به گزارش خبرآنلاین، یکتا ناصر، بازیگر سینما و تلویزیون و همسر منوچهر هادی، کارگردان در «کافه تماشا» مهمان آزاده نامداری بود، آنها در این گفتوگو درباره موضوعات مختلف هنری و اجتماعی صحبت کردند، از سختیهای مادری کردن گرفته تا گرانی دلار و کیفیت آثار سی و ششمین جشنواره فیلم فجر. ناصر در این گفتوگو از علاقهاش به بازی باران کوثری و فیلمهای اصغر فرهادی گفت و از فضای مردانه جشنواره فجر 36 و آرزو کرد روزی برسد که سینماگران ایران فیلمهایی با تم لطیفتر برای مردم بسازند.
جشنوارهای از فیلمهای مردانه
یکتا ناصر در واکنش به صحبتهای آزاده نامداری که اغلب فیلمهای امسال مردانه بودند، گفت: «کمابیش با نظر شما موافقم، فضای کلی «لاتاری»، «تنگه ابوقریب» و «مغزهای کوچک زنگزده» علیرغم این که نکته مثبت کم نداشت، مردانه بود.»
از «ابد و یک روز» تا علاقه به سینما فرهادی
یکتا ناصر در ادامه این گفتوگو از فیلمهای مورد علاقهاش گفت و افزود: «در سالهای گذشته به غیر از فیلمهایی که به خودم ربط داشت و دوستشان داشتم، «ابد و یک روز» خیلی تحت تأثیرم قرار داد.» او ادامه داد: «برایم پیش آمده که فیلمی متأثرم کرده و سالها بعد که دوباره تماشایش کردهام، متوجه نقاط ضعفش شدهام، خیلی از فیلمهای ما محصور در زمان هستند و البته خیلیها هم نه، مثل فیلم «مادر» علی حاتمی که من هر بار در تلویزیون تماشایش میکنم دوستش دارم .»همسر منوچهر هادی گفت: «از بین فیلمهای سینمای ایران «درباره الی » و «جدایی نادر از سیمین» را خیلی دوست دارم، در فیلمهای خارجی هم «شستن امواج» تحت تأثیرم قرار داد. این فیلم، عشقی را مطرح میکند که برایم خیلی جذاب است و من هم شبیه دیگر خانمها موضوع عشق برایم مهم است.»
با همه سیاستهای تلویزیون موافق نیستم
ناصر در پاسخ به این سوال که چرا در تلویزیون بازی نمیکند، گفت: «سریالهای زیادی به من پیشنهاد شده که هر کدام را به دلایلی رد کردهام، با تلویزیون از این جهت که با طیفهای وسیعی از مردم سروکار دارد، رابطه خوبی دارم، اما این که همه سیاستهایش را قبول دارم یا مورد رضایتم هست؟ مسلما خیر!»
گرسنه به فرهنگ فکر نمیکند
این بازیگر ادامه داد: «به هیچوجه موافق نداشتن پول هم نیستم، انسان تا جایی که نیازهای اولیهاش برآورده نشده باشد به فرهنگ فکر نمیکند، آدم گرسنه هرگز سراغ موضوعات فرهنگی نمیرود. البته این را هم بگویم خیلی وقتها آدمهایی را میبینم که شاید از نظر مالی فقیر نباشند اما فقرشان نشات گرفته از جاهای دیگر است، به همین دلیل است که متأسفانه امروزه در جامعهمان حسرت و حسادت را در میان آدمها زیاد میبینیم.»
حال عمومیمان بد است
یکتا ناصر با انتقاد از فضای عمومی جامعه هم گفت: «این که میگویید فضای غالب فیلمهای امسال مردانه است، طبیعی است، فیلمسازان ما در همین جامعه زندگی میکنند، به همین جامعه فکر میکنند و تا جایی که امکان ساخت داشته باشند سراغ موضوعات روز میروند، متأسفانه جامعه ما خشن شده و حال عمومیمان خوب نیست. ما لحظات خوبی هم داریم اما کوتاه و لحظهای، نمیشود در چنین جامعهای که فلان اختلاس صورت گرفته یا مثلاً در ردیف بودجه فلان اتفاق افتاده ناراحت نبود، فقط میتوانیم برای گریز از این دست فشارها سرمان را گرمکنیم.»
به رئیسجمهوری میگویم مشکلی نیست، ممنونم
یکتا ناصر در پاسخ به سوال نامداری که از او خواست، صحبتهایش را با رئیسجمهور مطرح کند، به شوخی گفت: «اگر ایشان را ببینم میگویم مشکلی نیست، ممنونم از شما!»او ادامه داد: «واقعا چه میشود به رئیسجمهور گفت؟ مشکلات ما به یکی دو مورد محدود نمیشود، کدام را میشود مطرح کرد؟ من به عنوان یک فرد عادی مشکلات بیشماری را میبینم و مسلما رئیسجمهوری خیلی بیش از من به این مسائل اشراف دارد و اگر این مشکلات حلنشده یا ارادهای برای حل آن وجود ندارد یا کاری از دستشان برنیامده است. بنابراین گفتن منِ نوعی تأثیری نخواهد داشت.کما این که رضا رشیدپور هم بهعنوان مجری مسلط و باسواد تلویزیون که من هم قبولش دارم، چیزی از پرسیدن دستگیرش نشد.»
رشیدپور کلیات را پرسید
او درباره انتقاد برخی به گفتوگوی رضا رشیدپور با رئیسجمهور هم گفت: «رشیدپور کلیات را پرسید، من هم به عنوان سینماگر اگر در چنین شرایطی قرار بگیرم، در وضعیت کنونی که مردم گرسنه هستند، از رئیسجمهور درباره مطالبات صنفیام سؤال نمیپرسم.»
دچار روزمرگی شدهایم
ناصر با بیان این که به استثناها کاری ندارم، گفت: «این روزها انگار همه ما دچار روزمرگی شدهایم، میگویند امنیت ملی ما حفظ شده، این مهم است اما همه چیز نیست، بخشی از نیاز جامعه است، اما به امنیت روحی، اقتصادی و... هم نیاز داریم؛ در شرایطی که میروی شیر بخری و میفهمی دلار گران شده نمیشود زندگی کرد و همین میشود که مردم در خیابانها با هم با خشونت رفتار میکنند.»این هنرمند گفت: «طرفدار خشونت نیستم و سعی میکنم رفتار خشنی نداشته باشم، اما این که رفتار خشن مردم را میبینم، میتوانم دلایلش را درک کنم.»