دریافت لینک صفحه با کد QR
نان سه برابر حد مجاز نمک دارد
ایرنا , 23 مهر 1396 ساعت 13:27
گروه جامعه: وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: از یک طرف به شرکت های غذایی فشار می آوریم که نمک موجود در مواد غذایی را تا کمتر از یک گرم و گاهی یک دهم گرم کاهش دهند و از سوی دیگر نان باسه برابر حدمجاز نمک در اختیار مردم قرار می دهیم.
سید حسن هاشمی روز یکشنبه در حاشیه همایش روز جهانی غذا و در جمع خبرنگاران افزود: هنگامی که به نانوا می گوییم چرا تااین اندازه نمک در نان استفاده می کند ، علت آن را آرد نامناسب می داند و پاسخ می دهد برای شل نبودن خمیر و نریختن آن در تنور حتما باید به آن ، آرد وارداتی ، مخلوط شود. وی اضافه کرد: بررسی های انجام شده ، اظهارات نانواها را تایید کرده است و امیدوارم مسئولان حرف نانواها را بشنوند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: رودرباستی را باید کنار بگذاریم چراکه حقیقت برهمه چیز مقدم است و خوب است که بگوییم در گندم ، خودکفا شده ایم اما خودکفایی می تواند به معنای صادرکردن بخشی از آن نیز باشد.
وی تصریح کرد: از یک سو ، دو برابر پول بین المللی برای خرید گندم می دهیم و از طرف دیگر نمکی به آن اضافه می کنیم که موجب بیماری های قلبی و فشارخون می شود و بیمار تا آخر عمر باید دارو مصرف کند؛ این در حالی است که اگر نان ما سالم باشد می توان از بخش قابل توجهی از بیماری ها پیشگیری کرد. هاشمی افزود: ما به دنبال کاهش نمک و جوهر نمک در مخمرهای نان هستیم چراکه بخشی از بیماری های گوارشی به این دلیل است.
**مواد غذایی قاچاق از گرفتاری های مهم ما
هاشمی افزود: مردم، ما را امانت دار خود می دانند و ضرورت دارد به تمام مواد غذایی نظارت کنیم . طبیعی است که این مساله فقط برعهده وزارت بهداشت نیست ، بخش مهمی از آن در اختیار جهادکشاورزی ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت و متاسفانه بخشی از آن هم در اختیار ستاد مبارزه با قاچاق کالا است.
وی تاکید کرد: مهم ترین گرفتاری ما در این حوزه ، مواد غذایی قاچاق است که مردم هم آنها را در بازار می بینند. وزیر بهداشت اضافه کرد:به هرحال تاکید ما روی کاهش مصرف نمک است و خوشبختانه توانستیم با کمک مردم ، صدا و سیما، آموزش و پرورش و تولیدکنندگان به مقدار کمی میزان مصرف نمک را کاهش دهیم.
کد مطلب: 138263
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir