عضو کارگروه شورای فضای مجازی هشدار داد
آسیب فضای مجازی در کمین کودکان
ایسنا , 25 مهر 1395 ساعت 9:09
گروه جامعه: به تاکید عضو کارگروه شورای فضای مجازی کشور باید توجه داشت که دانشآموزان هنوز قدرت تشخیص خوب از بد را ندارند و نباید کودکان و دانشآموزان را در معرض آسیبهایی قرار دهیم که پشیمانی به دنبال داشته باشد.
روحالله مومننصب گفت: در اختیار داشتن گوشی و تبلت و حضور آسان در فضای مجازی کودکان اختیار و اراده را از آنان میگیرد و مضرات بسیاری را برای حال و آینده آنان به دنبال دارد.
وی اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا به افراد زیر ۱۳ سال هیچ نوع وسیله ارتباطی توصیه نمیشود، افراد ۱۳ تا ۱۶ سال محدود به گوشیهای ساده میشوند، ۱۶ تا ۱۸ سال اجازه استفاده از گوشیهای دانشآموزی دارند و از ۱۸ تا ۲۱ سال میتوانند به آرامی با فضای مجازی و شبکههای ارتباطی آشنایی پیدا کرده و مواجه شوند.
او افزود: در کشور آمریکا ۱۸ سال پیش قوانینی مربوط به استفاده کودکان از گوشیهای همراه و حضور آنان در فضای مجازی تصویب میشود، حتی در صورت استفاده کودکان زیر شش سال از گوشی و حضور در فضای مجازی نگهداری از فرزند از آن خانواده سلب میشود اما در کشور ایران هنوز قانونی در خصوص استفاده کودکان از فضای مجازی وجود ندارد حال آنکه این نیاز کاملا در این روزها برای جامعه ایران و کودکان محسوس است.
عضو کارگروه شورای فضای مجازی کشور خاطرنشان کرد: گاهی حتی مدارس پیشنهاد و حتی اجبار در استفاده از فضای مجازی برای دانشآموزان دارند اما باید توجه داشته باشیم که دانشآموزان هنوز قدرت تشخیص خوب از بد را ندارند و نباید کودکان و دانشآموزان را در معرض آسیبهایی قرار دهیم که پشیمانی به دنبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد دختران و ۹۰ درصد پسران زیر ۱۶ سال حتما یک بار تجربه مشاهده فیلمهای غیراخلاقی را داشتهاند، تصریح کرد: به دلیل آلوده بودن فضای مجازی با ورود کودکان و نوجوانان به این حوزه بهراحتی میتوانند در معرض آسیب قرار بگیرند.
این مسئول یادآور شد: در سال گذشته در برخی از مقاطع تحصیلی ۸۰ درصد دانشآموزان معدل زیر ۱۲ داشتند که این امر گویای مواجهه با مشکلی جدی در مقاطع دانشآموزی است که باید چارهاندیشی شود.
مومننصب با بیان اینکه کودکان تنها باید در چارچوب خانواده بوده و تعامل مناسب با افراد خانواده داشته باشند، ادامه داد: متوسط زمان اعتیاد سه ماه است حال آنکه برخی از کودکان و حتی افراد بزرگسال بیش از این زمان را با گوشیهای همراه خود سپری میکنند و باید متوجه مضرات این نوع رفتارها در جامعه باشیم.
عضو کارگروه شورای فضای مجازی کشور با تاکید بر اینکه در غرب، شبکههای مجازی نه تنها اجتماعی خوانده نمیشوند بلکه عنوان ضد اجتماعی را به خود اختصاص میدهند، اشاره کرد: استفاده افراطی از شبکههای مجازی اعضای خانوادهها را به راحتی از یکدیگر دور میکند و این امر خود نشانی از ضد اجتماعی بودن این شبکهها است.
وی با تاکید بر اینکه قتل ستایش شش ساله تبعات بسیاری را برای خانواده آنان و کشور داشت، اظهار کرد: اگر قاتل به صورت افراطی از اینترنت و فضای مجازی و نیز موسیقیهای جدید استفاده نمیکرد قطعا این قتل اتفاق نمیافتاد حال آنکه بالعکس شنیدن موسیقیهای ناهنجار جدید و حضور در فضای مجازی موجب شد در دقایقی این قتل هولناک اتفاق بیفتد.
مومننصب ادامه داد: امواج wifi تاثیرات مضری بر بدن افراد به خصوص کودکان دارد که از جمله آنها میتوان به فرزندآوری، سرطان و سکتههای قلبی و عصبی اشاره کرد.
این کارشناس اظهار کرد: ایجاد تغییر در خصوص استفاده از فضای مجازی و بیماریهای مرتبط با آن نیازمند مطالبه است که رسانهها در شکلگیری این مطالبه نقش بهخصوصی میتوانند ایفا کنند. همچنین خانوادهها و مدارس نیز باید مطالبهگری کنند تا قوانین مرتبط با کودکان و استفاه از فضای مجازی وضع شده و مشکلات حل شود.
وی یادآور شد: در راستای حل مشکلات حوزه فضای مجازی و کودکان، خانوادهها خود باید اطلاعات را افزایش داده و رفتار صحیح را انجام دهند و در عین حال از مسئولان مربوط مطالبهگری کنند تا مشکلات را شناخته و قوانین مرتبط وضع کنند و از مسئولان بخواهند در قبال ارائه تکنولوژی به جامعه، ابزار استفاده صحیح را در اختیار افراد به خصوص کودکان قرار دهند و مطالبهها باید به حدی باشد که اقدامات سریعتر آغاز شود.
کد مطلب: 118590