کمیسیونهای تخصصی مجلس هیئت رئیسه خود را شناختند
سهم امید فقط سه کمیسیون!
23 خرداد 1396 ساعت 11:00
روزنامه بهار: اعضای هیات رئیسه کمیسیونهای تخصصی مجلس دهم برای سال دوم مشخص شدند.
در جریان انتخابات هیأت رئیسه کمیسیونها به غیر از روسای 3 کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و کشاورزی، سایر روسا بر کرسی ریاست ابقاء شدند. گفتنی است که از بین روسای کمیسیونها 10 رئیس عضو فراکسیون ولایت و 3 رئیس از اعضای فراکسیون امید هستند.
تغییر جایگاه امید در کمیسیون آموزش
در کمیسیون آموزش و تحقیقات دو تغییر در نایب رئیس و یک از دبیران این کمیسیون به وجود آمد که قاسم احمدی لاشکی نماینده عضو فراکسیون ولایی مجلس جانشین محمود نگهبان سلامی عضو فراکسیون امید در نایب رئیسی این کمیسیون و فریده اولادقباد جانشین فاطمه سعیدی (هردو از امید) در دبیران این کمیسیون شدند. بر اساس انتخابات هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، محمد مهدی زاهدی (ولایت - عضو جبهه پایداری) به عنوان رئیس این کمیسیون باقی ماند، داوود محمدی نماینده مردم تهران (امید) به عنوان نایب رئیس اول و قاسم احمدی لاشکی (ولایت) به عنوان نایب رئیس دوم انتخاب شدند. علیرضا سلیمی (ولایت) نماینده مردم محلات و فریده اولاد قباد (امید) نماینده مردم تهران به عنوان دبیران اول و دوم و میرحمایت میرزاده (امید) به عنوان سخنگوی کمیسیون انتخاب شدند.
کمیسیون اجتماعی در تسخیر امیدی ها
در انتخابات کمیسیون اجتماعی نیز عبدالرضا عزیزی که با لیست امید در شهر شیروان نماینده ملت شده بود توانست جایگزین رئیس این کمیسیون یعنی سلمان خدادادی عضو فراکسیون ولایت شود.
محمدرضا بادامچی نماینده تهران (امید) و مسعود رضایی نماینده شیراز (مستقلین) به عنوان نواب اول و دوم رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس انتخاب شدند. زهرا ساعی نماینده تبریز و عضو فراکسیون امید سخنگو شد و روح الله بابایی صالح نماینده بویین زهرا و ناهید تاجالدین نماینده اصفهان (هر دو از فراکسیون امید) به عنوان دبیران هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی انتخاب شدند.
پورابراهیمی ماند
اعضای این کمیسیون محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان (اصولگرا) را به عنوان رئیس این کمیسیون انتخاب کردند. همچنین علی اکبر کریمی (مستقلین) نماینده مردم اراک جایگزین سید ناصر موسوی لارگانی نماینده اصولگرای فلاورجان که چندی قبل در حادثه رانندگی مصدوم شده است، به عنوان نایب رئیس اول انتخاب کردند. سیدفرید موسوی نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید به عنوان نایب رئیس دوم انتخاب شدند، رحیم زارع (مستقل) جایگزین سید کاظم دلخوش اباتری نماینده مردم صومعه سرا (اصولگرا) به عنوان سخنگوی این کمیسیون شد. سیدحسن حسینی شاهرودی نماینده مردم شاهرود (ولایت) و علی اسماعیلی (مستقل) به عنوان دبیر اول و دوم کمیسیون اقتصادی مجلس ابقا شدند.
تداوم ریاست ده ساله بروجردی
در کمیسیون بسیار مهم امنیت ملی و سیاست خارجی نیز علاءالدین بروجردی مانند علی لاریجانی رئیس مجلس، برای دهمین سال متوالی به عنوان رئیس این کمیسیون ابقا شد، کمال دهقانی فیروزآبادی نماینده مردم تفت (مستقلین) نیز به عنوان نایب رئیس اول انتخاب شد. ابوالفضل حسن بیگی (نماینده سمنان) اصولگرا جای خود به دیگر هم طیف خود محمدمهدی برومندی نماینده مرودشت برای نایب رئیسی دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی داد.
همچنین سیدحسین نقوی حسینی نماینده ورامین (اصولگرای عضو جبهه پایداری) در سخنگوی این کمیسیون باقی ماند و محمدجواد جمالی نوبندگانی نماینده فسا (ولایت) و محمدابراهیم رضایی نماینده خمین (ولایت) به عنوان دبیر اول و دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس انتخاب شدند.
تعویض امیدیها در کمیسیون برنامه و بودجه
انتخابات در هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز در حالی برگزار شد که در این هیات رئیسه این کمیسیون نیز تغییر زیادی رخ نداد و تقریبا این کمیسیون نیز بر همانترکیب قبلی باقی ماند. در دبیران محمد فیضی نماینده مدم اردبیل و عضو هیات رئیسه فراکسیون امید دبیر اول جای خود را به علی کاظمی باباحیدری (نماینده مردم اردل و فارسان) دیگر عضو فراکسیون امید داد. بر اساسترکیب جدید هیات رئیسه جدید کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، غلامرضا تاجگردون (امید) به عنوان رئیس و جهانبخش محبی نیا (ولایت) نماینده مردم شاهین دژ به عنوان نایب رئیس اول و هادی قوامی نماینده مردم اسفراین (ولایت) به عنوان نایب رئیس دوم انتخاب شدند. محسن بیگلری (امید) نماینده مردم سقز و بانه به عنوان دبیر دوم و محمدمهدی مفتح (ولایت) به عنوان سخنگو انتخاب شدند.
تغییر در کمیسیون انرژی
انتخابات هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس در حالی برگزار شد که حسین امیری خامکانی نماینده مردم زرند و کوهبنان از فراکسیون امید جای خود را به هدایت الله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک (اصولگرا) به عنوان نایب رئیس اول داد. همچنین عبدالحمید خدری عضو فراکسیون امید و نماینده بوشهر جای خود را به قاسم ساعدی نماینده اصولگرای دشت آزادگان داد. براین اساس فریدون حسنوند (ولایت) نماینده مردم اندیمشک به عنوان رئیس کمیسیون ابقا شد، همچنین سید علی ادیانی (ولایت) نماینده مردم قائمشهر به عنوان نایب رئیس اول و هدایت الله خادمی (ولایت) نماینده مردم ایذه و باغملک به عنوان نایب رئیس دوم انتخاب شدند. اسدالله قره خانی (ولایت) نماینده مردم علی آبادکتول نیز سخنگو ماند و قاسم ساعدی (ولایت) نماینده مردم دشت آزادگان به عنوان دبیر اول و کوروش کرمپور حقیقی (امید) به عنوان دبیر دوم انتخاب شدند.
تثبیت ریاست در کمیسیون شوراها
در کمیسیون شوراها نیز محمدجواد کولیوند اصولگرای نماینده مردم کرج به عنوان رئیس باقی ماند، حمیدرضا کاظمی (ولایت) و امیر خجسته (ولایت) بهترتیب به عنوان نواب اول و دوم انتخاب شدند. اصغر سلیمی (امید) نماینده سمیرم سخنگوی کمیسیون شد و احمد علیرضابیگی نماینده اصولگرای تبریز و سهراب گیلانی نماینده مردم شوشتر و گتوند (مستقلین) بهترتیب به عنوان دبیر اول و دوم کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس انتخاب شدند.
تغییر 4 عضو از 6 عضو کمیسیون سلامت
علی نوبخت حقیقی نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید بار دیگر رئیس کمیسیون بهداشت و درمان شد و محمد حسین قربانی نماینده آستانه اشرفیه (مستقلین) با یک پله بالاتر جانشین سید مرتضی خاتمی نماینده ماهنشان، نایب رئیس اول و همایون یوسفی نماینده مردم اهواز (مستقلین) به عنوان نایب رئیس دوم کمیسیون بهداشت انتخاب شدند. احمد همتی نماینده مردم سمنان و عضو فراکسیون امید سخنگو شد. عباس علی پوربافرانی نماینده مردم نایین (مستقلین) و یعقوب شیویاری نماینده مردم میانه (ولایت) نیز به عنوان دبیران این کمیسیون انتخاب شدند.
دو تغییر در کمیسیون صنایع و معادن
در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی شاهد دو تغییر در نایب رئیس و یکی از دبیران هیات رئیسه این کمیسیون بودیم، داریوش اسماعیلی نماینده خرامه و سروستان (مستقلین) نایب رئیس این کمیسیون جای خود را به رضا علیزاده نماینده ورزقان (ولایت) داد همچنین حمیده زرآبادی نماینده قزوین و عضو فراکسیون امید این کمیسیون جای خود را به رامین نورقلی پور عضو دیگر فراکسیون امید و نمایندهمردم بندرترکمن برای دبیری دوم داد. بر اساس انتخابات هیات رئیسه این کمیسیون عزیز اکبریان (فراکسیون ولایت عضو جبه پایداری) رئیس و فریدون احمدی (ولایت) نماینده زنجان به عنوان نایب رئیس دوم، سید جواد حسینی کیا (ولایت) نماینده سنقر به عنوان دبیر دوم و سعید باستانی (امید) نمایندهتربت حیدریه سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ابقا شدند.
دو تغییر در کمیسیون عمران
در انتخابات هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس نیز دو نایب رئیس این کمیسیون تغییر کردند یعنی علیم یارمحمدی نماینده زاهدان (امید) و هادی بهادری نماینده ارومیه (امید) جایگاه خود را به قلی الله قلی زاده نماینده اصولگرای کلیبر و مجید کیان پور درود و ازنا (مستقلین) دادند. بر این اساس، محمدرضا رضایی کوچی (ولایت) نماینده جهرم بار دیگر به عنوان رئیس و صدیف بدری (ولایت) نماینده اردبیل به عنوان سخنگوی این کمیسیون انتخاب شدند. همچنین شادمهر کاظمزاده (ولایت) نماینده دهلران و حسین نیاز آذری (ولایت) نماینده بابل به عنوان دبیران هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.
واگذاری ریاست کمیسیون فرهنگی
نصرالله پژمان فر عضو شورای مرکزی جبهه پایداری و نماینده مردم مشهد تنها رئیس کمیسیونی بود که هفته گذشته جا به جا شد، البته این جا به جایی از نظر دیدگاه سیاسی تفاوتی مهم محسوب میشود زیرا جبهه پایداری از ریاست سه کمیسیونی که در دست داشت، یک کمیسیون را واگذار کرد. جای وی را به جمشید جعفرپور نماینده اصولگرای مردم لارستان گرفت و پژمانفر با یک پله سقوط در جایگاه نایب رئیسی اول قرار گرفت و احمد سالک کاشانی نماینده مردم اصفهان از هیات رئیسه حذف شد. بر این اساس اصغر مسعودی (ولایت) نواب رئیس دوم، سیده فاطمه ذوالقدرنماینده تهران (امید) و علیرضا ابراهیمی نماینده رامیان (ولایت) به عنوان دبیر و همچنین احد آزادیخواه (ولایت) به عنوان سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.
تقویت امید در کمیسیون کشاورزی
در انتخابات هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی علی اکبری (امید) نماینده مردم بجنورد به عنوان رئیس جایگزین محمدعلی شاعری نماینده بهشر و گلوگاه (مستقل) شد و رضا کریمی (امید) نماینده مردم اردبیل (امید) جایگزین جلال محمودزاده (اصولگرا) نماینده مردم مهاباد و علی بختیاری (امید) نماینده مردم بافت و رابر به عنوان نواب رئیس اول و دوم انتخاب شدند. علی محمد شاعری جایگاه ریاست را با سخنگویی تعویض و جایگزین علی وقفچی نماینده زنجان (اصولگرا) و جلال محمودزاده و نظر افضلی (هر دو اصولگرا) به عنوان دبیران اول و دوم انتخاب شدند.
دو تغییر در کمیسیون حقوقی
هیات رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز شاهد دو تغییر در دبیر و نواب رئیسه این کمیسیون بود. بر اساس این تغییرات، حسین رضازاده نماینده کازرون (امید) جای یحیی کمالی پور (مستقل) نماینده جیرفت را به عنوان نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گرفت. همچنین یحیی کمالی پور جایگزین حسین رضازاده به عنوان دبیر این کمیسیون شد، به این صورت که دبیر و نایب رئیس مجلس جایگزین یکدیگر شدند. بر این اساس، الهیار ملکشاهی (ولایت- اصولگرا) رئیس این کمیسیون باقی ماند، حسین رضازاده (امید) نماینده مردم کازرون و محمد کاظمی (امید) نماینده مردم ملایر به عنوان نواب رئیس اول و دوم این کمیسیون انتخاب شدند. حسن نوروزی (ولایت) نماینده مردم رباط کریم نیز به عنوان سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس باقی ماند. جلیل رحیمی جهانآبادی (امید) نماینده مردمتربت جام و یحیی کمالی پور (امید) نماینده مردم جیرفت به عنوان دبیران اول و دوم کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس انتخاب شدند.
کمیسیون اصل 90 باقی ماند
به نظر میرسد که انتخاب رئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی که باید به پیشنهاد هیات رئیسه در صحن مجلس انجام شود، پس از تعطیلات عید فطر نمایندگان صورت گیرد.
کد مطلب: 131751