معاون بهرهبرداری سد و نیروگاه سازمان آب و برق خوزستان با بیان جزئیات حادثه اظهار کرد که به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی از سوی راننده مینیبوس این خودرو با تعدادی سرنشین در دریاچه سقوط کرد. حبیبالله جعفری با اشاره به اینکه هنوز آمار سرنشین این مینیبوس دقیق نیست، به تجمع اهالی در منطقه اشاره کرد و گفت: متاسفانه راننده مینیبوس مسائل ایمنی را رعایت نکرده و واضح است که ماشین در وضعیت خلاص بوده و با پهلو گرفتن بارج، مینیبوس دچار حادثه شده و در دریاچه افتاده است.
وی با تاکید بر اینکه راننده مینیبوس از ماشین پیاده شده، گفت: با توجه به تجمع اهالی هنوز نمیتوان موضوع را از نزدیک رصد کرد اما آمار بیان شده بر اساس گزارشهای بخشدار مرکزی شهرستان دهدز است. معاون بهرهبرداری سد و نیروگاه سازمان آب و برق خوزستان در ادامه تاکید کرد که در دریاچه سد کارون ۳، سه ایستگاه وجود دارد و با توجه به اینکه هنوز راه جایگزین تکمیل نشده، ترابری دریایی فعال است.
جعفری خاطرنشان کرد: مسئول ترابری دریایی پیمانکار سد بوده که پس از تحویل کارون ۳ به سازمان آب و برق خوزستان توسط آب نیرو، این سازمان با پیمانکار قبلی قرارداد بسته است که قرارداد با پیمانکار از طریق مناقصه و حضور شرکتهای واجد شرایط و دارای گواهینامه صورت گرفته است.
وی همچنین گفت: پیمانکار موارد بیمه و کلیه نکات قراردادی را رعایت کرده است. حسین درخشان سخنگوی سازمان امداد و نجات هم اعلام کرد: ۱۶ نفر در این حادثه دچار سانحه شدهاند که پس از عملیاتی چند ساعته، تعدادی از آنها نجات یافتند، اما متأسفانه ۱۲ نفر جان خود را از دست دادند.
مدیرکل هلال احمر استان خوزستان هم گفت: این مینی با ۱۵ مسافر قرار بود از طریق دوبه به آن سوی دریاچه سادات حسینی در شهر دهدز از توابع شهرستان ایذه در استان خوزستان منتقل شود که متاسفانه واژگون شد. علی عسکر ظاهری عنوان کرد: ۱۵ مسافر و یک راننده به درون آب عمیق دریاچه پشت سد کارون سه افتادند که تلاش ها تنها منجر به نجات چهار نفر شد ولی متاسفانه به علت عمق بالای این دریاچه، ۱۲ نفر از هموطنان غرق شدند و زنده نمادند.
وی افزود: همه اجساد از درون آب خارج شده اند ولی باید عنوان کرد که دریاچه سد کارون سه بسیار عمیق است و باید فکری اساسی برای آن کرد. به دنبال آبگیری سد کارون۳، مجموعه روستاهای سادات حسینی در شهر دهدز هشت سال است که در محاصره آب دریاچه پشت سد کارون ۳ هستند. این روستاه ها با جمعیتی بالغ بر ۱۲ هزار نفر، ۱۵ روستا و دو هزار و ۴۰۰ خانوار با گذشت هشت سال از آبگیری سد کارون۳ هنوز در محاصره آب قرار دارند.
اهالی این روستاه ها سالهاست که از دوبه و قایق برای عبور از دریاچه سد کارون استفاده می کنند اما گاها همین دوبه یا قایق هم نیست یا ساعت فعالیت آن که از ساعت هشت صبح تا هشت عصر است به همین دلیل در مدت نصف روز امکان خروج از منطقه وجود ندارد. متاسفانه تاکنون سه نفر از اهالی سادات حسینی براثر بیماری قلبی و دیر رسیدن به بیمارستان ایذه که ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد جان خود را ازدست داده اند. آنها می گویند از سد کارون۳ فقط از دست دادن زمینهای کشاورزی و محاصره شدن در سختی ها به ما رسیده است.