گروه سياسي: نائب رئیس اول مجلس با بیان یک حدیث اهمیت عدالت در قانون را شفافتر بیان کرد و گفت: ممکن است هر مملکتی را با کفر بشود اداره کرد اما با ظلم نمیشود.
دكتر مسعود پزشکیان ضمن تسلیت به خانوادههای داغدار و هموطنان تازه از دست رفته در حوادث اخیر، با بیان احادیثی از معصومین و اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ و رعایت چارچوبهای قانونی، اظهار کرد: باید در قانون عدالت وجود داشته باشد؛ وقتی ما در قانون اکثریت را در نظر نگیریم و عدالت را لحاظ نکنیم این قانون پایدار نخواهد ماند.
وی با بیان یک حدیث اهمیت عدالت در قانون را شفافتر بیان کرد و گفت: ممکن است هر مملکتی را با کفر بشود اداره کرد اما با ظلم نمیشود. نايب رئیس اول مجلس با اشاره به بیاناتی از امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه حتی پیغمبران هم تابع قانون بودند و کسی که مقابل قانون بایستد مقابل اسلام ایستاده است، بیان کرد: مملکتی که در آن عدالت نباشد نخواهد ماند. اگر ما بخواهیم یک اعتراض را برنتابیم آیا مملکت درست خواهد شد؟ مملکت درست میشود اگر کسی که خودش رئیس یک قوه است تخلف قانونی بکند و ما از کنارش بگذریم؟
وی افزود: یکبار در زمان دکتر احمدینژاد صدا و سیما با من مصاحبه کرد و پرسیدند یک بدی از این دولت بگو، گفتم قانون را عمل نمیکند، گفتند یک خوبی بگو، گفتم قانون را اگر عمل نکنی، خوب هم کار کنی خلاف است زیرا بینظمی به وجود آوردی. کسی که رئیس دولت است حق ندارد خلاف دولت عمل کند. این نماینده اصلاحطلب مجلس دهم ادامه داد: در آن زمان آقای لاریجانی گفتند دولت بر اساس گزارش دیوان محاسبات بالای 50 درصد انحرافات قانونی دارد و به قانون عمل نکرده است، رئیس دولت میگفت ما سر سوزنی انحراف قانونی نداریم، یکی از این حرفها راست نیست و یکی دارد دروغ میگوید، هرکدام که راست نمیگویند دیگر نباید در آن جایگاه بنشینند. رئیس قوه که نمیشود به همین راحتی دروغ بگوید و باید با دروغگو برخورد شود که نشد و آنچه که نمیباید شد.
پزشکیان در ادامه انتقادهایش نسبت به دولت قبل، اضافه کرد: ممکن است من از قانونی خوشم نیاید اما دلیل نمیشود به آن عمل نکنم اما متاسفانه رئیس قوهای راحت میآید میگوید من قانون برنامه را قبول ندارم و کسی نمیگوید تو چکاره هستی که قانونی که تایید شورای نگهبان و مقام معظم رهبری را دارد قبول نداری و در نهایت برنامه اجرا نمیشود و قانون نقض میشود و هیچ اتفاقی هم نخواهد افتاد.
نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حضرت علی (ع) در نامه خود به مالک اشتر میگویند که هیچ چیز بالاتر از این نیست که پیمانی ببندی و به آن عمل نکنی زیرا مشرکان نیز اینچنین نیستند، قانونشکنی را منشاء اصلی اکثر مشکلات خواند و گفت: قانونی را وضع میکنند و بعد خودشان آن را نقض میکنند و میگویند مصلحت بود، چه کسی مصلحت را تشخیص میدهد؟ چه مصلحتی بالاتر از خود قانون؟ اگر قانون مشکل دارد قانون را عوض کنید و اگر ندارد پس عمل کنید.
وی با اشاره به ماجرای لغو سخنرانی علی مطهری در مشهد، تصریح کرد: در همین مشهد شما امام رضا (ع) با هر مسیحی و ضدخدا و معاندی مباحثه میکرد و حرفهایشان را گوش میداد و آنها نیز بدون ذرهای ترس حرفهای خود را بیان میکردند آنوقت در همین شهر امام رضا (ع)، نائب رئیس مجلس را در به در از این خانه به آن خانه هلش میدهند تا نگذارند حرف بزند، چرا؟ حتی اگر حرف بیمنطق بزند، خب برو جوابش را بده، اگر ریگی به کفش ندارید از چه میترسید؟ امام رضا (ع) نشان داد چگونه باید با مخالف برخورد کرد اما شما چگونه برخورد کردید؟
پزشکیان با بیان اینکه در اوایل اسلام نیز به پیامبر اکرم (ص) اجازه صحبت نمیدادند، ادامه داد: چرا در شهر امام رضا اینطور برخورد میشود با کسی که حتی از لحاظ قانونی نیز اجازه دارد حرفش را بزند و حتی اجازه نمیدهند یک عده بروند غذایشان را بخورند. این رفتار، رفتار اسلامی است؟ این رفتار قانونی است؟ با این رفتار میشود مردم را جذب کرد؟ با این کارها میتوان برتری را ثابت کرد؟ خیر، برتریت با منطق است نه با زور؛ امام رضا (ع) منطق و دلیل داشت و با هرکس مینشست صحبت میکرد با دلیل و منطق حاکم میشد نه با زور، خیال میکنید جلوی سخنرانی کسی را گرفتید برندهاید؟ کسی که خلاف قانون عمل کند بازنده است.
نائب رئیس اول مجلس افزود: نه تنها آقای مطهری، باید مثل امام رضا (ع) بگذاریم همه حتی بیخودیها هم بیایند حرفشان را بزنند، جوابشان را میدهیم، از چه میترسید؟ مگر اینکه منطق نداشته باشید زیرا کسی که دارای منطق است ترسی ندارد. وی با اشاره به اتفاقات اخیر درباره محمود صادقی نماینده تهران نیز ابراز تاسف کرد و گفت: این را میشد کاملا از راه قانونی پیگیری کرد و هرچه قانون میگفت ما سر خم میکردیم. قوه قضائیه باید شکایت خود را بیان میکرد و ما بعد از بررسی میگذاشتیم دکتر صادقی را احضار کنند. با این کارها فقط فرصت دست یک عده ضد انقلاب میدهیم که بیایند ایجاد تفرقه کنند.
نائب رئیس اول مجلس با بیان سخنانی از امام علی (ع) و اشاره به وصیتنامه امام خمینی (ره)، اکثریت را در قانونگذاری افضل بر اقلیت دانست و اظهار کرد: اگر اکثریت راضی باشند آن خواص ناراضی با اکثریت شسته میشوند و میروند اما اگر عده کمی راضی باشند و اکثریت ناراضی، آن نظام پابرجا نخواهد ماند.