بحران انباشتهشدن مطالبات بیمارستانها
6 اسفند 1395 ساعت 9:37
گروه جامعه: به دنبال ادامه انباشته شدن مطالبات بیمارستانها از سازمانهای بیمهگر، معاون درمان وزیر بهداشت وضعیت بیمارستانهای وزارت بهداشت را بحرانی خواند و گفت: در حال حاضر بیمارستانها نزدیک به 10 هزار میلیارد تومان از بیمهها طلب دارند و اگر این مشکل به سرعت حل نشود، دور از انتظار نیست که ارائه خدمت در بیمارستانهای وزارت بهداشت مختل شود.
دکتر محمد آقاجانی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت مطالبات بیمارستانهای وزارت بهداشت از سازمانهای بیمهگر پایه، گفت: در حال حاضر مطالبات بیمارستانهای وزارت بهداشت از سازمانهای بیمهگر پایه نزدیک به 10 هزار میلیارد تومان است که حجم عظیمی از مطالبات را به خود اختصاص میدهد. باید توجه کرد که این حجم عظیم از مطالبات مشکلات زیادی را در ارائه خدمت بیمارستانها به مردم ایجاد میکند.
سیکل معیوب عدم پرداخت مطالبات و زبالههایی که در بیمارستان انباشته میشوند
وی افزود: از طرفی بیمارستانها برای تهیه دارو و لوازم پزشکی با بحران مواجهند و حتی برای پرداخت هزینه برق، آب و ... هم بیمارستانها با مشکلات جدی روبرو شدند و در برخی بیمارستانها هزینه حمل زباله را که باید به شهرداری پرداخت کنند، ندارند. این در حالیست که اگر بیش از دو یا سه روز در پرداخت هزینه حمل زباله به شهرداری وقفه ایجاد شود، زبالهها در بیمارستانها انباشته میشوند. بیمارستانها در چنین شرایطی به مردم ارائه خدمت میکنند و شاهدیم که بیمهها گاهی تا یکسال هم مطالبات آنها را پرداخت نمیکنند، اما بیمارستانها باز هم ارائه خدمتشان را ادامه میدهند. با این اوضاع چطور میتوان بیمارستانها را اداره کرد؟ آقاجانی ادامه داد: وقتی بیمارستانها نمیتوانند دارو و لوازم و تجهیزات پزشکی مورد نیازشان را تهیه کنند یا نمیتوانند هزینه آب و برقشان را پرداخته و حتی هزینه خوراک و تغذیه بیمارانشان را تهیه کنند، چطور میتوان آنها را اداره کرد؟
معاون درمان وزیر بهداشت در عین حال گفت: در کنار این مشکلات، معضل بسیار جدی در بیمارستانها در حوزه نیروی انسانی است. به طوریکه در بیمارستانهای کشور به مدت یکسال است که پرداخت مطالبات کارکنان به تعویق افتاده و با این اوضاع آیا دیگر میشود بیمارستانها را اداره کرد؟ باید توجه کرد که بیمارستانهای وزارت بهداشت با این اوضاع قابل اداره نیستند و باید هر چه سریعتر تصمیمی بسیار قاطع و فوری در این زمینه گرفته شود تا بیمارستانها از این وضعیت بحرانی خارج شوند.
نشاندار کردن حق بیمه درمان کارگران به کجا رسید؟
آقاجانی همچنین درباره سرانجام موضوع نشاندار کردن حق بیمه درمان کارگران که بر اساس آن قرار بود حق بیمه درمان کارگران از سوی سازمان تامین اجتماعی به یک حساب مجزا ریخته و تنها در حوزه درمان هزینه شود، گفت: طبق دستور آقای رئیس جمهور، سهم حق بیمه درمان کارگران باید از بیمه بازنشستگی جدا و در این زمینه شفافیت ایجاد شود. این در حالیست که هنوز در این مورد از سوی تامین اجتماعی اقدامی صورت نگرفته است.
وی با اشاره به جلسهای که چند روز گذشته در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای رسیدگی به وضعیت مطالبات بیمارستانها برگزار شد، گفت: در این جلسه چند ساعت بحث و تبادل نظر با حضور وزارت بهداشت، وزارت رفاه، سازمانهای بیمه گر و نمایندگان مجلس انجام شد، اما آنچه که اهمیت دارد اتخاذ تصمیمات قاطع مدیریتی برای حل این مشکل است و فقط صرف این بحثها و تبادل نظر به هیچ وجه دردی از بیمارستانهای کشور و مردم علاج نمیکند. وی تاکید کرد: اگر این وضعیت به سرعت حل نشود دور از انتظار نیست که ارائه خدمت در بیمارستانهای وزارت بهداشت مختل شود و مردم دچار صدمه و آسیب شوند.
کد مطلب: 126058