دریافت لینک صفحه با کد QR
وقت آن رسیده که مدیریت را به جوانان بسپارند
ایلنا , 14 اسفند 1396 ساعت 14:47
گروه سیاسی: دستیار ویژه رییسجمهور در امور حقوق شهروندی با بیان اینکه کاهش هشت سال سن مدیریت در کشور کمک میکند ما به صلاحیتها و شایستگی های جوانان اعتماد کنیم، گفت: الان وقت آن رسیده که نسل اول انقلاب مدیریت را به جوانان بسپارد.
شهیندخت مولاوردی در همایش حقوق شهروندی دختران گفت: در هفته زن بسیار از حضرت زهرا(س) صحبت میشود. شناسایی ایشان هم سهل و هم سخت است. در طول سالیان به ما از ایشان گفتهاند؛اما آیا ما همه ابعاد ایشان را شناختهایم؟ دستیار ویژه رییسجمهور در امور حقوق شهروندی به رابطه حقوق اجتماعی و مسئولیتپذیری اجتماعی اشاره کرد و گفت: در کنار منشور حقوق شهروندی از مسئولیت هم سخن میگوییم. ما هم تکلیف داریم تا حقوق انسانی و شهروندی محقق شود و هم مسئولیتی در مقابل جامعه داریم. این حق و مسئولیت، جامعه را پیش میبرد.
وی با بیان روایتی از بخشندگی و گشاده رویی حضرت زهرا(س) نسبت به همنوعان خود گفت: این مثالها نشان میدهد که ما مقابل فقر، بیماری و حتی بزهکاری همنوعانمان مسئول هستیم. اینکه آنچه بر خود میپسندی بر دیگران نیز به پسند و بلعکس، یک اصل اخلاقی است. مولاوردی با تاکید بر لزوم استفاده از سیره اخلاقی و دینی در جامعه، اظهارکرد: باید ببینیم چگونه میتوانیم آموزههای دینی خود را با زبان جوانان برای جامعه امروز بازگو کنیم. در این صورت مجالی برای منطبق کردن آموزهها با امور اجتماعی به دست میآید.
وی با بیان اینکه هر وزیری دستیار ویژه حقوقشهروندی دارد که با دستیار ویژه رئیسجمهور در امور حقوق شهروندی در ارتباط است، ادامه داد: به نظرم باید ایدهای به صورت طراحی مسابقه داشته باشیم تا ببینیم درک و فهم دانشآموزان از حقوق شهروندی چیست و چه راههایی پیشنهاد میکنند تا ایدههای آنها توسط ما اجرایی شود. اینگونه همایشها باید خروجیهایی داشته باشد که به همه در رفع مشکلات کمک کند.
وی با طرح این پرسش که حقوق شهروندی به چه معنا است، گفت: این تلقی ممکن است به وجود بیاید که حقوق شهروندی شامل روستاییها نمیشود، در حالی که این اصلا درست نیست. هر فردی در هر جامعهای اعم از کوچک و بزرگ از زمانی که حقوق دیگران را رعایت میکند، حقوق خودش را طلب میکند و مسئولیتهایی نیز دارد که شهروند به حساب میآید. دستیار ویژه رییسجمهور در امور حقوق شهروندی خاطرنشان کرد: من در شوراهای دانش آموزی دیدم که میتواند مسئولیتپذیری را برای دانش آموزان ایجاد کند تا در غالب این تشکلها انجام کار تیمی و تشکلی را تمرین کنند. ما در بازیهای فردی ورزشی، موفقتر از بازیهای تیمی هستیم از این رو باید از کودکی کار تیمی را تمرین کنیم. نباید ایستاد تا قهرمان و ناجی بیاید و حقوق شهروندی را تحقق ببخشد بلکه باید این مسیر را از خود شروع کنیم.
مولاوردی با تاکید بر اینکه باید رعایت حقوق شهروندی را از دولت و مسئولان طلب کنیم، گفت: اول آموزش، بعد مطالبهگری و بعد شفافیت در اجرای حقوق باعث میشود که ما به سمت حکمرانی خوب حرکت کنیم. باید آموزشها را از سنین پایین داشته باشیم تا این مفاهیم را به عنوان فرهنگ خود درونی کنیم. وی با بیان اینکه یک تا دو نسل طول میکشد که حقوق شهروندی به یک فرهنگ تبدیل شده است، افزود: امیدواریم با برنامهریزیها و قدمهایی که بر میداریم آینده بهتری داشته باشیم. صداوسیما، نهادهای مدنی و اجتماعی و نهادهای آموزشی باید به آموزشهای مستقیم و غیر مستقیم حقوق شهروندی کمک کنند تا مشارکت معنادار جوانان اتفاق بیافتد.
دستیار ویژه رییسجمهور در امور حقوق شهروندی تصریح کرد: کاهش هشت سال سن مدیریت در کشور کمک میکند ما به صلاحیتها و شایستگی های جوانان اعتماد کنیم، همان طور که در دوران انقلاب و جنگ هم به جوانان اعتماد کردیم. الان وقت آن رسیده که نسل اول انقلاب مدیریت را به جوانان بسپارد.
وی با اشاره به انتشار گزارشی در مورد میزان موفقیت جوانان در عرصه مدیریتی، اظهار کرد: با توجه به وضعیت مدیریتی کشور، رئیسجمهور تاکید دارند جوانان، زنان و اقلیتهای دینی در مدیریت کشور حضور داشته باشند. تک تک مواد حقوق شهروندی از طریق رئیسجمهور به همه وزارتخانهها ابلاغ شده است. رئیسجمهور برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی پیوستی به احکام وزرا در این راستا ارائه دادهاند و سالانه رئیس جمهور هم باید به مردم در حوزه حقوق شهروندی گزارشی ارائه کند. گزارش ملی اقدامات تهیه شده و به زودی ارائه میشود. امسال فقط گزارش دریافت کردیم اما سال دیگر مورد به مورد مواد حقوق شهروندی را بررسی میکنیم و دستگاههای برتر و کمکار معرفی خواهند شد.
مولاوردی با طرح این سوال که «شکاف نسلی یا گسست نسلی چیست »گفت: وقتی در دوبرهه تاریخی دو نسل زندگی میکنند تجربه متفاوتی دارند، اما ما تحولات سریع اجتماعی را داریم می بینیم که خود بر دامن زدن شکاف نسلی کمک میکند. اولین قدم برای کاهش این گسل این است که آن را به رسمیت بشناسیم. این وضعیت محصول گذر از جامعه سنتی به دوران مدرنیته است که هم نیمه پر و هم نیمه خالی دارد. باید هر دو را در نظر گرفت و متناسب با آن پیش برویم. مهم این است که سیاستمداران ما با یک مواجهه اصولی، مجموعه راهبردهای کارآمد را پیگیری کنند. در این صورت میتوانیم پاسخگوی نیازمندیهای مشروع جوانان شویم. اگر غیر از این باشد شاهد سرخوردگی نسل جوان خواهیم بود.
وی با بیان اینکه کشور ما وارد مرحله نهایی توسعه یعنی مدرن سازی فرهنگی شده است، اظهار کرد: در این مرحله که بسیار حساس است همه باید در خروج از این وضعیت به کمک هم بیایم، تا به جامعهای برسیم که حقوق همه افراد جامعه تمام و کمال محقق شده است. در این مسیر انتظار داریم همه به هم کمک کنیم. مجموعه اقدامات و برنامههایی که در دست کار است این امید را میدهد که در مسیر افزایش امید اجتماعی قدمهای مناسبی برمیداریم. مولاوردی در پایان خطاب به دانش آموزان حاضر در همایش گفت: من در شبکههای اجتماعی فعال هستم و می دانم شماها هم فعال هستید. بیاید و نظر بدهید و با ما در ارتباط باشید. از پیشنهادها و راهحلهایتان استقبال میکنم.
کد مطلب: 144574
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir