به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۲:۰۳
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۱۲/۰۵ ساعت ۲۱:۵۹
کد مطلب : ۱۴۳۶۴۱
گروس عبدالملکیان:

شعر حسودترین معشوقه دنیاست

گروه فرهنگ و هنر: گروس عبدالملکیان در نشست خبری جایزه شعر «بهاران»، شعر را حسودترین معشوقه دنیا خواند و گفت در این جشنواره شعر وسیله نیست بلکه هدف است.
به نقل از روابط عمومی موسسه بهاران، در نشست خبری نخستین جایزه شعر «بهاران» که امروز (شنبه، پنجم اسفندماه) در موسسه بهاران برگزار شد گروس عبدالملکیان، دبیر جایزه شعر بهاران، درباره این جایزه ادبی گفت: حدود یک سال پیش با رئیس مؤسسه بهاران و دیگر دوستان دست‌اندرکار موسسه گفت‌وگویی داشتیم؛ قرار شد در کنار فعالیت‌های ادبی این موسسه، برای حمایت از استعدادهای شعر و ادبیات دو جایزه را راه‌اندازی کنیم که یکی به داستان اختصاص داشته باشد و یکی به شعر.

او افزود: مساله اساسی جایزه شعر بهاران این است که یک جنبه مکمل دارد و فعالیت‌های علمی و ادبی موسسه را تکمیل می‌کند. تفاوت اصلی این جایزه با دیگر جوایز حوزه شعر نیز به این دید برمی‌گردد که شعر حسودترین معشوقه دنیاست یعنی اگر شاعری شعر را به خاطر جایزه، مقام و جایگاه بخواهد و هر کدام از این مولفه‌ها را در نظر داشته باشد شعر اندک اندک از او خداحافظی می‌کند و می‌رود، مگر این‌که آن مقولات را به خاطر شعر بخواهد. نگاهی که ما در این جایزه داریم این است که شعر وسیله نیست بلکه هدف است.

دبیر جشنواره شعر بهاران با اشاره به انتشار کتابی مشترک برای برگزیدگان این جشنواره بیان کرد: مسئله اصلی ما در جایزه ادبی بهاران، خروجی است؛ اینکه خروجی جشنواره علمی، ادبی و کاربردی باشد. از این جهت می‌خواهیم حمایت‌ها را از جایزه ادبی بهاران انجام دهیم.

عبدالملکیان در ادامه گفت: ما جایزه شعر بهاران را با این نیت راه‌اندازی کردیم که بتوانیم برای برگزیده‌ها، دوره‌ها و سفرهای فرهنگی برپا کنیم، کتابی از مجموعه آثارشان منتشر کنیم و پس از مدتی آثار مستقل‌شان منتشر شود.  رویکردمان هم یک رویکرد حمایتی است و مساله ما این است که خروجی‌های ادبی‌مان کاربردی باشند.

در ادامه این نشست، ابوالفضل بانی، مدیر موسسه بهاران، گفت: پنج سال است موسسه بهاران بخشی از دغدغه‌های خود را روی داستان و شعر متمرکز کرده است به همین دلیل گفتیم محصولاتی که تا امروز گردآوری کرده‌ایم پیش روی داوران این جایزه بگذاریم.

او اظهار کرد: تفاوت کوچک این جایزه با دیگر جشنواره‌های شعری کشور این است که ما به تنهایی برگزارکننده هستیم و توقعی هم نداریم یعنی به قدر بضاعت‌مان کار می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم ادامه دهیم.

در بخش دیگری از این نشست عبدالملکیان در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: ما از حجم کمی و کیفی آثار واصله غافلگیر شدیم؛ بیش از ۶۰۰ نفر و در مجموع بیش از ۳۰۰۰ اثر در این جایزه شرکت کرده‌اند و آثار در سه مرحله بررسی شدند. در مرحله مقدماتی شعرهای متوسط و ضعیف کنار گذاشته شدند و ۱۰۰ نفر به مرحله بعدی رفتند. از بین این ۱۰۰ نفر هم ۳۰ نفر نامزد نهایی شدند.

اعلام اسامی این نامزدها در روز اختتامیه خواهد بود، با توجه به رویکرد حمایتی که به آن اشاره کردم از منظر ما این ۳۰ نفر برنده هستند یعنی از آن حمایت‌ها برخوردار خواهند بود و آثارشان منتشر خواهد شد. اما چون عنوان جایزه بر پیشانی فعالیت ماست از بین این ۳۰ نفر ۵ برنده و ۵ برگزیده معرفی خواهند شد که تندیس و مبلغی به آن‌ها تعلق خواهد گرفت.

دبیر جایزه شعر بهاران اظهار کرد: کیفیت و کمیت آثار ارسالی به جایزه شعر بهاران خوب بود. بسیاری از دوستان صاحب کتاب که در موسسات انتشاراتی مانند چشمه، مروارید، نیماژ و چندین نشر دیگر کتاب منتشر کرده‌اند، در این جایزه ادبی شرکت کردند.

با استعداد های تازه‌ای برخورد کردیم که نام‌شان به گوش‌مان نخورده بود. سال اول جایزه را به این شکل تعریف کردیم و جشنواره صرفا در حوزه شعر نیمایی، آزاد و سپید برگزار شد. موضوعیت خاصی نداشتیم.

عبدالملکیان در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت:‌ خوشحالیم که در نخستین دوره این جایزه، شاعران استخوان‌دار و حرفه‌ای در کنار شاعران مبتدی و جوان در جایزه حضور دارند. در سال اول به بررسی شعر نو (نیمایی، سپید و آزاد) پرداختیم اما این امکان وجود دارد که در سال‌های آینده قالب‌های دیگر را بررسی کنیم. 

اختتامیه اولین جشنواره شعر بهاران روز سه‌شنبه ۸ اسفند، ساعت ۱۸ در سالن ناصری خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.
مرجع : ایسنا