به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۲۱:۱۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۱۰/۱۲ ساعت ۱۲:۰۹
کد مطلب : ۱۴۱۵۱۶

رئیس‌جمهور: ۲۰۰ هزار میلیارد از۳۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمومي كشور در اختیار دولت نیست

رئیس‌جمهور: ۲۰۰ هزار میلیارد از۳۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمومي كشور در اختیار دولت نیست
گروه سياسي: رئيس‌جمهور، همدلی و همراهی بیش از پیش همه قوا برای رفع مشکلات مردم را ضروری خواند و با استناد به آمارهای رسمی از روند توسعه و پیشرفت کشور به رغم همه تلاش‌هاي دشمنان، تصریح کرد: شرایط اقتصادی ما از شرایط متوسط دنیا بهتر است اما این بدان معنا نیست که همه مشکلات حل شده است، برخی مشکلات هنوز هست اما باید با وحدت و همدلی و دست در دست یکدیگر، برای رفع آنها تلاش کنیم.

حجت‌الاسلام حسن روحانی در جلسه‌ای با روسای کمیسیون‌هاي تخصصی مجلس شورای اسلامی، به موضوع حوادث چند روز گذشته در کشور اشاره کرد و گفت: ممکن است یکسری مشکلاتی باشد، ما که نمی‌گوییم همه مشکلات حل شده است. اینکه بعضی‌ها می‌گویند ما نگوییم کشور ما گل و بلبل است، بله درست است. گل و بلبل نیست، مشکل داریم.وی با اشاره به دستاوردهای دولت در حوزه‌هاي گوناگون و با بیان اینکه حل برخی از مشکلات باقی مانده زمانبر است اضافه کرد: عده ای در جمع معترضین هستند که خواست به حق دارند، حالا مشکل دارند. موسسات غیرمجاز و تعاونی‌ها که ربطی به این دولت نداشته و حتی مجوز بانک مرکزی را هم نداشتند، اینها مجوزهایشان مجوزهای تعاونی برای دهه ۸۰ و قدیمی است، اشکالات و مشکلاتی داشتند، دولت برای اینکه این مسایل را حل کند، تاکنون ۱۱ هزار میلیارد تومان، پول گذاشته، این بار سنگینی بر دوش دولت است. ما این کار را کردیم. به عهده ما نیست. مگر باید این را دولت حل کند؟ برخی رفتند به یک مؤسسه غیرمجاز اعتماد کردند و این را هم می‌گویند که به موسسه کاسپین بانک مرکزی مجوز داده، شما می‌دانید که موسسه فرشتگان، جزو آنهایی بود که داخل این نبود و مجاز نبود داخل این شود. نمی‌خواهم تفسیرش را بگویم یک قاضی‌ در یکی از شهرها اشتباهی کرده و این گرفتاری برای ما درست کرده که ربطی به دولت ندارد.

رئیس دولت دوازدهم اضافه کرد: ما باید مشکل مردم را به گونه ای حل می‌کردیم چرا که مردم گرفتار شده بودند لذا آمدیم پول‌هاي بیش از سه میلیون نفری که گرفتار بودند را با یک سود عادلانه ای پرداخت کردیم، حتی سود عادلانه هم به آنها داده شده است. از تعداد سپرده‌گذاران ۹۸ درصد مسایل‌شان حل و فصل شده و ۲ درصد مانده حالا ممکن است عدد پولشان بالا باشد ولی تعداد سپرده‌گذار ۲ درصد است برای حل آن هم داریم تلاش می‌کنیم، یک مشکل قضایی بوده و مجوزهایی لازم بوده، فکر می‌کنم کارهایش را در همین هفته بتوانیم سامان دهیم که اموال آنها در اختیار قرار بگیرد، محاسبه و به آنها رسیدگی شود اما عده‌ای هم مشکلات دیگری دارند، یکسری کارگر هستند که صاحب کارخانه فعال است. جنس هم تولید کرده و جنسش هم در انبار است، تقاضا در بازار وجود ندارد. پول ندارد پول کارگرش را بدهد.روحانی با اشاره به اینکه در بحث اشتغال هنوز تا زمانی که مشکل بیکاری را حل کنیم، فاصله داریم، گفت: مردم مشکلات دارند. طبیعی است، باید این مشکلات را حل و فصل کنیم. بنابراین یک عده اعتراض یا انتقاد دارند. به حق انتقاد دارند، منتها باید طریق و مسیر درست و قانونی را برای بیان انتقاد انتخاب کنند. یک عده ای در این وسط آمدند دارند با تحریک دیگران سوء استفاده می‌کنند. آن هم معلوم است که برای چیست.

او با اشاره به اینکه نمی خواهم وارد بحث در این باره بشوم که ریشه این حوادث که ایجاد شد، از کجا شروع شد و چه بود، اظهار داشت: درباره این مساله در یک فرصت و زمان دیگر می‌شود بحث کرد و حرف زد. منتها امروز باید متحد باشیم. همه دست به دست هم دهیم. دیگر بحث سر این نیست که این برای کدام جناح و حزب است و دارای چه تفکری است. بحث، بحث خود نظام و انقلاب و منافع و امنیت و مصالح ملی و ثبات ما و منطقه است.رئيس‌جمهور درباره روش حل مشکل تصریح کرد: همیشه نمی شود مریض را با قرص خوب کرد و گاهی جراحی می‌خواهد. حالا اگر خانواده‌ای که باید این مریض را به جراح بسپارند، بین‌شان اختلاف نظر شود، یعنی یکی بگوید این باید جراحی شود، پزشک متخصص هم می‌گوید جراحی شود، آن طرف هم بگوید من می‌دانم باید جراحی شود، اما می‌ترسم و نمی‌توانم تحمل کنم، می‌ترسم طوری شود، نگرانی پیدا می‌کند. حالا وقتی دعوا می‌شود پزشک و جراح باید چه کار کند، بایستد؟روحانی گفت: الان مشکل بیکاری و معضل اشتغال داریم. باید به شکلی آن را حل کنیم. شما می‌گویید بودجه اشتغال را از جای دیگری بیاورید. اهلا و سهلا، شما نمایندگان مجلس هستید. شما می‌گویید این بودجه را از اینجا نبریم، خوب بگویید از کجا بیاوریم، هر جا بگویید ما حرفی نداریم.

وی افزود: آیا ما اشتغال نمی‌خواهیم؟ خیلی خب، نیاییم به مردم بگوییم؟ خب چه کار کنیم؟ به مردم چه بگوییم؟ من برنامه دادم و مردم به این برنامه رأی دادند. به مردم قول دادم و گفتم فقر مطلق را می‌خواهم از بین ببرم. به مردم گفتم که می‌خواهم مشکل اشتغال را درست کنم. بر این مبنا مردم آمدند به من رأی دادند. من باید به مردم چه بگویم؟ بگویم من برای اشتغال برنامه ندارم. باید بگویم برنامه دارم، برای اینکه برنامه داشتم و در بودجه دادم به مجلس، اما مجلس به هر دلیلی آمد گفت من رأی نمی‌دهم. باید به مردم شفاف بگوییم.رئيس‌جمهور تصریح کرد: در قدیم مجلس می‌گفت که دولت باید شهامت به خرج دهد. وقتی انجام نمی دهیم می‌گویند دولت شهامت این کار را ندارد که معضل را حل کند، می‌ترسد. خیلی از کارهایی که می‌خواهیم انجام دهیم ممکن است عده‌ای موافق نباشند و عده‌ای مخالف باشند. مگر شما در قانون نگفتید که حامل‌هاي انرژی چگونه باید اصلاح شود. قانون خودتان است، من الان این بحث را نمی‌خواهم اینجا مطرح کنم. شما می‌دانید اگر اشتغال را حل نکنیم به یک نقطه‌ بحران می‌رسیم.

روحانی با اشاره به وعده دولت به مردم در راستای از بین رفتن فقر مطلق در کشور،اظهار داشت: اجرای این کار نیاز به منابع دارد و طرح دولت در بودجه این است که در سال آینده به مردم اعلام کنیم کسانی که درآمد آنها از حداقل مستمری که به افراد ضعیف داده می شود، کمتر است، ثبت نام کرده و ما به آنها کمک کنیم.او با بیان اینکه سالانه ۶۰ هزار میلیارد تومان از جیب دولت بخاطر کمبود‌هاي صندوق‌هاي بازنشستگی، می رود، گفت: دلیل آن عمدتاً به تصمیمات مجلس و دولت در گذشته مربوط می‌شود؛ با تصویب بازنشستگی زودهنگام، ورودی پول به این صندوق کم شده و خروجی آن زیاد می‌شود و نتیجه آن کسری در صندوق است که هر سال هم بدتر می‌شود و سال آینده باید پول بیشتری برای آن بگذارید. اینها حاصل یک فرآیندی است که در طول سال‌ها انجام شده و به اینجا رسیده است؛ تقصیر ما نیست اما باید حل کنیم.

رئیس جمهور افزود: از ۳۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمومی، ۶۰ هزار میلیارد تومان برای صندوق‌هاي بازنشستگی و بیشتر از ۴۰ هزار میلیارد تومان برای یارانه نقدی تخصیص پیدا می کند؛ ۶۰ هزار میلیارد تومان نیز به صندوق توسعه ملی و ۱۰ الی ۱۱ هزار میلیارد تومان هم به عنوان پاداش بازنشستگی می‌دهیم؛ علاوه بر آن برای توسعه کشاورزی نیز یارانه‌هايي ارائه می کنیم که در مجموع نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از این ۳۶۰ هزار میلیارد تومان بخاطر مسایلی که در اختیار دولت نیست، از دست ما می‌رود. روحانی عنوان کرد: امسال سال انتخابات نیست و در موقعیت خوبی قرار دارید؛ حالا اگر در بهترین موقعیت مجلس و دولت نمی‌توانیم مسائل را حل کنیم، معنایش این است که نمی‌توانیم این ۵ مشکل بزرگ را حل کنیم و به یک نقطه بسیار خطرناک و ناجور خواهیم رسید.

وی با اشاره به اینکه همه ما موقتی بوده و کشور و مردم ماندنی و ماندگار خواهند بود، اظهار داشت: معتقدم آنچه که این چند روز واقع شده ظاهرش یک نوع تهدید بوده که باید آن را به فرصت تبدیل کنیم و ببینیم مشکل چیست. چراکه همه اینها کسانی نیستند که از خارج دستور گرفته باشند بلکه عده‌ای از آنها مردمی هستند که به خاطر احساسات و مشکلات‌شان به خیابان‌ها آمدند.رئیس جمهور با بیان اینکه مردم تنها به خاطر مشکلات اقتصادی به خیابان نیامده‌اند و فقط پول و نان و آب نمی‌خواهند، افزود: یکی از خواسته‌هاي مردم این است که فضا را بازتر کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: وقتی خودمان همدیگر را تضعیف کنیم یعنی دولت، مجلس را تضعیف کند ما دو تا با هم قوه قضائیه را تضعیف ‌کنیم و قوه قضائیه هم همه ما را تضعیف کند آیا در چنین صورتی می‌توانیم پیش برویم، قطعا نمی‌توانیم پیش برویم وقتی خدمات‌مان را کم بیان می‌کنیم. به هر حال یک کار بزرگی در این کشور به نام برجام انجام گرفته است اصلا کاری ندارم که برجام بعدا چه می‌شود تا همین دو سال، برجام چه خدماتی به ما کرده است؟ برجام هم که برای دولت نیست بلکه مجلس، شورای نگهبان و رهبری و شورای عالی امنیت ملی هم آنرا تصویب کرده است و با هم این کار را کرده‌ایم.او گفت: دولت خدماتی انجام داده یا نه؟ اگر انجام داده، چرا همه با هم نمی‌گوییم؟ اگر نقصی هم در دولت مجلس یا دستگاه قضا هست آن را هم بگوییم، چنانچه اشکالی وجود دارد باید دولت، مجلس و قوه قضائیه همه با هم باید حل کنیم چرا که مشکل هم برای همه ما است. همه باید قبول کنیم که در مسیر تغییر صحیح و تحول درست برای رسیدن به اهدافی که مردم از ما می‌خواهند حر کت بکنیم.

رئیس دولت دوازدهم با اشاره به اینکه اینگونه نیست که نسبت به صدای انتقاد و اعتراض بی‌توجه باشیم و گوش نکنیم، اظهار داشت: باید گوش کنیم و این را به یک فرصت تبدیل کنیم. ببینیم مسأله و راه حل آن چیست؟ دنبال آن راه‌ حل بگردیم و حل و فصل کنیم.روحانی با اشاره به اینکه در منبع دست شما باز است، تصریح کرد: اگر ما برای اشتغال سال‌های آینده، امسال تصمیم‌گیری درستی نداشته باشیم، نمی‌توانیم. شما بدانید، هیچ مسأله‌ای بالاتر از مسأله اشتغال نیست و هیچ خطری بالاتر از بیکاری نیست. تمام مسایل از جمله مسایل اجتماعی، آسیب‌های اجتماعی، مواد مخدر، مسأله خانواده، طلاق، هر جا که شما بروید، یک ریشه‌اش به مسأله بیکاری و اشتغال برمی‌گردد. او با اشاره به اینکه رئیس جمهور نماینده و منتخب تمام ملت است و نمایندگان هم منتخب مردم حوزه‌هاي انتخابیه خود هستند تاکید کرد: بنابراین هر دو نماینده مردم هستیم و از طرف مردم انتخاب شدیم. باید دست به دست هم دهیم و مشکل مردم را حل کنیم. به اعتقاد من با وحدت و اتحاد و یگانگی حتماً می‌توانیم از مشکلات عبور کنیم.

سلمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶/۱۰/۱۲ ۱۴:۱۳
سلام اقای رئیس جمهور
من برای رئیس جمهور شدن شما خیلی تلاش کردم بدون اینکه نه شما و نه پاتوق های تبلیغاتی شما خبر دار باشند و الان هم انتظار پاسخ گویی از طرف شما رو دارم نه کلی بلکه با جزئیات و البته پاسخ تمام مطالبات مردم کشور عزیزم که این روزها بدجوری حالش خرابه بعنوان یک ناشناس بین مردم بروید (همانهایی که اغتاشگر می خوانیدشان) ببینید کدامشان اغتشاشگر هستند و از چهره ها همه چیز مشخص است اگر سر به بیابان نگذاشتی از این همه درد مردم مردمی که تا الان با توجه به همه کاستی ها پای نظام مانده اند و. (356929)
۱۳۹۶/۱۰/۱۲ ۱۸:۵۴
این 5 سال چرا اینها رو نگفتی؟ برای رفع آنها چه کردی؟ (356942)
۱۳۹۶/۱۰/۱۲ ۱۹:۵۲
مشکل اصلی عدم ارتباط سازنده مسولین با مردم است.یک مسول بایستی مشکل مردم را مشکل خودش بداند ودر جهت رفع آن بکوشد.البته هیچگاه مشکلات نبایست جامعه را بسوی هرج ومرج ونا امنی اجتماعی بکشاند بطوریکه کل فعالیتهای جامعه مختل شود.خوشبختانه اکثریت مردم فهیم جامعه این امر بسیاراساسی را پذیرفته وبه این بلوغ سیاسی مانند کشورهای توسعه یافته رسیده اند که راهکار مشارکت هر چه بیشتر وبهتر و آگاهانه مردم در وقایع انتخاباتی واجتماعی بصورت متمدنان زیرا این تنها راهکار ایمن بسوی حل مشکلات زندگی هرچند تدریجی می باشد. (356945)
خادمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶/۱۰/۱۲ ۲۰:۲۰
باعث تاسف و تاثر و جای تامل است (356953)
صابری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶/۱۰/۱۳ ۰۰:۱۴
اقای رئیس جمهور مردم ما آزادی بیان میخواند آزادی رسانه میخوان چون ایناست که چلوی فساد رو میگیره . کشور ما با بحران مدیریت مواجهه است ما تو این کشور مدیر نداریم اونم داریم خیلیاشون دزد در آمدند اگر پرداخت حقوق هفت برابر حداقل حقوق برای این مدیران بی کفایت رعایت کنید بدون اینکه بوجه ای لازم باشه از اضافه پرداختی به این افراد چند میلیون جوان تحصیل کرده این مملکت صاحب شغل میشند ودیگه معتاد و ...... نمیشند. (356970)
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶/۱۰/۱۲ ۲۳:۲۳
صحبت های آقای روحانی صحیح است. این صحبت‌ها نشان می دهد که اختیارات ایشان متناسب با مسولیت رییس جمهور نیست. این مشکلی است که اکنون مشخص شده است و مدیریت اجرایی در کشور در این سی سال همین مشکل را دارد. نمی شود اختیارات رییس‌جمهور کافی نباشد و اختیار دست مقامات بالاتر و دیگر مقامات غیر پاسخگو باشد و ما انتظار درست شدن اوضاع را داشته باشیم. (356968)