واژه «فتنه» ابزاری برای حذف هر تفكر سياسي
سردرگمیاصولگراهادر استفاده از واژه«فتنه»
17 مرداد 1392 ساعت 15:53
گروه سياسي: «نجفقلی حبیبی» در گفتگو با سايت پویش اظهار داشت: کاملا مشهود است آقای روحانی فاقد آزادی عمل در تعیین تیم سیاسی خود برخلاف تیم اقتصادی بوده است اما تمام جریانات و گروههای سیاسی باید با عبور از این مسئله و معطوف کردن دیدشان به نیازهای اصلی جامعه، تشکیل زود هنگام کابینه را در اولویت قرار دهند.
وی ادامه داد: با وضعیت و شرایط حاکم بر فضای سیاسی کشور، کابینه خوبی از سوی دکتر روحانی انتخاب شده که شاخصه بارزش، تجربه و تسلط وزرای پینشهادی است. ویژگی دیگر وزرای پیشنهادی دولت، دوری از افراط در مسائل و موضع گیریهای حزبی و جناحی است که عملا شعار اعتدال دولت تدبیر و امید را محقق ميکند. این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: افرادی از کارگزاران و طیف نزدیک به آیت الله هاشمی، وزرای دولت اصلاحات و همچنین اصولگرایان در کابینه پیشنهادی حضور دارند که بیانگر ملاحظات رئیس جمهور در تحقق شعار اعتدال است.
از مجلس انتظاری جز رای اعتماد کامل به کابینه نمیرود
این استاد دانشگاه با تاکید بر تشکیل سریع کابینه عنوان کرد: این امر با توجه به اضطرارهای کشور باید در اولویت مجلس و نمایندگان باشد چرا که کشور در شرایط بحرانی قرار دارد و دولت باید در کمترین زمان ممکن شروع به کار کند. وی ادامه داد: مجلس برای نشان دادن حسن نیت باید به کابینه پیشنهادی رای اعتماد صد در صدی بدهد و رئیس جمهور را در هموار کردن مشکلات عدیده مردم یاری کند. طبیعی است مجلس میتواند بعد از انتصاب وزرا با نظارت جدی خود اعم از سوال، تذکر و استیضاح که حق مسلم و قانونی آنهاست، ضامن موفقیت دولت شود. به گفته حبیبی انتظار دیگری از مجلس جز رای اعتماد کامل به کابینه نمیرود چرا که رای اکثریت مردم کشور در انتخابات دکتر روحانی بود و نمایندگان مجلس نیز نمایندگان همین مردم هستند.
۱۳ میلیون فتنه گر داریم!
رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی با توجه به موضع گیریهای اخیر اصولگرایان که وزیر علوم پیشنهادی رئیس جمهور را منتسب به جریان به اصطلاح فتنه ميخوانند ضمن رد این مطلب افزود: دامنه تعریف فتنه که در جناح اصولگرایان دهان به دهان میچرخد، مشخص نیست و همین گستردگی باعث سردرگمی آنها شده است. وی اضافه کرد: از سخنان برخی چهره های اصولگرا استنباط میشود کلمه «فتنه» در مواقع لزوم، ابزاری برای مخالفت با افراد و گروههای مختلف است. شورای نگهبان در سال ۸۸، صلاحیت دو کاندیدای طیف اصلاحات را تایید کرد و تا روز انتخابات و خلق شور و شوق مشکلی نبود اما فردای انتخابات با اعتراض به نتایج اعلام شده، آنها فتنه گر شدند.
عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ادامه داد: بنا بر آمار اعلام شده، حداقل ۱۳ میلیون نفر به کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان رای دادهاند لذا با تعریف این دوستان، هم اکنون ۱۳ میلیون فتنه گر در کشور داریم که آزادانه به زندگی عادی شان ادامه ميدهند اما دو کاندیدای اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری دهم با محدودیت هایی مواجه شده اند. وی ابراز امیدواری کرد: رفع محدودیت از این دو بزرگوار با برچیده شدن فضای امنیتی که بر کشور سایه افکنده است انجام خواهد شد و دولت قطعا توان این تغییر فضا را دارد. خواست نظام و مردم حل و فصل مناقشات و موضوعات این چنینی است که قطعا با صبر و دادن زمان معقول به دولت این خواسته برآورده خواهد شد.
شریعتمداری توان گذشت از منافع شخصی را ندارد
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به تحرکات برخی از رسانهها مانند کیهان و حاشیه سازیهای این روزنامه برای وزرای نفت، صنعت، معدن و تجارت و اطلاعات بیان کرد: کیهان دیگر برد سابق را حتی در بین خود اصولگرایان هم ندارد و رفتارهای این چنینی نشان دهنده عدم درک صحیح این افراد از انتخابات اخیر است. این استاد دانشگاه ادامه داد: این رویه که «همه نجساند الا من» مناسب رفتار و رسالت رسانهای نیست. آقای شریعتمداری باید با خودش خلوت کند تا بتواند برای مصالح ملی در مقابل منافع شخصی و جناحی ارجحیت قائل شود.
روحانی پیام رای مردم را درک کرده است
حبیبی در ادامه، صحبتهای آقای روحانی در مراسم تحلیف را خوب ارزیابی کرد و گفت: این سخنان نشان از وفاداری ایشان به وعدهها و مسائل مطرح شده قبل از انتخابات دارد. این جمله آقای روحانی که «مردم با رای خود مسیر آینده انقلاب را تعیین کردند» مبین این مطلب است که پیام مردم درک شده است. نگرانی مردم از چند چهره کابینه بجاست و نظر دادن و انتقاد حق طبیعی آنهاست. مردم شعارهای دولت را در خطر دیدند و نسبت به آن واکنش نشان دادند.
این فعال سیاسی ادامه داد: طرح این مسائل در سطح جامعه بسیار خوب و مثبت است چرا که باعث آگاهی بیشتر جامعه، احساس مسئولیت و حس نظارت و مواظبت مردم میشود. همین حساسیتها میتواند دولت را از خطا مصون سازد. دولت نیز باید قدردان این اظهارنظرها و انتقادات باشد. این استاد دانشگاه در پایان در واکنش به نام برخی وزرای پیشنهادی رئیس جمهور مانند آقایان رحمانی فضلی و پور محمدی اظهار داشت: جریانهای سیاسی باید چشم خود را بر روی تقسیم بندیهای جناحی و گروهی ببندند و منتظر نتیجه عملکرد کابینه باشند. اگر واقعا عمل این افراد منافاتی با خواست مردم و اصول کلی دولت نداشته باشد مردم و نخبگان سیاسی این انتخابها را خواهند پذیرفت.
کد مطلب: 14441