کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

رییس‌جمهور در همایش مسئولیت اجتماعی:

افراطیون جز خودشان همه را ناحق می‌پندارند

ایلنا , 24 آبان 1395 ساعت 10:52

گروه سیاسی: رییس جمهور تاکید کرد: همه اسلام و همه ادیان آسمانی ریشه و روحشان درست نقطه مقابل چیزی است که امروز افراطیون در جهان فریاد می‌زنند، افراط‌گر خود را می‌بیند و گروه مقابل را کوچک می‌پندارد و جز خود و یاران خود همه را ناحق می‌پندارد.


حسن روحانی در نخستین همایش مسئولیت اجتماعی کشور عنوان کرد: بسیار خوشحالم در ایامی که عطر حسینی به مشام ما می‌رسد، به مناسبت نزدیک شدن به اربعین آن بزرگوار در جمعی گرد هم آمدیم که از خیرات جمعی سخن می‌گوییم. اساس وجود انسان از انس است. کلمه انسان از ریشه انس است. وجود ما زمانی با نشاط توام است که با هم نوعان خود دارای انس و رافت و مهربانی باشیم.

او با بیان اینکه همه اسلام و همه ادیان آسمانی ریشه و روحشان درست نقطه مقابل چیزی است که امروز افراطیون در جهان فریاد می‌زنند، گفت: افراط‌گر خود را می‌بیند و گروه مقابل را کوچک می‌پندارد و جز خود و یاران خود همه را ناحق می‌پندارد. در حالی که اساس اسلام این است که تمام جامعه بشری یک واحد است که یا برادران ما یا هم نوعان ما هستند.

رییس جمهور تاکید کرد: آیا می‌شود ما زندگی داشته باشیم که بدون رابطه انسانی و مهربانی با دیگران و عفو و گذشت و یاری و کمک دیگران مفهومی برای انس وجود داشته باشد؟ هرجا انس نیست، انسان هم نیست. اگر می‌خواهیم در کنار هم باشیم، باید یکدیگر را یاری کنیم.

 او گفت: شاید به ذهن ما بیاید که یاری‌گیرنده محتاج است در حالیکه یاری‌دهنده بیشتر محتاج است. احتیاج یاری‌گیرنده عمدتا مادی و احتیاج یاری‌دهنده عمدتا روحی و معنوی است. آنوقت که شما یک انسان گرفتار را کمک می‌کنید و با هدیه مالی زندانی را از بند رها می‌کنید و به یاری یک معلول می‌شتابید و دل زن سرپرست خانواده را خوشحال می‌کنید، قبل از طرف مقابل خود را راضی کرده‌اید. 

روحانی افزود: ما نیازمند کمک هستیم و هیچ انسانی در جامعه امروز بدون یاری دیگران نمی‌تواند کمک ارائه کند. از صبحگاهان نیازمند کمک هستیم و در تمامی شبانه‌روز و تمامی زندگی، ما به دیگران احتیاج داریم. در تمام زندگی نیازمند کمک گرفتن و کمک کردن هستیم و باید یادمان باشد که مدیر و مسئول باید قدرت حفاظت از سرمایه‌ها را داشته باشند. نکند در زمان تصدی مسئولیت از سرمایه‌های مالی و مادی حفاظت نکنیم. از رابطه سالم به جامعه باید حفاظت کنیم و شکاف در میان مردم به وجود نیاوریم.

رئیس دولت یازدهم توهین به اقوام و مذاهب را نادرست خوانده و اضافه کرد: بر سر مسائل غیر مفید برای جامعه وقت خود را تلف نکنیم. قرآن می‌گوید برای کارهای سطحی با یکدیگر بحث نکنید. هر قومی برای خود قبله و کتاب دارد و قرآن می‌گوید بر سر این موضوعات با یکدیگر بحث نکنید. بلکه آنچه مهم است، سبقت در کار خیر از یکدیگر است. به گونه‌ای که ما افتخارمان باید در خیررسانی به جامعه باشد. اولین خیر در جامعه "وحدت جامعه" و احترام به مذاهب و ادیان و پس از آن اقوام است. چراکه بنی آدم اعضاء یکدیگرند.

روحانی گفت: باید سوال شود که چرا تا این اندازه شکاف و فاصله باید در خصوص مسائل کم اهمیت صورت بگیرد. نباید برای یک فعالیت به دیگران توهین کنیم و آنها را تخریب کنیم. آنچه مهم است ارزش‌های بنیادین و اخلاقی است. نباید اخلاق و محبت زیر پا گذاشته شود. چرا برای مسائل کوچک ارزشهای بزرگ جامعه را زیر پا می‌گذاریم؟

رییس جمهور با بیان اینکه جامعه ما نیاز به خیر جمعی دارد، گفت: باید همدیگر را یاری و کمک کنیم. این خیر تنها سخاوت مادی نیست. گاهی سخاوت مادی هم زندگی یک انسان را نجات می‌دهد و باعث می‌شود فردی از بیماری نجات یابد و فرد بتواند فرزند خود را به مدرسه بفرستد. سخاوت مادی ساختمان پربرکت مدرسه و بیمارستان را می‌سازد و زندگی نیازمندان را به سامان می‌رساند و غم و اندوه را از زندگی مردم می‌زداید.
او گفت: گاهی در مسائل روحی باید به جامعه کمک کنیم. گاهی صله رحم خیرجمعی است. انسان‌ها نیاز به محبت و رابطه دارند. چرا این همه در روایات ما برای دیدن افراد، حق همسایه و دوست تاکید شده است؟ چرا در روایات ما راجع به عیادت مریض این میزان تاکید شده است؟ امام می‌گوید عیادت مریض جزو حقوق بیمار است. اما در عیادت کوتاه‌ترین زمان را بگذارید مگر اینکه خود او بخواهد. همه این ریزه‌کاری‌ها در احکام و اخلاق دینی برای ما تبیین شده چون ما به خیرجمعی در تمام ابعاد نیاز داریم.
 
روحانی تاکید کرد:  من به عنوان خادم شما به صراحت می‌گویم هیچ نیازی در جامعه ما بالاتر از اشتغال جوانان نیست. هیچ خیری بالاتر از زمینه‌سازی برای نسل جوان ما نیست، بویژه آنها که مشکل جسمی دارند. از خیری که شرکت تولیدی را تشکیل داده و همه کارگران آن از معلولین هستند، خوشحال شدم. خیلی کار ارزشمندی است. امروز بالاترین خیرجمعی اشتغال برای جامعه ماست. بهترین خیر جمعی انسجام ملی است. خیر جمعی در این نیست که نذر کنیم در ایامی به مردم غذا بدهیم، البته این هم در جای خود خیرجمعی است، اما خیر جمعی در این است که وقتی می‌بینیم زندگی در تزلزل است و در خانواده‌ای شکاف ایجاد می‌شود، التیام بوجود بیاوریم.
 
روحانی با بیان اینکه باید بخشی از وقت خود را وقف دیگران کنیم ، گفت: اگر توانستیم بخشی از وقت خود را وقف برای تربیت نوجوانان و ورزش آنها کنیم، این امر حائز اهمیت است و باید مردم را تشویق به ورزش ، نرمش و بهداشت کنیم.
 
او در ادامه با تاکید بر ایجا سمن‌ها گفت: اگر سمن‌ها را تشکیل دهیم و با آن سازمان‌های مردم‌نهاد به محیط زیست کمک کنیم، خیر جمعی است و اخیرا در راستای جلوگیری از هدررفت آب دستورهایی به وزارت نیرو دادیم. طی گزارشی که این وزارتخانه ارائه داده ۳۰ درصد از لوله‌های آب در شهر و روستا به علت کهنگی موجب هدررفت می‌شود.
 
روحانی بیان کرد: وظیفه دولت و ملت است که دست به دست هم دهند و به صورت یک مجموعه عمل کنند. دولت اگر کاری می‌کند، در سایه مردم است.
 
او گفت: در دولت یازدهم اتکا به نفت را کم کردیم و حدود ۳۰ درصد به آن تکیه داریم و عمدتا ۷۰ درصد به مالیات‌هایی که دریافت می‌شود، متکی هستیم و این یعنی مردم خودشان کشور را اداره می‌کنند و همه باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات جامعه را برطرف کنیم. رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سه مساله اشتغال، آب و محیط‌زیست به عنوان مهم‌ترین مساله کشور محسوب می‌شود، گفت: روز گذشته سه مرکز بزرگ تولید نفت را افتتاح کردیم که جای افتخار دارد و حدود ۷ میلیارد دلار در این راستا سرمایه‌گذاری شده است و این کار بسیار عظیمی است که البته مراکز گاز آن در حال سوختن است که به دنبال آن هوا و محیط زیست را آلوده می‌کنند و حل شدن این معضل منوط به سرمایه‌گذاری در بخش ال ان جی است.
 
او در ادامه گفت: با این سرمایه‌گذاری بزرگ اشتغال درست کردیم و سرمایه مملکت را توسعه داده‌ایم و همزمان محیط زیست را در گوشه‌ای تخریب کردیم اما آن کسی که کارخانه ال ان جی را پایه‌گذاری می‌کند و سودی می‌کند، حقش است و به عنوان یک خیر جمعی تلقی می‌شود.
 
روحانی با بیان اینکه  انواع کمک‌ها را باید انجام دهیم ، گفت:‌ گاهی ممکن است یک برنامه‌ای بنویسیم برای سهولت زندگی مردم که تاثیر بسزایی در جامعه دارد و حتی ممکن است یک هنرمند بخشی از وقت خود را برای آموزش و مهارت و اوقات فراغت جوانان بگذارد که همه اینها خیر جمعی است و این خیر جمعی معنای وسیع دارد.  رئیس جمهور با بیان اینکه مصاحبه و گفتمان در جامعه سیاست‌زده شده است و خوب است این گفتمان به سمت اجتماعی و جمعی برود ، گفت: فاستقبوالخیرات خیر جمعی را در نظر می‌گیرند و ما شاهدیم که دانشگاه‌های امریکا و اروپا تا حدود زیادی از طریق اوقاف اداره می‌شوند و موقوفات دانشگاه هاروارد ۳۳ میلیارد دلار است و سالی یک و نیم الی دو میلیارد دلار از طریق اوقاف به دانشگاه می‌رسد و ما نیز باید این کار را انجام بدهیم.
 
او تاکید کرد: ۷۰ دانشگاه بزرگ آمریکا درآمدشان از طریق اوقاف انجام می‌شود و اینگونه نیست که فکر کنیم در دنیای غرب نظم و کمک وجود ندارد. وقتی از غرب صحبت می‌کنیم، فکر می‌کنیم مفاسدی در غرب است و اگر همه غرب مفاسد بود، به رشد علمی و فرهنگی نمی‌رسیدند و ما باید بخش‌های مثبت آن را در نظر بگیریم.
 
رئیس جمهور گفت: وزارتخانه‌ها مردم را تشویق و مردم نیز دستگاه‌های دولتی را تشویق می‌کنند و امروز به حمدالله بهتر از دیروز این فضا را در جامعه شاهد هستیم و خواهشم این است که بخشی از تلاش‌های ما در مسیر فاستقبوالخیرات باشد. 


کد مطلب: 120402

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/120402/افراطیون-جز-خودشان-همه-ناحق-می-پندارند

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir