تشخیص زودهنگام سلول های سرطانی با استفاده از نانوذره
25 آذر 1396 ساعت 11:15
گروه علمی: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درخصوص ثبت 2 اختراع در زمینه نانوفناوری پزشکی گفت: در یکی از این اختراعات، نانوذره ای طراحی شده است که می تواند سلول های سرطانی بدن را پیش از تبدیل به تومور تشخیص دهد.
سرطان، از جمله بیماری های خطرناک و صعب العلاجی است که از دیرباز دامنگیر انسان ها بوده و سبب درد و رنج طولانی مدت بیماران یا در برخی موارد ازدست رفتن جان مبتلایان شده است.بکارگیری نانوذرات در پزشکی به ویژه در حوزه تشخیص و درمان سرطان توجه بسیاری از پژوهشگران و محققان را در سال های اخیر به خود جلب کرده است تا از این طریق خدمات بهتری به این گروه از بیماران ارائه شود. استفاده از نانوذرات موجب گسترش روش های تشخیصی و درمانی هدفمند و موثر سرطان شده است.علی قنبریمطلق، رییس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تشریح آمار سرطان در ایران و سایر کشورها اعلام کرده است که طبق پیش بینی ها میزان بروز سالیانه سرطان در جهان از 14 میلیون نفر در سال 2012 میلادی به 25 میلیون نفر سال 2030 خواهد رسید که بیش از 70 درصد آن در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد.
به گفته وی، در ایران سالیانه بیش از 90 هزار نفر دچار سرطان می شوند که تا سال 2030 میلادی، این رقم به 155 هزار نفر خواهد رسید. میزان بروز سرطان در مردان ایرانی 134 نفر و در زنان نیز 128 نفر به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت است که کمتر از متوسط جهانی است، چراکه آمار متوسط جهانی در مردان 205 و زنان 165 نفر است.
دکتر بیتا مهروی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا درخصوص این دستاورد جدید در درمان سرطان اظهار کرد: این نانوذره وارد سلول های سرطانی می شود و آن را پیش از تشکیل تومور تشخیص و شناسایی می کند.عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: تشخیص زودهنگام سرطان تاثیر شایانی در جلوگیری از مرگ و میر مبتلایان به سرطان دارد؛ از این رو با طراحی این نانوذره سعی کرده ایم در مسیر حفظ تندرستی مردم، گام برداریم.محقق این طرح تحقیقاتی با اشاره به اینکه با استفاده از این نانوذره می توان سرطان را در مراحل اولیه با دستگاه های تصویربرداری مانند MRI تشخیص داد، افزود: استفاده از این نانوذره می تواند وضوح تصویر حاصله را بیشتر کند.متخصص نانوفناوری پزشکی بیان کرد: این اختراع به ثبت رسیده، شرکت دانش بنیان برای تولید این نانو ذره نیز تشکیل شده است و در حال اخذ مجوز تولید این نانوذره هستیم که به زودی صادر خواهد شد.
** درمان بیماری طاسی منطقهای (آلوپسی آره آتا) با استفاده از نانوتکنولوژی پزشکی
وی به یکی دیگر از اختراعات خود اشاره کرد و گفت: سیستم دارورسانی نوین به فولیکول مو، یکی دیگر از این اختراعات است که با استفاده از نانوتکنولوژی پزشکی اقدام به درمان بیماران مبتلا به طاسی منطقهای می شود؛ این نانوذره در درمان بیماری نقش بسزایی دارد.آلوپسیا آره آتا یا طاسی منطقه ای بیماری است که با آغاز سریع ریزش مو در یک منطقه از ناحیه سر، مشخص و معمولاً مدور است.آلوپسی یک واژه عمومی (یونانی) به معنای کاهش موی سر یا هر قسمتی از بدن به هر علتی است. آلوپسی مسری نیست، عوامل ژنتیکی در کنار عوامل محیطی نقش مهمی در بروز این بیماری دارند. در این بیماری سیستم ایمنی به فولیکول های مو (ساختارهایی که مشتمل بر مو می شود) حمله کرده و باعث ریزش مو می شود.مهروی افزود: این سیستم دارورسانی نوین علاوه بر درمان طاسی منطقه ای موی سر در رساندن مواد مغذی به مو هم بسیار موثر است.عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تعدادی از شرکت های دانش بنیان و شرکت های آرایشی و بهداشتی آمادگی خود را برای خرید و تولید این نانوذره اعلام کرده اند.وی اظهار کرد: این دو موضوع در قالب کار تحقیقاتی و پژوهشی انجام شده و به نتیجه رسیده و ثبت اختراع نیز شده است.
کد مطلب: 140876