گروه جامعه: در حاليكه پس از انتشار گزارش مشكوك در منطقه پونک تهران توسط سايتهاي خاص، همين سايتها و خبرگزاریها به فاصله چند روز و به صورت مشترك از ضرب و جرح یک زن ناهی از منکر دیگر در منطقه «خانیآباد» پايتخت خبر دادهاند اما معاونت اجتماعی پلیس ماجرای منطقه پونک را تکذیب و افزوده بر اساس تحقیقات میدانی پلیس چنین اتفاقی رخ نداده است.
معاونت اجتماعی نیروی انتظامی به خبرگزاري تسنيم گفته است: آن خبر صحت نداشته است؛ البته حادثهای رخ داده است اما به این میزان که مطرح شده نبوده است. آیتالله جنتی هم موضوع را پیگیری کردند، ما هم اطلاعات و گزارشهایی تهیه کردیم که معلوم شد چنین چیزی نبوده است. بالاخره کسی که میخواهد دین را برپا کند، اقدامش تبعاتی دارد و شاید این اتفاقات هم بیفتد. اما اینکه کسی تذکری دهد و مورد هجمه طرف مقابل قرار گیرد، یقیناً اگر به پلیس مراجعه کند، پلیس از حق و حقوق آن فرد حمایت و دفاع میکند.
سردار سعید منتظر المهدی، اضافه كرد: پیگیریها نشان میدهد مقابل محل مورد ادعای درگیری، کانکس پلیس وجود دارد و اگر اتفاقی رخ دهد، بلافاصله مأموران متوجه میشوند. تحقیقات پلیس از حاضران، شاهدان و حتی رانندگان تاکسی صورت گرفت و از هرکسی که سؤال کردند گفتند اصلاً چنین اتفاقی رخ نداده است.
وي افزود: مقداری خارج از دایره عقل است که مأمور پلیس ببیند اتفاقی افتاده و اقدامی نکند زیرا به آنها توصیه و یادآوری شده است که بهمحض رؤیت چنین حوادثی، فوراً مداخله کنند. موضوع قابل تأمل دیگر در این قضیه این است که هیچگونه گزارشی درباره حادثه به مرکز ۱۱۰ اعلام و ثبت نشده است در حالی که الآن اگر کوچکترین درگیری در خیابان رخ دهد، فوراً یک نفر با ۱۱۰ تماس میگیرد که در این موضوع نهتنها خود فرد بلکه هیچ تماسی از سوی هیچ شخصی با پلیس گرفته نشده است.
وي افزود: در بحث عفاف و حجاب بیشتر دیدگاه این است که باید از چند شیوه مختلف استفاده شود و اولین شیوه در این راه این است که از شیوه اغنایی استفاده شود تا مردم را اغنا کنیم. وقتی مردم ما بالفطره دیندار هستند یقیناً به نتیجه خواهیم رسید. شاید وظیفه پلیس هم باشد اما مردم و سایر دستگاههای دیگر هم در این زمینه وظیفه دارند. شیوههای ترغیبی، تشویقی و تسهیلی از دیگر شیوههای پیشنهادی در بحث عفاف و حجاب است. آخرین شیوه در این راه، شیوه سلبی است که امیدواریم هیچوقت به آنجا نرسیم زیرا این راه بههیچوجه جواب نخواهد داد.
منتظرالمهدی همچنين گفت: در حوزه عفاف و حجاب، پلیس آخرین مرحله از لحاظ انجام وظیفه بین تمام دستگاههای مسئول است و کمترین وظیفه را بهعهده دارد. در حال حاضر برنامه جدیدی در حال ارسال خدمت مقام معظم رهبری است و بازهم وظایف نیروی انتظامی کمتر خواهد شد. در حال حاضر وظایف سایر دستگاهها مورد بررسی قرار نمیگیرد و تنها منتظر هستیم که پلیس به میدان بیاید و برخورد کند که این کار هم جوابگو نیست. اولین و مهمترین وظیفه، بهعهده مردم است که در قرآن به آن اشاره شده و تذکر لسانی است.
بیانیه دادستانی تهران
در همين حال؛ در پی انتشار اخباری در رسانهها مبنی بر تعرض به دو بانوی محجبه در سطح شهر تهران توسط دو زن، روابط عمومی دادستانی تهران در این زمینه بیانیهای منتشر کرد.
در بیانیه دادستانی تهران آمده است که در روزهای اخیر در میدان پونک تهران بانوی محجبهای توسط زنی مورد تعرض فیزیکی قرار گرفته که در پی اعلام این موضوع و اطلاع دادستان تهران، بلافاصله با دستور دادستان، همکاری امت حزب الله و پلیس ابتدا شاکیه پرونده شناسایی و با راهنمایی او، متهمه دستگیر و به دادسرا معرفی شد. در جریان اقدامات قضایی، شاکیه نسبت به متهمه زن اعلام گذشت کرد.
در حادثه دیگری نیز که در هفته گذشته در منطقه خانیآباد تهران روی داده است و ظرف روز جاری خبر آن در سایتهای خبری منتشر شد، متهمه توسط نیروهای انتظامی دستگیر و به دادسرای بعثت معرفی شد که در این مورد نیز پرونده قضایی تشکیل و این زن نیز با معرفی کفیل آزاد شد. با تکمیل تحقیقات برای متهمه این پرونده کیفرخواست صادر و به زودی برای رسیدگی به دادگاه ارسال میشود. پایگاه اطلاع رسانی دادستانی تهران اضافه کرد همچنین در روز جاری دادستان تهران علیه مدیر مسئول نشریهای که به چادر به عنوان حجاب برتر توهین کرده بود اعلام جرم کرد که پرونده برای رسیدگی به دادسرای فرهنگ و رسانه ارجاع شد.
واقعا باعث تاسفه که رسانه های ما حتی از درست نویسی واژه های نه چندان پیچیده هم عاجزند!
یکی دیگه از اشتباهات رایج در تمامی سایتهای خبری، کاربرد دو واژه "انتصاب" و "انتساب" به جای همدیگه است. (95051)