گروه هنری: در پی تهدیدهای صورت گرفته توسط گروههای فشار رسمی و غیررسمی، وزارت ارشاد بار دیگر پای مجوزهای صادره و همچنین تصمیمات شورای نمایش خود نایستاد و اکران فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» را تا زمان نامعلوم به تعویق انداخت!
غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش، درباره مصوبات جلسه امروز دوشنبه ۲۷ آذرماه شورای صنفی نمایش در گفتوگویی با ایسنا بیان کرد: بحث اصلی جلسه شورا به اکران فیلم «عصبانی نیستم» اختصاص داشت که در اینباره با حضور تهیهکننده و پخشکننده این فیلم تصمیم بر این شد که با توجه به تراکم!! فیلمهای روی پرده سینماها، «عصبانی نیستم» در زمانی دیگر به اکران عمومی درآید!!
گفتنی اینكه، دیروز یك بیانیه تهدیدآمیز به وزیر ارشاد توسط یك بسیج دانشجویی منتشر شده بود كه از وزیر خواسته بود فیلم «عصبانی نیستم» را اكران نكند والا سیلی خواهد خورد! این در حالیست كه امروز محمدسعید صفاری عضو دفتر فیلم و سینمای بسیج دانشگاه امام صادق(ع) در اینستاگرامش نوشت: پیاله بفرست، نامه بزن، عینک بفرست، تهدید کن، باز نامه بزن، بازهم نامه بزن و بازهم نامه بزن؛ که تو از مطالبه گرى فقط همین ها را یاد گرفتی.
اخیرا نامه ای از سمت بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(علیه السلام) منتشر شده است، که حرف های مطرح شده در آن، تخلیات ذهنی تنها سه الی چهار نفر بوده و متأسفانه به اسم دانشگاه امام صادق(عليه السلام) و بسيج تمام شده است.
در اینجا بنده به عنوان عضو دفتر فيلم و سينماي بسيج دانشجويى دانشگاه امام صادق(عليه السلام)، ضمن تمام انتقادات وارده بر فيلم، اين روش انتقاد رو مردود اعلام كرده و اذعان میکنم #این_نامه_از_سمت_ما_نیست! و اما روی صحبتم با مدعيان خودسر! جنگ رسانه، فقط جنگ قلم با فیلم نیست. راه نقد، تقابل به مثل است. متولیان سینمای انقلاب اسلامی دست از تنبلی های مفرطی که دست و بال بچه های مکتبی را بسته است، بردارند و بسازند و بسازند و خوب بسازند. و تا زمانی که خوب نمی سازند، پس بچشند آن چه هر آن کس میخواهد به جامعه می خوراند.
چرا از «عصبانی نیستم» عصبانیاند؟
عصبانی نیستم به کارگردانی رضا درمیشیان و محصول سال ۱۳۹۲ است و تنها نماینده سینمای ایران در شصت و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم برلین و دومین فیلم بلند سینمایی رضا درمیشیان پس از فیلم تحسین شده بغض محصول ۱۳۹۲ است. فیلمبرداری «عصبانی نیستم» در ۲۴ مرداد آغاز و پس از ۵۲ جلسه فیلمبرداری ۱۹ مهر به پایان رسیده است. تمام صحنههای عصبانی نیستم در تهران فیلم برداری شده است و در بیش از ۶۰ لوکیشن مختلف از شمالیترین تا جنوبیترین نقطه تهران. «عصبانی نیستم» داستان «نوید» با نقش آفرینی نوید محمدزاده دانشجوی ستاره دار و اخراجی است که برای فراهم آوردن حداقل شرایط زندگی در رویارویی با بیاخلاقیهای جامعه با خود تمرین میکند تا «عصبانی» نباشد و در تلاش است تا دختر مورد علاقه اش «ستاره» با بازی باران کوثری را از دست ندهد.
نسخهای که در سی و دومین جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد، با ۱۷ دقیقه سانسور و حذف پایان فیلم بوده است. گفته میشود بعضی ها تنها امکان نمایش فیلم را در صورت حذف بیش از ۳۰ دقیقه دیگر از فیلم اعلام کردهاند! این فیلم اشارات صریحی به ۸ سال دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد دارد و داستان دانشجویی اخراجی و ستاره دار است و به همین دلیل «فیلم حامی فتنه» لقب گرفته است!!
وب سایت جشنواره فیلم برلین شنبه ۲۸ دی ماه ۱۳۹۲ از حضور عصبانی نیستم در شصت و چهارمین دوره خود خبر داد. جشنواره فیلم برلین از ۱۷ تا ۲۷ بهمن ماه ۹۲ در کشور آلمان برگزار شد و «عصبانی نیستم» به عنوان تنها نماینده سینمای ایران در شصت و چهارمین دوره جشنواره معتبر برلین به نمایش درآمد و با استقبال شدید منتقدان و تماشاگران روبرو شد. پس از پایان هر نمایش فیلم هم رضا درمیشیان به همراه دو بازیگرش باران کوثری و نوید محمدزاده با لباسهای طراحی شده برای این فستیوال در جلسات پرسش و پاسخ حضور پیدا کرده و مورد تشویق فراوان قرار گرفتند.
«عصبانی نیستم!» پس از اولین نمایش در جشنواره فیلم فجر در سینما آزادی با استقبال شدید مردم روبرو شد، به طوری که در همان سانس اول نمایش به سانس فوقالعاده رسید و صفهای خرید بلیط آن در مقابل سینماهای جشنواره تشکیل شد. «عصبانی نیستم» در شش رشتهٔ :بهترین بازیگر نقش اول مرد (نوید محمدزاده)، بهترین بازیگر نقش اول زن (باران کوثری)، بهترین تدوین (هایده صفی یاری)، بهترین صدابردار (نظام الدین کیایی)، بهترین صداگذار (محمد رضا دلپاک)، بهترین جلوههای ویژه (امیر سحرخیز و کامران سحرخیز) کاندید شده بود.
رضا عطاران برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره سی و دوم فیلم فجر در مصاحبهای کوتاه گفت: «این سیمرغ متعلق به من نیست. زیرا رای هیئت داوران جشنواره فجر انتخاب نوید محمدزاده به عنوان بهترین بازیگر مرد جشنواره بوده. به همین خاطر این جایزه را متعلق به ایشان میدانم نه خودم. همین».
با وجود آنکه این فیلم سینمایی، قرارداد خود را در شهریور ۱۳۹۳ در گروه سینما آفریقا به ثبت رساند و قرار شد پس از اکران فیلم خوابزدهها به نمایش درآید، در مهرماه همان سال، کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با ارسال نامهای به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خواستار عدم صدور مجوز اکران این فیلم و ۷ فیلم دیگر شد که از آنها با عنوان «فیلمهای مرتبط با فتنه»! نام برده شدهاست. به گفته احمد سالک، «برخی فیلمها با این که مجوز فیلمنامه و تولید دریافت کردهاند اما در هنگام ساخته شدن، به حاشیه رفتهاند و نمایش آنها به مصلحت نظام نیست!!» در آبان همان سال، علی جنتی، وزیر ارشاد وقت ایران، از عدم اکران این فیلم تا زمان اعمال سانسورهای جدید خبر داد و اعلام کرد که وی، شخصاً اقدام به مشاهده فیلم و میزان اعمال سانسور بر روی آن، مینماید! و حالا پس از 3 سال باز هم وزارت ارشاد دولت تدبیر بخاطر چند تهدید گروههای فشار، باز هم از مصوبات شورای نمایش خود عدول و از اكران آن جلوگیری به عمل آورد!