این تحقیق شامل ۱۰۷ فرد سالم و دارای اضافه وزن در رده سنی ۱۸ تا ۷۵ سال بود که به مدت سه ماه یا از رژیم غذایی کم کالری گیاهی یا رژیم غذایی مدیترانهای کم کالری پیروی میکردند.رژیم غذایی مدیترانهای شامل مرغ، ماهی و تا حدودی گوشت قرمز و همچنین میوه، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل بود. بعد از سه ماه، شرکت کنندگان رژیمشان را عوض کردند. اکثر شرکت کنندگان توانستند در هر دو رژیم غذایی بمانند.در هر دو رژیم غذایی، شرکت کنندگان حدود ۱.۳۰ کیلوگرم چربی و حدود ۱.۸۰ کیلوگرم از کل وزنشان را از دست داده بودند. آنها همچنین دارای کاهش مشابه در میزان شاخص توده بدنی نیز بودند.البته دو تفاوت قابل توجه بین این دو رژیم غذایی مشاهده شد. رژیم غذایی گیاهی بسیار در کاهش کلسترول بد LDL موثرتر بود، درحالی که رژیم غذایی مدیترانهای منجر به کاهش بیشتر تری گلیسیریدها که موجب افزایش ریسک حمله قلبی و سکته میشوند، شد.دکتر «فرانچسکو صوفی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه فلورنس ایتالیا، در این باره میگوید: «پیام این مطالعه این است که رژیم غذایی گیاهی کم کالری میتواند برای بیماران در کاهش ریسک بیماری قلبی-عروقی به اندازه رژیم غذایی مدیترانهای کم کالری مفید باشد.»