کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

فهرست ۱۲ میکروب خطرناک منتشر شد

10 اسفند 1395 ساعت 16:04

گروه علمی: سازمان بهداشت جهانی اسامی دوازده رده میکروبی را اعلام کرده که به علت مقاومت روز افزون به آنتی‌بیوتیک نیازمند تولید "فوری" آنتی‌بیوتیک‌های جدید هستند.


به گزارش ایسنا به نقل از بی‌بی‌سی، میکروب‌هایی که فهرست آنها منتشر شده بر اساس شدت عفونتی که ایجاد می‌کنند، قدرت سرایت و تعداد آنتی بیوتیک‌های موثر بر آنها انتخاب شده است.این میکروب‌ها طیف وسیعی از بیماری‌های عفونی از جمله عفونت خون، ریه، روده، دستگاه ادرار و مغز را ایجاد می‌کنند اما تعداد آنتی‌بیوتیک‌های موثر بر آنها روز به روز کمتر می‌شود و فهرست میکروب‌هایی که هیچ آنتی بیوتیکی بر آنها موثر نیست روز به روز طولانی‌تر می شود.در بیانیه‌ای که به امضای ماری پل کینی معاون دبیرکل سازمان بهداشت جهانی منتشر شده آمده است: "اگر تولید آنتی‌بیوتیک‌های جدید را فقط به عهده بازار بگذاریم، داروهایی که به آنها نیاز فوری داریم به موقع تولید نخواهند شد. برای تحقیق و ساخت داروهای جدید علیه میکروب‌های این فهرست، دولت‌ها باید سیاست‌هایی را در پیش بگیرند که سرمایه‌گذاری دولتی و خصوصی را افزایش دهد."

سازمان بهداشت جهانی پیش از این هشدار داده بود که اگر برای تولید آنتی بیوتیک‌های جدید اقدام نشود به دوران "پساآنتی بیوتیک" خواهیم رسید دورانی که مثل عصر پیش از پزشکی مدرن، یک عفونت ساده می‌تواند باعث مرگ شود و بسیاری از جراحی‌ها به دلیل نبود آنتی بیوتیک موثر انجام‌پذیر نخواهد شد

.

میکروب‌ها برای اینکه با جهش ژنتیکی به آنتی‌بیوتیک مقاوم شوند به زمان احتیاج دارند اما مجموعه‌ای از عوامل این روند را تسریع کرده است:

- از سال ۱۹۸۷ هیچ رده جدید آنتی‌بیوتیک تولید نشده است. شرکت‌های داروسازی ترجیح می‌دهند به جای سرمایه گذاری برای تولید آنتی بیوتیک -که فقط برای مدتی مصرف محدود مصرف می‌شود- داروهایی تولید کنند که بیماران برای مدت بیشتری مصرف می‌کنند؛ برای مثال داروی فشار خون یا داروی پایین آورنده قند یا کلسترول.

- مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک و حتی آنتی‌بیوتیک‌های اختصاصی یا وسیع‌الطیف در دامداری، مرغداری، شیلات و کشاورزی

- مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک

- آموزش ناکافی پزشکان و کادر درمانی در مورد تجویز آنتی بیوتیک

سال گذشته بیش از ۸۰ شرکت داروسازی از دولت‌ها درخواست کردند تا در جلب سرمایه برای تولید آنتی‌بیوتیک‌های مقاوم در برابر این باکتری‌های قدرقدرت به آنها کمک کنند.

این شرکت‌ها در مقابل تعهد کردند که در تحقیق و توسعه آنتی بیوتیک و بهبود دسترسی به این داروها در سراسر جهان سرمایه‌گذاری کنند.

گفته می‌شود تنها چهار شرکت داروسازی در مورد آنتی بیوتیک‌ها تحقیق می‌کنند. این تعداد زمانی ٢٠ شرکت بوده است.

از اواسط سال ۲۰۱۴ بیش از یک میلیون نفر در اثر چنین عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک مرده‌اند و تخمین زده شده اگر آنتی‌بیوتیک‌ها کارآیی خود را از دست بدهند، تا سال ۲۰۵۰ هر سه ثانیه یک نفر در اثر آلودگی به سوپرباکتری‌ها خواهد مرد.

اگر چنین اتفاقی بیفتد به این ترتیب ممکن است تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۲۱۰ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی لطمه خواهد خورد.

مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران

مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانی است.تقریبا در نیمی از نسخه‌ای تجویزی در ایران یک قلم آنتی‌بیوتیک وجود دارد.مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران تقریبا معادل کل اروپاست. مصرف آنتی بیوتیک در ایران در سال ۹۱ حدود ۴ میلیارد واحد برآورد شده است.عمده آنتی بیوتیک‌های مصرفی در ایران از نوع تزریقی است.در سال گذشته میلادی، بیش از ۴۳ میلیون دلار و در سال ۲۰۱۵ حدود ۶۰ میلیون دلار آنتی‌بیوتیک وارد افغانستان شده است.در سال ۲۰۱۶، ۳۱۳ قلم داروی آنتی‌بیوتیک وارد افغانستان شده است.


کد مطلب: 126340

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/126340/فهرست-۱۲-میکروب-خطرناک-منتشر

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir