سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان که صبح امروز (شنبه) در گفت و گو با ایرنا بیان کرد که جلو تخریب خانه شبان گرفته شده و عوامل تحویل مقامات قضایی شده اند، شنبه شب، خبر تخریب بنای یادشده را تائید کرد.ولی جهانی با اشاره به اینکه بنای یادشده مربوط به نخستین شهردار فومن بوده و دارای قدمت تاریخی است، افزود: پرونده ثبتی آن، آماده و به مالک نیز ابلاغ شده بود و پس از ابلاغ به مالک، هرگونه اقدامی می بایست با اطلاع این اداره کل انجام شود اما متاسفانه شهرداری، یاری گر میراث فرهنگی نیست و تا این روند ادامه یابد، بعید نیست که سرنوشت بناهای دیگری نیز چنین شود.
وی با بیان اینکه در پیچ و خم دریافت حکم دادستانی بودیم که خبر تخریب کامل بنا دریافت شد، ادامه داد: روز گذشته بنا به گزارش های دریافتی مبنی بر اقدام به تخریب بنای یادشده، نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی گیلان، مانع از تخریب شده و عوامل به مراجع قضایی ارجاع داده شدند. جهانی اظهار کرد: همه خانه های قدیمی رشت مربوط به دوران قاجار و پهلوی اول هستند و معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان در حال تدوین و شناسایی این بناهای تاریخی است اما بدون همکاری، این نگهداری و حفاظت معنا نمی یابد. میرزا یوسف خان شبان متولد 1250 و خانه او واقع در محله چله خانه رشت، از میراث پدری اش بوده است. رشت به دلیل موقعیت مکانی و نقشی که از دوران صفویه تا زمان معاصر در کشور داشته، دارای بناهای تاریخی و هویتی بسیاری است.
خانه شبان متعلق به یوسف خان است که در زمان نهضت جنگل، حکومت فومنات و شفت را از سوی دولت مرکزی بر عهده داشت. میرزا یوسف خان شبان، نخستین شهردار فومن خانه پدری خود را در شهر رشت به عنوان دفتر مراجعات مردمی مورد استفاده قرار داده بود.یک هزار و 60 اثر تاریخی در استان گیلان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و 50 پرونده دیگر نیز برای ثبت در فهرست ملی به سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ارسال شده که خانه میرزا یوسف خان شبان رشت هم در زمره همین پرونده ها قرار دارد.