کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

وزیر ارشاد رفتني است؟

روزنامه شرق , 24 مهر 1395 ساعت 9:29


گروه سیاسی-رسانه ها: دهمین وزیر ارشاد جمهوری اسلامی این روزها بیش از قبل زیر فشار است؛ از یک سو شایعات مربوط به استعفا یا به نقل‌های دیگر برکناری، از سوی دیگر فشارهای منتقدان دولت. «علی جنتی» که از ابتدای شروع به کار دولت یازدهم نفر اول ساختمان خیابان «کمال‌الملک» است، چندهفته‌ای می‌شود که هم‌زمان، انتقادات و شایعات استعفایش اوج گرفته.

وزیری که برای شرکت در اجلاس وزرای مجمع جهانی فرهنگ به «بالی» اندونزی رفته بود و پنجشنبه‌شب به تهران بازگشت. همین سفر شایعات عقب‌افتادن قبول استعفا یا برکناری از سوی رئیس‌جمهوری را مطرح کرد تا اتفاق احمدی‌نژاد و متکی وزیر خارجه‌اش تکرار نشود.

از سوی دیگر گویا آنچه از آن به عنوان «ترمیم کابینه» یاد می‌شود، از سوی دولت در حال پیگیری است. این در حالی است که اگر «ترمیم کابینه» دامن وزارت ارشاد به عنوان متولی اصلی فرهنگ را در دولت بگیرد، سایر وزارتخانه‌هایی هم که در فرهنگ نقش دارند، باید انتظار «ترمیم» را بکشند؛ وزارتخانه‌هایی مانند «ورزش و جوانان»، «علوم و تحقیقات» و «آموزش‌وپرورش».

شایعات مربوط به «استعفا»، «برکناری» یا «ترمیم» وزارت ارشاد، همچنان در فضای مجازی با قوت می‌چرخد و سخنگوی این وزارتخانه می‌گوید استعفایی تقدیم رئیس‌جمهوری نشده و بحثی هم درباره برکناری نبوده است. اما درعین‌حال «حسام‌الدین آشنا» مشاور فرهنگی رئیس‌جمهوری روز پنجشنبه استعفای «جنتی» را از وزارت ارشاد «نه تأیید و نه تکذیب» کرد.

او که در شایعات نامش به عنوان یکی از جایگزین‌های «جنتی» به چشم می‌خورد، این شایعه را هم «تأیید و تکذیب» نکرد. او در پاسخ به این پرسش «تسنیم» که «گفته شده متن استعفای آقای جنتی روی میز رئیس‌جمهوری است»، گفت: «قطعا اگر چنین باشد با شروع هفته به این موضوع رسیدگی می‌شود و رئیس‌جمهور نیز به‌تازگی از سفر بازگشته است».

این‌گونه واکنش‌ نشان‌دادن از سوی «آشنا» مسبوق به سابقه است؛ زمانی که شایعات استعفای «محمد سرافراز» از ریاست صداوسیما مطرح شده بود، «آشنا» به عنوان نماینده رئیس‌جمهوری در شورای نظارت بر صداوسیما، آن را «نه تأیید» کرده بود و «نه تکذیب»؛ که سرانجام چند روز بعد «سرافراز» از «جام جم» رفت.

استعفایی به طور «رسمی» تقدیم نشده است
«حسین نوش‌آبادی» سخنگوی وزارت ارشاد می‌گوید: «تا پنجشنبه‌شب که آقای جنتی از سفر اندونزی بازگشتند، استعفایی داده نشده و امروز (جمعه) هم خبر چنین چیزی مطرح نشده است.

از سوی دیگر دولت هم تصمیمی دراین‌باره نگرفته است و نوع تصمیم شخص رئیس‌جمهوری در آینده این موضوع را روشن خواهد کرد». او بازهم تأکید می‌کند که «استعفایی به طور «رسمی» تقدیم نشده است».

او در پاسخ به اینکه مشاور رئیس‌جمهوری این موضوع را نه تأیید کرده و نه تکذیب، گفت: «ما در جریان موضوع نیستیم و براساس اتفاقاتی که تا الان افتاده، نمی‌توان هفته آینده را پیش‌بینی کرد».

او در پاسخ به اینکه گفته می‌شود مطرح‌شدن موضوع استعفای جنتی به پذیرش استعفای مدیرکل ارشاد قم مربوط می‌شود، گفت: «این موضوع ارتباط مستقیمی با بحث قم ندارد. خود مدیرکل تشخیص دادند که با توجه به موضوعاتی که پیش آمد و اینکه در ادامه کار احتمالا مشکلاتی پیش خواهد آمد، استعفا دادند».

او ادامه داد: «آقای جنتی نهایت تلاش خود را برای پیشبرد برنامه‌های فرهنگی دولت و تأمین نگاه مقام معظم رهبری در مقوله فرهنگ می‌کند».

سخنگوی وزارت ارشاد افزود: «سعی بر این است که با رعایت قوانین و برنامه‌های دولت و نگاه راهبردی و استراتژیک نظام و مقام معظم رهبری و همچنین احترام به علما و مراجع را دنبال کنند که کار سختی است. ایشان با توجه به تجربه‌های سیاسی و فرهنگی و همچنین با توجه به شخصیت خودشان که تربیت‌یافته بیت علما و حوزه هستند، بدون هرگونه شائبه حزبی و جناحی، برای اعتلای فرهنگ کشور تلاش کرده است».

«نوش‌آبادی» ادامه داد: «ممکن است عده‌ای منتقد باشند و به برخی حوادث پیش‌بینی‌ناپذیر انتقاد شده باشد، ولی بیشتر این انتقادات به خاطر حواشی برنامه‌هایی بوده که ایشان در آنها نقشی نداشته است». او افزود: «آقای جنتی با تمام توان و اعتقاد زحمت می‌کشند و امیدوارم بتوانند ادامه مسیر بدهند و دولت یکی از بهترین وزرای خود را از دست ندهد».

فشار از دولت یا منتقدان؟
اگر شایعات اخیر درباره رفتن «جنتی» از وزارت ارشاد به واقعیت تبدیل شود، دو احتمال را برای علت آن می‌توان در نظر گرفت؛ یکی فشارهای منتقدان دولت و دیگری نارضایتی رئیس‌جمهوری؛ دو طرفی که گویا هر دو ناراضی هستند و همین امر باعث شده که انگار وزیر ارشاد بین دو لبه قیچی قرار گرفته باشد.

اما نارضایتی‌های دو طرف از دو جنس متفاوت است؛ یکی منتقد به عملکرد وزارتخانه و دیگری منتقد به کوتاه‌آمدن مقابل منتقدان. انتقادات از «علی جنتی» فرزند آیت‌الله «احمد جنتی» دبیر شورای نگهبان، مدتی پس از استقرار در وزارت ارشاد شروع شد؛ طیف غالب آنها منتقدان جناح اصولگرا و همچنین روحانیون ارشد قم بودند ولی در سال ٩٥ این انتقادات وارد فاز جدیدی شد.

نخستین حواشی آبان ماه ١٣٩٢ ایجاد شد؛ زمانی که برخی در فضای مجازی مدعی حضور وزیر ارشاد در یک کنسرت با تک‌خوانی خواننده «زن» شدند. این خبرسازی با تکذیب جنتی روبه‌رو شد. اما پیش از تکذیب، واکنش‌ها به این شایعه شروع شده بود.

اسفند ماه ٩٢ بود که جنتی در جمع خبرنگاران گفت «برخی تلاش می‌کنند همه دغدغه‌ها را متوجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کنند در‌حالی‌که شما می‌دانید وزارت ارشاد به عنوان یکی از دستگاه‌های متولی فرهنگی در کشور مشغول به فعالیت‌ است... ما تمام تلاش خود را به کار می‌بریم که این نگرانی‌ها‌ و دغدغه‌ها برطرف شود و فرمایشات ایشان (مقام معظم رهبری) را سرلوحه کار خود قرار دهیم. در یکی از ملاقات‌هایی که با ایشان داشتم، گفتم نه وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی گذشته توانستند به‌طورکامل انتظارات حضرت‌عالی را برآورده کنند و نه من می‌توانم انتظارات شما را به‌طورکامل برآورده کنم».

همین سخنان کافی بود تا انتقادات تندی روانه فرزند آیت‌الله جنتی شود؛ حجت‌الاسلام «سیداحمد علم‌الهدی»، امام‌جمعه مشهد، در خطبه‌های نماز جمعه در واکنش به این سخنان جنتی، گفت: «اگر یک وزیری بیاید بگوید من قدرت برطرف‌کردن دغدغه‌های فرهنگی رهبری را ندارم باید در مقابل این طرح چه کار کرد، در انتخابات اگر آقایی بیاید بگوید من توان ندارم آیا مردم به وی رأی می‌دهند. آقای رئیس‌جمهور روز اول می‌گفت من آمده‌ام در خدمت رهبری باشم؛ چشم رئیس‌جمهور و مجلسی‌ها روشن با یک چنین وزیر فرهنگی که بیاید بگوید من نمی‌توانم مطالبات فرهنگی رهبری را اجرا کنم». حواشی دیگری از جنس اعطای مجوز آلبوم به تک‌خوانی زنان دامن‌گیر وزیر ارشاد می‌شد، اما «جنتی» این موضوعات را رد می‌کرد؛ البته بازهم تا قبل از واکنش وزیر ارشاد، انتقادات تندی از عملکرد این وزارتخانه مطرح شد.

جنتی در واکنش به انتقادات تندی که به او و وزارتخانه‌اش شده، گفته بود: «عده‌ای با دادن اطلاعات غلط به برخی مراجع و نمایندگان مجلس، وزارت ارشاد را متهم به صدور مجوز تک‌خوانی برای زنان کرده‌اند. اصل خبر «مجوز تک‌خوانی به بانوان» نادرست و کذب است و یک جریان خاص با تکرار فراوان، چنین موضوعی را به جامعه القا کرده است». او نظراتی هم مانند لزوم «رفع فیلتر» فیس‌بوک دارد؛ اما مرجع تصمیم‌گیرنده دراین‌باره می‌گوید برنامه‌ای برای آن نداریم.


کد مطلب: 118475

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/118475/وزیر-ارشاد-رفتني

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir