پتر توپیچکانوف، پژوهشگر ارشد کنترل تسلیحات در موسسه تحقیقاتی بینالمللی صلح استکهلم در گفتگو با خبرنگار یورونیوز اعلام کرد که روسیه با آزمایش سلاحهای مافوق صوت جدید، احتمالا قوانین بینالمللی را نقض کرده است. ایالات متحده آمریکا و روسیه با امضای پیمان «منع جزئی آزمایش هستهای» در سال ۱۹۶۳ میلادی توافق کردند که از انجام آزمایشهای هستهای در جو زمین خودداری کنند. پتر توپیچکانوف میگوید: «اگر این سلاح در اتمسفر زمین آزمایش شده باشد، باعث نگرانی خواهد بود.» او تاکید میکند که چیز زیادی دربارۀ این سلاح نمی داند و احتمالا بسیاری نیز در روسیه هیچ ایدهای در این باره ندارند؛ با این وجود میافزاید: «آنچه میدانیم تنها این است که در زمان حکومت اتحاد جماهیر شوروی برنامهای برای ساخت یک هواپیمای قدرتمند هستهای وجود داشته است. اما این طرح بسیار پرهزینه و بسیار خطرناک بود و هیچ نیازی هم به استفاده از موتورهای هستهای برای چنین وسیلهای وجود نداشت. احتمالا مهندسان روس با اقتباس از تکنولوژی طراحی شده برای آن برنامه و انجام تغییرات، آن را تبدیل به فناوری قابل استفاده در موشکی با نیروی محرکه هستهای کردهاند.»
این پژوهشگر ارشد کنترل تسلیحات در پاسخ به این سوال که آیا به این ترتیب مسابقه تسلیحاتی جدیدی در راه خواهد بود، میگوید: «فکر نمیکنم. بطور کلی دربارۀ تواناییهای روسیه و ایالات متحده آمریکا برای برگزاری یک مسابقۀ تسلیحاتی جدید بسیار تردید دارم. داشتن سرعت و مقیاس مشابهی برای توسعۀ زرادخانههای هستهای امکان پذیر نیست بویژه آنکه دو کشور در چهارچوب معاهدات، تعهداتی را برعهده دارند.» او در پاسخ به این پرسش که واکنش دونالد ترامپ چه خواهد بود، میگوید: «دونالد ترامپ میتواند در صفحه توییتر خود به هر چیزی در جهان واکنش نشان دهد و پیش بینی اینکه چه واکنشی خواهد داشت، سخت است.»
او میگوید: «معتقدم که متخصصان در ایالات متحده آمریکا به وضوح تواناییهای روسیه و برنامههای این کشور را درک میکنند. آنها به سیستمهایی که ولادیمیر پوتین در سخنرانی خود معرفی کرد، محتاطانهتر مینگرند. احتمالا آنها به آن بخش از سخنان آقای پوتین که اعلام کرد روسیه همچنان به آمریکا به عنوان یک شریک نگاه میکند و همچنان باور دارد که هر دو کشور مشکلات مشابهی در جهان دارند، بیشتر توجه نشان خواهند داد.»پتر توپیچکانوف در پاسخ به این سوال که آیا رونمایی از این سلاحها توسط پوتین به دلیل انتخابات پیش رو در روسیه صورت گرفته است، میگوید: «شکی ندارم که پوتین این طرحهای نظامی را برای تقویت حمایتهای سیاسی از خود معرفی کرده است و شکی ندارم که این کار به او برای انتخاب دوباره کمک خواهد کرد. ممکن است این کار مهمترین عامل برای پیروزی او نباشد، اما در این راه به او کمک خواهد کرد.» او در پایان دربارۀ صحت ادعاهای تسلیحاتی مطرح شده از سوی ولادیمیر پوتین نیز میگوید: «ما باید محتاط باشیم و دربارۀ این سخنرانی و چگونگی ارتباط دادن آن با حقایق در زمین، با دقت بیشتری عمل کنیم.»