در سوریه به غیر از جریان‌های تروریستی داعش و النصره می‌خواهم تا در این روند و کمک رسانی به مردم کمک کنند. کری افزود: ادامه حملات به مخالفان سوری باعث توقف و سردی در مذاکرات جاری است. ما با روسیه و دیگر همپیمانانمان به طور اساسی بر روی این مساله کار می‌کنیم و تلاش داریم راهی مناسب برای پایان دادن به این جنگ طولانی پیدا کنیم.

وزیر خارجه آمریکا گفت: ما با خطرناک‌ترین بحران انسانی از آغاز جنگ جهانی دوم مواجه هستیم. آمریکا همچنین متعهد است تا تعهدات خود را نسبت به امنیت اروپا بیشتر کند. بحران آوارگان بر روی ساختار اروپا تاثیر می‌گذارد. تردیدها و حتی ترس‌هایی نسبت به آنچه که در اروپا و در مورد آوارگان رخ می‌دهد وجود دارد و برخی بدبین هستند اما من معتقدم که ما دلیل محکمی داریم که خوش بین باشیم. حجم قدرت این ائتلاف نه فقط پس از جنگ جهانی دوم بلکه در تمام قرن آشکار شد. قرن بیستم با جنگ کشورها علیه کشورها همراه بود. اما علی رغم چالشها رخدادهایی نیز صورت گرفت که زندگی میلیون‌ها تن را تغییر داد.

کری افزود: میلیون‌ها کودک در افغانستان به مدرسه می‌روند، میزان مرگ و میر کودکان کاهش یافته است، بیش از یک میلیارد تن آب شرب دارند و این برای اولین بار در تاریخ رخ داده است و این بسیار خوب است و شکاف میان اقشار فقیر در چین و هند کاهش یافته است. وی افزود: در پی جنگ جهانی دوم بسیاری کشته شدند و آوارگان بسیاری از اروپا خارج شدند. از 50 سال قبل اروپا از پدیده دیوار آهنین رنج می‌برد، ما فقط نمی‌توانیم به مونیخ بیاییم و در مورد امنیت صحبت کنیم. ما باید از درس‌های گذشته عبرت بگیریم، جامعه بین‌الملل قوی نیست چرا که ما متحد نبوده‌ایم، اگر همه ما پایدار بمانیم قدرتمند می‌شویم. کری اضافه کرد: ما توافق کرده‌ایم که با وحدت و اتحاد قوی‌تر می‌شویم. من هیچ شکی ندارم که ما پیروز می‌شویم و رفاه و امنیت و ثبات را مجددا رقم می‌زنیم.