کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مدیرکل امور اجتماعی استانداری هرمزگان:

در برابر آسیب‌های اجتماعی5سال عقبیم

ایسنا , 31 شهريور 1395 ساعت 10:42

گروه جامعه: مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری هرمزگان گفت: نهادهای متولی در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی پنج سال عقب هستند و از نشان‌ها و علل وقوع چنین مسئله‌ای را می‌توان به نگاه امنیتی به داده‌ها و آمارها اشاره کرد؛ که متاسفانه، مانع دستیابی کارشناسان، پژوهشگران و حتی دستگاه‌های موازی به آمارها و داده‌های مربوط به آسیب‌های اجتماعی می‌شود.


منصور اخلاقی‌پور خاطرنشان کرد: زمانی که پدیده‌های اجتماعی را تعریف می‌کنیم این پدیده‌ها واقعیت‌های عینی، قانون‌مند، قابل پیش‌بینی، قابل شناسایی و قابل پیشگیری هستند.

وی با بیان این‌که همه جوامع دارای نرخ و میزان آسیب‌های اجتماعی هستند، افزود: در جامعه ما با توجه به بافت و صبغه فرهنگی و توجه خاص حاکمیت به بحث سلامت اجتماعی و حساسیت به اخلاق‌مداری و قوانین اسلامی، وضعیت نسبت به سایر کشورها خیلی بهتر است.

این مقام مسئول با اشاره به گزارش وزیر کشور به مقام معظم رهبری در خصوص اطلاعات آسیب‌های اجتماعی در کشور گفت: در نیمه اول سال جاری در گزارشی که وزیر کشور با اتکا بر آمار و اطلاعات سایر دستگاه‌ها خدمت مقام معظم رهبری دادند، حساسیت ایشان نسبت به مقوله مدیریت آسیب‌های اجتماعی با رویکرد پیگیری و کاهش آنها را همراه داشت.

اخلاقی‌پور با اشاره به ماموریت دفتر امور اجتماعی استان ، تاکید کرد: ماموریتی که دفتر امور فرهنگی و اجتماعی هرمزگان دارد، احصا و جمع‌آوری آمارها، مدیریت و تجزیه تحلیل آنها و ارائه راه‌کارهای عملی در راستای کاهش آسیب اجتماعی است.

وی با اشاره به این‌که فعالیت‌های خوبی در گذشته صورت گرفته اما کافی نیستند، افزود: در گذشته نهادها درگیر بودند و فعالیت‌های مثبت و مفیدی انجام شده اما آنچه که حائزه اهمیت است تغییرات سریع اجتماعی در حیطه سبک زندگی، تکنولوژی و تغییرات در سطح گرایش‌ها و رفتار شهروندان است که باعث شده تا نسبت به آسیب‌های اجتماعی و رشد آنها دچار عقب ماندگی باشیم، به این معنا که در حال حاضر رشد آسیب‌های اجتماعی از مدیریت دستگاه‌های متولی جلوتر بود و نهادهای مرتبط در رابطه با تشخیص به موقع و برنامه‌ریزی در راستای مقابله مبتنی بر کاهش پیشگیری، از آنها عقب‌تر هستند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری هرمزگان اضافه کرد: این امر به گونه‌ای است که به ضرس قاطع می‌شود گفت نهادهای متولی امر در مواجه با آسیب‌های اجتماعی پنج سال عقب هستند و نشان‌های این امر و حتی علل وقوع چنین مسئله‌ای را می‌توان به مواردی همچون نگاه امنیتی به داده‌ها و آمار اشاره کرد که متاسفانه مانع دستیابی کارشناسان، پژوهشگران و حتی دستگاه‌های موازی به آمار و داده‌های مربوط به آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

وی با بیان این‌که نگاه امنیتی به آمار و داده‌های آسیب‌های اجتماعی، خود آسیبی جدی است، افزود: این نوع نگاه جدی‌ترین آسیبی که وارد می‌سازد این است که زمینه سازی اعلام آمارهای متنوع، متعدد و در بسیاری از موارد متناقض است، که خروجی این وضعیت لطمه زدن به کارکرد نهادهایی می‌شود که همگی با هدف مقابله با آسیب‌های اجتماعی در تلاش هستند.

اخلاقی پور اضافه کرد: البته قید برداشتن امنیتی بودن داده به این معنا نیست که اطلاعات و آمارهای آسیب‌های اجتماعی به صورت عام و عمومی در دسترس باشد بلکه سخن این است که نهادهای تولید کننده آمار ضمن رعایت اصل صداقت، باید با رویکرد علمی آمارها را در اختیار دستگاههای درگیر، کارشناسان و متخصصان امر قرار دهند.

وی رشد آمار آسیب‌های اجتماعی در استان را مطابق با رشد آماری کشوری دانست و عنوان کرد: آسیب‌های اجتماعی در استان هرمزگان هر چند مانند سایر مناطق کشور در حال رشد بوده اما در بسیاری از شاخص‌ها نسبت به کشورهای دیگر خوشبختانه وضعیت بهتری داریم.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری هرمزگان با اشاره به این‌که آسیب‌های اجتماعی تحت سه عامل اصلی هستند، افزود: آسیب‌های اجتماعی معمولا تحت تاثیر سه نوع عامل شکل می‌گیرد که این عوامل عبارتند از منطقه‌ای، کشوری و جهانی؛ که به عنوان مثال عوامل منطقه‌ای که در بحث رشد آسیب‌های اجتماعی و بسترهای شکل‌گیری آن تاثیرگذارند می‌توان به ساحلی بودن استان و مهاجر پذیربودن شهرهای بندری و یا خشکسالی اشاره کرد.

اخلاقی‌پور اضافه کرد: عواملی همچون بندرگاهی و ساحلی بودن در ذات خود ظرفیت و فرصت برای رشد و توسعه است، به عنوان مثال مهاجرت به شهری همچون بندرعباس منجر به توسعه می‌شود، اما همین مهاجرت بدنبال خود حاشیه نشینی، سیال بودن جمعیت، کاهش سرمایه اجتماعی و غیره را به دنبال داشته که خود مهاجرت در نگاه‌های عینی و شبکه‌ای تحت تاثیر پدیده‌ای مانند خشکسالی است.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری هرمزگان افزود: در بحث عوامل کشوری و ملی، مولفه‌هایی همچون اقتصاد، بر جامعه و سلامت اجتماعی بسیار اثرگذار هستند و حتی بین مولفه‌های ملی با منطقه‌ای ارتباط وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در بحث جهانی آنچه در حال حاضر از منظر جامعه شناسی بیشترین تاثیر را می‌تواند بر رشد و گسترش آسیب‌های نوظهور بر جا بگذارد، تکنولوژی و فرهنگ ناشی از آن است.

اخلاقی‌پور در پایان اضافه کرد: برای مثال رشد قابل توجه ظریب نفوذ موبایل در بین شهروندان ایران و به تبع آن بهره‌گیری آنها از فضای مجازی، ضمن ایجاد تغییر در سبک زندگی، غیرمستقیم زمینه‌ساز رشد مسائل اجتماعی شده است؛ این تاثیر را در شبکه‌های ماهواره‌ای نیز می‌توان دید.


کد مطلب: 116600

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/116600/برابر-آسیب-های-اجتماعی5سال-عقبیم

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir