دریافت لینک صفحه با کد QR
روحانی در نشست با وزرا و استانداران: در زندگی خصوصی مردم دخالت نکنید
مبنای دین اسلام سختگیری و زندان نیست
24 بهمن 1396 ساعت 12:41
گروه سياسي: رییسجمهور در نشست با وزرا و استانداران گفت: در زندگی خصوصی مردم دخالت نکنید، مبنای دین اسلام سختگیری و زندان نیست.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام حسن روحانی در نشست مشترک وزیران و استانداران با روسای سازمانهای اقتصادی با اشاره به راهپیمایی ۲۲ بهمن عنوان کرد: در این مقطع تاریخی حضور مردم در همه استانها و شهرها و بخشها و روستاها با عظمت بود و نشان داد مردم ما نسبت به راه و مسیری که حدود ۴۰ سال پیش شروع کردند، مصمم هستند و همان را ادامه میدهند. این حرف معنایش این نیست که مردم نقصی نمیبینند مشکلات را باید حل کرد. وی افزود: مردم درست تشخیص مسیر دادند، یعنی مسیر استقلال و عدم مداخله در سرنوشت. الان هم اگر از مردم بپرسید میخواهید استقلال داشته باشید یا بیگانگان دخالت کنند، ۹۸ و ۲ دهم درصد باز هم میگویند استقلال میخواهیم این آمار تغییر نمیکند اگر بپرسیم آزادی میخواهید یا استبداد همان آمار امروز هم به جمهوری اسلامی رای میدهند.
رئیسجمهور گفت: ممکن است در شیوهها و برنامهها و نحوه اجرا مردم انتقاد داشته باشند مردم میخواهند به فرهنگ ملی و دینیشان توهین نشود کسی نمیخواهد به دین و فرهنگ ملی توهین شود و فساد در جامعه باشد انقلاب ما برای همینها بود برای این بود که فرهنگ اسلام و فرهنگ ملی و جمهوریت و اسلامیت حاکم شود. من معتقدم امکان بازگشت از این مسیر وجود ندارد ملت ما همان آمارها را دارد و همان مسیر را ادامه میدهد. وی ادامه داد: این کار را همه ملت با هم انجام دادیم امام قبل از ۵۷ هم حضور داشتند. سال ۴۱ و ۴۲ و ۴۳ هم بودند یا در زندان یا در حصر و تبعید بود. مردم ایران هم بودند. رژیم شاه هم که فاسد و غیرقانونی بود. چه شد که سال ۴۱ و ۴۲ انقلاب اسلامی به پیروزی نرسید. چه فرقی کرد؟ امام فرق کرد، ملت فرق کرد یا رژیم فاسدتر شد؟ رژیم فاسد بود امام از اول دنبال نجات کشور بودند مردم هم میخواستند اما انسجام و وحدت در حرکت ایجاد نشد. آنچه ۵۶ و ۵۷ حاصل شد این بود که اقشار مختلف به صحنه آمدند و احساس و آرمان مشترک پیدا کردند و همه آماده شدند برای این اهداف فداکاری کنند تا زمانی که این وحدت هست این انقلاب خواهد ماند. هیچ قدرت خارجی و گروهکی تا ملت منسجم است کاری نمیتواند انجام دد و انقلاب پایدار میماند.
رییس جمهور با بیان اینکه ما وظایف سخت و دشوار در قبال نظام و انقلاب به عهده داریم، گفت: وقتی ما بر اساس قانون اساسی مسئولیت اجرا را بعهده گرفتیم یعنی باید این بار را به مقصد برسانیم. اراده، اطمینان، نشاط ، آیندهنگری و امید به آینده پایههای اصلی است. وی افزود: کسی که امید ۹۹ درصدی دارد، نباید در مسئولیت بماند ما به امید و نشاط ۱۰۰ درصدی احتیاج داریم. ما کاملا به آینده امیدواریم و میتوانیم کشور را در مسیر پیشرفت قرار دهیم این فقط حرف ما نیست و دنیا نیز این را قبول دارد. چرا دنیا در برابر ترامپ ایستاد؟ اگر آینده ایران مستحکم نبود ۱۹۰ کشور جلوی آمریکا میایستاد و آمریکا و اسرائیل با دو کشور کوچک در منطقه تنها میماندند؟ دنیا با از بین بردن برجام مخالفت کرد چون اعتماد به دولت و نظام است آنها محاسبه میکنند و اعتبار خود را بی دلیل در میان نمیگذارد.
وی با اشاره به کاهش ریسک اعتباری کشور از ۷ در ابتدا دولت یازدهم به ۵ گفت: این کاهش یعنی اعتماد دنیا به این نظام و کشور زیاد شده است من در تمام روابطی که با کشورها جهان و مقامات آنها دارم این امر را احساس میکنم که آنها درصد ۱۰۰ به نظام ما اعتقاد دارند. به بوقهای دستگاههای تبلیغاتی توجه نکنیم. وی با بیان اینکه متاسفانه دستگاههای تبلیغاتی ما از دنیا عقب هستند و مردم دچار این عقبماندگی نیستند، گفت: برخی دستگاههای داخلی هنوز بذر یاس را در جامعه پخش میکنند. دلیل ما برای پیشرفت آمارو ارقام است شما رشد سال ۹۶ را مشاهده کنید با رشد متوسط جهان مقابسه کنید قول میدهم رشد ما از متوسط جهان بیشتر است. اگر رشد ما از متوسط جهانی بیشتر نبود اقلیت درست میگوید اگر رشد بالاتر بود یعنی مسیر ما درست است.
رییس شورای عالی امنیت ملی گفت: اینکه دولت در ۴.۵ سال گذشته توانستیم بطور مداوم تورم کاهش دهیم به معنی قدرت دولت و آرامش جامعه است. ما مصمم هستیم این مسیر ادامه دهیم یعنی هدف ما تورم تک رقمی،رشد اقتصادی بالای ۵ درصد کاهش بیکاری است. باید بیکاری را کاهش دهیم نه اینکه اشتغال از ۷۰۰ هزار نفر بیشتر شود باید نرخ بیکاری را کاهش دهیم تا تک رقمی شود این که ما بتوانیم رقم بیکاری را از ۱۱ درصد به ۹ رسانیم چند سال کار میبرد با این وضع کار آسانی نیست اما شدنی است.
رئیس جمهور بیان کرد: وزارت کشور و دستاندرکاران مربوطه و ستاد بحران و شورای امنیت کشور در دو بخش مدیریت و نظارت بر اعتراضها که چند روزی در دی ماه صورت گرفت، کار بزرگی انجام دادند و با توجه به اینکه در کارهای زیادی در حوادث بحرانی حضور داشتند لمس میکنم که این یعنی چه.
وی ادامه داد: وقتی بحرانی شش ماه طول میکشد یا اینکه چند روز ادامه پیدا میکند هر فعالیتی در آن متفاوت است و در این شرایط همه به صحنه آمدند اما در این زمینه شورای عالی امنیت، وزارت کشور، نیروی انتظامی و نیروهای مسلح بار سنگینی را بر دوش کشیدند و البته به خوبی این مسیر کار را انجام دادند اگر دقت صورت نمیگرفت این کارها به خوبی انجام نمیشد. روحانی با بیان اینکه از روز اول به پلیس دستور دادیم بدون اسلحه وارد صحنه شود، گفت: در تماس تلفنی که با یکی از مقامات فرانسه داشتهام وقتی که گفتم پلیس بدون اسلحه حضور دارد تعجب کرد که چرا این موضوع اعلام نمیشود و پلیس بدون سلاح به خیابان آمد و آرامش را برقرار کرد. بینظمی و ناآرامی همه را آزار میدهد و اگر مردم ببینند خیابانها ناآرام است و عدهای شیشه میشکنند و خود را آتش میزنند مورد پسندشان نیست.
وی با تاکید بر اینکه اگر اعتراضی داریم قانون برای ما راه تعیین کرده است، گفت: در ۲۲ بهمن گفتم قانون اساسی ظرفیتهای زیادی دارد که اگر اصلاح هم نشود میتواند کشور را هدایت کرده و هم رضایت عامه را برآورده سازد؛ به شرطی که همه متعهد به قانون اساسی باشند و فصل سوم قانون اساسی را اجرا و پیاده کنیم. رئیس جمهور بیان کرد: قانون اساسی ما ظرفیتهای بسیار زیادی دارد و همه باید در اجرای قانون اساسی بار سنگین مسئولیت را بر دوش خود احساس کنیم البته رئیسجمهور مسئولیت ویژه دارد که بر عهده فرد دیگری نیست بنابراین مسئولیت رئیسجمهور از همه سنگینتر و سختتر است و در این زمینه همه باید کمک کنند.
وی ضمن تشکر برای مدیریت حوادث غیرمترقبه گفت: کشور ما هم مانند بسیاری از کشورها حوادث طبیعی، سیل و زلزله و غیره را دارد و ممکن است بارش برف هم مشکل ایجاد کند و این مساله در آمریکا و اروپا هم مشکل به بار میآورد اما اگر یک خیابان در اثر بارندگی بسته شد، نشانه کارآمدی نظام نیست.
روحانی با اشاره به زلزله کرمانشاه و کرمان گفت: در مجموع حوادث به ویژه در زلزله کرمانشاه و کرمان کارهای خوبی انجام گرفت اما به این معنی نیست که رضایت مردم را برآورده کرده است شاید انتظار مردم بیش از اینها باشد و باید این حس را در خود زنده کنیم که مردم در چه حالی هستند. طی سفری که به کرمان داشتم خانم مسنی میگفت تمام جهیزیهای که چندین سال تامین کرده است زیر آوار رفته بنابراین این حس را نمیشود، جبران کرد؛ چراکه خانهای بوده و به آن عادت کرده و حتی اگر خانهای دیگر برای آنها درست شود این حس ناخوشایند از بین نمیرود.
وی با اشاره به اسکان اضطراری، اسکان موقت و شروع اسکان دائم زلزلهزدگان گفت: این اقدامات جای تقدیر و تشکر دارد و اگر نقصی در این زمینه داریم باید جبران کنیم. امیدوارم دیگر خرابی و ویرانی نداشته باشیم و باید در کرمان تا پایان تیرماه بحث اسکان تمام شود و در کرمانشاه البته مدت زمان بیشتری اختصاص مییابد و هر کمکی که باشد دولت کمک میکند. روحانی با بیان اینکه در مناطق زلزلهزده نباید وسواس به خرج داد چراکه شرایط مردم عادی نیست، گفت: اگر کسی خانهاش سالم است و چادر میخواهد به او داده شود لذا با توجه به زلزلهای که آمده مردم میترسند که در خانههای خود زندگی کنند و نگوییم که این تعداد خانه ویران شده و این تعداد به چادر و کانکس احتیاج دارند و نباید در دادن کانکس سختگیری کنیم.
رئیس جمهور گفت: دولت از همه نهادهایی که کانکس را در زمان زلزله خریدند و به مردم دادند تشکر میکند.
وی افزود: از وزارت کشور و نهادهایی همچون هلال احمر و اورژانس و بهداشت درمان و ادارات آب و گاز و برق و ارتباطات تشکر میکنم چرا که در زمان زلزله همه اینها دچار مشکل میشود. رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه ما برای سال آینده چند مساله مهم را در پیش رو داریم، گفت: با توجه به اینکه سال آینده چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است از استانداران خواهش میکنم همه توانشان را به کار ببندند.
روحانی با اشاره به اینکه سال آینده سال نشاط و امید و شادمانی مردم ایران است خطاب به استانداران گفت: سختگیری نکنید و در زندگی خصوصی مردم دخالت نکنید و آنچه امام گفته را اجرا کنید. وی در خصوص دخالت نکردن در زندگی خصوصی مردم تصریح کرد: کسی شاید در خانهاش غیبت کند و یا دروغ بگوید اما ما نباید او را بازخواست کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه دین اسلام بر مبنای سختگیری و زندان نیست، گفت: مبنای اسلام تشریع و تبلیغ است. خدا به پیامبر میفرماید تو میخواهی خیلیها را هدایت کنی اما امکانپذیر نیست. پیغمبر قصد داشت خیلیها را هدایت کند و نمیخواست حتی یک نفر در گمراهی باشد اما خداوند به او میفرماید تو رسالتت را انجام بده و اینکه چه کسی هدایت شود و یا نشود وظیفه خداست. روحانی با بیان اینکه ما نباید برای خودمان وظیفه مافوق طاقت درست کنیم و نباید برای مردم دین تعریف کنیم، عنوان کرد: اسلام دین مشقت نیست و خداوند حکم جعل نکرده است و حکمی از سوی خدا جعل نشده است. رئیسجمهور با بیان اینکه دین ما دین فرهنگ است، افزود: سال آینده باید سال شادمانی مردم به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باشد.
روحانی همچنین اظهار کرد: خیلی از دشمنان ما میخواهند ما جشن انقلاب نگیریم اما سال آینده ملت ما شاهد بزرگترین جشن در طول این چهل سال خواهند بود. دشمنان ما میخواهند ما جشن نیم قرن پیروزی انقلاب را هم برگزار نکنیم اما راه ما راه اسلامیت، آزادی و جمهوریت است و حاکمیت ملی ما ادامه پیدا میکند و جوانهای ما از این موضوعات فاصله نمیگیرند. رئیسجمهور در ادامه گفت: اشتغال مهمترین مساله سال آینده است. به خاطر دارم در تبلیغات انتخاباتی به هر شهر یا استانی که سفر میکردیم یکی از خواستهای اصلی و مهم مردم اشتغال بود. خصوصا این مساله در جوانان تحصیلکرده بسیار پررنگتر است. در حال حاضر ۱۲ میلیون جوان تحصیلکرده داریم و هر سال تعداد زیادی جوان از دانشگاهها فارغ التحصیل میشوند که باید برای اشتغال آنها فکر کرد.
وی در ادامه افزود: باید با یک حرکت فوق العاده برای سال آینده جلو برویم. در بحث اشتغال روستایی بنده امروز تاکید کردم که همه منابع تخصیص داده شده تا پایان تیرماه آینده باید مصرف شده باشد. این امر مستلزم یاری همه استانداران، وزارت کار و وزارت کشور در اجرا و نظارت است. رئیس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به این مساله که اگر یک روز در زندگی یک جوان تاخیر بیفتد یا فردی بدون شغل بماند ما مسئولیم، گفت: به عنوان آموزش حین کار از همین امروز تا پایان سال ۹۷ هر صنف اگر فردی را مشغول به کار کند از دادن حق بیمه معاف است. دولت این آمادگی را دارد که حتی بیمه حوادث را هم برعهده بگیرد.
روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه فضا را باید برای ایجاد اشتغال مهیا کرد، گفت: یکی از مشکلات اصلی در بحث اشتغال همین قوانین و مقرراتی است که دست و پاگیر شده است. اگر همین دو بحث آموزش حین کار که باید از امروز تا پایان سال ۹۷ در کشور اجرا شود و اشتغال روستایی، به خوبی اجرا شده و به نتیجه برسد تحول بزرگی در اشتغال ایجاد میشود. رئیس جمهور در ادامه با اشاره به طرحهای مهارتآموزی وزارت کار گفت: مسالهای که در اشتغال سال آینده به آن توجه داریم این است که وزارت کار مهارتآموزی را برای همه تحصیلکردهها در همه مقاطع تحصیلی در دورههای کوتاه ایجاد کند. پس از اتمام دورههای مهارتآموزی ما نیز باید مشوقهایی برای این افراد جهت اشتغال به کار تا مدت یک سال ایجاد کنیم. مشوقهایی از جمله بخشش بیمه و غیره را متقبل شویم. در این صورت به طور معمول اشتغال برای فرد ادامه مییابد و اگر گاهی هم پس از یک دوره یک ساله حمایتهای دولتی فرد نتوانست به اشتغال خود ادامه دهد برای آن هم باید چارهای اندیشید.
روحانی در بخش بعدی سخنان خود با تاکید بر اهمیت فضای مجازی گفت: سرعت اینترنت یکی از ضرورتهای آینده فضای مجازی و همچنین بحث اشتغال مجازی است. بخش بزرگی از شرکتهای دانشبنیان و یا شرکتهایی که در بحثهای مرتبط با فناوری اطلاعات کار میکنند وابسته به فضای مجازی بوده و سرعت اینترنت میتواند کمک بزرگی به آنها کند. باید توجه داشت که فناوری اطلاعات دنیا را متحول کرده است. وی در ادامه با برشمردن مسائلی که از تاثیرات فضای مجازی در کسب و کارها گفت: در همین مساله حمل و نقل درون شهری و به مرور برون شهری ببینید فضای مجازی چه تحمل بزرگی ایجاد کرده است. تحول بزرگی برای زندگی و برای اشتغال مردم. به عنوان مثال کامیونهای بسیاری خالی برمیگردند چون به درستی نمیدانند در چه نقاطی بار وجود دارد یا باغداران ما میوههایشان به فروش نرسیده و روی دستشان تلنبار شده یا گاها سه بار در دست دلالها میچرخد. فضای مجازی میتواند به راحتی چالشهای اینچنینی را با متصل کردن کامیوندار به بار و یا باغدار به میدانهای متوسط شهری یا حتی مغازهدارها حل کند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید برای تحویل ارزان جنس به مردم یک تحول ایجاد کرد، گفت: بخشی از گرانیها به وسیله همین واسطههایی که معمولا نیز غیرضروری هستند، ایجاد میشود. بخش دیگری از دلایل گرانی هم این است که به طور مثال کشاورزان امروز محصولی تولید میکنند که به فروش نمیرسد و سال دیگر به دنبال تولید آن نمیروند. این روند منجر به گرانی آن محصول در سال بعد میشود. حدود ۶۰ سال یا بیشتر است که این روند در کشور وجود داشته و باید نهایتا برای حل آن چارهای اندیشید. یکی از راهحلهای موثر آن فضای مجازی و شبکههای ارتباطات مجازی است.
رئیسجمهور درباره برخی تنگنظریها در برخورد با فضای مجازی گفت: برخی مسائل مربوط به فضای مجازی را درک نمیکنند. گاهی با دیدن یک عکس نامناسب یا یک جمله، طنز و یا کلام بد همه توجهات به فضای مجازی را به این سمت معطوف کرده و فضای منفی ایجاد میکند. مسائل نامناسب در همه حوزهها در همه جای دنیا وجود دارد. ما باید خودمان برای پالایش و تزکیه آن تلاش کنیم و این مسائل دلیل نمیشود که با فضای مجازی برخورد سلبی کنیم. این فضای مجازی بستری است که فضا را برای کسب و کار، شغل، علم، کشاورزی، آشایش و… مردم فراهم میکند.
روحانی با بیان اینکه در حال حاضر در کشورهای مختلف برای آبیاری سر چاه نمیروند و از طریق فضای مجازی این کارها را میکنند، گفت: زندگی و مشاغل ما تغییر خواهد کرد باید بر مبنای زندگی آینده کار کنیم باید توجه کنیم فناوری اطلاعات بسیار مهم است. دولت باید زیرساخت آنرا مهیا کند. وی با بیان اینکه دولت یازدهم، بیست هزار میلیارد تومان پول برای زیر ساخت اختصاص داده است، گفت: نسل سه و چهار اینترنت همراه که به دنبال آن هستیم برای این است که مردم دنبال شغل موبایل محور باشند طرحها را دنبال میکنیم اگر صد هزار شغل در این طرحها ایجاد و اجرا کنیم خوب است.
روحانی با اشاره به بخش گردشگری گفت: باید در زمینه گردشگری تلاش کنیم معاون سازمان گردشگری گزارش داد و گفت در سال ۹۶ توانستیم چند هزار شغل در این زمینه ایجاد کنیم. تمام استانها به فضای گردشگری کمک کنند. ما هتل ارزان قیمت میخواهیم برای این کار زمین را به مردم واگذار کنیم و بانکها را تشویق کنید، تسهیلات بدهند. وی با بیان اینکه دولت زمینهای فراوانی دارد، گفت: ما طبق قانون میتوانیم تمام زمینها را برای تهیه مسکن بصورت مجانی به وزارت مسکن بدهیم. درحال حاضر ارگانهای دولتی هستند که زمینهایی از ۲۰ سال پیش در اختیار دارند که میخواهد یک چیزی در آن درست کنند اینها را در اختیار این کار بگذارند.
رییسجمهور با بیان اینکه دولت متعهد میشود هروقت این ارگان خواست ساختمانی درست کند به او زمین بدهد، تشریح کرد: من این مساله را دنبال میکنم. بافت فرسوده را برای زندگی شادی مردم درست کنیم در بافت فرسوده نمیشود زندگی کرد اگر زلزله بیاید مردم سلامت و جان خود را از دست میدهند و ما مسئولیم. وی تاکید کرد: اگر زمین مجانی در اختیار مردم بگذارند و واحدی با ارزش بیشتر در اختیار آنها بگذاریم هم ثروت آنها و بهداشت بهتر میشود هم مصرف انرژی کمتر میشود. یک توسعهگر در آن زمین دو برابر ساختمان مورد نیاز برای بافت فرسوده ساختمان میسازد. یک برابر آن به ساکنین آن بافت فرسوده واگذار میشود و نصف دیگر توسعهگر برای تامین خرج کردش میفروشد. ما تضمین میکنیم ۵۰درصد خودش را سریع بفروشد این تضمین را با دادن وام به خانه اولیها میدهیم. سود این وامها ۶ درصد است.
روحانی گفت: اینگونه همه تشویق میشوند و جوانان خانهدار میشوند بافت فرسوده سامان مییابد و صنایع مرتبط با ساختمان حرکت درمیآید گفتیم برای ۱۰۰ هزار واحد در سال برنامهریزی کنید که باید بیشتر شود در تمام استانها و شهرها میتوانید فعال شوید هر جا زمین است باید واگذار شود. شهرداری زمینهای بسیار دارد باید به میدان بیاید بعد از ساخت زمین بافت فرسوده تخریب میشودآنجا زمین داریم همه ما در تهیه امکانات و خدمات لازم برای ساختمانهایی که برای ساکنین بافت فرسوده ساخته شده است، مسئولیت داریم . رئیس جمهور بیان داشت: رسیدگی به بافتهای فرسوده حرکت بزرگی است که اگر به طور صحیح در این راه حرکت کنیم، میتوانیم ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار شغل برای سال آینده ایجاد کنیم.
روحانی افزود: این موضوع به عنوان یکی از برنامههای مورد تاکید دولت دوازدهم است و خیلی راحت میشود اشتغال را ایجاد کرد و به راحتی میتوان با رسیدگی به بافت فرسوده، چهره شهرها را تغییر داد. ما در بازسازی بافتهای فرسوده باید ساختمانهای تاریخی و فرهنگی را حفظ کنیم. وی بیان داشت: بیشتر بافت فرسوده در اطراف شهرها چیزی است که ارزش تاریخی ندارد و مردم باید برای بازسازی بافتهای فرسودهشان مشتاق باشند. رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه ما باید ماکت و نقشه جدید را پیش روی مردم در بافت فرسوده قرار دهیم تا نظر مردم جلب شود، بیان داشت: این امر برای سلامت، مقاومتسازی و همچنین برای خانه اولیها مفید واقع میشود و همچنین یک حرکت بزرگ در راستای ایجاد اشتغال برای ما است.
روحانی بیان داشت: بازسازی بافت فرسوده باید در کنار ایجاد اشتغال روستایی اشتغال گردشگری و اشتغال صنعتی و کشاورزی وجود داشته باشد. رئیس جمهور در ادامه صحبتهای خود به مساله کاهش مصرف آب اشاره کرد و ایجاد سامانه نوین آبیاری را در کشور یادآور شد. روحانی در این رابطه افزود: امسال ۱۴۰ هزار هکتار از زمینهای ما زیر سامانه نوین آبیاری قرار گرفت و برای سال آینده برنامه داریم ۲۵۰ هزار هکتار از زمینهای ما سامانه نوین آبیاری را داشته باشند چرا که برای دستیابی به آمایش سرزمینی و ایجاد اشتغال بر اساس داراییهای آبی مهم میباشد. رئیسجمهور با فرض اینکه خشکسالی در سالهای آینده ادامه پیدا کند، عنوان کرد: ما در حال حاضر در خشکسالی هستیم و بر مبنای وضعیت فعلی باید برنامهریزی انجام دهیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه مسکن سلامت و محیط زیست برای سال آینده برای دولت بسیار مهم است، در رابطه با محیط زیست افزود: در مسائل محیط زیست وزیر صنعت و معدن ما و دیگر دستگاههای ما شکایاتی داشتند از پروندههایی که معطل مانده بود. رئیسجمهور با اشاره به اقدامات رئیس سازمان محیط زیست گفت: آقای کلانتری مسیر مهمی را شروع کرد که بسیاری از موارد مهم اختلافی را حل کرد. او اما همچنان دو یا سه مساله مهم دیگر را مدنظر دارد که پیشنهاد تشکیل شورای عالی محیط زیست را برای حل آنها پیشنهاد داده است و ما این شورا را تشکیل میدهیم تا این مسائل را حل کنیم.
روحانی ایجاد ظرفیت ۱۷۶ هزار شغل جدید را از جمله اقدامات رئیس سازمان محیط زیست کشور برای سال آینده عنوان کرد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما گاهی خود مانع ایجاد اشتغال میشویم، گفت: باید پیچ و خمها و مشکلات را برداریم چراکه سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در ایران گاها بسیار دچار مشکل میشوند. از وزارت کشاورزی شروع میشود با ادارات منابع طبیعی و محیط زیست ادامه پیدا میکند و بانکها هم مشکلات جدیدی را برای آنها آغاز میکنند لذا ما همه باید کمک کنیم که موانع را برداریم. روحانی اظهار کرد: دولت یازدهم ۴۰۰ مانع را در راستای ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری حذف کرد اما در برابر هزاران مانعی دیگر چیزی نیست. رئیس جمهور بیان داشت: اگر یک سرمایهگذار در خارج از کشور بدون مراجعه به کشور ما توانست سرمایهگذاری کند و نیاز به حضور او در ایران نبود آنگاه ما میتوانیم بگوییم که سرمایهگذاری کردهایم. این مهم از طریق بستر اینترنت دولت الکترونیک و فضای مجازی قابل حل است چرا که آنها از این طریق میتواند شرکای تجاری خود را پیدا کنند و سرمایهگذاری را انجام دهند اما در حال حاضر یک سرمایهگذار باید چندین ماه معطل شود.
روحانی افزود: ما جاذبههای فراوانی داریم از جمله آبهای آزاد مسیر ریلی و جادهها و دیگر امکانات که میتواند در جذب سرمایهگذار موثر واقع شود. رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید مقررات دست و پاگیر را برداریم گفت: همه وزارتخانهها، سازمانها و اداره استخدامی باید این مساله را رعایت کنند و اگر مبحثی هست به دولت بیاورند و در صورت نیاز دولت لایحه به مجلس بدهد تا حرکت بزرگی ایجاد کند. روحانی با اشاره به بحث محیط زیست تاکید کرد: محیط زیست باید متحول شود و در جاهایی که ریزگرد، آلودگی هوا، مساله پسماندها وجود دارد تا سال آینده تحول ایجاد کنیم و اگر در خوزستان در سال گذشته ۱۲ هزار هکتار مالچ پاشی کردهایم تا پایان سال باید این رقم افزایش پیدا کند و به مردم اعلام کرده و به آنها امید دهیم که ظرف سه یا چهار سال آینده از این معضل خلاص میشوند.
وی با اشاره به اینکه مدتها در نوع مالچ پاشی تردید داشتیم که چه نوعی را استفاده کنیم، اظهار داشت: مالچ پاشیهای معمولی در مواردی ۱۰ تا ۲۰ سال و حتی از قبل از انقلاب دوام داشته است و در جایی که گرد و غبار داریم شاید مالچ پاشی درمان نباشد و باید بوتهکاری نهالکاری و رطوبت ایجاد کنیم. روحانی با تاکید بر اینکه وزارت کشاروزی کار بزرگی در خوزستان انجام داد، گفت: در زمینه حق آبه باید اقدام شود تالابها دریاچهها و شنزارها نیازمند رسیدگی است و اگر بنا است صداها را بشنویم اینها دارند داد میزنند و در سرزمینهای خشک که منشا غبار است باید رطوبت ایجاد کنیم.
رئیس جمهور در رابطه با رسیدگی به آلودگی در شهرهای بزرگ گفت: باید آلودکنندهها را کم و به تدریج از بین ببریم که برای این کار تصمیم در زمینه تحرک و نوسازی در ناوگان حمل و نقل گرفته شده است و بر اساس گزارشها، کامیونهای ۷۰ ساله داریم که در بین شهرها در حال تردد هستند و روندی که برای نوسازی ناوگان تاکنون داشتیم، هیچ وقت به هدف نمیرسد. وی ادامه داد: باید حرکت سریع ظرف سه تا چهار سال آینده انجام دهیم و ناوگان سنگین و نیمه سنگین نوسازی شود و دولت در این زمینه متعهد شده است اگر کامیون، مینیبوس و اتوبوس فرسوده دارند تحویل داده و خودروی نو با نصف قیمت روز تحویل میدهیم که البته برخی با این مساله مخالف بودند اما معتقدیم مردمی که شبانهروز تلاش میکنند باید به آنها کمک کنیم.
روحانی در رابطه با مزایای نوسازی ناوگان گفت: در درجه اول به محیط زیست کل ملت کمک کرده و به خانوادهها کمک میکنیم و همچنین به سلامت مردم کمک خواهد شد و صنعت خودروسازی هم متحول میشود. وی افزود: اگر صنعت خودروسازی توان داشته باشد که سالیانه ۷۰ هزار خودرو را تامین کند تمام منابع لازم ارزی را دولت تامین خواهد کرد و آنچه ساخته میشود به نصف قیمت به مالک کامیون فرسوده داده و مابقی را به صورت اقساط میپردازند و از وزارت صنعت میخواهیم تمام تلاش خود را بگذارد تا در سال ۹۷ این طرح عملیاتی شود. این به این معنی نیست که مساله محیط زیست تمام میشود و مردم باید در سلامت کامل باشند
روحانی گفت: باید مهارت آموزی در آموزش و پرورش و دانشگاهها بالا ببریم و آقای ربیعی وزیر کار باید با دانشگاهها همکاری داشته تا دانشجویی که فارغ التحصیل میشود دارای مهارت هم باشد و باید میدان بخش خصوصی را مهیا کنیم و این اساس کار تحول در زمینه اشتغال است. روحانی افزود: سال آینده سال نشاط است باید جوانها احساس کنند که در امور مدیریتی میتوانند وارد شوند و هر وزیر و مدیری باید جوانها را در ردههای بالا به کار گیرد و وزارتخانهها، مدیرکلها و فرماندارها باید زمینه جذب جوانان را فراهم کنند چرا که فاصله مدیریت با نسل جوان افزایش یافته است. رئیسجمهور با اشاره به وضعیت زنان گفت: شرایط اشتغال زنان فراهم شده و در سطوح مدیریت باید ظرفیت بالا رود.
وی افزود: در رابطه با مذاهب، ادیان و اقوام مختلف باید همه ایرانیها باید در داخل و خارج جاذبه ایجاد کرده و آنها را جذب کنیم و احساس کنند که مدیران و مسئولان با نظر واحد به آنها نگاه میکنند. وی با بیان اینکه پیغمبر(ص) مجسمه عدالت بود، گفت: پیغمبر(ص) حتی نگاه خود به افراد را در جلسهاش عادلانه تقسیم میکرد و مهر، عدالت و عطوفتش عادلانه بود بنابراین همه مردم از هر طیف و قشری باید احساس کنند که نگاه وزیر، استاندار به همه یکسان است و اگر یکی به اتاق ما مراجعه میکند با هر وضعیتی ثروت و لباس، نسبت و رفاقت در محیط کاری و اداره همه احساس یکسانی داشته باشند. رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در عمل باید وحدت ایجاد کنیم گفت: اینکه اقوام و آشنایان به ما مراجعه کنند کارش را یک روزه انجام دهیم و کسی را که نمیشناسیم یک ماه کارش به طول بیانجامد نادرست است لذا اگر کسی به مومنی اهانت کند به خدا اعلان جنگ داده و نباید بگذاریم به کسی اهانت شود چرا که مانند ربا است و اعلان جنگ کردهایم.
کد مطلب: 143143
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir