به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کمیته مرکزی حزب حاکم اتحاد ملی آفریقا معروف به "زانو – پی اف" پیشتر به رابرت موگابه، رئیسجمهور زیمبابوه اعلام کرده بود که یا تا ظهر روز دوشنبه از ریاست جمهوری استعفا میدهد و یا در روزهای آتی با روند استیضاح مواجه خواهد شد. لاومور ماتوک، ناظم پارلمانی حزب زانو – پی اف گفت: مشکلی در روند استیضاح نمیبینم. سخنرانی موگابه در تلویزیون ملی غیرمنتظره بود. این سخنرانی با چیزی که ما انتظار داشتیم مطابقت نداشت. ما معتقد بودیم که استعفای موگابه به منظور جلوگیری از یک استیضاح شرم آور صورت خواهد گرفت.
وی افزود: ارتش راه خود را میرود و ما نیز به عنوان سیاستمداران راه خود را طی خواهیم کرد اما هدف اصلی این است که موگابه از قدرت برکنار شود. در همین حال انتظار میرود پارلمان زیمبابوه نیز در چند روز آتی روند قانونی را برای استیضاح رابرت موگابه آغاز کند. اینوسنت گونز، ناظم پارلمانی حزب اپوزیسیون زیمبابوه گفت: هنگامی که پارلمان در چند روز آینده فعالیت خود را از سر بگیرد قانونگذاران قطعا روند برکناری موگابه 93 ساله را تسریع خواهند بخشید.
وی افزود: اگر موگابه تا روز سهشنبه استعفا ندهد آن وقت مطمئن باشید که روند استیضاح در پارلمان آغاز خواهد شد. در همین حال یکی از مقامات حزب حاکم زانو – پی اف گفت: گریس موگابه، همسر رئیسجمهور زیمبابوه به همراه چند تن دیگر قرار است تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد. وی افزود: حزب حاکم، گریس موگابه را به پاشیدن بذر نفرت، تفرقه و اتخاذ نقشها و قدرتهایی که به این دفتر محول نشده متهم کرده است. گریس موگابه همچنین از سمت رئیس اتحادیه زنان حزب حاکم برکنار شده است.
خبرها درباره تحت پیگرد قرار گرفتن گریس موگابه پس از آن منتشر شد که رابرت موگابه از ریاست حزب حاکم زانو – پی اف برکنار و امرسون منانگاگوا جانشین وی شد. در نشست کمیته مرکزی حزب زانو – پی اف مطرح شد که گریس موگابه و چند تن از معاونین نزدیکش از وضعیت آسیب پذیر و شکننده رابرت موگابه سوءاستفاده کرده و در منابع کشور دست بردهاند. از زمانی که ارتش زیمبابوه اقداماتی را برای به دست گرفتن دولت به راه انداخته گریس موگابه 52 ساله در انظار عمومی دیده نشده و گمان میرود که به همراه همسرش در حبس خانگی به سر میبرد.