کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

روحاني در مراسم تحلیف: تنها راه تعامل با ایران گفت و گو از جایگاه برابر است

دو رييس‌جمهور سابق در مراسم تحليف حضور نداشتند

13 مرداد 1392 ساعت 16:51

گروه جامعه: مراسم تحلیف دکتر حسن روحانی كه از ساعت شانزده در مجلس شورای اسلامی آغاز شد، به پايان رسيد.


مراسم تحلیف ریاست جمهوری یازدهم با حضور مقامات و مسوولان ارشد کشور و همچنین مهمانان خارجی از جمله ۱۱ رییس جمهور، دو نخست‌وزیر، ۷ رییس مجلس، ۸ معاون رییس جمهور، سه معاون نخست‌وزیر، ۱۱ وزیر خارجه، ۱۲ وزیر و دو میهمان ویژه (ماهاتیر محمد نخست‌وزیر اسبق مالزی و خاویرسولانا مسوول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا ) در حال برگزاری است.

اين در حاليست كه در مراسم تحليف، دو رييس‌جمهور سابق (سيدمحمد خاتمي و محمود احمدي‌نژاد) حضور ندارند. اين در حاليست كه در مراسم امروز، محمدرضا رحيمي (معاون اول احمدي‌نژاد) و وزيران دولت دهم، در جمع ميهمانان حاضر هستند و عدم حضور احمدي‌نژاد ظاهرا ريشه درتنش جلسه موسوم يكشنبه سياه مجلس بر سر استيضاح وزير كار دولت دهم، دارد كه رابطه او و مجلس را به شدت تيره كرد.

پس از قرائت آياتي از قران مجيد، علی لاریجانی طی سخنانی از حضور مقامات کشورهای خارجی و همچنین میهمانان این مراسم تقدیر و تشکر کرد. لاریجانی همچنین از نمایندگان حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی که در مراسم تحلیف حجت‌الاسلام حسن روحانی شرکت کرده‌اند، تشکر کرد. وی همچنین مقدم رئیس‌جمهور به این مراسم را گرامی‌ داشت
لاریجانی در ادامه گفت: با انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره)، بساط دیکتاتوری از ایران برچیده شد. وی ضمن تبریک به حسن روحانی، گفت: انتظار مجلس این است که اولا همانطور که در تبلیغات همه کاندیداها و بخصوص رئیس جمهور تبلور داشت، پایبندی به قانون محور فعالیت قوه مجریه باشد چرا که بدون قانون نه عدالت معنی می یابد و نه توسعه پایدار محقق می شود.

لاریجانی تاکید کرد: تجربه سالهای گذشته نشان میدهد، توسعه کشور صرفا بر اساس تئوری علمی امکان پذیر است لذا کارهای روزمره و عجولانه، در دراز مدت به هم ریختگی اقتصادی در کشور ایجاد می‌کند. لاریجانی ادامه داد: مجلس همه‌گونه همکاری صمیمانه با دولت خواهد داشت و امیدواریم کابینه ظرفیت کافی برای تحقق مطالبات را داشته باشد. وی همچنین از دولت‌های نهم و دهم احمدی‌نژاد که "سختکوشانه" فعالیت کردند، تشکر کرد.
در ادامه، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه برای ایراد سخنرانی پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به متن سوگندنامه رئیس‌جمهور در مراسم تحلیف، به بیان ویژگی‌های نظام اسلامی و قانون اساسی پرداخت.

حسن روحانی سوگند ریاست جمهوری یاد کرد

سپس رئیس‌جمهور براساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی در حضور نمایندگان ملت، رئیس‏ قوه‏ قضائیه‏ و اعضای‏ شورای‏ نگهبان‏ سوگند ریاست جمهوری یاد و سپس متن این سوگندنامه را امضا کرد. متن سوگندنامه به شرح زیر است:

بسم ‏الله‏ الرحمن‏ الرحیم‏
من‏ به‏ عنوان‏ رئیس ‏جمهور در پیشگاه‏ قرآن‏ کریم‏ و در برابر ملت‏ ایران‏ به‏ خداوند قادر متعال‏ سوگند یاد می‏کنم‏ که‏ پاسدار مذهب‏ رسمی‏ و نظام‏ جمهوری‏ اسلامی‏ و قانون‏ اساسی‏ کشور باشم‏ و همه‏ استعداد و صلاحیت‏ خویش‏ را در راه‏ ایفای‏ مسئولیتهایی‏ که‏ برعهده‏ گرفته ‏ام‏ به‏ کار گیرم‏ و خود را وقف‏ خدمت‏ به‏ مردم‏ و اعتلای‏ کشور، ترویج‏ دین‏ و اخلاق‏، پشتیبانی‏ از حق‏ و گسترش‏ عدالت‏ سازم‏ و از هرگونه‏ خودکامگی‏ بپرهیزم‏ و از آزادی‏ و حرمت‏ اشخاص‏ و حقوقی‏ که‏ قانون‏ اساسی‏ برای‏ ملت‏ شناخته‏ است‏ حمایت‏ کنم‏. در حراست‏ از مرزها و استقلال‏ سیاسی‏ و اقتصادی‏ و فرهنگی‏ کشور از هیچ‏ اقدامی‏ دریغ نورزم‏ و با استعانت‏ از خداوند و پیروی‏ از پیامبر اسلام‏ و ائمه‏ اطهار علیهم ‏السلام‏ قدرتی‏ را که‏ ملت‏ به‏ عنوان‏ امانتی‏ مقدس‏ به‏ من‏ سپرده‏ است‏ همچون‏ امینی‏ پارسا و فداکار نگاهدار باشم‏ و آن‏ را به‏ منتخب‏ ملت‏ پس‏ از خود بسپارم‏.

حسن روحانی: تنها راه تعامل با ایران گفت و گو از جایگاه برابر است

رئیس جمهور دولت یازدهم در مراسم تحلیف با بیان اینکه کانون دولت یازدهم برپایه اعتدال گرایی و عقلانیت بنا خواهد شد گفت: جمهوری اسلامی ایران در پی تغییر مرزها و دولتها نبوده و بکارگیری زور را نقطه مقابل مردم سالاری و تنها راه تعامل با ایران گفت و گو از جایگاه برابر می داند. دکتر حسن روحانی خطاب به ملت بزرگ و شریف ایران، مهمانان ارجمند ملت ایران، رؤسای محترم جمهور، نخست وزیران، رؤسای مجلس، وزرای خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای همسایه و دوست، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای نگهبان، رؤسای قوای مقننه و قضائیه، اعضای مجلس خبرگان ر هبری، رئیس و اعضای مجلس تشخیص مصلحت نظام، رئیس و اعضای دفتر مقام معظم رهبری، اعضای بیت امام راحل، اعضای دولت، مسئولان لشکری و کشوری، علما و روحانیون ارجمند، خانواده‌هاي شهدا و ایثارگران، نخبگان، فرهیختگان، خبرنگاران تصریح کرد:‌ با سوگندی که در این مراسم با شکوه ادا نمودم اکنون رسما مسئولیت خطیر قوه مجریه را بر عهده می گیریم.

روحانی افزود:‌این مسئولیت خطیر یعنی پاسداری از قانون اساسی و پاسخگویی به خواست‌هاي بر حق ملت شریف ایران را پذیرفته ام و باور دارم تشکیل دولت راستگویان، امانتداران، اخلاق مداران و مردم داران نزدیک ترین مسیر برای پیروی از پیامبر رحمت است. رئیس جمهور منتخب ملت ایران تصریح کرد: ‌اینکه مسئولیت دولت جدید در ماه مبارک رمضان آغاز می شود و در عین حال شروع این مسئولیت مصادف با ۱۴ مرداد که یادآور پیروزی مردم در نهضت مشروطه و سرآغاز قانونگرایی در تاریخ جنبش‌هاي آزادیخواهی ملت ایران است را به فال نیک می گیرم و از خداوند متعال مسئلت می نمایم که در این مسیر دشوار درهای رحمت خویش را بر روی مردم بزرگوار ایران و این خادم ملت بگشاید و تقدیری نکو و شایسته برای مردم و کشور رقم زند.

روحانی با بیان اینکه مردم ایران در انتخابات ۲۴ خرداد حماسه بزرگی آفریدند تأکید کرد:‌ ملت بزرگ ایران که فراز و نشیب‌هاي فراوانی را تجربه و سختی‌هاي زیادی را تحمل کرده اند با روحی سرشار از امید، نشاط و تعهد به کشور به آ‌ینده آن مردمسالاری نظام را بار دیگر به نمایش گذاشت. وی با تأکید بر اینکه‌ در این انتخابات مردم با لبخند به زندگی و مشارکت مؤثر و کم نظیر خواسته‌هاي خود را از طریق صندوق‌هاي رأى به کرسی نشاندند تصریح کرد:‌ رهبر فقید انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام راحل همانطور که فرمودند "میزان رأی ملت است"امروز به اعتبار رأی مردم و امضای آن از سوی رهبر معظم انقلاب متعهد به انجام وظایفی می شوند که یقیناً فراتر از توان و ظرفیت هر شخص حقیقی است.

روحانی تصریح کرد: در هفته‌های گذشته درباره پیام صندوق‌های رای بسیار تأمل کردم. مردم در این انتخابات به وضوح مشخص کردند که بر کدام مشی و اندیشه پای می‌فشارند و آن را ادامه راستین آرمان‌های انقلاب اسلامی می‌دانند. همه آنهایی که به من رای دادند و به دیگران رای دادند یا حتی پای صندوق‌های رای حاضر هم نشدند همه شهروندان ایرانی هستند و از حقوق برابر شهروندان برخوردارند. رئیس‌جمهور در مورد تکالیف دولت تدبیر و امید، افزود: دولت تدبیر و امید خود را مکلف می‌داند که خواسته‌های قانونی همه آنان را مدنظر قرار دهد و من نماینده همه مردم ایران هستم. سرمایه این دولت در مسیر پیش‌رو اتکا به خداوند، اعتماد به مردم گرانقدر ایران و بهره‌گیری از همه سرمایه‌های طبیعی و انسانی این مرز و بوم است. مردم شریف ایران به اعدالگرایی و دوری از افراط و تفریط رای مثبت دادند. کانون فکری دولت بر محور اعتدال و عقلانیت بنا خواهد شد.

وی تصریح کرد: اعتدالگرایی به معنای توازن میان آرمان و واقعیت و ترجیح منافع ملی بر منافع حزبی و جناحی است. اعتدالگرایی بر اجماع ملی، قانونگرایی و بردباری در تعاملات سیاسی تاکید می‌کند. بنیان این مرام فکری و عملی فاصله گرفتن از توهم و تخیل و تمرکز بر تفکر، برنامه، شفافیت و استفاده از تخصص‌ها است. رئیس دولت یازدهم در تشریح بیشتر ویژگی‌‌های دولت تدبیر و امید ادامه داد: این دولت نهایت اهتمام خود را به کار خواهد گرفت تا بر مبنای اعتدال و روش‌های عقلایی و متناسب با واقعیت‌های موجود اعتدال را شالوده عملکرد و مدیریت کشور قرار دهد، تهدیدها را کاهش داده و فرصت‌ها را افزایش دهد، اعتدالگرایی بر اخلاق و مدارا اصرار می‌ورزد و از طریق گفت‌وگو، تفاهم و تدوین برنامه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت سعی خواهد نمود شکاف‌های اجتماعی و اقتصادی را به حداقل ممکن برساند.

روحانی افزود: دولت تدبیر و امید، رعایت قانون، رعایت حقوق و آزادی‌های همه شهروندان و پاسخگویی به جامعه و مدیریت علمی تاکید خواهد داشت. مردم تغییر، تحول و تعالی را می‌خواهند. مردم می‌خواهند از فقر و تبعیض به دور باشند، مردم می‌خواهند حرمت و کرامت داشته باشند، مردم می‌خواهند در فضایی آرام، معنوی و عقلانی زندگی کنند، پدران و مادران جامعه ما در پی آینده‌ای مطمئن برای فرزندانشان هستند. جوانان ما می‌خواهند فرصت شکوفایی و کار و ابتکار داشته باشند و در یک کلام مردم می‌خواهند بهتر زندگی کنند.

وی با بیان اینکه ملت ایران باید جایگاه شایسته خود را در میان ملت‌ها بازیابد، ادامه داد: از آغاز انقلاب اسلامی زنان فهیم این سرزمین بر مبنای اندیشه‌های بالا حضرت امام(ره) دوشادوش مردان در جهت توسعه و اعتلای کشور حضوری همه‌جانبه داشتند. آنان همواره کوشیده‌اند به عنوان نیمی از جامعه بزرگ ما در خلق حماسه‌های جاودان نقش‌آفرین باشند؛ انتخابات ۲۴ خردادماه جلوه‌گاه دیگری از این شگفتی‌آفرینی‌ها بود. رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه در پی گام‌های بلندی که نظام اسلامی برای تکریم منزلت زنان برداشت است، دولت تدبیر و امید استیفای هرچه بیشتر حقوق زنان و ایجاد فرصت برابر در زمینه‌های اجتماعی را از اهم برنامه‌های خود می‌داند، تصریح کرد: فراهم آوردن زمینه‌های اجتماعی لازم برای نقش‌آفرینی بیشتر آنان در عرصه‌های مختلف را در دستور کار خود قرار می‌دهد.

وی بیان کرد: یکی از اهداف کلیدی دولت مبارزه با فساد و تبعیض خواهد بود و همه دستگاه‌ها، نهادها و مسئولان باید دست به دست هم دهند تا مبارزه جدی با نابرابری و فساد را آغاز کنند. اگر با فساد مبارزه کنیم، فعالیت و رقابت اقتصادی مردم معنا می‌یابد. روحانی با بیان اینکه مبارزه با فساد منجر به استفاده از منابع ملی به صورت درست و بهینه می‌شود، تصریح کرد: مبارزه با فساد، عدالت و شکوفایی اقتصادی را به ارمغان می‌آورد که در چنین شرایطی فقر و تبعیض از جامعه رخ می‌بندد. رئیس‌جمهوریازدهم رویکرد اصلی دولت یازدهم زمینه‌سازی برای مشارکت گسترده مردم خواند و گفت: این مهم سرلوحه سیاست‌های تمامی بخش‌های دولت خواهد بود که در این رویکرد کارآمدی، شفافیت، فراهم‌آوردن فضای کسب و کار مناسب، ترویج فرهنگ کارآفرینی، ساماندهی منابع انسانی و تقویت پایه‌های اجتماعی، دستیابی فزایند به علوم و فنون، اساس سیاستگذاری‌ها و عملکرد خواهد بود.

وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید برای خود رسالتی جدی قائل است تا از دردها و رنج‌های ملت ایران بکاهد و نشاط را به زندگی ایران و ایرانی برگرداند و برای تحقق چنین هدفی قدرت و ثروت ملی را باید افزایش دهیم. روحانی با بیان اینکه خرد جمعی را باید مبنای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری قرار می‌دهیم، یادآور شد: به بخش‌های دولتی اعتماد کنیم و تصدی‌گری دولت را کاهش خواهیم داد. ما باید به مردم اعتماد کنیم و با آنها صادقانه سخن گوییم و شرایطی را فراهم آوریم که مردم مسئولیت‌پذیری در اداره کشور و تامین معاش خود را بپذیرند.

رئیس‌جمهور افزود: باید مداخله اقتصادی و فرهنگی دولت در زندگی مردم کاهش یابد و بدون شک چنین چارچوبی زمینه گسترش اخلاق اجتماعی، رشد فردی و دین‌مداری و همچنین آزادی‌های مدنی را به دنبال خواهد داشت. وی تاکید کرد: دولت باید ساختارها را اصلاح کند تا مردم بتوانند با اتکا به فکر، همت و سرمایه خود رشد کند و همین امر توسعه ملی را فراهم آورند. روحانی با تاکید بر اینکه اقلیم‌های متنوع فرهنگی از سرمایه‌ها و زیبایی‌های این کهن است، تصریح کرد: ایرانیان در همه جای این سرزمین به خوبی‌ آموخته‌اند که دوشادوش هم با احترام و افتخار زندگی کنند؛ اگرچه اقدامات فراوانی جهت توسعه منطقه‌ای و استیفای حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی برداشته شده است، اما متاسفانه هنوز هم کاستی‌ها و نارسایی‌ها وجود دارد.

وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید بر خود فرض می‌داند که زمینه استیفای این حقوق را به بهترین وجه فراهم کند، یادآور شد: این دولت باید ارتقای کرامت و خلاقیت‌های فرهنگی و اجتماعی همه هموطنان را سرلوحه اقدامات خود قرار دهد. رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه امروز مردم ایران نسبت به مشکلات خود و کاستی‌های موجود در کشور هم آگاهی و هم دغدغه دارند، افزود: به طور حتم این مردم با مشارکت فعال در انتخابات امید آفریدند تا با فکر و برنامه اعتدال و قانونگرایی شرایط کشور را به سوی امید و توسعه پایدار سوق دهند. روحانی به رویکرد دولت یازدهم در عرصه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: با قاطعیت تمام و به عنوان منتخب مردم شریف ایران اعلام می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران در پی صلح و ثبات منطقه است.

وی ادامه داد: ایران لنگرگاه ثبات در این منطقه پرآشوب است؛ ما در پی تغییر مرزها و دولت‌ها نیستیم؛ نظام سیاسی هر کشور به خواست و اراده عمومی مردم آن کشور بستگی دارد و ما با هرگونه دگرگونی در نظام‌های سیاسی از طریق مداخلات خارجی مخالف هستیم و به کارگیری زور را نقطه مقابل مردم‌سالاری و حق تعیین سرنوشت ملت‌ها می‌دانیم.

رئیس‌جمهور یادآور شد: مخالفت و ستیز با هرگونه زورگویی، سلطه و تجاوز مخصوصا تعرض نظامی جزئی از فرهنگ اسلامی انقلابی و ایرانی ماست. آرامش و ثبات در همه مناطق پیرامونی ما نه فقط یک آرزوست بلکه نیاز و ضرورتی همه‌جانب برای جمهوری اسلامی ایران است. روحانی با تاکید بر اینکه تلاش همه‌جانبه برای پایان دادن به ناآرامی‌ها، برادرکشی‌ها، خشونت‌های فرقه‌ای و قبیله‌ای و بی‌عدالتی‌ها در هر نقطه از جهان خواست همه ملت‌هاست، تصریح کرد: در جهان بهم پیوسته کنونی هیچ قدرتی نمی‌تواند امنیت خود را از طریق ایجاد وحشت و ناامن کردن دیگران به دست آورد.

وی ادامه داد: رفاه و امنیت و توسعه غیرقابل انحصار هستند. در تعاملات بین‌المللی، دولت تلاش می‌کند تا با ایجاد اعتماد متقابل بهتر و بیشتر بین ایران و کشورهای منطقه و جهان امنیت ملی و پیرامونی خود را گسترش دهد. رئیس‌جمهور با بیان اینکه شفافیت کلید گشودن باب اعتماد است، گفت: شفافیتی که از آن سخن می‌گوییم نمی‌تواند بدون سازوکار اجرایی و عملی در روابط دوجانبه و چندجانبه باشد؛ تنش‌زدایی ایجاد اعتماد متقابل و تعامل سازنده مسیر حرکت ما را روشن می‌کند و با صراحت تاکید می‌کنم که ایران هیچ‌گاه سر جنگ با دنیا نداشته است.

روحانی بیان کرد: ما تمامی تلاش‌های خود را معطوف به مهار جنگ‌طلبان و جنگ‌افروزان خواهیم کرد؛ ایران بهای سنگینی برای استقلال خود پرداخت کرد و همچنان برای عزت و سربلندی خود ارزش فراوانی قائل است. وی عنوان کرد: گرچه تحریم‌ها فشارهای اقتصادی زیادی را بر مردم وارد کرده اما مشارکت فعال مردم در این انتخابات نشان داد که آنها در حراست از حقوق و منافع ملی خود جدی و هوشیار هستند. رئیس‌جمهور گفت: ملتی را که با برخورداری از انسجام ملی و با مشارکت گسترده و در کمال آرامش و امنیت در انتخابات شرکت می‌کند، نمی‌توان با تحریم به تسلیم وا داشت و یا به جنگ تهدید کرد بلکه تنها راه تعامل با ایران گفت‌وگو از جایگاه برابر و اعتمادسازی متقابل و احترام دوجانبه و کاستن از خصومت‌هاست.

رئیس جمهور منتخب ملت تأکید کرد: تعامل سازنده براساس احترام متقابل و منافع مشترک از موضع برابر مبنای روابط ما با سایر کشورها را تشکیل می دهد و بر این اساس متناسب با رفتار و برخورد طرف‌هاي مقابل در جهت بهبود و ارتقای روابط حرکت خواهیم کرد. به صراحت می گویم اگر پاسخ مناسب می خواهید نه با زبان تحریم که با زبان تکریم با ملت ایران سخن بگویید. وی تأکید کرد در خاتمه دست همکاری به سوی همه نهادها و دستگاه‌هاي مسئول در کشور دراز می کنم چرا که دولت تدبیر و امید برای تحقق اهداف عالی کشور و افزایش شوکت ایران و کرامت ایرانیان به همفکری، همراهی و هم اندیشی همه مسئولان و ملت ایران نیازمند است.

روحانی افزود:‌امید دارم که با مروت و مدارا، همدلی و همکاری جهت دفاع از منافع ملی و پاسخگویی به خواست‌هاي بر حق ملت ایران بتوانیم آینده بهتری را رقم بزنیم و امید دارم همگی قدر این فرصت را بدانیم، سرگرم حاشیه ها نشویم و هدف را گم نکنیم. از خداوند متعال مسئلت دارم اینجانب و اعضای دولت جدید را توفیق دهد تا با پیشبرد اهداف کشور خدمات ارزنده ای را به ملت شریف ایران ارزانی دارد و از ملت بزرگوار و نمایندگان ملت می خواهم که با مشورت و توصیه به عدل مرا در این امر بزرگ یاری دهند.

وی همچنین از مهمانان خارجی که برای شرکت در این مراسم رنج سفر را بر خود هموار کرده اند تشکر کرده از سفرای محترم کشورهای مختلف مقیم تهران و همه مسئولان لشکری و کشوری صمیمانه قدردانی کرد. روحانی همچنین خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: در اینجا اعلام می دارم که با انجام بررسی‌هاي لازم ارزیابی و مشورت با صاحب نظران و تشکیلات علمی و تخصصی در اجرای اصل ۱۳۳ قانون اساسی اسامی وزرای پیشنهادی دولت تدبیر و امید را به همراه زندگی نامه و برنامه آنان و همچنین خط مشی و اصول کلی برنامه دولت جهت اخذ رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی تقدیم می نمایم.


کد مطلب: 14327

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/14327/دو-رييس-جمهور-سابق-مراسم-تحليف-حضور-نداشتند

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir