روزنامه بهار: رئیس ستاد اصولگرایان حامی حسن روحانی گفت که این ستاد عصر امروز رسماً فعالیت خود را با حضور رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی آغاز خواهد کرد. بهروز نعمتی اظهار کرد: ستاد اصولگرایان حامی آقای روحانی عصر امروز (دوشنبه) با حضور محمد شریعتمداری رسما آغاز به کار خواهد کرد. وی افزود: جمعی از اصولگرایان معتدل و همکاران نماینده ما در مجلس در این ستاد فعالیت خواهند داشت.
جبهه اصولگرایان معتدل در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم برای حمایت از حسن روحانی تشکیل شد. اعضای این جبهه دیداری با حجتالاسلام ناطقنوری داشتهاند و پس از این دیدار خبری مبنی بر حضور ناطقنوری در شورای عالی این جبهه و در کنار سیدرضا اکرمی و کاظم جلالی رئیس فراکسیون مستقلین مجلس منتشر شد که ساعاتی بعد از سوی دفتر ایشان حضور ناطق در هرگونه تشکل سیاسی تکذیب شد. با این وجود این دیدار آغازی برای حمایت ناطق نوری از روحانی در انتخابات 96 ارزیابی میشود. در همین رابطه، نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی گفت: تشکیل جبهه اصولگرایان معتدل میتواند موج جدیدی در حمایت از حسن روحانی ایجاد کند. هادی قوامی تصریح کرد: من فکر میکنم حمایت آقای ناطق نوری حداقل 20 تا 30 درصد آرای اصولگرایان را به نفع آقای روحانی جذب خواهد کرد بهویژه اینکه در طرف مقابل بداخلاقیها بیشتر شده و انتظارات برآورده نشده است.
خبرآنلاین در مطلبی به قلم نسرین وزیری در این زمینه نوشت: 12 سال از روزهایی که حجت الاسلام ناطق نوری در کسوت ریش سفیدی، نقش گردآوری اصولگرایان برای معرفی نامزد واحد در انتخابات ریاست جمهوری نهم را بر عهده داشت؛ میگذرد. روزگاری که اصولگرایان حرمت موی سفیدش را نگه نداشته و به جای اجماع با سه نامزد وارد عرصه رقابت شدند. نامزد منتخب شورای هماهنگی نیروهای انقلاب در آن سال علی لاریجانی بود. اما محمدباقر قالیباف و محمود احمدینژاد حاضر نشدند به نفع وی کناره گیری کرده و ماندند تا شانسشان را بیازمایند.
ناطق نوری شصت و یک ساله هم عطای سیاست را به لقایش بخشید و در هیچ یک از انتخاباتهای پس از آن نپذیرفت که در چنین جایگاهی قرار بگیرد. از آن پس، این محوریت به آیتالله مهدوی کنی دبیرکل جامعه روحانیت سپرده شد. اما او هم در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم نتوانست اصولگرایان را به وحدت برساند و نهایتا که به گفته حجت الاسلام حسین ابراهیمی با دلخوری از اصولگرایان درگذشت. ناطق نوری پس از ماجرای مناظرههای 88 که به او تاخته شد اما فرصتی برای دفاع نیافت؛ بیش از گذشته در لاک سکوت رفت. اما همچنان که سال 92 تمام قد از نامزدی دوستش در جامعه روحانیت مبارز حمایت کرد؛ در این چهارسال هم هرگاه مخالفان دولت یازدهم شمشیرشان را از رو بستند - چه آنجا که برجام را ناچیز شمرده و چه آنگاه که آثار مخرب دولت قبل در اقتصاد را نادیده گرفته و به دستاوردهای این دولت در کاهش تورم بی توجهی کردند- حجت الاسلام ناطق نوری به میدان آمد و از دولت یازدهم و رئیسش حمایت کرد.
او که شهریور سال گذشته پیش از آنکه تنور انتخابات روشن شود گفته بود «گزینهای جز حسن روحانی در نظر ندارم» ؛ اواخر فروردین ماه سال جاری نیز در دیدار با اعضای جمعیت حامیان مردم تاکید کرد: «رئیس جمهور بهتر است دوره ۸ ساله خود را طی کند تا بتواند کارهایی که مانده است را تمام کند. ضمن اینکه به اعتقاد من، آقای روحانی موفق بوده و از این رو در انتخابات از او حمایت میکنم» .
با گذشت کمتر از یک ماه او به گفتهاش جامه عمل پوشاند؛ آن هم با تشکیل جبهه اصولگرایان معتدل برای حمایت از نامزدی دوباره روحانی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم دوشادوش چهرههایی چون حجت الاسلام سیدرضا اکرمی دیگر عضو جامعه روحانیت مبارز و کاظم جلالی رئیس فراکسیون مستقلین، علی عباسپور تهرانی، سیدشهابالدین صدر، بهروز نعمتی و جمعی از نمایندگان کنونی مجلس شورای اسلامی.
ناطق نوری که این روزها 72 ساله است در کسوتی وارد عرصه انتخابات شده که از چند منظر قابل بررسی است. نخست آنکه دیگر امیدی به اجماع میان اصولگرایان ندارد. چه آنکه هم شورای هماهنگی نیروهای انقلاب شکست خورد و هم جبهه متحد اصولگرایان. از این رو او در جمعی چون جمنا دیده نشد. کما اینکه جای دیگر چهرههای اصولگرای معتدل همچون ولایتی و لاریجانی نیز در جبهه مردمی نیروهای انقلاب خالی بود. دومین پیام حضور او میتواند انتقادی پنهان به اصولگرایان باشد که دامنه نامزدهایشان را بدون حضور حسن روحانی تعریف کردند. وقتی جمنا نامزدهایی به جز رئیس جمهور را اصولگرا دانسته و از او برای حمایت دعوت به عمل نیاورد، عملا روحانی را خارج از جرگه اصولگرایان قرار داد. هرچند که او خود را «اعتدال گرا» و فراتر از دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا میداند اما دست کم از جامعه روحانیت مبارز انتظار میرفت که همپای ابراهیم رئیسی، او را هم به عنوان عضو خود به این جمع معرفی کند که نکرد.
نوع ورود ناطق نوری همچنین نشان میدهد که او وجههای فراتر از جامعه روحانیت مبارز دارد. چه آنکه او نه به عنوان عضو این حزب بلکه با تابلوی «اصولگرایان معتدل» وارد عرصه شده است. ورودی که گویای بقای گلایههای پیشین او به جامعه روحانیت است که در کشاکش رقابتهای انتخاباتی و هتک حرمتهای سال 88، از او جانبداری نکرد و ناطق نوری هم دیگر در جلساتش حضور نیافت. از سوی دیگر میتوان چنین پنداشت که با وجود چنین مشی انتقادیای، حضور دوباره ناطق نوری میتواند کفه جامعه روحانیت مبارز را سنگین کند. چرا که در حال حاضر این تشکل صرفا وجههای مشورتی دارد اما ناطق نوری آمده که نقشی محوری ایفا کند و همین میتواند منجر به ارتقای جایگاه چنین تشکلی شود.