نفوذ، ضدانقلاب، منافق، مزدور، وابسته، غربزده
«نفوذ»، بهانهای برای سرکوب منتقدین
7 مهر 1395 ساعت 10:09
گروه سياسي: صادق زیباکلام گفت: در جامعه ما یک سری اصطلاحاتی وجود دارد که به کمک آنها سعی میشود کسانی را که منتقد هستند را با این القاب مورد حمله قرار داد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتگو با سايت انتخاب خبر اظهار داشت: در واقعه اخیر، پارلمان انگلستان از یک استاد دانشگاه کشورمان جهت سخنرانی دعوت به عمل آورده و در مقابل یک روزنامه ای به خود این حق را ميدهد که زیباکلام را عامل نفوذی بخواند و این دعوت را به علت عامل نفوذی بودن قلمداد کند. وی ادامه داد: این در حالیست که تعدادی افراد که برخی از آنها شهروندان غربی که دارای دو تابعیت هستند را تحت عنوان نفوذی در این مدت بازداشت کردند که برای نمونه ميتوان از خانم هما هودفر و خانم نازنین زاغری که ایشان به ۵ سال حبس محکوم شد نام برد.
زیباکلام در این راستا گفت: چیزی که مهم است این بوده که اساساً چرا باید چنین عناوینی در جامعه ما مطرح شود؟ اگر کمی به جوامع دیگری نظیر هند، ژاپن، نروژ، برزیل، یا کشورهای دیگر اروپایی نگاه کنیم مشاهده ميشود که چنین اصلاحاتی در آن کشورها وجود ندارد. وی تصریح کرد: انحراف، نفوذ، ضد انقلاب، منافق، مزدور، وابسته، غرب زده تعابیری است که در جامعه ما مطرح است که در جوامع دیگر نظیر آن وجود ندارد، یکی علتهای آن این است که در کشورهای توسعه یافته حق انتقاد و ابراز نارضایتی از سیاستهای حکومت به رسمیت شناخته شده است.
استاد دانشگاه تهران در ادامه اضافه کرد: در ایران برای حاکمیت دشوار است که مورد انتقاد قرار بگیرد برای همین مشاهده ميشود که تمام این افرادی که با چوب انحراف، نفوذ، منافق، لیبرال، سازش کار، غرب زده رانده ميشوند در اصل همان منتقدینی بودند که از یک فکر و اندیشه حکومت انتقاد کردند. من هر چقدر فکر ميکنم متوجه نمی شوم که دعوت پارلمان انگلستان از زیباکلام چطور ميتواند باعث نفوذی شدن او شود. اصولاً واژههای نظیر نفوذی یا فتنه گر یا انحرافی هیچ گونه معنی درستی ندارند، این اصطلاحات تماماً برای از میان برداشتن منتقدین استفاده ميشود. فرض را بر این بگیریم که من نفوذی هستم، من چه چیزی را ميخواهم در جامعه ایران نفوذ بدهم؟ اگر منظور نفوذ دادن سبک زندگی غربی در کشور است که صدا و سیما با فیلم هایی که پخش ميکند خیلی بیشتر سبک زندگی غربی را رواج ميدهد.
استاد دانشگاه تهران یاد آور شد: در این روزنامه عنوان شده بود که زیباکلام از رضا شاه دفاع کرده است و این را به عنوان یکی از دلایل نفوذی بودن قلمداد کرده بود در صورتی که صادق زیباکلام به عنوان یک استاد دانشگاه که کارش تدریس تحولات سیاسی اجتماعی تاریخ معاصر ایران است نسبت به رضا شاه یک نظری دارد همانطور که تمام اساتید علوم سیاسی دانشگاه ها در جهان در مورد شخصیتهای سیاسی تاریخ نظرات خودشان را دارند. اگر هم عنوان شود که دلیل نفوذی خطاب کردن صادق زیباکلام این گفته شود که وی قصد رفتن به فردو و نطنز را دارد و ميخواهد اسرار نظامی ایران را به خارجی ها منتقل کند این جا هم این سؤال ایجاد ميشود که اصلاً صادق زیباکلام که دسترسی به این اطلاعات ندارد که بخواهد به کسی بدهد.
صادق زیباکلام در پایان اظهار داشت: اصل نفوذ به عنوان یک پدیده سیاسی و اجتماعی با مشکل مواجه است و این واژه صرفاً یک ابزاری است که به واسطه آن اشخاصی مثل خانم زاغری یا خانم هودفر یا آن فردی که در مذاکرات هسته ای حضور داشت را بازداشت کنند. نفوذ صرفاً بهانه ای است که فعالیتهای سیاسی و حقوق مدنی افرادی که مورد قبول برخی نیستند محدود شود چرا که کاملاً واضح است که فردی نفوذی خطاب ميشود که دسترسی به اطلاعات سری ندارد که بخواهد آن را به بیگانگان تحویل دهد.
کد مطلب: 117218